6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ok, tak moná jsem opravdu lump. Ale stejně nechápu co je patného na tom, e neumím milovat protivnou holku Zkus mi to třeba vysvětlit. Sice mě tím u nenapraví, ale třeba aspoň pochopím, e jsem svůj ivot proil ve li :-)
Není tady
Eva. napsal(a):
Ale e i nedokonalý člověk můe být někým milován. e i nedokonalý člověk můe mít vztah.
Nikdo není dokonalý.
Upravil(a) rina (19. 6. 2019 16:40)
Není tady
rina napsal(a):
Eva. napsal(a):
Ale e i nedokonalý člověk můe být někým milován. e i nedokonalý člověk můe mít vztah.
Nikdo není dokonalý.
Ano. Vak jsem včera psala - Kdo z nás je dokonalý?
Není tady
Bordy napsal(a):
... krásný ivot, směju se, jsem ivotní bojovník .. A jak u to u mě bývá nic nemůu mít jen tak.. Přichází komplikace s já u nevím komu se vyzpovidat...tak u musím tady. Nechci nikoho obtěovat, kamarádky.. Atd.
S přítelem jsme dva roky, vlastně od začátku, kdy nebudu počítat první půl rok, tak u přítele pozoruji sklony k depresím a časté výkyvy nálad .Trpí hraniční poruchou osobnosti.. Jsem nesmírně trpělivý člověk, ale sakra je to tak náročné, e si říkám, boe dej mi sílu.. Momentálně fakt hledám trochu. Víkendy jetě proíváme ve smíchu a pohodě, plní sportovního vyití, jen co se blíí pondělí, stačí maličkost a já u něj uvidím tu druhou stránku, tu plnou úzkosti a strachu, a pesimismu... Tu bolest, a nenávist...tu zá, jak jsou vichni proti němu, a on jim dá za vyucenou... Atd.
V práci je nespokojený, má pocit, e jsou vichni proti němu... Nikde dlouho nevydrí.. A zároveň, pak se trápí jetě víc, e mi není oporou.
... nejaká terapia...? On sám a mono obaja ako pár...?
Není tady
LENNNA napsal(a):
normální chlap napsal(a):
Je to porucha osobnosti, stejně jako třeba gamblerství nebo alkoholismus. Ani jeden z nich nejsou úmyslní gauneři, jsou to spí neastní lidé kteří se se svou poruchou budou marně potýkat celý ivot, ale ít se vedle nich nedá. Ovem je to kadého volba, pokud někdo cítí, e je jeho posláním obětovat svůj ivot péči o člověka s psychiatrickou diagnózou, má na to plné právo :-)
Tak to já to vnímám sakra odlině. Gamblera nebo alkoholika vnímám jako lumpa, kdeto psychickou nemoc tak nevnímám. Moná se pletu, ale cítím to tak.
Pletie sa, aspoň podža mňa. A hlavne paualizuje, a to nikdy nie je dobré.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Tak to já to vnímám sakra odlině. Gamblera nebo alkoholika vnímám jako lumpa, kdeto psychickou nemoc tak nevnímám. Moná se pletu, ale cítím to tak.
To je naprosto v pořádku. Do partnera se můeme zamilovat (a zůstat s ním) z různých důvodů, někdo proto, e je skvělý, jiný zase proto, e je chudák a potřebuje nás. V rozmanitosti je síla :-) Já mám jen jeden ivot a chci jej proít co moná bez stresů, ale někdo jich má třeba víc a jeden či dva tudí můe obětovat pro druhé. Budi za to chválen :-)
i s milovaným človekom - hoci "poruchovým" - nemusí by obetovanie ivota, ale hlboké astie, oveža hlbie ako by s niekým, kto je OK podža väčinových merítok... Kadý z nás je slobodný duch a môe naklada so svojím ivotom, ako chce- bez toho, aby druhí mali právo ho/ju za to posudzova. Ja som strane vďačná a rada, e nie sme vetci rovnakí a neuvaujeme rovnako. Okrem toho - aj zdanlivo "dokonalý" partner môe ochorie, telesne alebo duevne - a čo potom? Zahodi ho ako vadný výrobok, lebo ja mám len jeden ivot a nebudem si ho kazi s vadným výrobkom...?
Upravil(a) Selima (24. 6. 2019 1:02)
Není tady
LENNNA napsal(a):
To je naprosto v pořádku. Do partnera se můeme zamilovat (a zůstat s ním) z různých důvodů, někdo proto, e je skvělý, jiný zase proto, e je chudák a potřebuje nás. V rozmanitosti je síla :-) Já mám jen jeden ivot a chci jej proít co moná bez stresů, ale někdo jich má třeba víc a jeden či dva tudí můe obětovat pro druhé. Budi za to chválen :-)
Toto mi pripadá troku hitlerovsko-nacisticko selektívne ako rampa v Osvienčime - "schopní doprava", "neschopní" dožava do plynu - ale mono je to len môj mylný dojem.
Není tady
Ok, tak moná jsem opravdu lump. Ale stejně nechápu co je patného na tom, e neumím milovat protivnou holku Zkus mi to třeba vysvětlit. Sice mě tím u nenapraví, ale třeba aspoň pochopím, e jsem svůj ivot proil ve li :-)
Nie je to na mňa, ale vyjadrím sa za seba: človek často NEMUSÍ ma iaden dôvod prečo miluje Fera Kaňaráa alebo Starú Blakovú - a naastie neexistuje iaden zoznam "vhodných žudí" do vzahu a "nevhodných". To, e Ty má "protivnos" na zozname neprijatežných vecí, neznamená, e to tak má kadý... Okrem toho sa môe zamilova do "protivnej" kočky trebárs v remisii a kým sa jej stav zhorí, môe by stratený - a to, e ju opustí, neznamená, e a automaticky prejde aj láska k nej a ona sa Ti stane žahostajnou a prestane Ti na nej zálea. Ak áno - tak to nebola ani zamilovanos, nieto láska. Ale aj tak dobre, k vzahu láska nie je nutná a ak ju človek nezail, nemusí mu vôbec ani chýba, podža mňa.
(P.S. Človeku na druhom/druhých najviac vadí to, čo cíti trochu aj sám v sebe... vrátane"protivnosti" )
Není tady
Selima napsal(a):
Toto mi pripadá troku hitlerovsko-nacisticko selektívne ako rampa v Osvienčime - "schopní doprava", "neschopní" dožava do plynu - ale mono je to len môj mylný dojem.
Není to posílání do plynu, je to jen přirozený výběr. Normální je, e "neschopní" (a u si pod tím představíme cokoliv) mají v celé ivočiné říi v průměru mení pravděpodobnost, e budou mít mláďata, čím se automaticky z populace odstraňují nevyhovující vývojové větve. To jetě není hitlerovská eugenika, to je proces který probíhá neustále a kadý je zároveň jeho objektem i subjektem.
Není tady
Selima napsal(a):
Nie je to na mňa, ale vyjadrím sa za seba: človek často NEMUSÍ ma iaden dôvod prečo miluje Fera Kaňaráa alebo Starú Blakovú - a naastie neexistuje iaden zoznam "vhodných žudí" do vzahu a "nevhodných". To, e Ty má "protivnos" na zozname neprijatežných vecí, neznamená, e to tak má kadý... Okrem toho sa môe zamilova do "protivnej" kočky trebárs v remisii a kým sa jej stav zhorí, môe by stratený - a to, e ju opustí, neznamená, e a automaticky prejde aj láska k nej a ona sa Ti stane žahostajnou a prestane Ti na nej zálea. Ak áno - tak to nebola ani zamilovanos, nieto láska. Ale aj tak dobre, k vzahu láska nie je nutná a ak ju človek nezail, nemusí mu vôbec ani chýba, podža mňa.
(P.S. Človeku na druhom/druhých najviac vadí to, čo cíti trochu aj sám v sebe... vrátane"protivnosti" )
Přesně tak, je to na kadém, do koho a proč se zamiluje, nebo opačně, koho by nikdy vedle sebe nechtěl :-) Potí je, e do někoho je snadné se zamilovat a takový pak má spoustu nápadníků, pro někoho jiného je to obrovská náhoda a těstí kdy se vyskytne aspoň jeden takový. Ale ivot není spravedlivý...
Není tady
Selima quote napsal(a):
i s milovaným človekom - hoci "poruchovým" - nemusí by obetovanie ivota, ale hlboké astie, oveža hlbie ako by s niekým, kto je OK podža väčinových merítok... Kadý z nás je slobodný duch a môe naklada so svojím ivotom, ako chce- bez toho, aby druhí mali právo ho/ju za to posudzova. Ja som strane vďačná a rada, e nie sme vetci rovnakí a neuvaujeme rovnako. Okrem toho - aj zdanlivo "dokonalý" partner môe ochorie, telesne alebo duevne - a čo potom? Zahodi ho ako vadný výrobok, lebo ja mám len jeden ivot a nebudem si ho kazi s vadným výrobkom...?
Není tady
Selima napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Seli, píe to samé jako normální chlap. Akorát on k tomu navíc přidal svůj osobní pohled.
Není tady
Selima napsal(a):
Není to posílání do plynu, je to jen přirozený výběr. Normální je, e "neschopní" (a u si pod tím představíme cokoliv) mají v celé ivočiné říi v průměru mení pravděpodobnost, e budou mít mláďata, čím se automaticky z populace odstraňují nevyhovující vývojové větve. To jetě není hitlerovská eugenika, to je proces který probíhá neustále a kadý je zároveň jeho objektem i subjektem.
Blbé je, e je to hrubé zjednoduenie (a pominiem, e "schopnos" plodi diea a potom postara sa oňho či ho vychova sú de úplne odliné veci) a onú "neschopnos" si tuná diagnostikoval Ty - a nie príroda... Monoe tento človek bude ma vo finále viac detí ako Ty; a o čom by to svedčalo? Proste pletie tu hruky s jablkami a ete aj so zemiakmi..
Není tady
Selima napsal(a):
(P.S. Človeku na druhom/druhých najviac vadí to, čo cíti trochu aj sám v sebe... vrátane"protivnosti" )Přesně tak, je to na kadém, do koho a proč se zamiluje, nebo opačně, koho by nikdy vedle sebe nechtěl :-) Potí je, e do někoho je snadné se zamilovat a takový pak má spoustu nápadníků, pro někoho jiného je to obrovská náhoda a těstí kdy se vyskytne aspoň jeden takový. Ale ivot není spravedlivý...
Opä podža mňa zjednoduuje a navye sa príli žahkomysežne oháňa u tým slovom zamilovanos : my dvaja asi máme dos odlinú terminológiu a jej výklad - a to sa ete vyjadrujem eufemisticky.
Není tady
Judyna napsal(a):
Selima napsal(a):
To je naprosto v pořádku. Do partnera se můeme zamilovat (a zůstat s ním) z různých důvodů, někdo proto, e je skvělý, jiný zase proto, e je chudák a potřebuje nás. V rozmanitosti je síla :-) Já mám jen jeden ivot a chci jej proít co moná bez stresů, ale někdo jich má třeba víc a jeden či dva tudí můe obětovat pro druhé. Budi za to chválen :-)i s milovaným človekom - hoci "poruchovým" - nemusí by obetovanie ivota, ale hlboké astie, oveža hlbie ako by s niekým, kto je OK podža väčinových merítok... Kadý z nás je slobodný duch a môe naklada so svojím ivotom, ako chce- bez toho, aby druhí mali právo ho/ju za to posudzova. Ja som strane vďačná a rada, e nie sme vetci rovnakí a neuvaujeme rovnako. Okrem toho - aj zdanlivo "dokonalý" partner môe ochorie, telesne alebo duevne - a čo potom? Zahodi ho ako vadný výrobok, lebo ja mám len jeden ivot a nebudem si ho kazi s vadným výrobkom...?
Seli, píe to samé jako normální chlap. Akorát on k tomu navíc přidal svůj osobní pohled.
Dúfam, e nemá pravdu, lebo to by znamenalo, e som sa úplne na hou-nou vyjadrila.
Není tady
Selima napsal(a):
Judyna napsal(a):
Dúfam, e nemá pravdu, lebo to by znamenalo, e som sa úplne na hou-nou vyjadrila.
A já myslel, es přesně pochopila co chci říct :-) e něco, co by pro mě bylo nesnesitelné a do čeho bych nikdy neel, můe pro jiného znamenat doslova naplnění ivota a to, co je pro mě nesnesitelné, můe být pod prahem rozliení pro někoho jiného. A jako vdy jsem chválil variabilitu povahy lidí, která tohle umoňuje :-)
Jediná subjektivní věc je, e zeptá-li se mě někdo na radu, poradím tak, jak bych naloil já se svým ivotem. Ale je to pouze rada - dle libosti pouij nebo zahoď :-)
Není tady
Selima napsal(a):
Blbé je, e je to hrubé zjednoduenie (a pominiem, e "schopnos" plodi diea a potom postara sa oňho či ho vychova sú de úplne odliné veci) a onú "neschopnos" si tuná diagnostikoval Ty - a nie príroda... Monoe tento človek bude ma vo finále viac detí ako Ty; a o čom by to svedčalo? Proste pletie tu hruky s jablkami a ete aj so zemiakmi..
Myslím, e nejsme ve při. Já jsem přece nikoho ze ivota nevyřadil, naopak zdůrazňuju přirozený proces přirozeného výběru a přesně to co píe - jen budoucnost rozhodne, kdo měl pravdu, kdo vybíral dobře a kdo patně. Kdy já se rozhodnu, s kým chci strávit zbytek ivota (co je ve svobodné společnosti moje výsostné právo, do kterého můe kecat u jen budoucí partner), to rozhodnutí bude prověřeno a za mnoho let podle počtu a fitness naich dětí (nebo dokonce, jak preferují evoluční biologové, vnuků).
Není tady
Tohle jsem chtěla napsat díky za uetření námahy.
Není tady
Selima napsal(a):
Judyna napsal(a):
A já myslel, es přesně pochopila co chci říct :-) e něco, co by pro mě bylo nesnesitelné a do čeho bych nikdy neel, můe pro jiného znamenat doslova naplnění ivota a to, co je pro mě nesnesitelné, můe být pod prahem rozliení pro někoho jiného. A jako vdy jsem chválil variabilitu povahy lidí, která tohle umoňuje :-)
Jediná subjektivní věc je, e zeptá-li se mě někdo na radu, poradím tak, jak bych naloil já se svým ivotem. Ale je to pouze rada - dle libosti pouij nebo zahoď :-)
Čiastočne som to asi pochopila - len mi to nejako nesedelo s tým určovaním "neschopných" alebo "zamilovaniahodných", lebo máločo je podža mňa také individuálne ako kritéria na človeka, do ktorého (by) sme sa zamilovali. Uznávam, e pre Teba môe by neprekonatežné niečo, čo je pre iného len malá lapália (lebo preňho/pre ňu je dôleité niečo iné). Len mi to pripadalo vyjadrené príli tvrdo a zoveobecňujúco, to fe.
Není tady
Sláva.
Není tady
Selima napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Ano, o tom píu a to si myslím. Ale jak vidno, tak prostě jsme lidé různí a někdo druhého "ze skály lehce shodí, protoe je vadný".
Není tady
Judyna napsal(a):
Selima napsal(a):
To je naprosto v pořádku. Do partnera se můeme zamilovat (a zůstat s ním) z různých důvodů, někdo proto, e je skvělý, jiný zase proto, e je chudák a potřebuje nás. V rozmanitosti je síla :-) Já mám jen jeden ivot a chci jej proít co moná bez stresů, ale někdo jich má třeba víc a jeden či dva tudí můe obětovat pro druhé. Budi za to chválen :-)i s milovaným človekom - hoci "poruchovým" - nemusí by obetovanie ivota, ale hlboké astie, oveža hlbie ako by s niekým, kto je OK podža väčinových merítok... Kadý z nás je slobodný duch a môe naklada so svojím ivotom, ako chce- bez toho, aby druhí mali právo ho/ju za to posudzova. Ja som strane vďačná a rada, e nie sme vetci rovnakí a neuvaujeme rovnako. Okrem toho - aj zdanlivo "dokonalý" partner môe ochorie, telesne alebo duevne - a čo potom? Zahodi ho ako vadný výrobok, lebo ja mám len jeden ivot a nebudem si ho kazi s vadným výrobkom...?
Judyno, vdy psal úplně něco jiného
Není tady
Proletěla jsem toto vlákno a jen bych ráda dodala, e Lennna je absolutně vedle a neinformovaná a normální chlap má naopak správný názor, podpořený mnoha psychology. V této oblasti se trochu pohybuji a - má pravdu. Lennně bych doporučila videa nebo literaturu zaměřenou na poruchy osobnosti.
Není tady
Selima napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Selimo, Vy jste vůbec nezaila souití s člověkem, který má poruchu osobnosti. Neumíte si to představit. Není to ádný čajíček. Pletete si v této debatě takového člověka s někým, kdo je jen normálně v rámci snesitelnosti náladový nebo podráděný. Člověk s hraniční poruchou nebo např. narcista či histrion Vás zničí. Ve vztahu s ním nejde o to, jestli je správné toho člověka milovat či nemilovat. Jde o to, e z takového vztahu VY nevyváznete zdravá. Duevně nikdy a - tělesně snad. Kdy budete mít těstí. Normální chlap naprosto ví, o čem píe.
Není tady
Viara napsal(a):
Selimo, Vy jste vůbec nezaila souití s člověkem, který má poruchu osobnosti. Neumíte si to představit. Není to ádný čajíček. Pletete si v této debatě takového člověka s někým, kdo je jen normálně v rámci snesitelnosti náladový nebo podráděný. Člověk s hraniční poruchou nebo např. narcista či histrion Vás zničí. Ve vztahu s ním nejde o to, jestli je správné toho člověka milovat či nemilovat. Jde o to, e z takového vztahu VY nevyváznete zdravá. Duevně nikdy a - tělesně snad. Kdy budete mít těstí. Normální chlap naprosto ví, o čem píe.
Není tady