29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
když se jedná o vyhořelý svatostánek, který je spíš kulturní historii evropy , sejde se během několika dnů několik miliard na obnovu od "bohatých" .
ale když je na světě hlad a nemoci , škodí se přírodě a sobě samým. nikde ani koruna na pomoc tomuto stavu.
je to smutné, moc smutné...
Není tady
Svým způsebem máš Luďku pravdu, ale jedná se o určitý symbol. Když si představíš, jak dlouho zde stál, že shořely ještě původní krovy někdy ze 13- (?) století.
Já nejsem věřící člověk, ale šel mi mráz po zádech, když jsem to viděla.
A ty miliardy budou v tomto případě prostě víc vidět, i o tom to může být. Ale věřím tomu, že ti, kteří je dávají, to cítí podobně jako já.
Není tady
Katedrála je mimořádná, má obrovskou historickou a kulturní hodnotu a je to opravdu symbol, jak říká Judyna. Pomoc směřuje jedním konkrétním směrem. Ale problémů, o kterých mluví Luděk, je nevyčíslitelně... a lidstvo jako celek to nemá zájem a ani nedokáže změnit...
Není tady
Jak píše Judyna i Vrabčák nejde tu jen o historickou a kulturní hodnotu, která mimo jiné je obrovská, ale především o symbol a ideu směřování, kdy cílem není nějaká potřeba člověka, ale něco, co nás ve všech úrovních přesahuje. Stavba či obnova chrámu lidi vždy sjednocuje, činí z nich bratry a sestry, což má dalekosáhlý význam, neboť v takovém rozpoložení pak budou ochotni pomoci i těm potřebným, o kterých, Luďku, právě hovoříš.
Není tady
luděk napsal(a):
když se jedná o vyhořelý svatostánek, který je spíš kulturní historii evropy , sejde se během několika dnů několik miliard na obnovu od "bohatých" .
ale když je na světě hlad a nemoci , škodí se přírodě a sobě samým. nikde ani koruna na pomoc tomuto stavu.
Velká pravda! Myslela jsem na to samé. Je to hodně smutné.
Není tady
luděk napsal(a):
luďku, nemáš pravdu. Nedíváš se pozorně kolem sebe.
Btw, těm lidem nejsou ani tak potřebné koruny pomoci, jako naučit je žít tak, aby si pomohli sami. Děje se to. Jen se musíš o to zajímat a dobře se dívat a poslouchat a hledat informace, pokud tě to opravdu zajímá. A můžeš i ty přispět.
Není tady
Notre Dame nie je len tak hocijaká stavba, má aj duchovný a symbolický význam, okrem fyzického alebo náboženského. Ale uznávam, že život ako taký je hodnota najvyššia a nie všetci si to vždy uvedomujú/uvedomujeme...
Není tady
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
je to smutné, moc smutné...luďku, nemáš pravdu. Nedíváš se pozorně kolem sebe.
Btw, těm lidem nejsou ani tak potřebné koruny pomoci, jako naučit je žít tak, aby si pomohli sami. Děje se to. Jen se musíš o to zajímat a dobře se dívat a poslouchat a hledat informace, pokud tě to opravdu zajímá. A můžeš i ty přispět.
jedna možnost je ta, že hlad a nemoci sužující lidi je vyženou z jejich domoviny a pujdou do evropy , cca 100 - 200 milionu za pár let. protože oni jak říkáš přijdou na to jak si pomoci.
a co my ? jak pomůžem si od toho že nám bude chybět jídlo voda atd tím že budem krmit další stamiliony ??
Není tady
luděk napsal(a):
jedna možnost je ta, že hlad a nemoci sužující lidi je vyženou z jejich domoviny a pujdou do evropy , cca 100 - 200 milionu za pár let. protože oni jak říkáš přijdou na to jak si pomoci.
a co my ? jak pomůžem si od toho že nám bude chybět jídlo voda atd tím že budem krmit další stamiliony ??
Nepřisuzuj mi, co jsem nenapsala.
Nepsala jsem ani slovo o tom, že půjdou do Evropy. Ale že je učí žít u nich doma tak, aby si pomohli sami, aby si vypěstovali obživu.
A dost si odporuješ oproti svému prvnímu příspěvku. Tam běduješ, že pro ně peníze na pomoc tomuto stavu nikdo nevěnuje. A ve druhém příspěvku zase, že nechceš krmit další stamiliony. Co vlastně chceš? A co pro zlepšení děláš ty sám? Povídej.
Já přispěji na obnovu Notre Dame a taky každý měsíc přispívám potřebným.
Není tady
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
a co my ? jak pomůžem si od toho že nám bude chybět jídlo voda atd tím že budem krmit další stamiliony ??Nepřisuzuj mi, co jsem nenapsala.
Nepsala jsem ani slovo o tom, že půjdou do Evropy. Ale že je učí žít u nich doma tak, aby si pomohli sami, aby si vypěstovali obživu.
A dost si odporuješ oproti svému prvnímu příspěvku. Tam běduješ, že pro ně peníze na pomoc tomuto stavu nikdo nevěnuje. A ve druhém příspěvku zase, že nechceš krmit další stamiliony. Co vlastně chceš? A co pro zlepšení děláš ty sám? Povídej.
Já přispěji na obnovu Notre Dame a taky každý měsíc přispívám potřebným.
ja jsem ale nepsal o tobě ale obecně o situaci , která nastane a které není vyhnutí. tot vše.
jinam než do evropy nepujdou, protože jinde se žít podle jejich představ neda.
Není tady
Všechno utrpení, zlo a bída světa povstává jenom z lidského ega.
Ale sebeobětování, tvůrčí přístup, trpělivost a laskavost jsou věčné.
Není tady
Crabat napsal(a):
Ale sebeobětování, tvůrčí přístup, trpělivost a laskavost jsou věčné.
jak potom vysvětlit trápení jiných kteří žijí daseříct v souladu s principy a stejně trpí. kvůli jiným...
to není zrovna v souladu s duchem.
Není tady
Však právě, podstata veškerého utrpení je obsažena v té prvé větě.
Tím není řečeno, že si to ti lidé zaviní sami, ale že je to naše ego, které způsobuje tohle všechno.
Proto je marné chtít měnit svět, ale je třeba začít u sebe.
Jakýkoli tlak vyzářený vně způsobí jen zesílený tlak zvenčí.
Jakýkoli tlak projevený vůči sobě způsobí jen pokřivení naší přirozenosti.
Je třeba pochopit souvislosti, porozumět projevenému vesmíru, být trpěliví, tiší a dorozumět se se sebou samým.
Proto ta druhá věta.
Není tady
Crabate, děkuji.
Není tady
Crabat napsal(a):
Prosím reálný názorný příklad.
Není tady
luděk napsal(a):
Crabat napsal(a):
Ale sebeobětování, tvůrčí přístup, trpělivost a laskavost jsou věčné.jak potom vysvětlit trápení jiných kteří žijí daseříct v souladu s principy a stejně trpí. kvůli jiným...
to není zrovna v souladu s duchem.
Vo svete je vraj rovnováha, nie spravodlivosť... možno na tom niečo bude. Okrem toho - náš svet je postavený na dualite, a tá zahŕňa aj večný konflikt medzi dobrom a zlom...
Není tady
rina napsal(a):
Crabat napsal(a):
Jakýkoli tlak projevený vůči sobě způsobí jen pokřivení naší přirozenosti.Prosím reálný názorný příklad.
Nikdy jsi nezažila třeba "tlačení na pilu"?
Není tady
Crabat napsal(a):
Však právě, podstata veškerého utrpení je obsažena v té prvé větě.
Tím není řečeno, že si to ti lidé zaviní sami, ale že je to naše ego, které způsobuje tohle všechno.
Proto je marné chtít měnit svět, ale je třeba začít u sebe.
Je třeba pochopit souvislosti, porozumět projevenému vesmíru, být trpěliví, tiší a dorozumět se se sebou samým.
Proto ta druhá věta.
v tom případě platí kolektivní vina. i ti nejspravedlivější padnou když se "kácí les"
když začneme u sebe a dame se do pořádku , neznamená to, že se změní svět. dualita světa je daná , a když bude na jedné straně světa moc "dobra" bude na druhé moc " zla" . rovnováha je na místě.
člověk žijící na tétto planetě je nedílnou součástí systemu.
co se týče tlaku zvenčí a reakce zevnitř, je to hodně diskutabilní.
Není tady
A to je prosím který "tlak", první nebo druhý?
Je to pro mě takové dvojsečné, asi jako : provrtám ti hlavou kulku - provrtám ti kulkou hlavu.
Jo, a tlačení na pilu jsem vědomě nezažila, ptz. nevím přesně, co to je, rsp. jestli tlačí někdo na mě, nebo já na někoho
Není tady
rina napsal(a):
A to je prosím který "tlak", první nebo druhý?
Je to pro mě takové dvojsečné, asi jako : provrtám ti hlavou kulku - provrtám ti kulkou hlavu.
Jo, a tlačení na pilu jsem vědomě nezažila, ptz. nevím přesně, co to je, rsp. jestli tlačí někdo na mě, nebo já na někoho
To může být přece obojí.
Není tady
luděk napsal(a):
v tom případě platí kolektivní vina. i ti nejspravedlivější padnou když se "kácí les"
když začneme u sebe a dame se do pořádku , neznamená to, že se změní svět. dualita světa je daná , a když bude na jedné straně světa moc "dobra" bude na druhé moc " zla" . rovnováha je na místě.
člověk žijící na tétto planetě je nedílnou součástí systemu.
co se týče tlaku zvenčí a reakce zevnitř, je to hodně diskutabilní.
luďku, nemáš pravdu. Ty pořád chceš někoho opravovat, protože podle tebe funguje divně - viz tvé příspěvky a diskuse tady na babinetu.
Proč pořád hledáš nějaké viny, viníky a obviněné?
Což takhle dívat se na život lidí jako na školu, kdy se každý z nás něco učí? Každý z nás ty své lekce.
Není tady
Eva. napsal(a):
rina napsal(a):
To může být přece obojí.
Tak v tom bych viděla markantní rozdíl. Jestli já někomu třeba šlapu na kuří voko, nebo on mně
Není tady
rina napsal(a):
Eva. napsal(a):
rina napsal(a):
To může být přece obojí.
Tak v tom bych viděla markantní rozdíl. Jestli já někomu třeba šlapu na kuří voko, nebo on mně
Já jsem uvedla příklad - tlačení na pilu. A tlačení na pilu může být obojího druhu. Nepíšu, že je to stejné, že to není rozdíl.
Nebo třeba jiný příklad - co vyšleš, to se ti vrátí. Ale to je taky v podstatě "tlačení na pilu". Vysíláš dobré, vrací se dobré. Vysíláš zlé, vrací se zlé. Boží mlýny. Vůči jiným i vůči sobě.
O tom přece Crabat píše, cituji:
A k tomu jsi chtěla uvést příklady. Nejsem Crabat, ale dala jsem ti příklady. A nikde netvrdila, že vně je totéž, co dovnitř.
Upravil(a) Eva. (25. 4. 2019 13:42)
Není tady
Eva. napsal(a):
Nejsem Crabat, ale dala jsem ti příklady. A nikde netvrdila, že vně je totéž, co dovnitř.
No právě, že nejsi. Radši bych příklady od něj.
Myslím totiž, že tvé "tlačení na pilu" s tím co psal Crabat nemá nic společného.
Upravil(a) rina (25. 4. 2019 14:23)
Není tady
Crabat napsal: Jakýkoli tlak vyzářený vně způsobí jen zesílený tlak zvenčí.
Tak si, rino, zkus tlačit na pilu. Fyzicky i psychicky, vůči okolí. A uvidíš, co se bude dít
Není tady