18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
luďku, to, co píe ve svém vlákně Notre Dame, vnímám jako tvé stěování si.
Není tady
Eva. napsal(a):
jo, to je tvůj problem. já si nestěuji,
beru to jako fakt.
stínost můem a nemusíme řeit.
fakt můeme prodiskutovat ze vech stran.
Není tady
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
beru to jako fakt.
fakt můeme prodiskutovat ze vech stran.
e lidé jenom sosají tvou energii, můe být faktem pro tebe.
Pro mě ne. Pro mě je to tvůj subjektivní názor a pocit a stěování si.
Není tady
Blá - blá - blá
Není tady
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
beru to jako fakt.
fakt můeme prodiskutovat ze vech stran.e lidé jenom sosají tvou energii, můe být faktem pro tebe.
Pro mě ne. Pro mě je to tvůj subjektivní názor a pocit a stěování si.
no vidí. a já to mám jako fakt . nezávisle potvzený několika kvalitními lidmi.
mě to nevadí, energie dost
ale je lepí tvořit ne sosat a to by se měli lidi učit.
Není tady
luděk napsal(a):
Se?
Se jetě nikdy nic neudělal.
Proč je to neučí ty?
Ty kvalitní člověku
Není tady
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
ale je lepí tvořit ne sosat a to by se měli lidi učit.Se?
Proč je to neučí ty?
Ty kvalitní člověku
haha
učím , jene oni nejsou ochotni přijmout obě strany mince.
kdy se otevře, tak dobru i zlu abys mohla hodnotit.
nevím zda je to slovo správné. kadopádně nikdo nechce pro lásku v duchu trpět. vechni chtěj jen na obláčcích létat.
Není tady
luděk napsal(a):
haha
nevím zda je to slovo správné. kadopádně nikdo nechce pro lásku v duchu trpět. vechni chtěj jen na obláčcích létat.
Nikdo........vichni.........paalizování...
Jen ty sám, jediný, jsi jiný...
Není tady
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
haha
nevím zda je to slovo správné. kadopádně nikdo nechce pro lásku v duchu trpět. vechni chtěj jen na obláčcích létat.Nikdo........vichni.........paalizování...
Jen ty sám, jediný, jsi jiný...
no kdy to tak vidí. dobrý
z meditativních kurzů to za posledních pár let vyplynulo. kadý oslovený couvl , kdy zjistil, e duchovní práce je mimo jiné taky dost velký trápení a bolest, kterou bude vnímat často i řeit. to je fakt
jetě doplním, čím čistějí energii člověk má, tím víc je schpen vnímat tu bolestnějí od lidí. to ja taky fakt.
Upravil(a) luděk (29. 4. 2019 17:39)
Není tady
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
haha
nevím zda je to slovo správné. kadopádně nikdo nechce pro lásku v duchu trpět. vechni chtěj jen na obláčcích létat.Nikdo........vichni.........paalizování...
Jen ty sám, jediný, jsi jiný...no kdy to tak vidí. dobrý
z meditativních kurzů to za posledních pár let vyplynulo. kadý oslovený couvl , kdy zjistil, e duchovní práce je mimo jiné taky dost velký trápení a bolest, kterou bude vnímat často i řeit. to je fakt
Aha.... tak pro tebe jsou nikdo a vichni těch několik (tisíc?) lidí z meditativních kurzů.
Nu, pro mě znamená pojem vichni prostě vichni. Vichni lidé, ijící na Zemi.
Pak si ěko porozumíme, kdy se neshodneme v tom, co znamejí slova.
Osobně znám dost lidí, kteří vědí, e duchovní práce je náročná.
Není tady
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
Nikdo........vichni.........paalizování...
z meditativních kurzů to za posledních pár let vyplynulo. kadý oslovený couvl , kdy zjistil, e duchovní práce je mimo jiné taky dost velký trápení a bolest, kterou bude vnímat často i řeit. to je faktAha.... tak pro tebe jsou nikdo a vichni těch několik (tisíc?) lidí z meditativních kurzů.
Osobně znám dost lidí, kteří vědí, e duchovní práce je náročná.
já taky, ale ti se učit nepotřebují , protoe u "ví" .
Není tady
Eva. napsal(a):
Co ale vypovídá o tobě a nic o Luďkovi.
Není tady
Ani já bych nebrala vyslovení svého názoru jako stěování si. Je to jen odliný pohled na věc, na který má kadý nárok.
Není tady
Crabat napsal(a):
Musíme jít, Luďku, jetě hlouběji, abychom zjistili, kde vlastně celý ten problém začal. Jidá Jeíe toti skutečně miloval a obdivoval nesmírně. Jak je tedy moné, e nakonec učiní něco takového?.. Protoe on to udělal.., nehledejme za tím jiné vysvětlení jako je karmické předurčení nebo naplnění boí vůle.
Klíč k celé této záhadě spočívá ve vyhnání kupčíků z chrámu. Kdy Jeí se spravedlivě rozhořčil, spletl ze tří provázků jakýsi bičík a zatímco se s ním rozháněl ve vzduchu, vykázal vechny, co v chrámu kupčili s odpustky a jinou veteí, ven. Se slovy: "Učinili jste z mého chrámu pele lotrovskou", hřímajíc slovy Otce, od něj těch pár nejpomalejích dostalo pár klofanců konečky provázku. To ve... Avak tato situace se stala spoutěčem následujících Jidáových rozhodnutí. Nebo Jidá v duchu zajásal a oči mu zahořely nadějí a očekáváním. Vzápětí se tento pohled střetl se zraky Jeíovými. Nazaretský pak bičík upustil na zem s významem, e je dalek vekerého násilí a nikdy podobnou cestou nepůjde. Čím zklamal vekerá Jidáova očekávání.
Abychom správně porozuměli celé situaci: Jeí přiel nastolit Boí Království na Zem. To, e byl nakonec ukřiován, byl jakýsi náhradní plán, ne ten prvotní. Proto Jeho utrpení a vechny Jeho pozdějí pochybnosti byly pravé, ryzí a celá ta výsledná zrada vedoucí k ukřiování nemusely nastat, kdyby neselhali jeho věrní, jeho učedníci. To On nakonec ve své lásce k nim, kdy se jim ukázal po vzkříení, z nich snímá tuto vinu vysvětlením, e s tím nemohli nic dělat a e to bylo rozhodnutí Otce v reakci na činy Odpůrcovy. (Co je de facto i pravda, my lidé jen rezonujem, někdy harmonicky, někdy disharmonicky.)
Podstatné je, e Jidá tolik touil po nastolení Boího Království tady a teď, e by neváhal pouít násilí. A svoji anci viděl právě ve vykázání kupčíků z chrámu. A kdy se Jeí té monosti, jak si hleděli z očí do očí, vzdal, tak to cítil tak, e sám původce té mylenky ji vlastně zradil. A tato představa v něm zakořenila a vechny jeho dalí činy vedly k tomu, aby Ho (Jeíe) probudil. Protoe věděl ze zkuenosti, e v tomto světě bez násilí nelze nic prosadit. A zapomněl věřit v Něho, v Jeho činy a znamení, které je provázely, kdy na vlastní oči viděl, jak se skrze Něj dějí zázraky kadý den. Jidá do poslední chvíle věřil, e Jeí se vzpamatuje a prokáe svou moc, čím bude zároveň i Boí Království na Zemi nastoleno. Nikdy by ho ani ve snu nenapadlo, e raději sám sebe nechá obětovat a umře, ne by se dopustil násilí na jiné lidské bytosti.
A v tom je celé to tajemství. Království Boí tenkrát skutečně bylo na dosah, avak ne vitými metodami, v nich si to bez násilí ani nedovedeme představit.
Toto je zaujímavá dynamika, ale aby som pouila Tvoje slová, rezonuje vo mne harmonicky... a znie mi logicky.
Není tady
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
no kdy to tak vidí. dobrý
z meditativních kurzů to za posledních pár let vyplynulo. kadý oslovený couvl , kdy zjistil, e duchovní práce je mimo jiné taky dost velký trápení a bolest, kterou bude vnímat často i řeit. to je faktAha.... tak pro tebe jsou nikdo a vichni těch několik (tisíc?) lidí z meditativních kurzů.
Osobně znám dost lidí, kteří vědí, e duchovní práce je náročná.já taky, ale ti se učit nepotřebují , protoe u "ví" .
Tí, čo u naozaj vedia, odchádzajú "inam"... a na bódhisattvov, teda, tí si to tu ete chvížu predlujú.
Není tady
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
haha
jetě doplním, čím čistějí energii člověk má, tím víc je schpen vnímat tu bolestnějí od lidí. to ja taky fakt.
Čistá energia je jedna vec, ale emocionálna vyrovnanos a prijatie toho, e kadý je zodpovedný sám za seba (aj s bolesou) a e vetko má sovu príčinu, je vec druhá, nemenej dôleitá.
Není tady
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
ale je lepí tvořit ne sosat a to by se měli lidi učit.Se?
Proč je to neučí ty?
Ty kvalitní člověkuhaha
Trpie nie je povinné - ako mám v podpise - ale je to celkom dobrá kola, ako sa nauči to, čo sa nauči treba. A je fakt, e 50% učenia tvorí učitež a 50% iak... a je super, keď si to uvedomujú a prijmú to. Ale mono sa netreba tak vežmi zaobera tým, čo "oni" - aj "my" sa tu ete máme čo uči, inak by sme tu neboli.
Není tady
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
beru to jako fakt.
fakt můeme prodiskutovat ze vech stran.e lidé jenom sosají tvou energii, můe být faktem pro tebe.
Pro mě ne. Pro mě je to tvůj subjektivní názor a pocit a stěování si.no vidí. a já to mám jako fakt . nezávisle potvzený několika kvalitními lidmi.
Energie, univerzálnej, máme vetci dos - len si nabra. Tí, čo si nevedia nabra, sosajú. Tí, čo vedia, majú aj na rozdávanie... a keď nechcú rozdáva, zavrú sa. Tvori energiu - to asi neviem, skôr transformova, zbiera, hromadi, odblokova, uvožni a tak...
Není tady
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
luděk napsal(a):
s blbci není radno diskutovat, udělaj z tebe blbce..
jak prozaické e ?Přesně tak, luďku.
Otázkou je, jestli je vdy správně určeno, kdo je blbec.
A jestli ten, kdo by tím blbcem být neměl, má v sobě dostatečnou pokoru a dovede se i při diskusi s blbcem chovat s respektem.
Anebo taky - jestli ti dva diskutující nejsou ve skutečnosti blbci oba.Ale k věci. je zajímavé, e se objevuje spousta esoteriků, kartářů, mystiků a rostou jako houby po deti. vichni chtějí vědět jak to nadpřiroeno funguje a chtějí s ním pracovat. to ovem bez darů s hůry nemá ádný význam. těm lidem to nic nepřinese , jen vymění něco za něco ve svým ivotě. dary shůry jsou vlastně duchovní "oděvy" a "koruny" nad hlavou nebo na hlavě. jsou vidět jasnovidným zrakem. lidi kteří dary nemají by neměli v duchovnu pracovat , nic jim to neprospěje .
myslel jsem e jsem na duchovním foru kde se diskutuje . pokud diskuzi někdo chápe jako stěování. je to jeho problem.
Pre mňa je dôleitejie ako "dary shúry" ma zodpovednos a zvládnuté ego. Bez "darov shúry" aspoň nejde napácha zlo, ale s tými darmi, no bez lásky, zodpovednosti a s nezvládnutým egom- hotová katastrofa.
Není tady
Ony respektive ty "dary s hůry" na nás vechny prí jako dé, ale jen ten, kdo má zvládnuté ego, jak tady Selima velice trefně podotýká, si z nich dokáe něco vzít. Take ono vlastně nejde o to, e by někdo byl obdarován a jiný ne, ale někdo je připraven ty dary přijmout takové jaké jsou, tj. i s tím utrpením a vemi důsledky, je na nás mohou mít, protoe je nevede sám k sobě a chápe jejich pravou hodnotu, ale jiný k tomu uschopněn jetě není. A proto ho výsledky jeho usilování míjí.
Není tady
Crabat napsal(a):
Ony respektive ty "dary s hůry" na nás vechny prí jako dé, ale jen ten, kdo má zvládnuté ego, jak tady Selima velice trefně podotýká, si z nich dokáe něco vzít. Take ono vlastně nejde o to, e by někdo byl obdarován a jiný ne, ale někdo je připraven ty dary přijmout takové jaké jsou, tj. i s tím utrpením a vemi důsledky, je na nás mohou mít, protoe je nevede sám k sobě a chápe jejich pravou hodnotu, ale jiný k tomu uschopněn jetě není. A proto ho výsledky jeho usilování míjí.
Výstině popsané a já si myslím, i na základě mých zkueností, e pravdivé.
Opět děkuji, Crabate.
Jsem tak ráda, e u tvému psaní rozumím. Tenkrát před lety jsem mnohému nerozuměla. Teď jsem sama sebou mile překvapena, e u rozumím.
Není tady
Crabat napsal(a):
jojo, dalo by se souhlasit
Není tady
Selima napsal(a):
luděk napsal(a):
Eva. napsal(a):
Přesně tak, luďku.
Otázkou je, jestli je vdy správně určeno, kdo je blbec.
A jestli ten, kdo by tím blbcem být neměl, má v sobě dostatečnou pokoru a dovede se i při diskusi s blbcem chovat s respektem.
Anebo taky - jestli ti dva diskutující nejsou ve skutečnosti blbci oba.Ale k věci. je zajímavé, e se objevuje spousta esoteriků, kartářů, mystiků a rostou jako houby po deti. vichni chtějí vědět jak to nadpřiroeno funguje a chtějí s ním pracovat. to ovem bez darů s hůry nemá ádný význam. těm lidem to nic nepřinese , jen vymění něco za něco ve svým ivotě. dary shůry jsou vlastně duchovní "oděvy" a "koruny" nad hlavou nebo na hlavě. jsou vidět jasnovidným zrakem. lidi kteří dary nemají by neměli v duchovnu pracovat , nic jim to neprospěje .
myslel jsem e jsem na duchovním foru kde se diskutuje . pokud diskuzi někdo chápe jako stěování. je to jeho problem.Pre mňa je dôleitejie ako "dary shúry" ma zodpovednos a zvládnuté ego. Bez "darov shúry" aspoň nejde napácha zlo, ale s tými darmi, no bez lásky, zodpovednosti a s nezvládnutým egom- hotová katastrofa.
dar dostane, resp udrí si ho na základě lasky, zodpovědnosti a malýho nebo ádnýho ega. jinak se dar rozplyne .
Není tady
Té děkuji Evo. A jsem moc rád, e jsem se stal srozumitelnějím. Ono to bude i tím, e jsem si sám v sobě udělal trochu víc jasno. Vlastně mi to tady vícekrát říkala Pan, jak je někdy poněkud obtíné sledovat mé mylenkové pochody. Ale e se jednou vrátím a budu mluvit tak, e mi budou rozumět i ostatní. Tak snad se to stalo.
Není tady
dar dostane, resp udrí si ho na základě lasky, zodpovědnosti a malýho nebo ádnýho ega. jinak se dar rozplyne .
Jako naprostý laik si to myslím podobně. Není přece moné, aby člověk s "nevyřeeným egem", tedy člověk "ne úplně čistý" byl takto obdarován a stal někým takovým, jak píete. Nebo moná ano, ale to je pak někdo na úplně opačném pólu.
Není tady