Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 7. 4. 2019 13:42

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Po řadě let

The woods decay, the woods decay and fall,
the vapours weep their burthen to the ground,
man comes and tills the field and lies beneath,
and after many a summer dies the swan.

(Alfred Lord Tennyson)

(Les trouchniví, než padá stářím sťat,
a páry smáčejí svou vláhou zem,
muž oře prsť, než složí kosti v ní,
a labuť umírá po řadě let.)

Crabat

Není tady

#2 7. 4. 2019 13:45

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Re: Po řadě let

Tenkrát jsme se tu sešli. Lidé, kteří zkoumají vlastní podstatu, smysl bytí a význam toho všeho, co nás potkává na této zemi. Poutníci životem, s malou brašničkou toho nejnutnějšího, co jsme si vzali s sebou, abychom veškerou svou touhu zasvětili hledání. Někdo se posléze zastavil, obtížen pojmy, které se jen vrství na sebe a žádný výsledek z nich nepramení, setřásl to ze zad a prostě se ponořil do života, aby z něj vychutnal nektar radosti, jež nám samotná existence na té nejpřirozenější úrovni dokáže poskytnout. Jiný se naopak rozeběhl dopředu, cítě tam v dáli hlubší význam a skončil někde v chrámu u mistrových nohou, aby od něj přijal tu nejcennější esenci v podobě jeho nauky. My ostatní jsme bloudili. Zprvu na sebe volali, ale jak každý šel svou cestou, ztráceli jsme kontakt s tím druhým, až mnozí zůstali úplně sami, sami se svou bolestí z nenaplnění a marného úsilí. Někteří z nás pak zakotvili na nějakém krásném místě, odkud byl pěkný výhled do kraje, obklopili se moudrými názory, přijímajíc život takový, jaký je, ale vidíc ho v souvislostech, takže z jakéhosi nadhledu. Další se motali chaoticky v jakýchsi smyčkách vedeni chimérickými představami svých bludných úvah, protože není nic snazšího, když se noříte dovnitř a nejste oproštěni od všeho, tam někde ve svých vásanách i uvíznout. A ti, jejichž mysl zůstala nespoutaná, někudy kráčeli, se zpětným ohlédnutím, jako ve snu, motali se neznámými úrovněmi, které si ani leckdy nedovedou nikam zařadit. A jestli to bylo dobré anebo špatné, bůh suď, a jestli si z toho odnesli nějaké ponaučení, tak to je ve hvězdách.

Kdo může říci, že skutečně našel?.. A co z toho je jen v našich představách a co z toho má skutečný význam?.. To rozsoudí až život sám a jeho pokračování pak v následujících inkarnacích těch dalších bytostí, které jsou s námi spjati.

Crabat

Není tady

#3 7. 4. 2019 13:54

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Beru to podle sebe, ušla jsem myslím v životě už kus cesty, prožila a přežila mnohé, ale zda jsem se našla, to netuším. Život mi naděluje mnoho lekcí, radostných chvil i těžkých facek, naučil mě pokoře i tomu, že život jde prožít jen jednou a co ztratíš, už se nevrátí.

Není tady

#4 7. 4. 2019 14:12

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Tak tak, Andreo, to jsou ty lekce života. dumbom

Crabat

Není tady

#5 7. 4. 2019 20:38

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Kdo může říci, že skutečně našel?

Možná je důležitější to hledání. Nebo ještě jinak - chuť hledat.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#6 7. 4. 2019 21:04

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Cesta... A na obzoru zas pokračuje dál. smile

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#7 7. 4. 2019 21:10

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

jo. musím vzpomenout na jednu dávnou básničku....

A zas šlapeš tou známou cestičkou.
Vlásky trochu delší,
oči roztouženější.
Možná nedojdeš až na konec,
ale docela určitě
dojdeš dál...

Hledání je možná lepší - podnětnější. Po cestě můžem zjistit, že jsou i jiné cesty, jiné směry a možná změníme i cíl.
Nacházení může být krásné, ale poněkud konečné.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#8 7. 4. 2019 22:17

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ano, cesta vede pořád dál a nikde nekončí, protože nekončí naše touha po poznání, avšak můžeme na ní nalézt odpovědi na své otázky, můžeme na ní nalézt nové rozměry pohledu na tento svět i na nás samé, nebo se také na ní můžeme potkat se svými stíny a v hrůze sami před sebou prchat pryč, zkrátka můžeme na ní objevit leccos, o čem předem nemáme ani zdání, že nás potká. A právě tohle jsem měl na mysli.

Všechno, co v sobě objevíme, má nějakou hodnotu. Ale je to hodnota jenom pro nás anebo je nadčasová, universálně platná? A to jsou ty otázky, které teprve zodpoví čas.

Crabat

Není tady

#9 8. 4. 2019 21:52

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Hezky jste to napsali, oba. stolt

Seneca

Není tady

#10 12. 4. 2019 11:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Crabat napsal(a):

Tenkrát jsme se tu sešli. Lidé, kteří zkoumají vlastní podstatu, smysl bytí a význam toho všeho, co nás potkává na této zemi. Poutníci životem, s malou brašničkou toho nejnutnějšího, co jsme si vzali s sebou, abychom veškerou svou touhu zasvětili hledání. Někdo se posléze zastavil, obtížen pojmy, které se jen vrství na sebe a žádný výsledek z nich nepramení, setřásl to ze zad a prostě se ponořil do života, aby z něj vychutnal nektar radosti, jež nám samotná existence na té nejpřirozenější úrovni dokáže poskytnout. Jiný se naopak rozeběhl dopředu, cítě tam v dáli hlubší význam a skončil někde v chrámu u mistrových nohou, aby od něj přijal tu nejcennější esenci v podobě jeho nauky. My ostatní jsme bloudili. Zprvu na sebe volali, ale jak každý šel svou cestou, ztráceli jsme kontakt s tím druhým, až mnozí zůstali úplně sami, sami se svou bolestí z nenaplnění a marného úsilí. Někteří z nás pak zakotvili na nějakém krásném místě, odkud byl pěkný výhled do kraje, obklopili se moudrými názory, přijímajíc život takový, jaký je, ale vidíc ho v souvislostech, takže z jakéhosi nadhledu. Další se motali chaoticky v jakýchsi smyčkách vedeni chimérickými představami svých bludných úvah, protože není nic snazšího, když se noříte dovnitř a nejste oproštěni od všeho, tam někde ve svých vásanách i uvíznout. A ti, jejichž mysl zůstala nespoutaná, někudy kráčeli, se zpětným ohlédnutím, jako ve snu, motali se neznámými úrovněmi, které si ani leckdy nedovedou nikam zařadit. A jestli to bylo dobré anebo špatné, bůh suď, a jestli si z toho odnesli nějaké ponaučení, tak to je ve hvězdách.

Kdo může říci, že skutečně našel?.. A co z toho je jen v našich představách a co z toho má skutečný význam?.. To rozsoudí až život sám a jeho pokračování pak v následujících inkarnacích těch dalších bytostí, které jsou s námi spjati.

Ja mám pocit, že som našla - aspoň nateraz. Tu a teraz - to je aj odpoveď... Našla som to, čo súznie s mojím každodenným životom a zdôrazňuje to, čo je pre mňa dôležité - vzťahy. Ale je fakt, že som ženská zvedavá a už nasledujúci pondelok sa chystám na ďalšiu hľadačskú výpravu; takže asi človek nemá celkom "hotovo", kým dýcha. Inkarnácie neviem, ako fungujú, ale ja sa budem snažiť pozerať hlavne do takej diaľky, kam dovidím...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#11 12. 4. 2019 11:13

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

Ano, cesta vede pořád dál a nikde nekončí, protože nekončí naše touha po poznání, avšak můžeme na ní nalézt odpovědi na své otázky, můžeme na ní nalézt nové rozměry pohledu na tento svět i na nás samé, nebo se také na ní můžeme potkat se svými stíny a v hrůze sami před sebou prchat pryč, zkrátka můžeme na ní objevit leccos, o čem předem nemáme ani zdání, že nás potká. A právě tohle jsem měl na mysli.

Všechno, co v sobě objevíme, má nějakou hodnotu. Ale je to hodnota jenom pro nás anebo je nadčasová, universálně platná? A to jsou ty otázky, které teprve zodpoví čas.

Hodnota je pre nás, ale vzhľadom na to, ako sme všetci a všetko prepojení, má určite význam aj pre ostatných a ostatné - ako aj každý náš čin, slovo a myšlienka. Všetko sa ráta.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#12 22. 4. 2019 1:18

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ano, Selima, tak to je. I každé naše bloudění má význam, neboť ten druhý, poučen naším postojem, se možná podobné chyby vyvaruje. Možná.., bylo by to hezké, ale ze zkušenosti víme, že každý si musí prošoupat boty na cestách křivolakých vedoucích do nikam. Jenom tak pochopí sám sebe a podprahové impulsy, které v něm existují a vlastně rozhodují za něj. I to, že on sám je jen malým pánem nad sebou samým, avšak může se posléze pokusit ten nepoměr v sobě zvrátit.

Ejhle, k čemu je takové putování nakonec dobré. Sice jsme v těch dálích nakonec neobjevili nic, co by mělo nějaký zásadní význam, ale podařilo se nám mezitím nahlédnout do procesů, které se odehrávají přímo v nás samých, v naší psýché. A tak člověk poznává stále hlouběji a noří se do vnitřních sfér. Protože jenom tam může nalézt své odpovědi.

Crabat

Není tady

#13 23. 4. 2019 13:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

No, musieť nemusí (musíme len zomrieť, ostatné je vec slobodnej voľby), ale väčšinou si fakt každý vec skúsi na vlastnej koži. Na druhej strane - niekdy si ani neuvedomujeme, ako sa druhí pre nás stávajú príkladom... nehovoriac už o tom, že si to neuvedomujú ani tie "príklady". Takže význam to asi má, ale úloha "vlastno-kožových" zážitkov a skúseností je prvoradou a hlavnou súčasťou onej cesty, vrátane chýb a omylov.

Brita

Není tady

#14 23. 4. 2019 15:29

luděk
♥♥♥♥♥♥-

Crabat napsal(a):

mám pocit že jsem skutečně našel. svobodu ducha a tím trápení lidí a všeho jejich konání. splynutí s přírodou a všem co planeta obnáší . asi se mi podařilo rozptýlit svého ducha všude na zemi do všech i těch nejniternějších zákoutí života . a poslouchám, jak ten život zpívá. vesele a radostně , tesknivě a plačtivě ,harmonicky a v rozladu.
v čase proudí od stvoření k dalšímu.

s blbci není radno diskutovat. udělaj z tebe blbce

Není tady

#15 24. 4. 2019 12:52

luděk
♥♥♥♥♥♥-

luděk napsal(a):

Crabat napsal(a):

mám pocit že jsem skutečně našel. svobodu ducha a tím trápení lidí a všeho jejich konání. splynutí s přírodou a vším co planeta obnáší . asi se mi podařilo rozptýlit svého ducha všude na zemi do všech i těch nejniternějších zákoutí života . a poslouchám, jak ten život zpívá. vesele a radostně , tesknivě a plačtivě ,harmonicky a v rozladu.
v čase proudí od stvoření k dalšímu.

s blbci není radno diskutovat. udělaj z tebe blbce

Není tady

#16 7. 5. 2019 23:35

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Moje poslední návštěva....14.7.2013....něco mě přimělo se sem po těch letech podívat a dokonce jsem si vzpomněla na heslo...neuvěřitelné. Na otázku, jestli jsem se našla, mohu jen říct.....konečně jsem pochopila, že jsem se nikdy neztratila a jediné co je - je teď a tady. 
Mějte se krásně přátelé! storstark

Upravil(a) lueta (7. 5. 2019 23:49)

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#17 9. 5. 2019 14:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Aj Ty! storstark

Brita

Není tady

#18 9. 5. 2019 19:12

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Lueto, i když se neznáme, tak se taky připojuju storstark !
A souhlasím s tebou. I když... hezký vzpomínky si ráda ponechám. big_smile hjarta

Seneca

Není tady

#19 5. 6. 2019 17:04

Hiro
♥------

Ahoj Crabate 🙂 přišla jsem Tě pozdravit ale nejen Tebe. Zdravím tímto moderátorku Andreu,Lupinu Montanu,Selimu a další co mne znali,milovali i nemilovali. 😉
Není to tak dávno co jsem na Tebe zavzpomínala nahlas se svým mužem který Tě znal z vyprávění a dnes po mnoha letech jsem klikla na Babinet a našla jsem Tvé stopy.  Ráda o Tobě slyším. Kdysi si mi byl vzorem.

Po řadě let mohu říct ,že jsem mnoho našla. Život plyne a znovu a znovu prověřuje jestli to či ono opravdu žiju. A jdu dál dokud naposledy nevydechnu.
Hirondel 🙂

Není tady

#20 5. 6. 2019 20:03

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Hiro, navážu na tebe, protože to je tak hezký tummenupp. My se sice neznáme, ale chodím sem už cca od roku 2005 a ačkoliv jsem vždy spíše jen četla, tak Babinetem prošlo hodně lidí, které jsem měla po písmenkách ráda, ráda jsem je četla. Ani už si nevzpomenu na nicky všech, jsou to léta. Ale někdy si vzpomenu na některé, bývalo to tu moc fajn! Pamatuji ještě úplně starý Babinet - je tu někdo, kdo pamatuje Carusa? smile  Pamatuju a chybí tu na Modroočku, Kalika, Vaška, dusička.... Bylo jich více a nevzpomenu si, čas dělá své... co s nimi asi je? Jak se mají? Nakouknou také někdy?
Koho si pamatujete a chybí Vám tu? Pojďte zavzpomínat.

Upravil(a) LENNNA (5. 6. 2019 20:07)

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#21 5. 6. 2019 20:08

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

lenno Modroočka? Nebo dusička?

Teď jsem si všimla, že Modroočku jsi psala. Tak asi myslíš dusičku

Upravil(a) Eva. (5. 6. 2019 20:14)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#22 5. 6. 2019 20:52

Hiro
♥------

LENNNA napsal(a):

Hiro, navážu na tebe, protože to je tak hezký tummenupp. My se sice neznáme, ale chodím sem už cca od roku 2005 a ačkoliv jsem vždy spíše jen četla, tak Babinetem prošlo hodně lidí, které jsem měla po písmenkách ráda, ráda jsem je četla. Ani už si nevzpomenu na nicky všech, jsou to léta. Ale někdy si vzpomenu na některé, bývalo to tu moc fajn! Pamatuji ještě úplně starý Babinet - je tu někdo, kdo pamatuje Carusa? smile  Pamatuju a chybí tu na Modroočku, Kalika, Vaška, dusička.... Bylo jich více a nevzpomenu si, čas dělá své... co s nimi asi je? Jak se mají? Nakouknou také někdy?

Lenno řekla bych že jsem Tě tu zahlédla. Byla jsem tady od konce roku 2006 snad do roku 2011 až 12. Zlobila jsem tak jsem dostala padáka. 👍
Kalika a ostatní co jmenuješ si pamatuju,jen ne Vaška. Pak Tulipanku,Vanilku,Blossom,DaiTer a další. Také si říkám jak se ti všichni asi mají. Všem bych moc přála aby se radovali a byli zdraví. On člověk, já teda určitě ráda vzpomínám na ty co se mnou šli kus cesty a to ať už v dobrém nebo v nedobrém. Vývoj vyžaduje obojí a nebýt těch co mi nakopali zadnici,neposunula bych se tam kam jsem chtěla. Mělo to všechno hluboký smysl a všem co se účastnili ze srdce děkuju. 🙏🤗
A Ty Lenno daří se dobře?

Upravil(a) Hiro (5. 6. 2019 21:11)

Není tady

#23 5. 6. 2019 21:01

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

lenno Modroočka? Nebo dusička?

Teď jsem si všimla, že Modroočku jsi psala. Tak asi myslíš dusičku

Jj, dusičku! Nedalo mi to, tak jsem šla hledat do starých diskusí a v textu to opravila.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#24 5. 6. 2019 21:04

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Hiro napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Lenno řekla bych že jsem Tě tu zahlédla. Byla jsem tady od konce roku 2006 snad do roku 2011 až 12. Zlomila jsem tak jsem dostala padáka. 👍
Kalika a ostatní co jmenuješ si pamatuju,jen ne Vaška. Pak Tulipanku,Vanilku,Blossom,DaiTer a další. Také si říkám jak se ti všichni asi mají. Všem bych moc přála aby se radovali a byli zdraví. On člověk, já teda určitě ráda vzpomínám na ty co se mnou šli kus cesty a to ať už v dobrém nebo v nedobrém. Vývoj vyžaduje obojí a nebýt těch co mi nakopali zadnici,neposunula bych se tam kam jsem chtěla. Mělo to všechno hluboký smysl a všem co se účastnili ze srdce děkuju. 🙏🤗

Děkuji za optání! Daří se mi dobře, jak už to v životě bývá, jsou časy lepší a časy horší, v něčem se daří, v něčem nedaří, ale řekla bych, že jsem spokojená.

- Gary Smith

Není tady

#25 5. 6. 2019 21:10

Hiro
♥------

LENNNA napsal(a):

Hiro napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Lenno řekla bych že jsem Tě tu zahlédla. Byla jsem tady od konce roku 2006 snad do roku 2011 až 12. Zlomila jsem tak jsem dostala padáka. 👍

Děkuji za optání! Daří se mi dobře, jak už to v životě bývá, jsou časy lepší a časy horší, v něčem se daří, v něčem nedaří, ale řekla bych, že jsem spokojená.

Ano v životě to tak bývá. 🙂

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí