27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
The woods decay, the woods decay and fall,
the vapours weep their burthen to the ground,
man comes and tills the field and lies beneath,
and after many a summer dies the swan.
(Alfred Lord Tennyson)
(Les trouchniví, ne padá stářím sat,
a páry smáčejí svou vláhou zem,
mu oře prs, ne sloí kosti v ní,
a labu umírá po řadě let.)
Není tady
Tenkrát jsme se tu seli. Lidé, kteří zkoumají vlastní podstatu, smysl bytí a význam toho veho, co nás potkává na této zemi. Poutníci ivotem, s malou braničkou toho nejnutnějího, co jsme si vzali s sebou, abychom vekerou svou touhu zasvětili hledání. Někdo se posléze zastavil, obtíen pojmy, které se jen vrství na sebe a ádný výsledek z nich nepramení, setřásl to ze zad a prostě se ponořil do ivota, aby z něj vychutnal nektar radosti, je nám samotná existence na té nejpřirozenějí úrovni dokáe poskytnout. Jiný se naopak rozeběhl dopředu, cítě tam v dáli hlubí význam a skončil někde v chrámu u mistrových nohou, aby od něj přijal tu nejcennějí esenci v podobě jeho nauky. My ostatní jsme bloudili. Zprvu na sebe volali, ale jak kadý el svou cestou, ztráceli jsme kontakt s tím druhým, a mnozí zůstali úplně sami, sami se svou bolestí z nenaplnění a marného úsilí. Někteří z nás pak zakotvili na nějakém krásném místě, odkud byl pěkný výhled do kraje, obklopili se moudrými názory, přijímajíc ivot takový, jaký je, ale vidíc ho v souvislostech, take z jakéhosi nadhledu. Dalí se motali chaoticky v jakýchsi smyčkách vedeni chimérickými představami svých bludných úvah, protoe není nic snazího, kdy se noříte dovnitř a nejste oprotěni od veho, tam někde ve svých vásanách i uvíznout. A ti, jejich mysl zůstala nespoutaná, někudy kráčeli, se zpětným ohlédnutím, jako ve snu, motali se neznámými úrovněmi, které si ani leckdy nedovedou nikam zařadit. A jestli to bylo dobré anebo patné, bůh suď, a jestli si z toho odnesli nějaké ponaučení, tak to je ve hvězdách.
Kdo můe říci, e skutečně nael?.. A co z toho je jen v naich představách a co z toho má skutečný význam?.. To rozsoudí a ivot sám a jeho pokračování pak v následujících inkarnacích těch dalích bytostí, které jsou s námi spjati.
Není tady
Beru to podle sebe, ula jsem myslím v ivotě u kus cesty, proila a přeila mnohé, ale zda jsem se nala, to netuím. ivot mi naděluje mnoho lekcí, radostných chvil i těkých facek, naučil mě pokoře i tomu, e ivot jde proít jen jednou a co ztratí, u se nevrátí.
Není tady
Tak tak, Andreo, to jsou ty lekce ivota.
Není tady
Kdo můe říci, e skutečně nael?
Moná je důleitějí to hledání. Nebo jetě jinak - chu hledat.
Není tady
Cesta... A na obzoru zas pokračuje dál.
Není tady
jo. musím vzpomenout na jednu dávnou básničku....
A zas lape tou známou cestičkou.
Vlásky trochu delí,
oči roztouenějí.
Moná nedojde a na konec,
ale docela určitě
dojde dál...
Hledání je moná lepí - podnětnějí. Po cestě můem zjistit, e jsou i jiné cesty, jiné směry a moná změníme i cíl.
Nacházení můe být krásné, ale poněkud konečné.
Není tady
Ano, cesta vede pořád dál a nikde nekončí, protoe nekončí nae touha po poznání, avak můeme na ní nalézt odpovědi na své otázky, můeme na ní nalézt nové rozměry pohledu na tento svět i na nás samé, nebo se také na ní můeme potkat se svými stíny a v hrůze sami před sebou prchat pryč, zkrátka můeme na ní objevit leccos, o čem předem nemáme ani zdání, e nás potká. A právě tohle jsem měl na mysli.
Vechno, co v sobě objevíme, má nějakou hodnotu. Ale je to hodnota jenom pro nás anebo je nadčasová, universálně platná? A to jsou ty otázky, které teprve zodpoví čas.
Není tady
Hezky jste to napsali, oba.
Není tady
Crabat napsal(a):
Tenkrát jsme se tu seli. Lidé, kteří zkoumají vlastní podstatu, smysl bytí a význam toho veho, co nás potkává na této zemi. Poutníci ivotem, s malou braničkou toho nejnutnějího, co jsme si vzali s sebou, abychom vekerou svou touhu zasvětili hledání. Někdo se posléze zastavil, obtíen pojmy, které se jen vrství na sebe a ádný výsledek z nich nepramení, setřásl to ze zad a prostě se ponořil do ivota, aby z něj vychutnal nektar radosti, je nám samotná existence na té nejpřirozenějí úrovni dokáe poskytnout. Jiný se naopak rozeběhl dopředu, cítě tam v dáli hlubí význam a skončil někde v chrámu u mistrových nohou, aby od něj přijal tu nejcennějí esenci v podobě jeho nauky. My ostatní jsme bloudili. Zprvu na sebe volali, ale jak kadý el svou cestou, ztráceli jsme kontakt s tím druhým, a mnozí zůstali úplně sami, sami se svou bolestí z nenaplnění a marného úsilí. Někteří z nás pak zakotvili na nějakém krásném místě, odkud byl pěkný výhled do kraje, obklopili se moudrými názory, přijímajíc ivot takový, jaký je, ale vidíc ho v souvislostech, take z jakéhosi nadhledu. Dalí se motali chaoticky v jakýchsi smyčkách vedeni chimérickými představami svých bludných úvah, protoe není nic snazího, kdy se noříte dovnitř a nejste oprotěni od veho, tam někde ve svých vásanách i uvíznout. A ti, jejich mysl zůstala nespoutaná, někudy kráčeli, se zpětným ohlédnutím, jako ve snu, motali se neznámými úrovněmi, které si ani leckdy nedovedou nikam zařadit. A jestli to bylo dobré anebo patné, bůh suď, a jestli si z toho odnesli nějaké ponaučení, tak to je ve hvězdách.
Kdo můe říci, e skutečně nael?.. A co z toho je jen v naich představách a co z toho má skutečný význam?.. To rozsoudí a ivot sám a jeho pokračování pak v následujících inkarnacích těch dalích bytostí, které jsou s námi spjati.
Ja mám pocit, e som nala - aspoň nateraz. Tu a teraz - to je aj odpoveď... Nala som to, čo súznie s mojím kadodenným ivotom a zdôrazňuje to, čo je pre mňa dôleité - vzahy. Ale je fakt, e som enská zvedavá a u nasledujúci pondelok sa chystám na ďaliu hžadačskú výpravu; take asi človek nemá celkom "hotovo", kým dýcha. Inkarnácie neviem, ako fungujú, ale ja sa budem snai pozera hlavne do takej diažky, kam dovidím...
Není tady
Crabat napsal(a):
Ano, cesta vede pořád dál a nikde nekončí, protoe nekončí nae touha po poznání, avak můeme na ní nalézt odpovědi na své otázky, můeme na ní nalézt nové rozměry pohledu na tento svět i na nás samé, nebo se také na ní můeme potkat se svými stíny a v hrůze sami před sebou prchat pryč, zkrátka můeme na ní objevit leccos, o čem předem nemáme ani zdání, e nás potká. A právě tohle jsem měl na mysli.
Vechno, co v sobě objevíme, má nějakou hodnotu. Ale je to hodnota jenom pro nás anebo je nadčasová, universálně platná? A to jsou ty otázky, které teprve zodpoví čas.
Hodnota je pre nás, ale vzhžadom na to, ako sme vetci a vetko prepojení, má určite význam aj pre ostatných a ostatné - ako aj kadý ná čin, slovo a mylienka. Vetko sa ráta.
Není tady
Ano, Selima, tak to je. I kadé nae bloudění má význam, nebo ten druhý, poučen naím postojem, se moná podobné chyby vyvaruje. Moná.., bylo by to hezké, ale ze zkuenosti víme, e kadý si musí prooupat boty na cestách křivolakých vedoucích do nikam. Jenom tak pochopí sám sebe a podprahové impulsy, které v něm existují a vlastně rozhodují za něj. I to, e on sám je jen malým pánem nad sebou samým, avak můe se posléze pokusit ten nepoměr v sobě zvrátit.
Ejhle, k čemu je takové putování nakonec dobré. Sice jsme v těch dálích nakonec neobjevili nic, co by mělo nějaký zásadní význam, ale podařilo se nám mezitím nahlédnout do procesů, které se odehrávají přímo v nás samých, v naí psýché. A tak člověk poznává stále hlouběji a noří se do vnitřních sfér. Protoe jenom tam můe nalézt své odpovědi.
Není tady
No, musie nemusí (musíme len zomrie, ostatné je vec slobodnej vožby), ale väčinou si fakt kadý vec skúsi na vlastnej koi. Na druhej strane - niekdy si ani neuvedomujeme, ako sa druhí pre nás stávajú príkladom... nehovoriac u o tom, e si to neuvedomujú ani tie "príklady". Take význam to asi má, ale úloha "vlastno-koových" záitkov a skúseností je prvoradou a hlavnou súčasou onej cesty, vrátane chýb a omylov.
Není tady
Crabat napsal(a):
mám pocit e jsem skutečně nael. svobodu ducha a tím trápení lidí a veho jejich konání. splynutí s přírodou a vem co planeta obnáí . asi se mi podařilo rozptýlit svého ducha vude na zemi do vech i těch nejniternějích zákoutí ivota . a poslouchám, jak ten ivot zpívá. vesele a radostně , tesknivě a plačtivě ,harmonicky a v rozladu.
v čase proudí od stvoření k dalímu.
Není tady
luděk napsal(a):
Crabat napsal(a):
Kdo můe říci, e skutečně nael?.. A co z toho je jen v naich představách a co z toho má skutečný význam?.. To rozsoudí a ivot sám a jeho pokračování pak v následujících inkarnacích těch dalích bytostí, které jsou s námi spjati.mám pocit e jsem skutečně nael. svobodu ducha a tím trápení lidí a veho jejich konání. splynutí s přírodou a vím co planeta obnáí . asi se mi podařilo rozptýlit svého ducha vude na zemi do vech i těch nejniternějích zákoutí ivota . a poslouchám, jak ten ivot zpívá. vesele a radostně , tesknivě a plačtivě ,harmonicky a v rozladu.
v čase proudí od stvoření k dalímu.
Není tady
Moje poslední návtěva....14.7.2013....něco mě přimělo se sem po těch letech podívat a dokonce jsem si vzpomněla na heslo...neuvěřitelné. Na otázku, jestli jsem se nala, mohu jen říct.....konečně jsem pochopila, e jsem se nikdy neztratila a jediné co je - je teď a tady.
Mějte se krásně přátelé!
Upravil(a) lueta (7. 5. 2019 23:49)
Není tady
Lueto, i kdy se neznáme, tak se taky připojuju !
A souhlasím s tebou. I kdy... hezký vzpomínky si ráda ponechám.
Není tady
Ahoj Crabate 🙂 přila jsem Tě pozdravit ale nejen Tebe. Zdravím tímto moderátorku Andreu,Lupinu Montanu,Selimu a dalí co mne znali,milovali i nemilovali. 😉
Není to tak dávno co jsem na Tebe zavzpomínala nahlas se svým muem který Tě znal z vyprávění a dnes po mnoha letech jsem klikla na Babinet a nala jsem Tvé stopy. Ráda o Tobě slyím. Kdysi si mi byl vzorem.
Po řadě let mohu říct ,e jsem mnoho nala. ivot plyne a znovu a znovu prověřuje jestli to či ono opravdu iju. A jdu dál dokud naposledy nevydechnu.
Hirondel 🙂
Není tady
Hiro, naváu na tebe, protoe to je tak hezký . My se sice neznáme, ale chodím sem u cca od roku 2005 a ačkoliv jsem vdy spíe jen četla, tak Babinetem prolo hodně lidí, které jsem měla po písmenkách ráda, ráda jsem je četla. Ani u si nevzpomenu na nicky vech, jsou to léta. Ale někdy si vzpomenu na některé, bývalo to tu moc fajn! Pamatuji jetě úplně starý Babinet - je tu někdo, kdo pamatuje Carusa?
Pamatuju a chybí tu na Modroočku, Kalika, Vaka, dusička.... Bylo jich více a nevzpomenu si, čas dělá své... co s nimi asi je? Jak se mají? Nakouknou také někdy?
Koho si pamatujete a chybí Vám tu? Pojďte zavzpomínat.
Upravil(a) LENNNA (5. 6. 2019 20:07)
Není tady
lenno Modroočka? Nebo dusička?
Teď jsem si vimla, e Modroočku jsi psala. Tak asi myslí dusičku
Upravil(a) Eva. (5. 6. 2019 20:14)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Hiro, naváu na tebe, protoe to je tak hezký
. My se sice neznáme, ale chodím sem u cca od roku 2005 a ačkoliv jsem vdy spíe jen četla, tak Babinetem prolo hodně lidí, které jsem měla po písmenkách ráda, ráda jsem je četla. Ani u si nevzpomenu na nicky vech, jsou to léta. Ale někdy si vzpomenu na některé, bývalo to tu moc fajn! Pamatuji jetě úplně starý Babinet - je tu někdo, kdo pamatuje Carusa?
Pamatuju a chybí tu na Modroočku, Kalika, Vaka, dusička.... Bylo jich více a nevzpomenu si, čas dělá své... co s nimi asi je? Jak se mají? Nakouknou také někdy?
Koho si pamatujete a chybí Vám tu? Pojďte zavzpomínat.
Lenno řekla bych e jsem Tě tu zahlédla. Byla jsem tady od konce roku 2006 snad do roku 2011 a 12. Zlobila jsem tak jsem dostala padáka. 👍
Kalika a ostatní co jmenuje si pamatuju,jen ne Vaka. Pak Tulipanku,Vanilku,Blossom,DaiTer a dalí. Také si říkám jak se ti vichni asi mají. Vem bych moc přála aby se radovali a byli zdraví. On člověk, já teda určitě ráda vzpomínám na ty co se mnou li kus cesty a to a u v dobrém nebo v nedobrém. Vývoj vyaduje obojí a nebýt těch co mi nakopali zadnici,neposunula bych se tam kam jsem chtěla. Mělo to vechno hluboký smysl a vem co se účastnili ze srdce děkuju. 🙏🤗
A Ty Lenno daří se dobře?
Upravil(a) Hiro (5. 6. 2019 21:11)
Není tady
Eva. napsal(a):
lenno Modroočka? Nebo dusička?
Teď jsem si vimla, e Modroočku jsi psala. Tak asi myslí dusičku
Jj, dusičku! Nedalo mi to, tak jsem la hledat do starých diskusí a v textu to opravila.
Není tady
Hiro napsal(a):
LENNNA napsal(a):
. My se sice neznáme, ale chodím sem u cca od roku 2005 a ačkoliv jsem vdy spíe jen četla, tak Babinetem prolo hodně lidí, které jsem měla po písmenkách ráda, ráda jsem je četla. Ani u si nevzpomenu na nicky vech, jsou to léta. Ale někdy si vzpomenu na některé, bývalo to tu moc fajn! Pamatuji jetě úplně starý Babinet - je tu někdo, kdo pamatuje Carusa?
Koho si pamatujete a chybí Vám tu? Pojďte zavzpomínat.Lenno řekla bych e jsem Tě tu zahlédla. Byla jsem tady od konce roku 2006 snad do roku 2011 a 12. Zlomila jsem tak jsem dostala padáka. 👍
Kalika a ostatní co jmenuje si pamatuju,jen ne Vaka. Pak Tulipanku,Vanilku,Blossom,DaiTer a dalí. Také si říkám jak se ti vichni asi mají. Vem bych moc přála aby se radovali a byli zdraví. On člověk, já teda určitě ráda vzpomínám na ty co se mnou li kus cesty a to a u v dobrém nebo v nedobrém. Vývoj vyaduje obojí a nebýt těch co mi nakopali zadnici,neposunula bych se tam kam jsem chtěla. Mělo to vechno hluboký smysl a vem co se účastnili ze srdce děkuju. 🙏🤗
A Ty Lenno daří se dobře?
Děkuji za optání! Daří se mi dobře, jak u to v ivotě bývá, jsou časy lepí a časy horí, v něčem se daří, v něčem nedaří, ale řekla bych, e jsem spokojená.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Hiro napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Koho si pamatujete a chybí Vám tu? Pojďte zavzpomínat.Lenno řekla bych e jsem Tě tu zahlédla. Byla jsem tady od konce roku 2006 snad do roku 2011 a 12. Zlomila jsem tak jsem dostala padáka. 👍
A Ty Lenno daří se dobře?Děkuji za optání! Daří se mi dobře, jak u to v ivotě bývá, jsou časy lepí a časy horí, v něčem se daří, v něčem nedaří, ale řekla bych, e jsem spokojená.
Ano v ivotě to tak bývá. 🙂
Není tady