6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Barča napsal(a):
Venue neblbni. Zřejmě ti hrdost nedovolí nepřijít o vnuka, ale není ti blbé připravit dítě o babičku?!?
Co se tam u vás stalo/nestalo?
Proč ti přítelkyně tvého syna nevěří?
Je to přítelkyně nebo manelka?
Proč mají dítě po tak dlouhé době? U spolu byli osm let, kdy počala?
Já jsem také nehlídala vnoučata u sebe doma, dokud neuměla jistě chodit. Bydlím se stařičkým tatínkem, který krom jiného patně vidí, take se na podlaze nebo na krajích povrchů můe vyskytnout ledacos.
A jestli je vnoučkovi teprve rok, ty k nim chodí zřídka a na krátko, musí si na tebe zvyknout. Krom toho je teď v období separační úzkosti .......
Dekuji za odpoved Barco. O nejake uzkosti jsem nikdy neslysela. Moje deti se stykaly bez problemu i s babickou, ktera byla daleko a videli ji zridka.
Me nejde o hlidani u mne doma, mame maleho pejska civavu, na to se tez vymlouvala, tak jsem ustoupila. Ted nesmim ani na prochazku s kocarkem. O to jde.
Ano, chodim k nim zridka, smim maleho pochovat a muzu zase jit. Syn je unaveny z prace, spi na gauci, nebavi se a kluk jde brzo spat. Tak co bych tam asi tak delala?
Co se tyce toho, ze pripravim dite o babicku? Ale tu on prece ma: jeji mamu, ta je u nich den co den. A celou jeji velkou familii, k nim se ho bat neboji. Tak jaka separacni uzkost?
Dite maji az po tak dlouhe dobe, protoze ona studovala a pak museli koupit barak atd. Madam nechtela bydlet v najemnim byte. To je pod jeji uroven.
Nejhorsi na tom je, ze syn se me absolutne nezastane, pritom vi, jak jsem se o moje deti dobre starala. To me snad mrzi ze vseho nejvic.
Omlouvam se, ze pisu pate pres devate, ale mam ted z toho nervy.
Není tady
Rozumím ti, e jsi z toho smutná a natvaná. Ale myslím si, e je lepí, kdy syn stojí za svou enou, ne za tebou. koda, e nemá manela, zrovna tady by se dost hodil. To je jedna z těch situací, pro které mají manelství smysl.
Mám kamarádku, její manelství rozvrátila tchýně, nesmírně hodná a laskavá osoba k pomilování, bohuel s psychicky nemocným manelem, kterého jí velkou měrou nahrazoval syn. Syn i jeho matka plni dobrých vlastností, bohuel neschopní nebo neochotní prohlédnout, postavit se k tomu čelem, zpevnit se a ukončit tenhle svůj "paralelní vztah".
Nemohlo to být u vás také tak?
Není tady
Barča napsal(a):
Rozumím ti, e jsi z toho smutná a natvaná. Ale myslím si, e je lepí, kdy syn stojí za svou enou, ne za tebou. koda, e nemá manela, zrovna tady by se dost hodil. To je jedna z těch situací, pro které mají manelství smysl.
Mám kamarádku, její manelství rozvrátila tchýně, nesmírně hodná a laskavá osoba k pomilování, bohuel s psychicky nemocným manelem, kterého jí velkou měrou nahrazoval syn. Syn i jeho matka plni dobrých vlastností, bohuel neschopní nebo neochotní prohlédnout, postavit se k tomu čelem, zpevnit se a ukončit tenhle svůj "paralelní vztah".
Nemohlo to být u vás také tak?
Ne, to urcite ne. Jakmile se syn odstehoval, asi pred sedmi lety, tak jsem se mu nepletla do zivota. Rozhodne mi nenahrazuje manzela. Ja nepotrebuju nikoho, jsem samostatna, klidne i sama zrenovuji byt. A co neudelam sama, na to si pozvu remeslniky.
Nechtela jsem byt ta vsudypritomna tchyne.
Proste v jejich ocich je vsechno, co delam, spatne. Kdyz se budu zajimat nebo kdyz se nezajimam, vzdycky to obrati proti me.
Syn je na jeji strane, coz chapu, ale ma tak vymyty mozek, ze uz nemuze racionalne myslet a klidne si necha libit i to, kdyz ona me vynada do damskeho prirozeni. A to se take stalo.
Není tady
Ignorovat, udělat tlustou čáru za nepovedeným synem, protoe on má na celé situaci zásadní vinu. Najít jiný smysl ivota, třeba i jiné děti, přítele, psa, cokoliv. U nikdy se nevnucovat. Ani jeden nemají ani petku lidské slunosti.. Bohuel,syn je totálně zmanipulovaný.
Není tady
a klidne si necha libit i to, kdyz ona me vynada do damskeho prirozeni. A to se take stalo.
Ajajaj. Tak toto je teda příli. Pokud u téhle situace osobně byl a nezasáhl, tak by zaslouil.
Není tady
Dekuji holky, uz se z toho trochu dostavam. Mam jeste dceru 24 let, ktera bydli u mne, mame pejska, zabavim se.
Rozhodne se nehodlam vnucovat, ta nadavka byla posledni kapka. Jak a jestli vubec na to syn reagoval, to nevim, zabouchla mi dvere pred nosem.
Uz jsem prezila horsi ponizovani, preziju i tohle.
Není tady
To je dobře, e má jetě dceru. Tak se zaměř na její děti, a je bude mít. Ale neudělej chybu, kterou jsi zřejmě nevědomky udělala. Jak jsem vycítila z tvého psaní, mladí si pořídili barák a to i přes tvůj nesouhlas. Ale ty můe trochu nesouhlasit, to je stejně ve, co můe. Ale snaha to zřejmě vzala velmi osobně jako útok proti ní. Ten barák asi chtěla víc, ne tvůj syn a tak vlastně s tebou bojovala o to, kdo má na syna větí vliv. A i kdy vyhrála, teď tě trestá. Její rodina ji asi v koupi domu podporovala. Ale to neznamená, e by neměla dodrovat alespoň základní společenské konvence. Je tak zabedněná, e pokozuje i své vlastní dítě. Tvému nezralému synovi přivodila Syndrom zavreného rodiče. To nemá dobré řeení, Ale a vnouče dospěje, vrátí se to jim oběma.
Není tady
venue napsal(a):
Jessika napsal(a):
Take ani tak nejde o vnouče, jako o boj mezi dvěma nevyzrálými osobami. Bohuel, mimčo máte jako rukojmí.
Souhlasim. Ona sve dite zneuziva k tomu, aby me potrestala (nevim za co?).
Ale takto si to překládá jen ty!
Není tady
To je teda pěkná sprosačka!
Jsou manelé - tvůj syn a tahle kýblice splaků?
Není tady
venue napsal(a):
Eva. napsal(a):
Mně zase z té venuiny věty plyne taková tvrdohlavost, schválnost. Kdy ty mně, tak já tobě. Myslím, e v naem věku bychom měli být smířlivějí. Jde mi o vnoučata, tak udělám hodně pro to, abych se s nimi mohla vídat.
To neni tvrdohlavost ani schvalnost. Byly problemy uz predtim. Doufala jsem, ze se to spravi, az budou mit mimco.
A ja nejsem typ, ktery si necha kalet na hlavu. Hrat divadylko neumim. Nebyla jsem tak vychovana.
Take raději bude trucovat a neuvidí vnouče?
Není tady
Eva. napsal(a):
Kdy tě čtu, venuse, myslím si, e chyba není jenom na straně snachy...
Vnukovi je teprve rok. Zase tak dlouho ses poniovat nenechala...
Přesně tak to působí na mě. Ono to moná tak černobílé nebude.
Není tady
venue napsal(a):
Selima napsal(a):
Neviem, nepusi ani na prechádzku je extrém, ale ročné diea je mono ete malé, aby bolo dlhie bez mamy.... Moja neter visela vagrinej na prsníku - a to doslova - a do dvoch rokov, potom sme ju začali viac oaptrova, poičiava si ju, chodi s ňou niekam. Dovtedy bola príli naviazaná na mamu a ani by sme si to nikto neuili. Potom sme ale spolu zaili kopec srandy, a moja mama (jej babička) s ňou mala ete tesnejí vzah. Pravda, môe to by aj tým, e vagriná u bola a je sirota, take druhí starí rodičia nefungujú.... ale ako poveda. Ja by som ete trochu počkala, asi, a medzičasom sa snaila vytvori si lepí vzah s nevestou a zisti, aký dôvod má na svoje úzkosltivé správanie. Kamarátka napríklad nerada dávala dcéru aj svojej mame, lebo malá bola silná alergička a babi ju kŕmila vetkými zakázanými alergénmi. Take treba zisti, ako to je v tomto prípade, podža mňa.
Kluk je zdravy jako ripa, vsichni jeji pribuzni s nim mohou byt o samote i hlidat, ale ja ne. Vcerejsi pohovor se synem nic nepomohl. On rika, ze ona mi neduveruje. Nic s tim delat nechce, protoze ona je velice dominantni a asi se ji boji. A protoze ja nepristoupim na to, abych mohla videt sve vnouce jen v jeji pritomnosti, tak ho radeji neuvidim vubec. Nejenze neduveruje me, ale ani memu synovi, on ke me s malym bez ni nesmi. Policie hadr.
Neviem, aký má dôvod (nakoniec, mono ani ona...), ale ak sa rozhodne, e keď nie sama, tak vôbec, riskuje podža mňa, e si s vnúčikom nevytvorí vzah v ranom detstve a neskôr sa to ako dobieha (moja osobná skúsenso s nevlastným vnukom)...
Není tady
mia napsal(a):
Souhlasím s holkama, co tady píou.....kdy bude vyvíjet tlak, bude vznikat o to větí protitlak. Na tvém místě bych vnoučka navtěvovala, vdy se zdrela jen krátce, nebo spí podle toho, jakou vycítím náladu u snachy. Jde o to, aby si na tebe vnouček zvykl a aby ses stala součástí jeho ivota. Nic bych neřeila, chovala bych se vlídně a vstřícně, i kdy bych si myslela své. Třeba se snacha časem přesvědčí, e od tebe vnukovi nic zlého nehrozí a uvolní se.
Uvědom si, e jim nemá právo do ničeho mluvit a musí je respektovat, je to jejich rodina. A nehučela bych ani do syna, protoe ho tím jen zbytečně stresuje a stejně tím ničeho nedosáhne.
Moná, ani si to uvědomuje, působí autoritativně, nebo taky na tebe můe snacha árlit, protoe jsi silná osobnost a ona se bojí tvého vlivu na svého mue........jaký mají oni spolu vztah?
Mám troku podobnou snachu a u jsem si rozklíčovala, e je v tom jednak její náladovost, za druhé na mě byla ze začátku dost árlivá, protoe mám se synem hezký vztah a bála se mého vlivu na něj, ale předevím je za tím její nejistota, která má původ v její rodině. Proto chce svého mue a děti "mít jen pro sebe". Take nic neřeím, nehrotím, spí se drím zpátky a máme vztahy vcelku dobré a normálně se stýkáme, nemáme problém si spolu sednou u kafe nebo u skleničky. Dělám to nejen kvůli vnoučatům, ale i kvůli synovi, kterého to moc trápilo, kdy to mezi námi zezačátku jiskřilo. Nejdůleitějí je pro mě to, e oni dva jsou spolu spokojení a vechno funguje, i kdy třeba trochu jinak, ne bych si představovala.
A tak nějak bych to doporučovala i tobě, pokud ti záleí na tom, abyste měli spolu dobré nebo alespoň korektní vztahy.
Není tady
venue napsal(a):
Barča napsal(a):
Nemohlo to být u vás také tak?Ne, to urcite ne. Jakmile se syn odstehoval, asi pred sedmi lety, tak jsem se mu nepletla do zivota. Rozhodne mi nenahrazuje manzela. Ja nepotrebuju nikoho, jsem samostatna, klidne i sama zrenovuji byt. A co neudelam sama, na to si pozvu remeslniky.
Nechtela jsem byt ta vsudypritomna tchyne.
Proste v jejich ocich je vsechno, co delam, spatne. Kdyz se budu zajimat nebo kdyz se nezajimam, vzdycky to obrati proti me.
Syn je na jeji strane, coz chapu, ale ma tak vymyty mozek, ze uz nemuze racionalne myslet a klidne si necha libit i to, kdyz ona me vynada do damskeho prirozeni. A to se take stalo.
Tak potom nezostáva nič iného, len napriami lásku a energiu iným smerom.... Násilím sa vzahy vydupa nedajú. Je to koda (pre vetkých zúčastnených), ale čo u...
Není tady
venue napsal(a):
Eva. napsal(a):
Mně zase z té venuiny věty plyne taková tvrdohlavost, schválnost. Kdy ty mně, tak já tobě. Myslím, e v naem věku bychom měli být smířlivějí. Jde mi o vnoučata, tak udělám hodně pro to, abych se s nimi mohla vídat.
To neni tvrdohlavost ani schvalnost. Byly problemy uz predtim. Doufala jsem, ze se to spravi, az budou mit mimco.
A ja nejsem typ, ktery si necha kalet na hlavu. Hrat divadylko neumim. Nebyla jsem tak vychovana.
Venue,
nic ve zlém - z tvého psaní vyplývá, e jsi TAKÉ dost dominantní .. také chce -jako tvá snacha - tvrdě prosadit svou ....
tudí syn je moná ( jak říkají odborníci přes výchovu - z dětství ZVYKLÝ na dominantní matku , a pak si v dospělosti vybírá enu PODOBNÉ povahy ...
dá se leckde dočíst, e si vybíráme partnery podobné , ne-li stejné povahy , jako byli nai rodiče -
take těko říkat o synovi - jak tu někdo píe - e je to vůl, ...jenom si prostě vybral enu podobného raení, jako je jeho matka ... a přizpůsobuje se jí, tak jak to umí od dětství ... není jistě jediný , takto "postiený"
Není tady
Je úsměvné ve venuině věku mluvit o tom, jak byla nebo nebyla vychovaná. U jsme spoustu let dospělí a vymlouvat nebo odvolávat se na to, jak nás vychovali rodiče, to svědčí přinejmením o psychické nedospělosti jedince.
A také je úsměvné od venue, jestli svého syna vychovala jako dominantní matka k poslunosti, aby od něj najednou chtěla, aby byl mu. Obzvlátě kdy se ona sama ve svém věku odvolává na to, jak byla vychovaná ona sama...
Upravil(a) Eva. (6. 2. 2019 7:35)
Není tady
gemi napsal(a):
Venue,
nic ve zlém - z tvého psaní vyplývá, e jsi TAKÉ dost dominantní .. také chce -jako tvá snacha - tvrdě prosadit svou ....
tudí syn je moná ( jak říkají odborníci přes výchovu - z dětství ZVYKLÝ na dominantní matku , a pak si v dospělosti vybírá enu PODOBNÉ povahy ...
dá se leckde dočíst, e si vybíráme partnery podobné , ne-li stejné povahy , jako byli nai rodiče -
take těko říkat o synovi - jak tu někdo píe - e je to vůl, ...jenom si prostě vybral enu podobného raení, jako je jeho matka ... a přizpůsobuje se jí, tak jak to umí od dětství ... není jistě jediný , takto "postiený"
Není tady
gemi napsal(a):
venue napsal(a):
Eva. napsal(a):
A ja nejsem typ, ktery si necha kalet na hlavu. Hrat divadylko neumim. Nebyla jsem tak vychovana.Venue,
Není tady
gemi napsal(a):
Venue,
Ty me znas? Podle psani se neda nic poznat, ziju v cizine 30 let, uz se neumim tak dobre vyjadrovat jako vy.
Mozna je to pravda, ze si vybral zenu podobneho razeni, ale to nema nic spolecneho s tim, ze smim videt sve vnouce jen v jeji pritomnosti.
A O TOM TENHLE TOPIC JE!
Nejsem zadna mekota, to urcite ne, jinak bych to sama se dvema detma v cizine asi nezvladla. Clovek se nauci byt tvrdy v cizine, to mi ver! Navic je syn mirny autista, takze se da snadno ovlivnit. Neni to jen moje vina, ze je takovy.
Upravil(a) venue (6. 2. 2019 13:05)
Není tady
venue napsal(a):
Ty me znas? Podle psani se neda nic poznat, ziju v cizine 30 let, uz se neumim tak dobre vyjadrovat jako vy.
Mozna je to pravda, ze si vybral zenu podobneho razeni, ale to nema nic spolecneho s tim, ze smim videt sve vnouce jen v jeji pritomnosti.
A O TOM TENHLE TOPIC JE!
Nejsem zadna mekota, to urcite ne, jinak bych to sama se dvema detma v cizine asi nezvladla. Clovek se nauci byt tvrdy v cizine, to mi ver! Navic je syn mirny autista, takze se da snadno ovlivnit. Neni to jen moje vina, ze je takovy.
Venue, nejspí to bude s tím mít hodně společného, co jsme ti tady nastínily, e smí vidět své vnouče pouze v přítomnosti jeho maminky. Ale ty to nechce vidět, co je asi příčinou...
Není tady
Promin Evo,
Muj prvni dotaz na tomto vlakne byl, jestli je tu nekdo, kdo ma stejny problem. A to ty nejsi. Takze o tom vis prd. Asi mas stesti na tvoji snachu, jestli nejakou mas, nebo na syna. Ty si vubec neumis predstavit, jak je to ponizujici, kdyz smis videt vlastni vnouce jen pod dozorem. Nejsem zadny kriminalnik.
Mimochodem, dnes jsem byla u psychologa, takze ja se to na rozdil od me snachy snazim resit!!!
Upravil(a) venue (6. 2. 2019 17:06)
Není tady
V diskuzi to nevyřeí. Moná je snacha trochu psychopatka, moná je trochu problém v tobě, který si neuvědomuje. Nejlepí dle mého názoru je otevřeně si promluvit se vemi zúčastněnými.
Není tady
venue napsal(a):
Promin Evo,
Muj prvni dotaz na tomto vlakne byl, jestli je tu nekdo, kdo ma stejny problem. A to ty nejsi. Takze o tom vis prd. Asi mas stesti na tvoji snachu, jestli nejakou mas, nebo na syna. Ty si vubec neumis predstavit, jak je to ponizujici, kdyz smis videt vlastni vnouce jen pod dozorem. Nejsem zadny kriminalnik.
Mimochodem, dnes jsem byla u psychologa, takze ja se to na rozdil od me snachy snazim resit!!!
venue, snachu jetě nemám.
Ví, napadlo mě, proč to vnímá jako POD DOZOREM?
Nemohla bys to brát tak, e tráví čas s vnoučkem a jeho maminkou?
Není tady
Eva. napsal(a):
venue, snachu jetě nemám.
Ví, napadlo mě, proč to vnímá jako POD DOZOREM?
Nemohla bys to brát tak, e tráví čas s vnoučkem a jeho maminkou?
To je tezke vysvetlovat, kdyz jsi to nezazila.
Na navstevy jsem k nim chodila, nebydli za rohem, takze jsem dojizdela, travili jsme cas spolecne, kdyz by jeste malicky, ted uz by ho se mnou mohla pustit na prochazku, ale ne.... muj syn to potvrdil, ze ona mi neduveruje. S nekym takovym se asi tezko muzu kamaradit, ze?
Není tady
venue napsal(a):
To je tezke vysvetlovat, kdyz jsi to nezazila.
Na navstevy jsem k nim chodila, nebydli za rohem, takze jsem dojizdela, travili jsme cas spolecne, kdyz by jeste malicky, ted uz by ho se mnou mohla pustit na prochazku, ale ne.... muj syn to potvrdil, ze ona mi neduveruje. S nekym takovym se asi tezko muzu kamaradit, ze?
Nepsala jsem nic o kamarádění.
Drím ti palce, aby pomohla terapie u psychologa.
Není tady