Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 20. 1. 2019 15:55

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Re: Problémová matka a stigma

Izumi Miyako napsal(a):

Barča: Ano, zmatek to je.  Mᚠpravdu v tom, že působím jako x jiných rolí, mezi nimi ty, cos vyjmenovávala.

V jakých ještě působíš?
Myslím si, že bys některé role, ve kterých teď vystupuješ - partnerka svého otce a starší sestra své dcery - měla opustit a začít "ztělesňovat" roli dospělé odpovědné dcery, matky svého dítěte, osamělé matky svého dítěte.

A řešení SVÝCH problémů musíš hledat a najít sama. S nabídkami řešení bych nepočítala, naopak, vyskytla-li by se nějaká, byla bych velmi obezřetná a hodně bych rozmýšlela.

Izumi Miyako napsal(a):

K tvým otázkám... Oba rodiče pracují, ačkoliv jsou už v důchodu. Otec malé se o ní nijak nezajímá. Předtím jsem pracovala jako dělnice u pasu a mám střední s maturitou. Malé je 19 měsíců.  Matka hlídat nemusí, a pokud se rozhodla,
že ji bude hlídat, tak sedím na zubařském křesle.

Pochopila jsem to správně, že mᚠproblémy se zuby?
Rodiče pracují, protože je to těší, nebo by pouze s důchodem nevyšli?
Proč jsi s maturitou pracovala u pásu? Nezlobilo to tvoje rodiče?

Izumi Miyako napsal(a):

Do toho se matka začala psychicky rapidně zhoršovat, fungovat...

Matka je tedy v čase psychicky horší? Myslíš, že je duševně nemocná?
Myslíš, že vaše neblahé rodinné vztahy mohou způsobovat nebo zhoršovat problémy tvé dcery?
A o jakém stigmatu mluvíš v názvu svého vlákna?

Není tady

#27 20. 1. 2019 18:17

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Pokud je pravdou to, že Tvoje matka na Tebe soustavně ječí, už jenom z toho důvodu bych hleděla svoje dítě co nejrychleji dostat pryč z takového prostředí. Ano, jsou rodiče, se kterými společné soužití opravdu není procházka růžovou zahradou, ale tím spíš bych hleděla se co nejdříve osamostatnit a co nejrychleji i s dítětem zmizet z jejich vlivu.

To sis neuvědomila, že situace ve Tvé rodině se může negativně odrážet na zdraví Tvého dítěte? Zamysli se nad tím, jak asi na psychiku tak malé holčičky může působit poslouchání denního řevu grater Vsadím se, že po změně prostředí k lepšímu se upraví i její problémy...

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#28 20. 1. 2019 19:29

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Holky, ono to není tak jednoduché - osamostatnit se s malým dítětem. Nevím, jakou má Izumi mateřskou a kolik jí otec dítěte platí, ale já  měla mateřskou(bylo to už dávno) tak malou, že by to nešlo. A než jsem vysoudila alimenty (dřve vás rozvedli bez určení výživného) a BM začal platit...
Ono ani když začne chodit do práce, tak se bez pomoci rodičů neobejde. S přijetím dítěte do školky je mnohde problém a když se pracuje na směny, pak ani školka nepomůže. Já na směny pracovala celý život a i kolegyně, které byly vdané, využívaly pomoci rodičů, protože chlapi dnes také nekončí práci ve 14 hodin. A platit si hlídání? To lze pouze u vysokého příjmu.
Jinak - u nás ženy s maturitou pracují často jak u pásu, tak prodávají. Práce je hodně, ale hlavně té chlapské a není každý zdravotní sestra či lékařka, po kterých je poptávka.

Pracovala bych hlavně na vylepšení vztahů a uvědomění si své role - tak jak výstižně napsala Barča -
".....Myslím si, že bys některé role, ve kterých teď vystupuješ - partnerka svého otce a starší sestra své dcery - měla opustit a začít "ztělesňovat" roli dospělé odpovědné dcery, matky svého dítěte, osamělé matky svého dítěte...."

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#29 20. 1. 2019 19:38

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Judyno, já ti nevím. Už jsem psala, že i dnes jsou ještě jesle. Malá možná může do jeslí, nevím, jaký má zdravotní problém. Mladá paní by si mohla najít třeba i nějakou práci domů... Nebo uklízet a brát si malou sebou, taky jsem to tak kdysi dělala.
Můj bývalý manžel studoval vysokou, já už měla po vejšce. Přesto jsme bydleli sami, na ubytovně v České republice, a žili z mé mateřské a rodinných přídavků, bylo to dohromady 800,- Kč. Ubytovna stála 200,- Kč, zbytek byl na vše ostatní na celý měsíc. Manžel studoval v Žilině, žil z 500,- Kč, které mu na měsíc dali jeho rodiče, bydlel na koleji. A skoro každý víkend přijel za námi do Čech, asi 500 km. Dobré bylo to, že měl díky práci jeho maminky na dráze režijku, takže jsme nemuseli platit jízdenky do a ze školy.
Myslím si, že když je opravdu zle, dá se udělat leccos. I zázraky.

Upravil(a) Eva. (20. 1. 2019 19:39)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#30 20. 1. 2019 20:05

Lena39
♥♥-----

První co mě napadá, tak 2 věci: neřešit jiné lidi! Proč proboha ti záleží na tom, co si myslí jiní lidé o tobě či tvé matce? Proč jim o ní vůbec vyprávíš? A druhá věc: odstěhovat se co nejdříve to půjde. Pravda, tvá matka má možná nějaké mouchy, ale možná dělá to nejlepší, co v danou chvíli umí. A nechala vás u nich bydlet, pomohla, to není málo. Nezlob se, tvé psaní mi zní hlavně jako fňukání a stěžování si.

Není tady

#31 20. 1. 2019 20:09

Lena39
♥♥-----

lea64 napsal(a):

Ty si pořád již několik let, bohužel, stěžuješ na to samé. Shodou okolností vím, jaký další nick používáš. Když neuspěješ se stížnostmi na jednom fóru, jdeš na jiné. Všechny dobře míněné rady, a už kolem tvé situace nebo třeba kolem vzhledu, házíš za hlavu.
Řešení situace je na tobě. Pokud se neosamostatníš, budeš to muset, bohužel, snášet.

Tak já nevím, jsi skutečná? Prakticky stejný příspěvek už v roce 2017.
https://www.emimino.cz/diskuse/nechapu- … ni-294016/

Aby sis nemyslela, že tě sleduji. Náhoda. Chodím ještě na jiné fórum, kde na tvé stížnosti pořád dokola od roku 2010 upozornila jiná pisatelka.

Tak jsem se nemýlila. Většinou je má reakce jiná, ale tady mi to opravdu nesedělo, tedy spíše pisatelka neseděla.

Není tady

#32 20. 1. 2019 20:12

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Myslím si, že když je opravdu zle, dá se udělat leccos. I zázraky.

To je pravda. Nebo naopak. Může tě to dostat až na samé dno. Proto píšu, že má Izumi vlastně štěstí.
Vycházím teď ze situace u nás a v okolí. Na různých ubytovnách bydlí ukrajinští a polští dělníci. Tam bych se jako žena s dítětem bydlet bála. Na nájemný byt nemá peníze, nevím, co je myšleno sociálním bydlením - pokud je to městský byt, u nás to není nic levného, nájem se platí i tam. Jesle u nás v okruhu 35 km nejsou žádné. Ale azylové domy ano. Jaká je tam situace, nevím.
Ale důležité je, že všude budou bydlet nějací lidé, sousedé, se kterými bude muset nějak vycházet. Nikdo jí nepůjde na ruku a neposkytne to, co by si představovala. Všude na těch vztazích bude muset zapracovat. A začít musí Izumi od sebe.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#33 21. 1. 2019 7:31

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Izumi Miyako napsal(a):

Barča: Ano, zmatek to je.  Mᚠpravdu v tom, že působím jako x jiných rolí, mezi nimi ty, cos vyjmenovávala. No, nechtělo se mi s tím znovu vypisovat a nejsem líná, jen mi nikdo neposkytl fungující řešení. Které by bylo v mojich silách. S tím, že nevím kam dřív skočit. U dcerky se bohužel projevuje postižení.

K tvým otázkám... Oba rodiče pracují, ačkoliv jsou už v důchodu. Otec malé se o ní nijak nezajímá. Předtím jsem pracovala jako dělnice u pasu a mám střední s maturitou. Malé je 19 měsíců.  Matka hlídat nemusí, a pokud se rozhodla, že ji bude hlídat, tak sedím na zubařském křesle.

Teda ne, že by se nic neřešilo, alespoň od toho roku 2010. Měla jsem práci, bydlení, před svatbou...

Do toho se matka začala psychicky rapidně zhoršovat, fungovat...

Ježkovy oči! Ty neřeš stále matku! Řeš svou situaci!

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#34 21. 1. 2019 13:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Izumi Miyako napsal(a):

Ve zkratce, nějak neumím být vděčná někomu, kdo na mě ječí a neustále mě z něčeho obviňuje.

Takže moje situace je podstatně neřešitelná. A pohled lidí na matku taky nezměním.... To potěší.

Predtým si tuším písala, že vašich zaujíma, len čo is myslia druhí - ale veď Ty si ten program presne okopírovala na 100%! roll Vys...vykašli sa na žudí a rieš seba a svoje vzahy...  Máte doma slušnú ponorku. Kým budeš schopná odsahova sa (urobila by som to čo najrýchlejšie), skús aspoň nejakého psychológa, poradňu a tak. A mamu sa nauč bra jedným uchom dnu, druhým von. Inak, mmch, otec si z Teba urobil fakn spojenca proti mame, ale čo to urobí s ich manželstvom ,to si netrúfam odhadnú hmm . Asi nič dobrého. Podrthnuté, zhrnuté: čím skôr odtiaž vypadneš, tým lepšie. Dovtedy sa viac sústreď na malú, na seba, na preklady, na nejaké prípadné občasné brigády, na to, či malá nepotrebuje zvláštnu starosltivos aj odbornú - a nie na také pi...šišvoriny. Urob, čo treba urobi, a ostatné vypus. Hlavne nehodno mamju - je to úplne zbytočné a len to všetkým žerie energiu.

Upravil(a) Selima (21. 1. 2019 13:51)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#35 25. 1. 2019 22:06

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

lea64 napsal(a):

Ty si pořád již několik let, bohužel, stěžuješ na to samé. Shodou okolností vím, jaký další nick používáš. Když neuspěješ se stížnostmi na jednom fóru, jdeš na jiné. Všechny dobře míněné rady, a už kolem tvé situace nebo třeba kolem vzhledu, házíš za hlavu.
Řešení situace je na tobě. Pokud se neosamostatníš, budeš to muset, bohužel, snášet.

Tak já nevím, jsi skutečná? Prakticky stejný příspěvek už v roce 2017.
https://www.emimino.cz/diskuse/nechapu- … ni-294016/

Aby sis nemyslela, že tě sleduji. Náhoda. Chodím ještě na jiné fórum, kde na tvé stížnosti pořád dokola od roku 2010 upozornila jiná pisatelka.

Ale to není jen ten první příspěvek.
Další reakce (např. o nemožnosti přestěhován kvůli novému pokojíčku) jsou taktéž zkopírované z emimina.

Tak se mi zdá, že nás tady někdo tahá za fusekli  reta

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#36 28. 1. 2019 13:13

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Děvčata, omlouvám se za svoji tvrdost, ale mně jak pisatelka tak její matka přijdou jako rozcapená děcka. Dokud pisatelka nepřijme zodpovědnost za to, co se jí děje a místo aby si stěžovala nevezme život a zodpovědnost do svých rukou, nemá smysl nic psát. Mám matku v lecščem podobnou a nikdy se nic nezměnilo tím, že jsem si stěžovala a házela vinu na ostatní.

Upravil(a) Tulipánka (28. 1. 2019 13:14)

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí