6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Izumi Miyako napsal(a):
Barča: Ano, zmatek to je. Má pravdu v tom, e působím jako x jiných rolí, mezi nimi ty, cos vyjmenovávala.
V jakých jetě působí?
Myslím si, e bys některé role, ve kterých teď vystupuje - partnerka svého otce a starí sestra své dcery - měla opustit a začít "ztělesňovat" roli dospělé odpovědné dcery, matky svého dítěte, osamělé matky svého dítěte.
A řeení SVÝCH problémů musí hledat a najít sama. S nabídkami řeení bych nepočítala, naopak, vyskytla-li by se nějaká, byla bych velmi obezřetná a hodně bych rozmýlela.
Izumi Miyako napsal(a):
K tvým otázkám... Oba rodiče pracují, ačkoliv jsou u v důchodu. Otec malé se o ní nijak nezajímá. Předtím jsem pracovala jako dělnice u pasu a mám střední s maturitou. Malé je 19 měsíců. Matka hlídat nemusí, a pokud se rozhodla,
e ji bude hlídat, tak sedím na zubařském křesle.
Pochopila jsem to správně, e má problémy se zuby?
Rodiče pracují, protoe je to těí, nebo by pouze s důchodem nevyli?
Proč jsi s maturitou pracovala u pásu? Nezlobilo to tvoje rodiče?
Izumi Miyako napsal(a):
Do toho se matka začala psychicky rapidně zhorovat, fungovat...
Matka je tedy v čase psychicky horí? Myslí, e je duevně nemocná?
Myslí, e vae neblahé rodinné vztahy mohou způsobovat nebo zhorovat problémy tvé dcery?
A o jakém stigmatu mluví v názvu svého vlákna?
Není tady
Pokud je pravdou to, e Tvoje matka na Tebe soustavně ječí, u jenom z toho důvodu bych hleděla svoje dítě co nejrychleji dostat pryč z takového prostředí. Ano, jsou rodiče, se kterými společné souití opravdu není procházka růovou zahradou, ale tím spí bych hleděla se co nejdříve osamostatnit a co nejrychleji i s dítětem zmizet z jejich vlivu.
To sis neuvědomila, e situace ve Tvé rodině se můe negativně odráet na zdraví Tvého dítěte? Zamysli se nad tím, jak asi na psychiku tak malé holčičky můe působit poslouchání denního řevu Vsadím se, e po změně prostředí k lepímu se upraví i její problémy...
Není tady
Holky, ono to není tak jednoduché - osamostatnit se s malým dítětem. Nevím, jakou má Izumi mateřskou a kolik jí otec dítěte platí, ale já měla mateřskou(bylo to u dávno) tak malou, e by to nelo. A ne jsem vysoudila alimenty (dřve vás rozvedli bez určení výivného) a BM začal platit...
Ono ani kdy začne chodit do práce, tak se bez pomoci rodičů neobejde. S přijetím dítěte do kolky je mnohde problém a kdy se pracuje na směny, pak ani kolka nepomůe. Já na směny pracovala celý ivot a i kolegyně, které byly vdané, vyuívaly pomoci rodičů, protoe chlapi dnes také nekončí práci ve 14 hodin. A platit si hlídání? To lze pouze u vysokého příjmu.
Jinak - u nás eny s maturitou pracují často jak u pásu, tak prodávají. Práce je hodně, ale hlavně té chlapské a není kadý zdravotní sestra či lékařka, po kterých je poptávka.
Pracovala bych hlavně na vylepení vztahů a uvědomění si své role - tak jak výstině napsala Barča -
".....Myslím si, e bys některé role, ve kterých teď vystupuje - partnerka svého otce a starí sestra své dcery - měla opustit a začít "ztělesňovat" roli dospělé odpovědné dcery, matky svého dítěte, osamělé matky svého dítěte...."
Není tady
Judyno, já ti nevím. U jsem psala, e i dnes jsou jetě jesle. Malá moná můe do jeslí, nevím, jaký má zdravotní problém. Mladá paní by si mohla najít třeba i nějakou práci domů... Nebo uklízet a brát si malou sebou, taky jsem to tak kdysi dělala.
Můj bývalý manel studoval vysokou, já u měla po vejce. Přesto jsme bydleli sami, na ubytovně v České republice, a ili z mé mateřské a rodinných přídavků, bylo to dohromady 800,- Kč. Ubytovna stála 200,- Kč, zbytek byl na ve ostatní na celý měsíc. Manel studoval v ilině, il z 500,- Kč, které mu na měsíc dali jeho rodiče, bydlel na koleji. A skoro kadý víkend přijel za námi do Čech, asi 500 km. Dobré bylo to, e měl díky práci jeho maminky na dráze reijku, take jsme nemuseli platit jízdenky do a ze koly.
Myslím si, e kdy je opravdu zle, dá se udělat leccos. I zázraky.
Upravil(a) Eva. (20. 1. 2019 19:39)
Není tady
První co mě napadá, tak 2 věci: neřeit jiné lidi! Proč proboha ti záleí na tom, co si myslí jiní lidé o tobě či tvé matce? Proč jim o ní vůbec vypráví? A druhá věc: odstěhovat se co nejdříve to půjde. Pravda, tvá matka má moná nějaké mouchy, ale moná dělá to nejlepí, co v danou chvíli umí. A nechala vás u nich bydlet, pomohla, to není málo. Nezlob se, tvé psaní mi zní hlavně jako fňukání a stěování si.
Není tady
lea64 napsal(a):
Ty si pořád ji několik let, bohuel, stěuje na to samé. Shodou okolností vím, jaký dalí nick pouívá. Kdy neuspěje se stínostmi na jednom fóru, jde na jiné. Vechny dobře míněné rady, a u kolem tvé situace nebo třeba kolem vzhledu, hází za hlavu.
Řeení situace je na tobě. Pokud se neosamostatní, bude to muset, bohuel, snáet.
Tak já nevím, jsi skutečná? Prakticky stejný příspěvek u v roce 2017.
https://www.emimino.cz/diskuse/nechapu- … ni-294016/
Aby sis nemyslela, e tě sleduji. Náhoda. Chodím jetě na jiné fórum, kde na tvé stínosti pořád dokola od roku 2010 upozornila jiná pisatelka.
Tak jsem se nemýlila. Větinou je má reakce jiná, ale tady mi to opravdu nesedělo, tedy spíe pisatelka neseděla.
Není tady
Myslím si, e kdy je opravdu zle, dá se udělat leccos. I zázraky.
To je pravda. Nebo naopak. Můe tě to dostat a na samé dno. Proto píu, e má Izumi vlastně těstí.
Vycházím teď ze situace u nás a v okolí. Na různých ubytovnách bydlí ukrajintí a poltí dělníci. Tam bych se jako ena s dítětem bydlet bála. Na nájemný byt nemá peníze, nevím, co je myleno sociálním bydlením - pokud je to městský byt, u nás to není nic levného, nájem se platí i tam. Jesle u nás v okruhu 35 km nejsou ádné. Ale azylové domy ano. Jaká je tam situace, nevím.
Ale důleité je, e vude budou bydlet nějací lidé, sousedé, se kterými bude muset nějak vycházet. Nikdo jí nepůjde na ruku a neposkytne to, co by si představovala. Vude na těch vztazích bude muset zapracovat. A začít musí Izumi od sebe.
Není tady
Izumi Miyako napsal(a):
Barča: Ano, zmatek to je. Má pravdu v tom, e působím jako x jiných rolí, mezi nimi ty, cos vyjmenovávala. No, nechtělo se mi s tím znovu vypisovat a nejsem líná, jen mi nikdo neposkytl fungující řeení. Které by bylo v mojich silách. S tím, e nevím kam dřív skočit. U dcerky se bohuel projevuje postiení.
K tvým otázkám... Oba rodiče pracují, ačkoliv jsou u v důchodu. Otec malé se o ní nijak nezajímá. Předtím jsem pracovala jako dělnice u pasu a mám střední s maturitou. Malé je 19 měsíců. Matka hlídat nemusí, a pokud se rozhodla, e ji bude hlídat, tak sedím na zubařském křesle.
Teda ne, e by se nic neřeilo, alespoň od toho roku 2010. Měla jsem práci, bydlení, před svatbou...
Do toho se matka začala psychicky rapidně zhorovat, fungovat...
Jekovy oči! Ty neře stále matku! Ře svou situaci!
Není tady
Izumi Miyako napsal(a):
Ve zkratce, nějak neumím být vděčná někomu, kdo na mě ječí a neustále mě z něčeho obviňuje.
Take moje situace je podstatně neřeitelná. A pohled lidí na matku taky nezměním.... To potěí.
Predtým si tuím písala, e vaich zaujíma, len čo is myslia druhí - ale veď Ty si ten program presne okopírovala na 100%! Vys...vykali sa na žudí a rie seba a svoje vzahy... Máte doma slunú ponorku. Kým bude schopná odsahova sa (urobila by som to čo najrýchlejie), skús aspoň nejakého psychológa, poradňu a tak. A mamu sa nauč bra jedným uchom dnu, druhým von. Inak, mmch, otec si z Teba urobil fakn spojenca proti mame, ale čo to urobí s ich manelstvom ,to si netrúfam odhadnú . Asi nič dobrého. Podrthnuté, zhrnuté: čím skôr odtiaž vypadne, tým lepie. Dovtedy sa viac sústreď na malú, na seba, na preklady, na nejaké prípadné občasné brigády, na to, či malá nepotrebuje zvlátnu starosltivos aj odbornú - a nie na také pi...ivoriny. Urob, čo treba urobi, a ostatné vypus. Hlavne nehodno mamju - je to úplne zbytočné a len to vetkým erie energiu.
Upravil(a) Selima (21. 1. 2019 13:51)
Není tady
lea64 napsal(a):
Ty si pořád ji několik let, bohuel, stěuje na to samé. Shodou okolností vím, jaký dalí nick pouívá. Kdy neuspěje se stínostmi na jednom fóru, jde na jiné. Vechny dobře míněné rady, a u kolem tvé situace nebo třeba kolem vzhledu, hází za hlavu.
Řeení situace je na tobě. Pokud se neosamostatní, bude to muset, bohuel, snáet.
Tak já nevím, jsi skutečná? Prakticky stejný příspěvek u v roce 2017.
https://www.emimino.cz/diskuse/nechapu- … ni-294016/
Aby sis nemyslela, e tě sleduji. Náhoda. Chodím jetě na jiné fórum, kde na tvé stínosti pořád dokola od roku 2010 upozornila jiná pisatelka.
Ale to není jen ten první příspěvek.
Dalí reakce (např. o nemonosti přestěhován kvůli novému pokojíčku) jsou takté zkopírované z emimina.
Tak se mi zdá, e nás tady někdo tahá za fusekli
Není tady
Děvčata, omlouvám se za svoji tvrdost, ale mně jak pisatelka tak její matka přijdou jako rozcapená děcka. Dokud pisatelka nepřijme zodpovědnost za to, co se jí děje a místo aby si stěovala nevezme ivot a zodpovědnost do svých rukou, nemá smysl nic psát. Mám matku v lecčem podobnou a nikdy se nic nezměnilo tím, e jsem si stěovala a házela vinu na ostatní.
Upravil(a) Tulipánka (28. 1. 2019 13:14)
Není tady