6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevím, co dřív ve svém ivotě řeit.
Trápí mě dvě věci, jednak vztah s mou matkou a jednak to, e mi lidé na netu nevěří to, jaká je.
Myslí si, e je to skvělá matka, co vám navaří, vypere, uklízí. Nevěří, e jenom ječí a spí v posteli. Vdyt je to přeci matka, co se obětovala a poskytla mi střechu nad hlavou. Jak můu být tak nevděčná?! Přitom ví nejlíp jak to je. Naprosto přesně vědí, e lo o nezodpovědný sex a e se neumím proti početí chránit. Co na tom, e to bylo plánovaně a ex z toho pak vycouval? Ne, lidi na netu ví víc ne mi vichni. A co na tom, e pokud mi někdo něco poskytnul, tak to byl táta a ne děsně nervově zhroucená matka?¨
A teď k matce:
Máma se víceméně chová stejně, jenom se mění pole stínosti. Teď se jim stala malá.
Take, co máma tak nějak dělá či dělala rozděleno do několika bodů, přičem se jí o to nikdo neprosil:
Stěuje si, e si kvůli hlídání malé nemůe jezdit na chatu.
Předtím to bylo zase kvůli psovi, tátovým slubám, kočkám a tak. Doma jsem kolikrát říkala, e nemusí tu být. Vdy jsem její matka, tak se snad o své dítě postarám. Ona vak neustále opakuje, e tu být musí a jak je to hrozné. Dokonce tvrdí, e je to kvůli mě. S tátou jsme se vak shodli na tom, e tu jde hlavně o ní. Prý s ní nehodlá trčet na chatě s tím, e by máma byla děsně nervozní z toho, co dělá malá. Rodičům jsem zkusila i navrhnout, e bych tedy jela s nimi. Voda a elektrika tam je. Máme nafukovací vaničku na koupání, i kdy se malá koupe jednou za týden. Je tam elektrika na ohřátí a odsátí mm. A ségra říkala, e má snad i cestovní postýlku. Tento návrh vak byl smeten ze stolu. To bylo, kdy byla malá miminko.
Pak rodiče zateplovali dům a museli být doma. Matka na to zapomněla a nejezdí u dva roky kvůli mě a co si jako myslím. Nemám právo ji omezovat. Přitom mně je to jedno, jestli jsou doma nebo v Egyptě. Samozřejmě, zapomíná na to, e jí někdo musí tu její zadnici na tu chatu odvézt.
Noční vstávání k malé.
Neustále si stěuje, jak se nevyspí a jak musí k malé furt vstávat. Prý ji to hrozně vyčerpává je unavená, prý tady z toho zkolabuje a tak. Ne si člověk zvykl a ne mi nahoru dali rodiče mení ledničku na uchování mléka, tak jsem mámu chodila budit. Malá by ji stejně vzbudila, viz v průběhu pokračování. Pak jsem to samozřejmě přestala dělat a malou si obstarávala sama. Ovem máma vstává pořád. Kolikrát se mi stalo, e mi tu stepovala u postýlky a čekala, a se malá vzbudí namísto toho, aby spala dál. Nebo, e se malá probudila zabrečela a ona u tam byla. Ani si člověk nestačil uvědomit, co se stalo. Či, e se vzbudila a přila mi do pokoje zrovna, kdy jsem malou kojila. Kolikrát jsem ji říkala, e vstávat nemusí, e a si jde klidně lehnout. Ona ne, e tu se mnou bude. OK. Ovem ona si vzápětí začne stěovat, jak je hrozné, e tu musí být. Myslím, e ona chce pochválit, ale dělá mi problém ji pochválit za něco, o co jsem se ji neprosila. Nedává mi to ádnej logickej smysl.
Dítě stále nespí celou noc, take s ní stávám celou noc. Matka občas udělá mléko a kdy ne, tak si ho udělám sama. Je mi to zcela u zadnice.
Celkové hlídání malé a uspokojení potřeb.
Opět stěování, jak musí být u malé. Jak ji musí chovat, e ji bolí záda, leze ji ven močák. Prý doma nic neudělá, stojí ji práce. No, ne e by se máma někdy ohledně domácnosti přetrhla.
Nemůe si dát klidu víno, najíst. Přitom ji tu s tátou říkáme furt, e fakt tu holku nemusí furt tahat ani tu sedět u postýlky. A u vůbec ne sem během při kadém jejím zakňouráním. K té domácnosti. Ona si máma stěuje, e chodí do práce od rána do večera k tomu vemu. Ale ona má tři práce kvůli tomu, aby nemusela být doma a něco dělat. Ne, aby vysála radi bude chodit i 24 h do práce. A ne, aby uvařila brambory nebo umyla nádobí, radi bude chovat malou.
Abych to nějak shrnula, tak tu neustále opakuje: Jsem unavená, je toho na mě moc, nemůe se najíst, stojí mi tu práce, ty mě tu omezuje a doufám, e u nebude mít ádné dalí děti, je tu z toho zkolabuji a já budu muset na operaci (na tu měla jít u dávno, ale nechce).
Mluví o tom, jak ji diktuji ivot a tak. S tátou jsme se shodli, e si to máma celé dělá sama a e nic z toho z 98% nemusí. Nemusí k malé vstávat, nemusí tu celé hodiny sedět u postýlky nebo ji neustále nosit v náručí. Jsem tu doma ne táta odpoledne přijde sama s malou a taky si s ní poradím i bez její pomoci. Sem tam i stihnu pracovat na překladech. Sice jsem často dost vyčerpaná, ale malá nijak netrpí. No a kdy přijde táta? Podívá se, jestli se malá krmí nebo spí. Kdy kouká, tak na ní udělá pár ksichtíků. Popřípadě ji na chvíli pohlídá. Pak si jde po svých. Nechová se jako máma a nestěuje si. Upřímně s mámou se téměř nikdo z rodiny nebaví. A ona se svými rodiči u tuplem ne. Vlastně do teďka podstatě neznám svou babičku z její strany. Jinak rodinné vztahy z této strany jsou fakt chuovka.
Lidé mi říkali, e a se matka nebude zapojovat bude to lepí, jene není. Naopak horí, s ničím doma nepomůe, jen dělá neustále scény. Tátu to tve, říkal, e kdyby nechrápala, tak by si třeba vimla, e uklízím barák. A věřte, e při dítěti, co mám je to kolikrát o nervy. Samozřejmě, to svádí matka na mě a na dítě.
Máma dostala krouek, tak ji u tolik nepadá dolejek, ale nedávno zase s tím začala...
Máma: Já ji nemůu chovat. Vy jste vichni, jak pitomí. Chcete abych la na operaci? Si neuvědomujete, e to není ádná pr......
Táta: Tak ji nechovej.
Máma uraeně: Jetě si za to můu sama.
Táta: A ne snad?
Máma je navíc hysterka, take vechno je hned pro ní mega problém. Občas se ptám táty, jak ona mohla mít tři děti. No prý, podstatě nikoho z nás nevychovala. Starali se příbuzní. A ráda si přivlastňuje cizí zásluhy.
Je to pro mě psychicky velmi náročné, dcerka vyaduje zvlátní péči s tím, e jsme etření kvůli podezření na autismus.
Odstěhovat se momentálně nemůu, protoe nemám na nájem. I tohle si lidi představují jako Hurvínek válku, e přijděte a sociálka vám dá 10 000,- kadý měsíc na nájem a potřeby dítěte.
Btw. se mi to ukazuje nějak 2x.
Upravil(a) Izumi Miyako (19. 1. 2019 13:09)
Není tady
Izumi Myiako, podle toho, co píe, to vypadá jako pěkná motanice.
Ráda věřím, e je matka nesnesitelná a e je pro tebe problematické se odstěhovat. A ty se zdá zahlcená a rozzlobená na ni.
Mám několik otázek a několik poznámek k úvaze a diskusi.
Kolik ti je? Kolik je malé? Co jsi dělala (kola, práce, ...), ne jsi porodila? Co dělá otec malé, jak jí přispívá? Matka chodí do práce? Otec chodí do práce? Musí matka hlídat malou? Co dělá v té době,pokud někdy opravdu musí?
Z tvého psaní na mě dýchá zmatek rolí. Píi jen o tobě, i kdy je pravděpodobné, e hlavním strůjcem zmatků je maminka.
Na jednu stranu jsi maminkou malé, na druhou stranu to vypadá, jako bys byla jen o malinko starí sestrou malé. Přitom jsi přinejmením v některých situacích partnerkou svého otce, místo své matky a tvá matka se ocitá v roli dementní stařenky nebo zlobivého dítěte.
Chápu, e tě trápí vztah s matkou. Není dobrý a vypadá to, e je a bude namáhavé ho nějak srovnat, aby se vám ilo lépe.
Na druhou stranu si myslím, e ti můe být úplně jedno, co si o tvé matce myslí lidé na netu. Take řeením mylenek lidí na netu se přestaň vysilovat, zklidni se a věnuj se svému.
Není tady
Ty si pořád ji několik let, bohuel, stěuje na to samé. Shodou okolností vím, jaký dalí nick pouívá. Kdy neuspěje se stínostmi na jednom fóru, jde na jiné. Vechny dobře míněné rady, a u kolem tvé situace nebo třeba kolem vzhledu, hází za hlavu.
Řeení situace je na tobě. Pokud se neosamostatní, bude to muset, bohuel, snáet.
Tak já nevím, jsi skutečná? Prakticky stejný příspěvek u v roce 2017.
https://www.emimino.cz/diskuse/nechapu- … ni-294016/
Aby sis nemyslela, e tě sleduji. Náhoda. Chodím jetě na jiné fórum, kde na tvé stínosti pořád dokola od roku 2010 upozornila jiná pisatelka.
Upravil(a) lea64 (19. 1. 2019 14:48)
Není tady
lea64 napsal(a):
Ty si pořád ji několik let, bohuel, stěuje na to samé. Shodou okolností vím, jaký dalí nick pouívá. Kdy neuspěje se stínostmi na jednom fóru, jde na jiné. Vechny dobře míněné rady, a u kolem tvé situace nebo třeba kolem vzhledu, hází za hlavu.
Řeení situace je na tobě. Pokud se neosamostatní, bude to muset, bohuel, snáet.
Tak já nevím, jsi skutečná? Prakticky stejný příspěvek u v roce 2017.
https://www.emimino.cz/diskuse/nechapu- … ni-294016/
Aby sis nemyslela, e tě sleduji. Náhoda. Chodím jetě na jiné fórum, kde na tvé stínosti pořád dokola od roku 2010 upozornila jiná pisatelka.
Leo, myslím, e to znamená, e to jednak pisatelka jetě nevyřeila a druhak, e stěování si je zřejmě dědičné.
Není tady
Po přečtení odkazu Ley se mi zdá Izumi Miyako, e jsi dost líná v řeení svých problémů - ani ses nepokusila o jejich (pře)formulování. Pokud setrvá u tohoto přístupu a tempa, koleduje si o neastný ivot a do smrti.
Není tady
Barča: Ano, zmatek to je. Má pravdu v tom, e působím jako x jiných rolí, mezi nimi ty, cos vyjmenovávala. No, nechtělo se mi s tím znovu vypisovat a nejsem líná, jen mi nikdo neposkytl fungující řeení. Které by bylo v mojich silách. S tím, e nevím kam dřív skočit. U dcerky se bohuel projevuje postiení.
K tvým otázkám... Oba rodiče pracují, ačkoliv jsou u v důchodu. Otec malé se o ní nijak nezajímá. Předtím jsem pracovala jako dělnice u pasu a mám střední s maturitou. Malé je 19 měsíců. Matka hlídat nemusí, a pokud se rozhodla, e ji bude hlídat, tak sedím na zubařském křesle.
Teda ne, e by se nic neřeilo, alespoň od toho roku 2010. Měla jsem práci, bydlení, před svatbou...
Do toho se matka začala psychicky rapidně zhorovat, fungovat...
Upravil(a) Izumi Miyako (19. 1. 2019 19:01)
Není tady
"tak sedím na zubařském křesle"-zajímavá formulace
Není tady
Jestli jsem to dobře pochopila, tak nemá finance na vlastní bydlení, take bydlí u vaich. Take bys měla být vděčná, e nemusí hledat nějaký azylový dům a můe bydlet doma, kde Ti rodiče pomáhají jak s malou, tak s financemi.
Tvoje máma ije svůj ivot a promiń - nejsi v situaci, e bys ji mohla takhle kritizovat. Kde bys bez rodičů byla? Jednou si stěuje, e máma pomáhá, ani bys to ty chtěla, na jiném místě píe, e nic nedělá. Moc Ti nerozumím.
Pokud se nemůe odstěhovat, měla bys být pokornějí. Samozřejmě se snait v klidu domluvit na pravidlech.
Moc dobře tuhle situaci znám, zaila jsem ji sama. Ne moc dobré vztahy s matkou, ale nakonec jsem jim tzv. zůstala na krku i s malým ditětem - tak, jako Ty. A věř mi, e jsem uklízela celý byt naprosto automaticky, nakupovala pro celou rodinu a větinou i vařila. No a co. Nai tenkrát zakládali zahradu, mamku práce na zadradě bavila, tak jsem péči o domácnost převzala. Kdybych bydlela sama, taky bych to přece dělala.
Pro dobré vztahy musí něco udělat i Ty a ne jen kritizovat. Protoe nic jiného ne kritika a stěování si vlastně v Tvém příspěvku ani není.
Není tady
Izumi Miyako napsal(a):
Barča: Ano, zmatek to je. Má pravdu v tom, e působím jako x jiných rolí, mezi nimi ty, cos vyjmenovávala. No, nechtělo se mi s tím znovu vypisovat a nejsem líná, jen mi nikdo neposkytl fungující řeení. Které by bylo v mojich silách. S tím, e nevím kam dřív skočit. U dcerky se bohuel projevuje postiení.
K tvým otázkám... Oba rodiče pracují, ačkoliv jsou u v důchodu. Otec malé se o ní nijak nezajímá. Předtím jsem pracovala jako dělnice u pasu a mám střední s maturitou. Malé je 19 měsíců. Matka hlídat nemusí, a pokud se rozhodla, e ji bude hlídat, tak sedím na zubařském křesle.
Teda ne, e by se nic neřeilo, alespoň od toho roku 2010. Měla jsem práci, bydlení, před svatbou...
Do toho se matka začala psychicky rapidně zhorovat, fungovat...
Nikdo jiný, ne ty sama, ti fungující řeení neposkytne.
Není tady
Nerada jsem příkrá, ale mám syna ve tvém věku. I kdy vztahy máme vřelé, jsem ráda, e dospělý člověk bydlí sám. Takové souití, kdy ty jsi závislá na rodičích a je to zatěuje, není dobré. U jsi si tady stěovala dříve a co sis z toho vzala?
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=48458
Hledá psychologické rozbory na fórech, ale myslím, e by bylo vhodné vyhledat odbornou pomoc ve vech oblastech ivota.
Upravil(a) lea64 (19. 1. 2019 20:11)
Není tady
Judyna napsal(a):
Jestli jsem to dobře pochopila, tak nemá finance na vlastní bydlení, take bydlí u vaich. Take bys měla být vděčná, e nemusí hledat nějaký azylový dům a můe bydlet doma, kde Ti rodiče pomáhají jak s malou, tak s financemi.
Tvoje máma ije svůj ivot a promiń - nejsi v situaci, e bys ji mohla takhle kritizovat. Kde bys bez rodičů byla? Jednou si stěuje, e máma pomáhá, ani bys to ty chtěla, na jiném místě píe, e nic nedělá. Moc Ti nerozumím.
Pokud se nemůe odstěhovat, měla bys být pokornějí. Samozřejmě se snait v klidu domluvit na pravidlech.
Moc dobře tuhle situaci znám, zaila jsem ji sama. Ne moc dobré vztahy s matkou, ale nakonec jsem jim tzv. zůstala na krku i s malým ditětem - tak, jako Ty. A věř mi, e jsem uklízela celý byt naprosto automaticky, nakupovala pro celou rodinu a větinou i vařila. No a co. Nai tenkrát zakládali zahradu, mamku práce na zadradě bavila, tak jsem péči o domácnost převzala. Kdybych bydlela sama, taky bych to přece dělala.
Pro dobré vztahy musí něco udělat i Ty a ne jen kritizovat. Protoe nic jiného ne kritika a stěování si vlastně v Tvém příspěvku ani není.
Není tady
Ve zkratce, nějak neumím být vděčná někomu, kdo na mě ječí a neustále mě z něčeho obviňuje.
Take moje situace je podstatně neřeitelná. A pohled lidí na matku taky nezměním.... To potěí.
Není tady
Izumi, pokud bydlím u rodičů, musím bohuel respektovat jejich ivot a snáet jejich chování. Jak se říká: "Můj dům, moje pravidla". Jak jsi psala na jiném webu, jsi ročník 1989, tedy Ti je téměř třicet let. Stěuje si tady od roku 2012, za celých sedm let ses nedokázala postavit na vlastní nohy, najít si bydlení a odstěhovat se od rodičů Tak to je potom těká věc
Upravil(a) Kiara (19. 1. 2019 21:00)
Není tady
Zdravá třicetiletá ena u by měla stát na vlastních nohách a ne se nechat ivit rodiči. A jetě si na ně po netu stěovat.
Není tady
Izumi Miyako napsal(a):
Ve zkratce, nějak neumím být vděčná někomu, kdo na mě ječí a neustále mě z něčeho obviňuje.
Take moje situace je podstatně neřeitelná. A pohled lidí na matku taky nezměním.... To potěí.
Nezlob se na mě, Izumi, ale Ty ve společné domácnosti s matkou bydlet NEMUSÍ. U dávno jsi mohla bydlet samostatně. Pokud jsou rodiče nesnesitelní, jediná monost je najít si vlastní bydlení a odstěhovat se. Ji několik let je práce dostatek a platy jsou dostatečně velké na to, aby se z nich dalo utáhnout skromné, ale vlastní bydlení.
Pokud si ale programově vlastní bydlení nehledá, stále bydlí u rodičů a jetě si pořídí dítě, jeho otec se jetě před jeho narozením vypařil, tak Tvoje situace skutečně v tuto chvíli neřeitelná je. Můe být jetě ráda, e Ti rodiče i s dítětem poskytli střechu nad hlavou, jsou svobodné matky, které takové těstí nemají a putují po azylových domech nebo ubytovnách pro sociálně slabé.
Nestarej se o to, co si o Tvé matce myslí anonymní přispivatelé na jednotlivých webech, kam si systematicky na matku chodí stěovat a spí se starej o to, jak svůj osud vzít pevně do vlastních rukou.
Není tady
Kiara napsal(a):
Izumi, pokud bydlím u rodičů, musím bohuel respektovat jejich ivot a snáet jejich chování. Jak se říká: "Můj dům, moje pravidla". Jak jsi psala na jiném webu, jsi ročník 1989, tedy Ti je téměř třicet let. Stěuje si tady od roku 2012, za celých sedm let ses nedokázala postavit na vlastní nohy, najít si bydlení a odstěhovat se od rodičů Tak to je potom těká věc
Vlastně dokázala. Vypadalo ve fajn. Vztah, práce, zaloení rodiny, a pak to celé krachlo. Na chvíli vypadalo ve fajn.
Není tady
Kiara napsal(a):
Izumi Miyako napsal(a):
Take moje situace je podstatně neřeitelná. A pohled lidí na matku taky nezměním.... To potěí.Nezlob se na mě, Izumi, ale Ty ve společné domácnosti s matkou bydlet NEMUSÍ. U dávno jsi mohla bydlet samostatně. Pokud jsou rodiče nesnesitelní, jediná monost je najít si vlastní bydlení a odstěhovat se. Ji několik let je práce dostatek a platy jsou dostatečně velké na to, aby se z nich dalo utáhnout skromné, ale vlastní bydlení.
Pokud si ale programově vlastní bydlení nehledá, stále bydlí u rodičů a jetě si pořídí dítě, jeho otec se jetě před jeho narozením vypařil, tak Tvoje situace skutečně v tuto chvíli neřeitelná je. Můe být jetě ráda, e Ti rodiče i s dítětem poskytli střechu nad hlavou, jsou svobodné matky, které takové těstí nemají a putují po azylových domech nebo ubytovnách pro sociálně slabé.
Nestarej se o to, co si o Tvé matce myslí anonymní přispivatelé na jednotlivých webech, kam si systematicky na matku chodí stěovat a spí se starej o to, jak svůj osud vzít pevně do vlastních rukou.
U rodičů bydlím, protoe mateřská nepokryje náklady na bydlení. Ráda o odstěhování je na jednu stranu moc hezká, ale nikdo mi nic nezaplatí.
Není tady
U rodičů bydlím, protoe mateřská nepokryje náklady na bydlení. Ráda o odstěhování je na jednu stranu moc hezká, ale nikdo mi nic nezaplatí.
To je jasné. Moc dobře vím, o čem mluví. Nezbývá tedy, ne abys zatla zuby a zapracovala na vylepení vztahů. Psala jsi myslím, e maminka jetě chodí do práce, převezmi tedy péči o domácnost, kdy ty do práce nechodí. Oni Ti moc pomáhají, sna se to oplatit. A znovu píu - má jim co oplácet, bez nich bys byla v háji. Zaměř se tedy spí na to, e má těstí, na rozdíl iod těch, kteří nemají kam jít a z čeho ít. Byla bys jednou z nich - pak bys měla opravdu problém.
Není tady
Judyna to napsala výstině.
Má jen dvě monosti. První je odstěhovat se a postavit na vlastní nohy. Jetě stále u nás existují i jesličky.
Druhá - bydlet u rodičů a snait se o co nejlepí vztahy. Kdy ti dávají zázemí pro tebe a tvou dcerku. Aby tvá dcerka a vy vichni jste ili v co nejpříjemnějím ovzduí.
Není tady
Izumi Miyako napsal(a):
Izumi, u rodičů bydlí předevím proto, e sis vlastní bydlení v podstatě nikdy nehledala a odstěhovat ses měla JETĚ DŘÍV, ne jsi přila do jiného stavu. Samozřejmě, e Ti nikdo nic nezaplatí - a proč by také měl?!? Ty má problém, ty jsi ho měla u dávno řeit a bydlet ve svém. Mně moje bydlení také nikdo nezaplatil, do poslední koruny jsem si ho musela zaplatit sama a splácela jsem ho i v době své mateřské dovolené - a takových lidí jsou tisíce. Přece nečeká, e Ti někdo zdarma předá klíče od zařízeného bytu, proboha
Není tady
Judyna napsal(a):
To je jasné. Moc dobře vím, o čem mluví. Nezbývá tedy, ne abys zatla zuby a zapracovala na vylepení vztahů. Psala jsi myslím, e maminka jetě chodí do práce, převezmi tedy péči o domácnost, kdy ty do práce nechodí. Oni Ti moc pomáhají, sna se to oplatit. A znovu píu - má jim co oplácet, bez nich bys byla v háji. Zaměř se tedy spí na to, e má těstí, na rozdíl iod těch, kteří nemají kam jít a z čeho ít. Byla bys jednou z nich - pak bys měla opravdu problém.
Ono jde spíe o to, e i kdy jsem ji převzala, tak si máma stěuje. Podle ní nedělám nic. Přitom třeba podlahy myjí tak často, e se na nich dá operovat. S tím, e to vadí tátovi. Buď bude máma se taky starat, nebo teda nebude, ale pak a na nás neřve. Táta je z toho celý patný. Bohuel jeho stav svádí matka zas na mě. A vichni jsme proti sobě a zároveň spolu.
Není tady
Já jsem před otěhotněním ila nějaký čas s ex ve společné domácnosti. Upřímně, i kdybych měla vyloeně vlastní, tak bych ho stejně neutáhla, protoe nemám mateřskou jako jsem měla plat.
Ptala jsem se a azyl by nebyl dobrý pro malou. Spíe sociální byt, akorát mám strach z úřadů. Kvůli tomu "měla sis líp vybrat". Kdy to člověk slyí od úřednice na sociálce...
Jestle jsou, ale bohuel plné a postiené dítě se do nich umisuje patně. Chodím teď s malou furt na nějaká vyetření.
Btw. dva roky nespím.
Upravil(a) Izumi Miyako (20. 1. 2019 11:57)
Není tady
Ptala jsem se a azyl by nebyl dobrý pro malou. Spíe sociální byt, akorát mám strach z úřadů. Kvůli tomu "měla sis líp vybrat". Kdy to člověk slyí od úřednice na sociálce...
Take anci na sociální bydlení - a tedy osamostatnění se - má. Dostává na malou výivné?
Není tady
Izumi Miyako napsal(a):
Proč chce měnit pohled lidí na matku? Co je ti do jejich pohledů? To nemá nic jiného na práci?
A nota bene, myslí si, e je to opravdu tvůj problém a úkol?
Není tady
Izumi Miyako napsal(a):
Já jsem před otěhotněním ila nějaký čas s ex ve společné domácnosti. Upřímně, i kdybych měla vyloeně vlastní, tak bych ho stejně neutáhla, protoe nemám mateřskou jako jsem měla plat.
Jestle jsou, ale bohuel plné a postiené dítě se do nich umisuje patně. Chodím teď s malou furt na nějaká vyetření.
Btw. dva roky nespím.
Dostává na dceru alimenty? Poádala jsi o jejich zvýení? Od úřednic kdekoliv člověk slýchá i horí věci, ale myslím, e můe na chvíli zatnout zuby, zavřít ui a myslet na Anglii ....
Připadá mi, e se hodně stará, co si kdo myslí a méně si myslí sama.
Není tady