Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 26. 12. 2018 10:57

juliana
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jaky mate vztah z byvalym manzelem po rozvodu?

erem - to je průser, protože bez citu to nejde. ale máš na vybranou - s přítelem chybí jen cit (20 % ze 100%) - s ex chybí těch 80%, ale spíš všechno, protože u něj jsou city pouze vzpomínky na cit - vede ho zoufalství. ozval by se jinak?
a na tom citu lze zapracovat - vždyť i ty obědy - to je láska. jen ji projevuje jinak. jeho činy hodnoť. a řekni mu co ti chybí.
kdysi nám jeden učitel řekl, že kolik procent citů přimícháme do uvažování, tolik procent je chybné. že se máme řídit rozumem. já to moc teda nezvládám, ale je to asi tak.
přijeď na kafe, proberem to do mrtě.

Není tady

#27 26. 12. 2018 11:34

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, projevy lásky jsou různé. Eremin přítel zřejmě projevuje svoji lásku svýni činy, slovíčka mu asi nejdou. Na druhou stranu, k čemu slovíčka a pohlazení, když jinak by se nepostaral. V našem věku je myslím dobré to první. A pokud si to Erem neuvědomíš, či to ta necítíš, pak Tě klidně Tvůj ex dostane pěknými slovíčky. Návod jak na to má už možná po promluvě s Tvou dcerou.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#28 26. 12. 2018 12:44

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Bohužel, už nejsme ve věku, kdy by nás mělo ovládat zamilované srdce a růžové brýle. V našem věku bychom se měly řídit především zdravým selským rozumem a stát u toho pevně oběma nohama na zemi stolt
erem, Tvůj přítel sice na nějakou romantiku moc není a doma je to pan dirigent, ale udělá pro Tebe první-poslední. Důležité jsou především činy, ne prázdná slova, sliby a med okolo pusy. Ty potřebuješ pro život muže, který se o Tebe postará. Ne dobrodruha, který očekává, že se postaráš naopak Ty o něj a do začátků mu pomůžeš vyřešit především bydlení a pak se uvidí, jestli zůstane, nebo zase půjde o dům dál hmm

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#29 26. 12. 2018 14:36

juliana
♥♥♥♥♥♥-

Judyna i Kiara to dobře shrnuly. I mně otevřely oči. To je realita. Erem neber péči partnera za samozřejmost. Kolik chlapů by přineslo ženě do práce oběd? To je láska, i když to neřekne. Nejde jen o oběd, ale že tě uvidí, pokecáte... . Po deseti letech co to spolu táhnete. Pokud máte krizi, cítíš nespokojenost, vyřešte si ji, zapracujte na vztahu. Ta socka ať zůstane jen jako vzpomínka. Ať si to vyžere co podělal. Zničil rodinu. Koho najde? Stejnou socku jako je on. A kde jsi ty? Jojo, boží mlýny jsou spolehlivá firma.
Pokud nevíš co dělat, mele se to v tobě, nedělej nic. Ono to vše stejně půjde samo.Hlavně mysli NA SEBE!!!

Není tady

#30 26. 12. 2018 14:37

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

juliana napsal(a):

erem - to je průser, protože bez citu to nejde. ale máš na vybranou - s přítelem chybí jen cit (20 % ze 100%) - s ex chybí těch 80%, ale spíš všechno, protože u něj jsou city pouze vzpomínky na cit - vede ho zoufalství. ozval by se jinak?
a na tom citu lze zapracovat - vždyť i ty obědy - to je láska. jen ji projevuje jinak. jeho činy hodnoť. a řekni mu co ti chybí.
kdysi nám jeden učitel řekl, že kolik procent citů přimícháme do uvažování, tolik procent je chybné. že se máme řídit rozumem. já to moc teda nezvládám, ale je to asi tak.

big_smile Juli,kde bydlis?

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#31 26. 12. 2018 14:42

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

juliana napsal(a):

Judyna i Kiara to dobře shrnuly. I mně otevřely oči. To je realita. Erem neber péči partnera za samozřejmost. Kolik chlapů by přineslo ženě do práce oběd? To je láska, i když to neřekne. Nejde jen o oběd, ale že tě uvidí, pokecáte... . Po deseti letech co to spolu táhnete. Pokud máte krizi, cítíš nespokojenost, vyřešte si ji, zapracujte na vztahu. Ta socka ať zůstane jen jako vzpomínka. Ať si to vyžere co podělal. Zničil rodinu. Koho najde? Stejnou socku jako je on. A kde jsi ty? Jojo, boží mlýny jsou spolehlivá firma.
Pokud nevíš co dělat, mele se to v tobě, nedělej nic. Ono to vše stejně půjde samo.Hlavně mysli NA SEBE!!!

Juli,mele se to ve me dost,o vanocich byvaly napsal znova,poslal me pozdrav obrazkovy a pripsal vesele vanoce.Nastesti jsem to objevila vcas jen ja,zpravu jsem vymazala a odepsala jsem byvalemu,at me nepise,ze muj pritel zarli.Omluvil se a znova pripsal stasne a vesele.Tim korespondence snad skoncila a da snad pokoj.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#32 26. 12. 2018 14:50

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

juliana napsal(a):

Juli tohle si v praci mysli kazdy jak mam idealniho partnera ktery prinese o vikendu uvareny obed,pritel na prodavacky pusobi sympaticky.Dokonce jsem se setkala na pracovisti se zavisti,ze mam takoveho pritele.....ale je tam to velke ale....kdo ho zna opravdu vi jak se chova doma,moje dcera ho nemuze vystat za jeho vecnou buzeraci kvuli kazde kravine,jeho bratr o ktereho se stara to same nesnasi ho,protoze hned po prijezdu k nemu ho jenom buzeruje co neudelal nebo udelal spatne.Stejne tak se chova i ke me jen buzeruje aniz by si to uvedomoval a ja s nim stastna nejsem,urcite i ja na nej pusobim velice chladne,ale nemuzu si pomoct.Je majetnicky a zarli i na mou dceru,chtel by me jen pro sebe.Jak rikam je to 50 na 50.Prala jsem si mit chlapa co nebude chodit po hospodach,bude se drzet doma,bude spolehlivy,nebude me neverny....jen jsem zapomnela na tu lasku.Buh me takoveho muze dal podle meho prani je tam,ale to velke ale....vim,ze muj pritel by se o me postaral v dobe nemoci,nouze,ale ta laska me proste chybi.

Upravil(a) eremuruss (26. 12. 2018 14:54)

Není tady

#33 26. 12. 2018 14:59

vera
♥♥♥♥♥♥-

teda holky máte to dobře srovnané ........je dobré si to čas od času přečíst a odsouhlasit.....jo, jo

Není tady

#34 26. 12. 2018 16:21

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Když tady celé roky čtu, co erem píše o svém partnerovi, nechápu, proč s ním ještě stále je. To je lepší být sama.
Holky, Kiaro, Judyno, vážně si myslíte, že je to, co tady erem tolik let popisuje, láska? Za to, že jí uvaří a přinese oběd?... To může být řeč lásky. Ale taky nemusí. Myslím, že nemiluje on ji ani ona jeho.
A to vidím u erem jako zcela zásadní problém. Ona ho nemiluje a potom on ji může milovat jak chce, ona to neuvidí.
To ale neznamená, že by erem měla skočit na sladké řečičky bývalého manžela, který ji chce taky jenom využít, jestli se vrátil ze zahraničí s holým zadkem.
Copak musíme v našem věku za každou cenu s nějakým mužem být, i když s jsme ním nešťastné?

Upravil(a) Eva. (26. 12. 2018 16:32)

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#35 26. 12. 2018 17:46

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Eva. napsal(a):

Když tady celé roky čtu, co erem píše o svém partnerovi, nechápu, proč s ním ještě stále je. To je lepší být sama.
Holky, Kiaro, Judyno, vážně si myslíte, že je to, co tady erem tolik let popisuje, láska? Za to, že jí uvaří a přinese oběd?... To může být řeč lásky. Ale taky nemusí. Myslím, že nemiluje on ji ani ona jeho.
A to vidím u erem jako zcela zásadní problém. Ona ho nemiluje a potom on ji může milovat jak chce, ona to neuvidí.
To ale neznamená, že by erem měla skočit na sladké řečičky bývalého manžela, který ji chce taky jenom využít, jestli se vrátil ze zahraničí s holým zadkem.
Copak musíme v našem věku za každou cenu s nějakým mužem být, i když s jsme ním nešťastné?

Nemusíme, Evo. Pokud ale nedokážeme žít a fungovat samy - bez muže - tak nám bohužel nic jiného nezbývá, než žít ve vztahu "bez lásky" jenom proto, abychom s někým byly sad
erem žije se svým přítelem už deset let. Dávno ho mohla poslat k šípku, pokud se jí jeho povahové vlastnosti jeví jako nesnesitelné a ne si tady na něj celou dobu systematicky stěžovat. Ono platí, že nějakou špatnou vlastnost máme holt každý, nejsme andělé a ideál neexistuje. Bohužel erem vstoupila do tohoto svazku bez lásky a bez lásky se ty horší vlastnosti našich protějšků skousávají hůř, než je-li člověk zamilovaný.
erem nevidí, že ten člověk jí svého času nesmírně pomohl, když žila před léty pouze z minimálního platu, bez alimentů a ještě navíc s problematickým synem. Nebýt přítele, erem by si sama s takovou situací neporadila, když už se z nejhoršího vyhrabala a daří se jí docela slušně, opět jsou tu nářky na to, jak ji přítel buzeruje a to ve chvíli, kdy se na scéně objevil její BM, první a velká láska. Tak to je potom těžký kapitulation

Není tady

#36 26. 12. 2018 18:09

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

eremuruss napsal(a):

Juli tohle si v praci mysli kazdy jak mam idealniho partnera ktery prinese o vikendu uvareny obed,pritel na prodavacky pusobi sympaticky.Dokonce jsem se setkala na pracovisti se zavisti,ze mam takoveho pritele.....ale je tam to velke ale....kdo ho zna opravdu vi jak se chova doma,moje dcera ho nemuze vystat za jeho vecnou buzeraci kvuli kazde kravine,jeho bratr o ktereho se stara to same nesnasi ho,protoze hned po prijezdu k nemu ho jenom buzeruje co neudelal nebo udelal spatne.Stejne tak se chova i ke me jen buzeruje aniz by si to uvedomoval a ja s nim stastna nejsem,urcite i ja na nej pusobim velice chladne,ale nemuzu si pomoct.Je majetnicky a zarli i na mou dceru,chtel by me jen pro sebe.Jak rikam je to 50 na 50.Prala jsem si mit chlapa co nebude chodit po hospodach,bude se drzet doma,bude spolehlivy,nebude me neverny....jen jsem zapomnela na tu lasku.Buh me takoveho muze dal podle meho prani je tam,ale to velke ale....vim,ze muj pritel by se o me postaral v dobe nemoci,nouze,ale ta laska me proste chybi.

erem, už jsem to psala v příspěvku výše. Mimochodem, bratr Tvého přítele je mentálně postižený člověk na úrovni desetiletého dítěte, který si není schopen uvědomit, že bratr je jediný příbuzný, kterého má a nemít bratra, skončil by v ústavu, protože by se o něj neměl kdo postarat grater

Jsou sourozenci, kteří svého postiženého bratra/sestru po smrti rodičů rovnou umístí do ústavu sociální péče, protože nemají sílu ani chuť se o postiženého celoživotně starat. To, že si to neuvědomuje jeho postižený bratr je vzhledem k jeho handicapu logické, ale měla by sis to uvědomit Ty a péči o postiženého sourozence svému příteli spíš přičítat k dobru, místo abys tady vypichovala, jak přítel buzeruje nejen Tebe, ale i bratra kapitulation

Řeknu Ti, že mně je místy Tvého přítele kolikrát až líto. Už jsem psala, že chyby máme každý, nikdo nejsme ideální, Tvůj přítel je starostlivý člověk se smyslem pro povinnost a rodinu, bohužel s jedinou špatnou vlastností, že všechno a všechny okolo sebe diriguje. Jsi s ním deset let, pokud Ti jeho dirigování tak vadilo, dávno ses s ním mohla rozejít a ne si tady na něj permanentně stěžovat. Obzvlášť ve chvíli, kdy se z propadliště dějin vynořil nazpět Tvůj BM, Tvá velká první láska a Ty máš z toho rozhozenou hlavu. Měla bys stát oběma nohama pevně na zemi a uvažovat!!!

Není tady

#37 26. 12. 2018 19:32

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já osobně si to nedokážu představit. Ale Erem je někdo jiný - se svým přítelem už je takhle hodně dlouho. Evidentně nedokáže být sama, jinak by už dávno byla. Přesto si myslím, že její přítel je určitě lepší volba než její ex. Dobře, možná by tam byly city (ovšem asi jen z její strany), ale život s takovým člověkem je pádem do hlubin.
A opravdu si myslím, že pokud by u Eremina přítele nebyly žádné city a o Erem by nestál, nestaral by se. Nedával by, jen  bral...

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#38 26. 12. 2018 19:38

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

"....zpravu jsem vymazala a odepsala jsem byvalemu,at me nepise,ze muj pritel zarli.Omluvil se a znova pripsal stasne a vesele.Tim korespondence snad skoncila a da snad pokoj...."

Erem, uvědomuješ si, jak jsi tímhle svého ex povzbudila k další korespondence, k dalšímu snažení? Tys mu nenapsala, ať Ti dá pokoj, ale jen to, že Tvůj přítel žárlí. Z toho si ex může vyvodit, že nejen že ti jeho psaní nevadí, ale že JE důvod žárlit. Nebo jsi svému ex chtěla dát najevo, jaký je o tebe zájem a jak se o tebe přítel bojí?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#39 26. 12. 2018 21:17

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Judyna napsal(a):

"....zpravu jsem vymazala a odepsala jsem byvalemu,at me nepise,ze muj pritel zarli.Omluvil se a znova pripsal stasne a vesele.Tim korespondence snad skoncila a da snad pokoj...."

Erem, uvědomuješ si, jak jsi tímhle svého ex povzbudila k další korespondence, k dalšímu snažení? Tys mu nenapsala, ať Ti dá pokoj, ale jen to, že Tvůj přítel žárlí. Z toho si ex může vyvodit, že nejen že ti jeho psaní nevadí, ale že JE důvod žárlit. Nebo jsi svému ex chtěla dát najevo, jaký je o tebe zájem a jak se o tebe přítel bojí?

erem byla z celé situace tak trochu vyvedená z míry, proto svému BM napsala to, co napsala. Ale máš pravdu, Judyno, takhle podaná korespondence - spolu s jinými okolnostmi - přímo vybízí k tomu, aby na to BM šel jinak. Třeba už nebude erem psát, když si to erem nepřeje,  ale rovnou se za ní staví v práci tongue

Není tady

#40 27. 12. 2018 11:58

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Kiara napsal(a):

... Ale máš pravdu, Judyno, takhle podaná korespondence - spolu s jinými okolnostmi - přímo vybízí k tomu, aby na to BM šel jinak. Třeba už nebude erem psát, když si to erem nepřeje,  ale rovnou se za ní staví v práci tongue

No a jestli jí přinese oběd... gloria

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#41 27. 12. 2018 12:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kiara napsal(a):

juliano, já bych si na eremině místě od BM raději nic neslibovala. Jen ze vzpomínek na krásnou první lásku se žít nedá a důležité není to, co bylo kdysi, podstatné je to, co je teď. Ne nadarmo se říká, že dvakrát do jedné řeky vstoupit nelze a já osobně bych nebyla ochotna s takovým člověkem vstoupit ani do pravidelného kontaktu. Vždycky by tam totiž byla pachuť něčeho ošklivého. Navíc by mi v hlavě cinkal varovný zvoneček, že takovému člověku jsem dobrá až teď, na stará kolena, když se vrátil po X letech bez jediné koruny, žije u staré matky v holobytě a hledá především teplé hnízdečko, ve kterém by se mohl pohodlně usadit. Rozhodně bych tedy BM nepodezřívala z toho, že v pozadí jeho zájmu o mě hrají roli nějaké ušlechtilé city, vzpomínky na velkou první lásku, nebo že se po téměř pětadvaceti letech rozpomněl, že celý život vlastně miluje jenom mě wink
juliano, myslím si, že Tvůj návrh směrem k erem je hodně nebezpečná hra, která by také mohla skončit tak, že erem zůstane jak bez přítele, tak bez BM. Solidní partneři ve věku okolo padesátky opravdu na malém městě po stromech nerostou a vyměnit dlouhodobou jistotu za velkou nejistotu - do toho bych nešla... sad

Ani vzťah "len z rozumu" nie je bohviečo.... Istota je fajn, ale jednak je to len ilúzia (zajtra ho môže skoliť infarkt alebo také niečo) a druhak na dlhodobý vzťah je to (z môjho pohľadu, samozrejme) málo...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#42 27. 12. 2018 12:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

juliana napsal(a):

To je pravda vo vedeckých výskumoch a v práci - ale vo vzťahoch veľmi nie... wink Aspoň z môjho pohľadu.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#43 27. 12. 2018 12:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Bohužel, už nejsme ve věku, kdy by nás mělo ovládat zamilované srdce a růžové brýle. V našem věku bychom se měly řídit především zdravým selským rozumem a stát u toho pevně oběma nohama na zemi stolt
erem, Tvůj přítel sice na nějakou romantiku moc není a doma je to pan dirigent, ale udělá pro Tebe první-poslední. Důležité jsou především činy, ne prázdná slova, sliby a med okolo pusy. Ty potřebuješ pro život muže, který se o Tebe postará. Ne dobrodruha, který očekává, že se postaráš naopak Ty o něj a do začátků mu pomůžeš vyřešit především bydlení a pak se uvidí, jestli zůstane, nebo zase půjde o dům dál hmm

S tým nesúhlasím, aspoň za seba nie... Byť v partnerskom vzťahu bez citu (hoci o jeho prejavoch sa dá diskutovať) by pre mňa nebolo v žiadnom veku, chýbala by mi tam úplne motivácia byť s tým človekom.... Rozum je fajn a pokiaľ sú city rozorvané alebo niektorý z nich (poťažmo chtíč) prebíja aj inutíciu, nezaškodí zapojiť ho, ale založiť vzťah len na ňom je podľa mňa hlboké zúfalstvo. Hoci niektorým - hlavne takým, ktorí cit nezažili - to určite vyhovuje a nemusia mať ani pocit, že im niečo chýba. stolt To nie je nič proti ničomu (ale mne by cit chýbal).

Brita

Není tady

#44 27. 12. 2018 13:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Eva. napsal(a):

Nemusíme, Evo. Pokud ale nedokážeme žít a fungovat samy - bez muže - tak nám bohužel nic jiného nezbývá, než žít ve vztahu "bez lásky" jenom proto, abychom s někým byly sad
erem žije se svým přítelem už deset let. Dávno ho mohla poslat k šípku, pokud se jí jeho povahové vlastnosti jeví jako nesnesitelné a ne si tady na něj celou dobu systematicky stěžovat. Ono platí, že nějakou špatnou vlastnost máme holt každý, nejsme andělé a ideál neexistuje. Bohužel erem vstoupila do tohoto svazku bez lásky a bez lásky se ty horší vlastnosti našich protějšků skousávají hůř, než je-li člověk zamilovaný.
erem nevidí, že ten člověk jí svého času nesmírně pomohl, když žila před léty pouze z minimálního platu, bez alimentů a ještě navíc s problematickým synem. Nebýt přítele, erem by si sama s takovou situací neporadila, když už se z nejhoršího vyhrabala a daří se jí docela slušně, opět jsou tu nářky na to, jak ji přítel buzeruje a to ve chvíli, kdy se na scéně objevil její BM, první a velká láska. Tak to je potom těžký kapitulation

Na jeho buzeráciu sa Erem sťažovala vždy... aj na to, že robil problémy pri sťahovaní do domu, trval na návštevách u jeho mamy, apod... Neviem a nechcem to objektívne posúdiť, ale celkom spokojná podľa mňa nebola nikdy. Nerozišla sa preto, že po svojich vzťahových eskapádachasi oceňovala relatívny kľud a stabilitu - ale 10 rokov kľudu už zasa aj to môže ísť na nervy. Ono je to fakt ťažké. (Ale do bývalého by som na jej mieste teda určite nešla!)

Upravil(a) Selima (27. 12. 2018 13:11)

Brita

Není tady

#45 27. 12. 2018 17:10

juliana
♥♥♥♥♥♥-

stará láska nerezaví... já erem rozumím. obrátila se na nás, protože v tom lítá. abychom jí pomohly se zorientovat.
co se týče vztahu: 10 let se nějak formovala ona i on - a to, co tenkrát šlo, teď už nejde. je už jinde než tenkrát.
má z vděčnosti, že jí tenkrát pomohl, zůstat? obětovat své potřeby a podřídit se?
je to strašně těžké.
erem, dokážeš žít sama? dokážeš opustit nevyhovující vztah? nepustit k sobě ex? neopustit přítele kvůli ex.  zkusit žít sama se sebou. být nezávislá?
nechceš pryč proto, protože ti chybí láska a tu cítíš z ex? protože asi nikoho nedokážeš milovat jako tenkrát jeho? a bojíš si toto připustit? protože víš co ti provedl? na říkáš si.. co když ..... . rozumím tomu. ale je to nebezpečné. je to vabank. stojí ti za to? jednou ano - jednou ne? nejsi první ani poslední. pokud je to tak, musíš to velmi dobře a pomalu promyslet, zvažovat... . netlačit na řeku se říká.
ono to nakonec všechno půjde svou cestou. moc moc na tebe myslím. kontakt na sebe jsem ti poslala.

Upravil(a) juliana (27. 12. 2018 17:12)

Není tady

#46 28. 12. 2018 4:53

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Kiara napsal(a):

Eva. napsal(a):

Na jeho buzeráciu sa Erem sťažovala vždy... aj na to, že robil problémy pri sťahovaní do domu, trval na návštevách u jeho mamy, apod... Neviem a nechcem to objektívne posúdiť, ale celkom spokojná podľa mňa nebola nikdy. Nerozišla sa preto, že po svojich vzťahových eskapádachasi oceňovala relatívny kľud a stabilitu - ale 10 rokov kľudu už zasa aj to môže ísť na nervy. Ono je to fakt ťažké. (Ale do bývalého by som na jej mieste teda určite nešla!)

Ja bych do byvaleho take nesla......

Není tady

#47 28. 12. 2018 4:55

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

juliana napsal(a):

stará láska nerezaví... já erem rozumím. obrátila se na nás, protože v tom lítá. abychom jí pomohly se zorientovat.
co se týče vztahu: 10 let se nějak formovala ona i on - a to, co tenkrát šlo, teď už nejde. je už jinde než tenkrát.
má z vděčnosti, že jí tenkrát pomohl, zůstat? obětovat své potřeby a podřídit se?
je to strašně těžké.
erem, dokážeš žít sama? dokážeš opustit nevyhovující vztah? nepustit k sobě ex? neopustit přítele kvůli ex.  zkusit žít sama se sebou. být nezávislá?
nechceš pryč proto, protože ti chybí láska a tu cítíš z ex? protože asi nikoho nedokážeš milovat jako tenkrát jeho? a bojíš si toto připustit? protože víš co ti provedl? na říkáš si.. co když ..... . rozumím tomu. ale je to nebezpečné. je to vabank. stojí ti za to? jednou ano - jednou ne? nejsi první ani poslední. pokud je to tak, musíš to velmi dobře a pomalu promyslet, zvažovat... . netlačit na řeku se říká.
ono to nakonec všechno půjde svou cestou. moc moc na tebe myslím. kontakt na sebe jsem ti poslala.

Juli kontakt jsem od tebe nedostala.

Není tady

#48 28. 12. 2018 5:49

juliana
♥♥♥♥♥♥-

erem poslala jsem znova, kdyby si SZ nedostala, napiš

Není tady

#49 28. 12. 2018 15:16

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

juliana napsal(a):

erem poslala jsem znova, kdyby si SZ nedostala, napiš

nedorazila

Není tady

#50 28. 12. 2018 20:03

juliana
♥♥♥♥♥♥-

E

Upravil(a) juliana (29. 12. 2018 8:44)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí