Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 28. 4. 2006 16:03

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

Re: Přítel a alkohol

host eska napsal(a):

Gabrielle napsal(a):

kapitulation

Ono vyjádřit to všechno písemně je někdy problematické, takže se omlouvám všem, které jsem uvedla v omyl  smile

Tak jo, ale moje parta to pochopila.. já jsem ale chytrá.. přeju hodně štěstí do života s přítelem.. reta
Vzhledem k tomu, že mám značně odlišný smysl pro humor od většiny populace uvádím, že toto bylo myšleno mile.

děkuji...

Upravil(a) Gabrielle (28. 4. 2006 16:04)

Není tady

#77 28. 4. 2006 16:51

Pepa K
♥♥-----

sunny2 napsal(a):

aaale nie ste... mne sa zda ze sa tu na ten problem kazdy pozera z uplne inej strany. uz aj vyssie som pisala, ze chodime s kamosmi na pivo aj kazdy druhy den. no a niekedy si zase len tak otvorime flasku vinka a je to...
Tina ono skor ide o to, ze niektori jedinci sa spravaju agresivne. aj ked to sice nebol pripad dzahili, tak sa to tu tak zvrtlo... ale vitaj v klube, ja som si uz tiez pripadala ako alkoholik big_smile

Vážení, jako díte jsem zažil otce alkoholika, snad proto jsem se nikdy alkoholu pořádně nedotkl!!!kapitulation

Není tady

#78 28. 4. 2006 17:55

host eska
♥♥♥♥♥♥-

Pepa K napsal(a):

sunny2 napsal(a):

aaale nie ste... mne sa zda ze sa tu na ten problem kazdy pozera z uplne inej strany. uz aj vyssie som pisala, ze chodime s kamosmi na pivo aj kazdy druhy den. no a niekedy si zase len tak otvorime flasku vinka a je to...
Tina ono skor ide o to, ze niektori jedinci sa spravaju agresivne. aj ked to sice nebol pripad dzahili, tak sa to tu tak zvrtlo... ale vitaj v klube, ja som si uz tiez pripadala ako alkoholik big_smile

Vážení, jako díte jsem zažil otce alkoholika, snad proto jsem se nikdy alkoholu pořádně nedotkl!!!kapitulation

Máš pravdu, Leilo...Jak jsem e to tady zachovala. To bylo jen v dobrém rozmaru.

Upravil(a) host eska (29. 4. 2006 22:33)

všichni u podpisu moudře hovoří, a já budu mluvit, až mi lýtka dohoří... bo nejsu žadny rétor big_smile
http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm29_mal.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gif

Není tady

#79 28. 4. 2006 20:16

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Její přítel není alkoholik, jenom se nechová občas hezky, když se opije. Jak to řešit?  Leilo? pussa

To bych mu řekla, že by měl přestat pít úplně, nebo by měl pití omezit tak, aby Gabrielle jeho chování po alkoholu nebylo nepříjemné.
Mějte hezký víkend. rock

Není tady

#80 28. 4. 2006 21:32

host eska
♥♥♥♥♥♥-

Leila napsal(a):

Její přítel není alkoholik, jenom se nechová občas hezky, když se opije. Jak to řešit?  Leilo? pussa

To bych mu řekla, že by měl přestat pít úplně, nebo by měl pití omezit tak, aby Gabrielle jeho chování po alkoholu nebylo nepříjemné.
Mějte hezký víkend. rock

Tobě taky  rock

Upravil(a) host eska (29. 4. 2006 0:33)

všichni u podpisu moudře hovoří, a já budu mluvit, až mi lýtka dohoří... bo nejsu žadny rétor big_smile
http://www.kamelie.ic.cz/sm1_soubory/sm29_mal.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gifhttp://www.bahno.cz/minismile/ms_2294.gif

Není tady

#81 2. 5. 2006 13:42

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Díky za podporu. Podle mě se čas od času opije každej a netřeba z toho dělat drama, pokud největším projevem jeho opilecké agresivity je trochu blbých keců.

Něco jiného samozřejmě je, když je našrot denně ( našrot, ne, že si dá jedno pivo k večeři ) a chová se agresivně.

Není tady

#82 2. 5. 2006 14:07

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

dzahila napsal(a):

Ráda bych se poradila.Je mi 25 a mám přítele 31.Jsme spolu rok a přes půl roku spolu bydlíme.Plánujeme svatbu na tohle léto a pak bychom už rádi měli miminko.Strašně si rozumíme,jsme sehraná dvojka,prostě je to můj miláček.

Ale vadí mi,že se tak jednou někdy dvakrát do měsíce opije.Přítel hodně pracuje a přes týden nepije vůbec,jenže když má volno,tak tvrdí,že se potřebuje odreagovat od práce a vyčistit hlavu,na tom ještě nevidím nic tak zásadního.Jenže on není zvyklí pít moc,takže tři piva mu stačí,aby to na něm bylo znát.Začne se chovat úplně jinak než normálně.Začne mluvit vulgárně a ječí na mě před přáteli.Možná to víc řeším než bych měla,jenže mě to vždycky vyděsí,co se to s ním děje,jako by to vůbec nebyl on.Já vždycky dělám řidiče,takže je i možné,že to vidím skreslenějc než ostatní,co u toho jsou.

Tak co s tím?Mám s ním přestat chodit do společnosti?Protože když ho na to druhý den upozorním,jak se choval,tak slíbí,že se to změní,to ale vydrží třeba jen dva měsíce a pak se to zas opakuje.

Jeden pán taky takhle "občasně" pil. Paní, co s ním chodila, si myslela, že ho změní, až se za něj vdá. Ten člověk se nezměnil, naopak přitvrdil, pití už nebylo na programu 2x do měsíce, ale čím dál tím častěji. Paní už byla těhotná a doufala, že narozením dítěte se ten člověk změní. Nezměnil. Pití bylo na programu už každý den a od nadávek se přešlo k fackování, kradení peněz na domácnost. Před veřejností dělal ten člověk hodného milujícího manžela a každý mu to věřil. Té ženě trvalo šest let, než posbírala poslední zbytky své důstojnosti a zbavila se strachu, že ji manžel zabije, když podá žádost o rozvod a rozvedla se. Nyní, po více než 20 letech, mi řekla, že by ho tehdy už klidně zabila i s tím, že půjde do vězení....a o děti se bude starat babička. Její děti prožily léta strádání, ponižování, vzaly si do života špatný vzor muže, špatný vzor otce, a nakonec i špatný vzor matky, která to celé dlouho trpěla. Bylo to šílené. Jsem jedním z jejích dětí....vyrovnávala jsem se s tím léta. Chlapa, který pije, nebrat! Bude jen horší.

Není tady

#83 3. 5. 2006 1:26

host eska
♥♥♥♥♥♥-

já jsem za tenhle příspěvěk moc ráda.
To je totiž právě to. Nic není černé nebo bílé. Mně příjde třeba podstatné, co Dhazile nepodstatné. Právě ten fakt, že si alkoholem přočišťuje hlavu... se dá pochopit, že bude mít sklon řešit problémy alkoholem. A nikdo není schopen říct, že se z něho (ve skutečnosti z kohokoliv) alkoholik nestane. Ale problémy se mají, podle mě, řešit, když je ten správný čas a to je, zase podle mě, teď. Nikdo už alkoholika nepředělá, ale člověka, co si třeba neuvědomuje, kam by jeho chování mohlo vést, určitě upozornit jde. To je právě to relativní... že netřeba rozchodu, pokud pochopí budoucí manžel včas a bude se tím řídit. Pokud nebude, tak sbohem příteli...

Není tady

#84 3. 5. 2006 8:55

dzahila
♥♥♥♥---

On to všechno pochopil a řídí se tím.A kdyby mi to celé nepřišlo podstatné,tak sem vůbec nepíšu.

Není tady

#85 3. 5. 2006 9:03

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Dzahila: Tak jen, aby mu to vydrželo.....manžel mojí mámy se vydržel řídit do svatby. Jakmile čekala dítě, už byla úplně v podřízený roli (to víš, na mateřský, bez peněz....). Je fakt zvláštní, že přítel si čistí hlavu alkoholem....to se totiž nic nevyčistí (aspoň u mě ne, i kdybych se zpila do němoty, tak o problémech vím pořád).

Není tady

#86 3. 5. 2006 9:11

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Předposlední příspěvek, který napsala Eva36 je přesně to, co jsem napsala v příspěvku 6 a 14. Dnes je to 2x do měsíce a za pět let?...
Možná si uvědomí chybu a nechá toho pití i takle málo- přála bych ti to, dzahilo, ale možná ne.
Jenže to dopředu nikdo neví.

Upravil(a) Leila (3. 5. 2006 9:12)

Není tady

#87 3. 5. 2006 9:25

dzahila
♥♥♥♥---

Sice si čistí hlavu,ale dělá to při nějaké příležitosti( grilování,oslava,pokec s kamarádama),sám by do hospody nikdy nešel a ani doma a nebo v práci nepije.Spíš sem si o tom měla promluvit s někým,kdo ho zná,protože takhle se tady točí pořád dokola dvě věci,jestli je a nebo není alkoholik.Děkuju vám za názory.

Není tady

#88 3. 5. 2006 9:42

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Dzahila: Jo, to je normální průběh vzniku závislosti na alkoholu. Nejprve potenciální alkoholik vyhledává příležitost, aby se napil....a tu si vždy najde, o to strach nemám....Nechci tě děsit, to víš, že netvrdím, že je tvůj přítel alkoholik. Jen mám dost špatnou zkušenost z dětství, tak jsem ti napsala. Máš to těžký, protože ho máš ráda a to pak člověk i ledacos na druhém omluví, nevidí... Já třeba u pokecu s kamarádama nemusím pít, ty jo? Já se zvládnu dobře bavit i bez alkoholu (abstinentka ale nejsem)....To, že ten tvůj mění chování k tobě, když je napitý, to mi přijde špatný....rozmýšlela bych hodně, jestli s ním vůbec zůstat, natož s ním mít miminko. A hodně bych nevěřila. (Ale jak říkám, jsem ovlivněná nepříjemnou zkušeností.)

Není tady

#89 3. 5. 2006 9:52

dzahila
♥♥♥♥---

Já to mám jako ty,taky nemusím pít,když jsem třeba v hospodě,ale přeci všichni,kdo to dělají,třeba přátelé,kteří pijí,nejsou potencionální alkoholici.A taky jsem netvrdila,že můj přítel při každé příležitosti,kdy se napít může se taky napije.

Není tady

#90 3. 5. 2006 9:58

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

No jasně, že nejsou všichni potencionální alkoholici, o tom žiadna. Jen některý jsou....poznej je ale smile Mně by fakt spíš vadilo, jak se ke mně chová, když se napije, než to, že se napije.....Alkohol odstraňuje zábrany, to je známo. Znamená to tedy, že kdyby neměl zábrany, choval by se k tobě takhle ošklivě normálně?...to mě jen tak napadlo, neříkám, že jo. Je to spíš tak k zamyšlení.....no já bych z toho vztahu couvala, ale ty to chceš risknout. A já neříkám, že ti to nevyjde, že nebudeš šťastná. Přála bych ti, aby to vyšlo. (A kdyby náhodou přeci jen to nevyšlo, tak abys uměla couvnout, i třeba s dětma na mateřský, i bez příjmu, prostě aby sis uměla poradit. Ona třeba moje máma si vždycky poradit uměla, ale po pár letech s tímhle "pánem" ji ponižování dostalo na úplný dno a těžko se z něj zvedala, moc těžko. k rozvodu ji donutilo vlastně až to, že jsem se chtěla zabít...v deseti letech....svěřila jsem se babičce a už to jelo- psycholog-rada se rozvést-rozvod...naštěstí. Podle vyjádření psychologa jsem na tom byla tehdy opravdu tak, že bych se zabít šla a bratr aspiroval na výchovný ústav a později na vězení...Dneska už jsme v pohodě, ale bylo to peklo, s takovým "tátou".)

Není tady

#91 3. 5. 2006 10:21

dzahila
♥♥♥♥---

Evo napsala jsem to a vysvětlila v příspěvku číslo 5.On se právě nechová ke mě nebo k někomu ošklivě.Je mi líto,jaké to bylo u vás.Tak já ti něco povím,můj dědeček umřel,protože se upil,můj otec je nemocný,protože hodně pije,tím myslím každý den.A já si chtěla najít přítele,který nepije a to se mi povedlo.Chodila jsem do ženského fitka a tam jsem si právě vyhlídla majitele,což je můj Martínek.Je velmi sportovně nadaný,hrajem spolu tenis,bowling,chodíme do fitka na výlety,potápíme se atd.A asi tím jak jsem měla zafixované,že chci partnera,který pije jen vyjímečně,tak jsem na Mar. pohlížela kritičtějšíma očima,než jak by bylo třeba.Protože někdo už tady napsal,že každého chování se změní po alkoholu a jen o to mi šlo.6e se můj přítel mění po tom,co vypije pár piv.

Není tady

#92 3. 5. 2006 13:07

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Dzahila: Já četla jen ten první (to "Začne se chovat úplně jinak než normálně.Začne mluvit vulgárně a ječí na mě před přáteli."), ten pátý jsem dolouskala až teď.....no ono posoudit to stejně musíš ty sama. Nejlíp přítele znáš a taky sebe, tedy nejlíp víš, co ještě sneseš a co už ne... Tak doufej, že sis vyhlídla dobře (to ostatně doufáme ze začátku všechny). Měj se krásně.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí