Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#176 8. 6. 2006 9:14

Kido12
♥♥♥♥---

Re: Prosím o radu

Můj subjektivní dojem - v návrhu u střídavé péče úspěšný pravděpodobně nebudete,
mám prostě za to, že při střídavé péči se musí rodiče alespoň v základním dohodnout.
Jistě i při kladném přístupu obou rodičů dojde občas k nějaké při - co se týče výchovy
či finanční otázky, ale podle toho, co píšete Radime vy, tak s manželkou není komunikace možná žádná. Těžko pak nastolovat střídavou péči.
Jinak si nemůžu pomoci, vy stále omíláte to samé, nezlobte se, ale ty Vaše TKANIČKY
už mi vytváří úsměv na tváři. Prostě zrovna ve Vašem případě mám pocit, že se s
bývalou manželkou vzájemně nesnášíte a vytváříte prostor pro neustálé neshody a tím
znemožňujete normální komunikaci a spolupráci při výchově Vašich dětí.
To, že si dcera neudělala úkol bych řešila s dcerou ne s rodičem.
Co se týče bití dětí, tak to není jednoduchá situace, včasnou reakcí můžete zabránit
nasilí na svých dětech, ale stejně tak je možné, že se jednalo o celkem standartní
výchovný prostředek (nepíšete, jak Vám to děti popsaly a co je na tom pravdy)...
Být Vámi bych neřešila, že partner Vaší b.m. dětem nařezal, ale spíš za co a zda to
byl přiměřený a vhodný trest...

Není tady

#177 8. 6. 2006 10:32

radim
♥♥-----

Kido12 napsal(a):

Můj subjektivní dojem - v návrhu u střídavé péče úspěšný pravděpodobně nebudete,
mám prostě za to, že při střídavé péči se musí rodiče alespoň v základním dohodnout.
Jistě i při kladném přístupu obou rodičů dojde občas k nějaké při - co se týče výchovy
či finanční otázky, ale podle toho, co píšete Radime vy, tak s manželkou není komunikace možná žádná. Těžko pak nastolovat střídavou péči.
Jinak si nemůžu pomoci, vy stále omíláte to samé, nezlobte se, ale ty Vaše TKANIČKY
už mi vytváří úsměv na tváři. Prostě zrovna ve Vašem případě mám pocit, že se s
bývalou manželkou vzájemně nesnášíte a vytváříte prostor pro neustálé neshody a tím
znemožňujete normální komunikaci a spolupráci při výchově Vašich dětí.
To, že si dcera neudělala úkol bych řešila s dcerou ne s rodičem.
Co se týče bití dětí, tak to není jednoduchá situace, včasnou reakcí můžete zabránit
nasilí na svých dětech, ale stejně tak je možné, že se jednalo o celkem standartní
výchovný prostředek (nepíšete, jak Vám to děti popsaly a co je na tom pravdy)...
Být Vámi bych neřešila, že partner Vaší b.m. dětem nařezal, ale spíš za co a zda to
byl přiměřený a vhodný trest...

Tak promiňte snažil jsem se dát na Vaše rady abych se snažil naučit své děti to co už by měly umět a k čemu je matka nevede a pak jsem zase špatný? Takže já vytvářím prostor pro hádky jen aha zase jen otec musí být špatný co? Víte kdyby se to s těmi úkoly stalo poprvé, ae ono je to na denním pořádku. Matka jede pryč nechá děti u svého otce nebo u sestry a jak si dcera má udělat úkoly když jí matka nevezme ani ty sešity a učebnice? Pak si v neděli přejede až večer a řekne tedy dceři ať řekne že na ně zapomněla. Myslím si, že tohle není vhodné řešení. Matka je pořád na ÚP takže je doma, tak má dost prostoru k napsání úkolů nebo k přípravě sešitů a učebnic, které by si vzala ke mně? Nebo to snad takto není a zase nemám pravdu?

Není tady

#178 8. 6. 2006 10:44

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Radime - a proč si dcera nevezme učení ssebou, když jí máte na víkend vy nebo někdo z příbuzných? Devítileté dítě už by to mělo zvládnout samo - to není jen odpovědnost matky, ale taky té holky. Ona ví, že má úkoly a musí si je udělat - tak proč by jí máma měla brát učení? Zvlášť, když se to opakuje. Proč jí k sobě to učení nevezmete ssebou, když víte, že asi úkoly má a bude přes víkend s vámi?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#179 8. 6. 2006 10:58

radim
♥♥-----

helena napsal(a):

Radime - a proč si dcera nevezme učení ssebou, když jí máte na víkend vy nebo někdo z příbuzných? Devítileté dítě už by to mělo zvládnout samo - to není jen odpovědnost matky, ale taky té holky. Ona ví, že má úkoly a musí si je udělat - tak proč by jí máma měla brát učení? Zvlášť, když se to opakuje. Proč jí k sobě to učení nevezmete ssebou, když víte, že asi úkoly má a bude přes víkend s vámi?

Víte ona moc samostatná není a tohle ji ani nenapadne pokud se jí nezeptáte. No, ale když jí někde k té odpovědnosti nevede tak jak má být zodpovědná? Jak jsem psal matka jede pryč z města a děti nechá u otce nebo sestry takže já už nemohu s tím, že si to sebou nevzala nic dělat! Kdybych si je přebíral u matky tak se jí na to zeptám.

Není tady

#180 8. 6. 2006 11:58

Kido12
♥♥♥♥---

No a tady bych řekla Radime je zakopaný pes. Vy si vyberete z vět jen to, co se Vám
hodí. Já jsem nepsala, že jste špatný otec a vytváříte prostor pro hádky. Já jsem napsala svůj subjektivní dojem, že VY OBA - otec a matka nejste schopni společně
komunikovat. Nejen vy, i matka.
Bohužel mám stejný názor jako Helena, devítiletá slečna už je dostatečně velká, aby
se o své školní povinnosti starala sama. A veřte, že v mnohým věcech je samostatná,
že byste koukal. Spíš mám dojem, že Vás dcerky tak trošku "houpou" ve svůj prospěch. A není to jen výchovou, prostě děti takové bývají a jestliže cítí, že rodiče
netáhnou za jeden provaz, mají tendenci toho zneužívat.
Jako laik jsem se dostala do postavení přítelkyně partnera, který má dvě děti z předchozího manželství. Taky jsme zažili takové ty tahanice - proč děti nemají sebou
dostatek oblečení, a když tak potrhané, případně nevhodné,proč doma zapomínají učení,rovnátka, při pohledu na poznámky a kule v žákovské se mi mlží oči ještě
dnes ... Děti tehdy 8 a 9 let. Během těch třech let, co jsme s partnerem žili, děti u nás
byly zhruba jednou za 2-3 týdny + nějaký čas o prázdninách a Vánocích. Nemělo smysl se dohadovat s matkou. Můj partner ani ona jsou dost výbušní lidé a veškeré
třebas počáteční snaha končila hádkou, slovními výpady a přibouchnutím dveří. Mnohem jednodušší bylo říci dětem, že pokud chtějí o víkendech třeba do ZOO nebo
na motokáry, nemůžou jet v roztrhaných teplákách. A pokud jim pokaždé budeme
muset vhodné oblečení koupit, o to méně zbyde na radovánky, pizzu, kino apod...
Věřte, že pak už zásadní problém nebyl (pak už jen občas ulítla dcerka, která si
vozila oblečení, které bylo lehce výstřední, že její tatík při představě, že mu brzo
začne chodit za klukama téměř omdléval :-))   ), úkoly jsme řešili hned v pátek, dokud
jim po škole mozek ještě trošku pracoval. Oba ve škole silně plavali, takže jsem jim
s úkoly musela pomáhat, jinak mám za to, že od třetí třídy už by děti měli domácí
přípravu vesměs zvládat sami. Občas se řešilo, že jsou bordeláři, neuklízí si věci, nenosí rovnátka, sprostě mluví, čučí pořád na TV či do PC, neváží si svých věcí (
ztrácení batohů do školy, hodinek, kdesi zapomenuté měsíc staré kolo apod...), ale
postupně se tyto "špeky" výrazně omezili. Jednak pochopili, že jim to neprojde, že to
jen neodbydeme slovy, jak Vás ta matka vychovává, a že prostě důsledky ponesou.
S partnerem už pár let nejsem, dětem je přes patnáct let. Jsou normální, řekla bych
celkem vychovaní, bezproblémoví teenageři, dostatečně samostatní, jen jak mi občas
hlásí - škola je čím dál hnusnější a stále v ní plavou....

Není tady

#181 8. 6. 2006 11:59

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Tak jí k té zodpvědnosti snad můžete vést vy, ne? Jste taky rodič. Prostě jí připomínat, že si má vzít úkoly tam, kde zrovna bude a když nezapomene, pochválit nebo jí třeba koupit zmrzlinu a opakovat jí to neustále. A nejen s úkoly. Když nemá matka snahu, tak se holt musíte snažit vy jako táta.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#182 9. 6. 2006 11:52

radim
♥♥-----

Kido12 napsal(a):

No a tady bych řekla Radime je zakopaný pes. Vy si vyberete z vět jen to, co se Vám
hodí. Já jsem nepsala, že jste špatný otec a vytváříte prostor pro hádky. Já jsem napsala svůj subjektivní dojem, že VY OBA - otec a matka nejste schopni společně
komunikovat. Nejen vy, i matka.
Bohužel mám stejný názor jako Helena, devítiletá slečna už je dostatečně velká, aby
se o své školní povinnosti starala sama. A veřte, že v mnohým věcech je samostatná,
že byste koukal. Spíš mám dojem, že Vás dcerky tak trošku "houpou" ve svůj prospěch. A není to jen výchovou, prostě děti takové bývají a jestliže cítí, že rodiče
netáhnou za jeden provaz, mají tendenci toho zneužívat.
Jako laik jsem se dostala do postavení přítelkyně partnera, který má dvě děti z předchozího manželství. Taky jsme zažili takové ty tahanice - proč děti nemají sebou
dostatek oblečení, a když tak potrhané, případně nevhodné,proč doma zapomínají učení,rovnátka, při pohledu na poznámky a kule v žákovské se mi mlží oči ještě
dnes ... Děti tehdy 8 a 9 let. Během těch třech let, co jsme s partnerem žili, děti u nás
byly zhruba jednou za 2-3 týdny + nějaký čas o prázdninách a Vánocích. Nemělo smysl se dohadovat s matkou. Můj partner ani ona jsou dost výbušní lidé a veškeré
třebas počáteční snaha končila hádkou, slovními výpady a přibouchnutím dveří. Mnohem jednodušší bylo říci dětem, že pokud chtějí o víkendech třeba do ZOO nebo
na motokáry, nemůžou jet v roztrhaných teplákách. A pokud jim pokaždé budeme
muset vhodné oblečení koupit, o to méně zbyde na radovánky, pizzu, kino apod...
Věřte, že pak už zásadní problém nebyl (pak už jen občas ulítla dcerka, která si
vozila oblečení, které bylo lehce výstřední, že její tatík při představě, že mu brzo
začne chodit za klukama téměř omdléval :-))   ), úkoly jsme řešili hned v pátek, dokud
jim po škole mozek ještě trošku pracoval. Oba ve škole silně plavali, takže jsem jim
s úkoly musela pomáhat, jinak mám za to, že od třetí třídy už by děti měli domácí
přípravu vesměs zvládat sami. Občas se řešilo, že jsou bordeláři, neuklízí si věci, nenosí rovnátka, sprostě mluví, čučí pořád na TV či do PC, neváží si svých věcí (
ztrácení batohů do školy, hodinek, kdesi zapomenuté měsíc staré kolo apod...), ale
postupně se tyto "špeky" výrazně omezili. Jednak pochopili, že jim to neprojde, že to
jen neodbydeme slovy, jak Vás ta matka vychovává, a že prostě důsledky ponesou.
S partnerem už pár let nejsem, dětem je přes patnáct let. Jsou normální, řekla bych
celkem vychovaní, bezproblémoví teenageři, dostatečně samostatní, jen jak mi občas
hlásí - škola je čím dál hnusnější a stále v ní plavou....

Kido možná na tom něco pravdy je. je pravda, že si moc věcí neváží jelikož si myslí, že když je zrovna u mě že dostane vše na co si ukáže. Děkuji za radu a myslím, že tento fígl s těmi věcmi, úkoly zkusím také a když to mít nebude nedostane nic. Ale také potíž je v tom, že matka jim to sbalí raději sama aby po nich pak nemusela uklízet rozházené věci a to je také špatně místo toho by jim měla říct aź si to po sobě uklidí ne? A to že když bude v nevhodných věcech tak o to že bude mít míň věcí jako zmrzlina, kolotoče atd je fakt dobré. Děkuji za radu zkusím to a dám vědět jak se to osvědčilo.

Není tady

#183 9. 6. 2006 11:56

radim
♥♥-----

helena napsal(a):

Tak jí k té zodpvědnosti snad můžete vést vy, ne? Jste taky rodič. Prostě jí připomínat, že si má vzít úkoly tam, kde zrovna bude a když nezapomene, pochválit nebo jí třeba koupit zmrzlinu a opakovat jí to neustále. A nejen s úkoly. Když nemá matka snahu, tak se holt musíte snažit vy jako táta.

Budu se heleno snažit ji vést k zodpovědnosti, ale nejen tu starší, ale i tu mladší. Možná bude lepší když to budu na dceru aplikovat rovnou já než to řešit s bývalkou s kterou by se stejně nic nevyřešilo a když jí to není schopná naučit a nebo nemá tu snahu tak se budu snažit alespoň já a věřím, že časem se to zlepší a bude ta práce vidět. Děkuji za rady. Asi máte pravdu v tom, že kdo jiný by je to měl naučit když matka nemá zájem nežjá, ale nemyslíte, že i ona by se měla je k něčemu vést?

Není tady

#184 9. 6. 2006 12:42

Lukas
♥♥♥----
Místo: Mělník

Radime: jsem rad, zes zacal resit zanedbanou vychovu - ted mas dalsi prostor ke starani se - ukoly, cim vic podobnych problemu odhalis a nasledne odstranis, tim lip. Nejde o tvoji byvalou nebo o Tebe ... jde nakonec o ty dcerky.
Co se toho biti tyce - netrapil bych se tim, jestli "jeho zasah" byl opravneny nebo ne. Nevim o tom, ze by mel jakekoliv pravo mi fyzicky trestat moje deti - ja bych mu ruku, kterou uhodil me dite, nejspis urazil - a to jsem jinak velmi klidny, jenze jak jde o deti, tak je zle.
Ja na Tvem miste bych ho asi upozornil, ze fyzicke tresty mych deti nebudu tolerovat a pokud se dozvim, ze to nerespektuje, bude mit co delat se mnou. Normalnimu clovekovi to dojde a necha toho (a o to preci jde ne?), jen opravdovy magor by mlatil deti jen proto, aby nastval tebe nebo aby mel prilezitost si bouchnout jeste do tebe.

Není tady

#185 12. 6. 2006 8:22

Kido12
♥♥♥♥---

No já nevím, za co ty děti dostaly facku či nařezáno.. Pokud mohu říci za sebe, tak
ač nejsem vysloveně zastánce fyzických trestů, tak své dítě taky plesknu. A stejně
jako občas dostane i  mé vlastní, dostaly občas i děti mého partnera - jak od svého
otce, tak ode mě - nebyly to žádné výprasky řemenem a tak, spíš tzv. výchovné
pohlavky, nějaké to třepnutí přes prsty (okusování nehtů), několikrát dostal klučina
i na zadek (většinou vázáno na průšvihy ze školy či z letního tábora, nevhodné chování u babičky). Nemyslím si, že názor - pokud dítě není mé vlastní, nemám právo dítě potrestat, je správný. Sdílí-li se mnou jednu domácnost, musíme se vzájemně akceptovat a nenechám si skákat po hlavě. Musím říci, že jsem měla i to štěstí, že mi
to nikdy nikdo nevyčetl - ani partner - otec, ani matka dětí, ani samotné děti. Stejně
tak já u svého syna nekritizuji výchovné snahy svého partnera, naopak jsem za ně
i ráda, protože mívají větší výsledný efekt, než mé maminkovské snažení (řekla bych,
že mě má prcek lehce na háku :-)   )

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí