Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#151 28. 5. 2006 23:26

ad.astra
♥♥♥♥---

Re: Prosím o radu

Ivča K. napsal(a):

EFG napsal(a):

Naprosto dokonalé. Nic jiného jsem snad ani neočekával. Až tady zase bude nějaká samoživitelská socka vyskakovat, jak se ten její BM podnikatel topí ve statisících předpokládám, že se do ní pustíte se sejnou vervou, jako teď do mě.
tummenupp

Pokud si je vydělal jako samoživitel s dvěma malými dětmi a ještě zvládl domácnost a výchovu,tak já smeknu.

souhlasím na 150 % tummenupp

Dovoluji si již nebýti JELIMANEM :-)

Není tady

#152 28. 5. 2006 23:37

EFG
♥♥♥----

Blbý co, když Vás někdo nachytá ne švestkách. Co to melete za hlouposti. Teď jsme si jasně řekli, že v tomto státě nelze bez zahraničního kapitálu podnikat a každý, kdo se do toho pustí, je svým způsobem zoufalec a Vy se tady bavíte myšlenkou, jak by to někdo zvládl s dítětem na hrbu.

Není tady

#153 28. 5. 2006 23:57

ad.astra
♥♥♥♥---

EFG napsal(a):

Blbý co, když Vás někdo nachytá ne švestkách. Co to melete za hlouposti. Teď jsme si jasně řekli, že v tomto státě nelze bez zahraničního kapitálu podnikat a každý, kdo se do toho pustí, je svým způsobem zoufalec a Vy se tady bavíte myšlenkou, jak by to někdo zvládl s dítětem na hrbu.

a vy jste ten zoufalec, nebo máte za zadkem zahraniční kapitáltongue ? Hlouposti melete vy, jednou řeknete, že stačí obrat v řádu tisíce pro maminu na mateřské a v zápětí tu píšete, že se v tomto státě nedá podnikat bez zahraničního kapitálu... tak co tady potom dáváte k dobru takové bludy a rady pro maminy na MD? Předně si urovnejte myšlenky v hlavě a potom je tlučte do klávesnice - nebo jiným do hlavy:dumbom:lol

Není tady

#154 29. 5. 2006 0:41

EFG
♥♥♥----

Ano, patřím k té řadě zoufalců, kteří se snaží se uživit a neobtěžovat stát. Naštěstí jsem s tím začal hned po revoluci a dnes jsem už za vodou. Firma běží a já ležím doma a z dlouhé chvíle šťourám prstem do vosího hnízda.
Ale znám také řadu zoufalců, kteří začínají až teď. Když hned od začátku pochopíte, že nemáte šanci zbohatnout a je to jen na slušnou obživu, tak se to dá. Myslím, že pro každého platí (tedy i pro samoživitelky), že když bude chtít pracovat, tak si práci najde. Je jen otázkou, zda se mu více nevyplatí ležet doma na zádech a brát podporu či soc dávky. Ale to je zase na jinou debatu.

Není tady

#155 29. 5. 2006 8:06

Kido12
♥♥♥♥---

NO - tady nezbývá než podotknout, že s Lubošem musím souhlasit - viz poslední
odstavec.

Není tady

#156 29. 5. 2006 10:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

EFG napsal(a):

Helena, chcete naznačit, že jste byla obětí domácího násilí. To umím pochopit. Jako slabá ženská bych také utíkal. To však nevylučuje, že neodejdete s holým zadkem.

Ne, nejsem obětí domácího násilí, co se skutečného ublížení na zdraví týče. Ale pro svůj vlastní klid zvolím raději ten odchod "s holým...". Já se uživit umím vlastníma rukama a skutečně nepotřebuju při případném dělení majetku poslouchat, že jsem se o něj nezasloužila smile a tudíž co bych chtěla. Takže ten holý zadek zakryju akorát svým oblečením, které do SJM nespadá a pár kouskama nádobí a knížek z dědictví, které tam nespadá rovněž. Víc pro samostatný život v postatě nepotřebuju.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#157 29. 5. 2006 14:59

ad.astra
♥♥♥♥---

Kido12 napsal(a):

NO - tady nezbývá než podotknout, že s Lubošem musím souhlasit - viz poslední
odstavec.

Taky bych s posledním odstavcem příspěvku Luboše souhlasila, jen mi tam trošku vadí ta vsuvka o ležení doma a pobírání sociálních dávek - to by se opět taková mamina na MD, nebo samoživitelka, stala v jeho očích opět línou lemrou, co raději tahá peníze odjinud, než by šla po nocích vykládat vagóny (jak dříve, ještě na starém babinetě, tak strašně rád doporučoval, co by zdroj obživy)wink

Není tady

#158 29. 5. 2006 22:43

plnou parou bek
♥♥♥♥---

Volte mě. Všichni se budem válet doma a pobírat soc. dávky. U samoživitelek bude válení se doma odměňováno platem poslance. Stejná dřina=stejné peníze.

Není tady

#159 30. 5. 2006 8:24

annytt
♥♥-----

Tak se to tady opět zvrhlo,zase to samé jako dřív,no je to evidenně jedno..starý babinet..nebo nový.Stará parta z něj udělá naprosto dokonalou novou kopii.A co se týká nějakých rad...kde nic tu nic.Holt Luboš tu chyběl..co si víc přát.Jenom se chci pochlubit..já sama jakožto ukřivděná samoživitelka to zvládám opět bez alimentů...když si otec ví rady,tak je mi i exekuce z jeho platu naprosto k ničemu.Marodí a protože má základní plat,tak není z čeho strhávat...ovšem do práce chodí dál..když to tady u nás jde,tak proč ne.Bydlíme docela slušně ve 3+1..naštěstí to není společným majetkem(to bych byla na ulici a byt by byl zdevastovaný,jako náš jiný společný majetek).Tak si žijem v pohodě,protože já asi nebudu líná lemra která čeká co jí kdo dá.Mám určeno..opravdu jenom určeno,nikdy jsem ty alimenty neviděla celé..3.700 na dvě už velké děti 19 a 12 let.Docela málo co,ale otci se to zdá i tak docela hodně.Mám pěkný auto..cca.3 roky staré,otec má už několikátou šunku za asi kolem 40.tis..mění auta jako ponožky,abych nevěděla v čem mě sleduje.Ovšem je mu to celkem k ničemu.Děti nevídá,protože nemá ani na to aby si pro ně přijel..údajně nemá čím.Dospělé dceři neplatí nic,nemá na to ....i když si myslí,že se mnou dcera nežije,tak jí stejně nic nedává..a to byl původní důvod ten,že by ty peníze přišly mně do rukou..teď by měly přijít jenom dceři a stejně jí nic nedá.Kdyby opravdu měla žít sama,jak si on myslí,že to tak je,tak by asi pošla hlady.Nezajímá ho to.To že mi cokoliv dluží,popírá..byl odsouzen za neplacení...prý neprávem. Tak taky takový jeden chudák..jeho slovy....co mu manželka všechno vzala,její rodina jsou zloději,on má určeny vysoké alimenty,jenom pro to abych z nich já mohla v pohodě žít (já  totiž na nic jiného nečekám,než na to až mi je bude posílat a já si je užiju podle sebe).Když jsem si k autu pořídila nová litá kola..tak se mohl vzteky rozprsknout,protože jsem si je podle něj pořídila z alimentů....tak z toho jsem měla druhé vánoce. Dostávala jsem je asi 2 měsíce a ještě ne celé,ale asi polovinu.Kdysi jsem pracovala i při mateřské,když byly dceři asi 3 měsíce,tak od té doby jsem nepřestala pracovat a je to tak dodnes.
Nedávno mi jeden pán říkal,že můj manžel je blbec který neví o co přišel,že tak pracovitou a ke všemu ještě hezkou ženskou,on sám nezná....vím,že má pravdu.Jenom pro mého BM jsem špatná a zlodějka.dumbomA to jenom proto,že jsem ho klidně nechala odejít když chtěl.Kdo chce kam pomozme mu tam...
Myslím si,že já jsem na tom mnohem líp,než BM i když on má dost vysoké příjmy..jenom s nimi neumí hospodařit..tak je holt bezdomovec a chudák největší.A to vše si kompenzuje tím,že podává jedno trestní oznámení za druhým...poslední jsem řešila v březnu.Jsou mu k ničemu,jenom mě stresuje a je šťastný,jak mi ubližuje. Ten by si s Lubošem notoval..kdybych nevěděla,že Luboš opravdu není můj BM,tak bych řekla že to musí být on...všechno tak krásně sedí.tummenupp
Původně jsem chtěla reagovat na radima...jeho žena je asi opravdu líná,ale když jí takový život vyhovuje,on s tím nic nenadělá,je to totiž v povaze.Já osobně bych to nesnesla,ale znám pár lidi,co jim tohle vyhovuje a nesnaží se o nic jiného.
Ještě jsem chtěla dodat,já osobně bych děti klidně BM dala,protože fakt nežiju z alimentů,tak by se mi hodně ulevilo,děti mně stojí mnohonásobně víc,než bych měla dostávat a kde mám započítanou péči...no nikde,jsem na tom o hodně hůř,než když bych měla platit já jemu.Děti ve vlastní péči,podle mně nejsou výhra co se týká finanční stránky,spíš naopak.Jak si někdo může myslet ,že ženský chtějí děti jenom kvůli alimentů to opravdu nevím.Něco jiného je mateřská láska,to že mám dítě doma a můžu se z něj těšit...jsem ráda,že děti mám,ale ne vždycky...puberta u nás jede naplno a jsem na to sama,tak nic moc.To budu kamenovaná za tenhle názor.

Upravil(a) annytt (30. 5. 2006 8:44)

Není tady

#160 30. 5. 2006 8:34

Ájinka
♥♥♥----

annytt:
Jsi vážně dobrá, gratuluju ! 
Do diskuse se může zapojit každý, ale když se debata zvrhne do osobních ataků, tak se rozplyne "do ničeho". Škoda.

Není tady

#161 30. 5. 2006 9:12

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Majka napsal(a):

Radime chceš jen podiskutovat nebo se rozčílit? Abych ti to ujasnila - na střídavou péči nemáš nárok, pokud matka nesouhlasí (a proč by souhlasila, přece by přišla o alimenty nebo část, že ano). OSPODky ti NIKDY nedají zapravdu, neboť matka je dogma, matka je to jediné správné pro výchovu dítěte (dětí), byť někdy matka=jatka! NEchci se dotknout některých mamin tady, ale pravda je taková, že soud svěří děti do péče otce pouze v případě, že matka zemře nebo je fyzicky týrá (a ještě to musejí potvrdit svědkové, zatímco u otce je to naprosto jasné i bez nich). Anebo po opakovaných útěcích dětí od matky k otci, ale musí jim být aspoň 12, aby soud musel brát ohled na jejich názor, protože jinak se jejich názorem řídit nemusí (i když se soudkyně vždy tváří, že tak činí). Jsi otec, tj. osoba určená po rozvodu k tomu, abys držel ústa a platil alimenty a za to ti milostivě bude umožněno tvé děti občas vidět. Jen proboha nekritizuj, jak vypadají a že se matka nestará! Jinak bys mohl dopadnout tak, že tě OSPOD nařkne, že chceš matku připravit o děti a styk ti ještě zúží. TO není hororová představa Radime, taková je prostě skutečnost v tomto státě, hovořím z vlastní zkušenosti. Takže se s tím buĎ smiř nebo se dej na cestu boje, který je předem marný.
Zdravím a přeju hodně štěstí.

To trošku není pravda, doba se dnes malinko posunula a soud svěří děti do péče i v jiných případech, na to neexistuje pravidlo. Je to samozřejmě otázka spousty okolností, počínaje věkem dítěte. Daleko využívanějším trendem je v současné době střídavá péče rodičů, opět pokud jsou k ní podmínky. Je také ale řada otců, kteří si jsou vědomi toho, že celodenní péči o dítě nemohou časově zvládnout. Opravdu je tam velmi rozhodující věk dítěte, vzdálenost rodičů atd atd. Na to nejdou vypsat pravidla, každý případ je přeci individuální.

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#162 30. 5. 2006 9:14

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

radim napsal(a):

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jak postupovat když s matkou dětí není rozumná a vůbec žádná domluva? Matka se dětem 9 a 5 let dostatečně nevěnuje - starší dcera chodí ze škole v jednom kuse s poznámkami, že nneí připravena vyučování, nemá úkoly a úkoly dělá na poslední chvíli a třeba i ve 20.00 hodin. K ničemu je nevede když se jí na něco zeptám tak mi dcera odpoví, že nëví ani na obyčejné dotazy. Mladší dcera, která má jít za chvíli do školy si ještě nedokáže zavázat tkaničky a matka ji radši koupí boty na suchý zip aby jí je nemusela vázat. Když jsou děti u mě tak se je snažím učit, ale ten víkend na to prostě nestačí a kór když v tom matka nepokračuje tím to vše končí v nivěč. kdžy jí však něco k její výchově řeknu, tak mi práskne dveřmi a nebo řekne, že teď na to nemá chuť a náladu se tím zabývat. Také se mi nelíbí, že dcery nemají moc oblečení nosí pořád jen jedno a to samé a žádné nové nemají. Když se jich zeptám proč jim matka nekoupí něco nového ony mi odpoví, že maminka nemá penízky no hlavně že má na kredit, cigára a chození někam na skleničku. Když jdou ke mě matka je nevypraví nedá jim moc věcí nebo vůbec třeba je pošle jen s pyžamem v ruce nebo mají jedno pro obě a to je vždy. Nikdy se nestalo, že by byly vybaveni bez problému. Chtěl jsem to s ní řešit v klidu, ale to se nedá a zkoušel jsem i OPD, ale nic se neděje na OPD mi řekli, že s tím nic nenadělají. Matce platím řádně výživné a tak si myslím, že by dcery měly z toho také něco mít. Prsím o radu a doufám, že mě nikdo nebude kamenovat. Mám své dcery rád a chci pro ně to nejlepší a také nechci aby rostly jako dříví v lese. Děkuji

Výchozí příspěvek, další reakce si najdete na počátku diskuze.

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#163 30. 5. 2006 10:19

EFG
♥♥♥----

Daleko využívanějším trendem je v současné době střídavá péče rodičů.
Ale Nety, to snad ani nemyslíte vážně. Ukřivděné samoživitelce postačuje říct,  že se střídavou péči nesohlasí a dítě jí je svěřeno bez ohledu na všechny Vámi smyšlené další okolnosti.

Není tady

#164 30. 5. 2006 10:28

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

EFG napsal(a):

Daleko využívanějším trendem je v současné době střídavá péče rodičů.
Ale Nety, to snad ani nemyslíte vážně. Ukřivděné samoživitelce postačuje říct,  že se střídavou péči nesohlasí a dítě jí je svěřeno bez ohledu na všechny Vámi smyšlené další okolnosti.

To myslím naprosto vážně. Daleko využívanějším trendem v současné době je střídavá péče rodičů, pokud jsou k ní vhodné podmínky. Ne každý otec si může dovolit pečovat třeba o čtyřleté dítě. Nesouhlasit může i matka, aby byly děti v péči otce a stejně tak opačně. Je na obou rodičích, aby posoudili, zda jsou schopni celodenně a řádně pečovat o malé dítě. Pokud jsou děti starší, je situace nepatrně jednodušší, nebudeme si tu přeci vysvětlovat, že okolnost, že matka třeba dítě ještě kojí, je smyšlená. A stejně závažných okolností je celá řada. Ale to se řešilo samozřejmě v jiných podobných tématech, která zde Radim a ostatní mohou najít. Ukřivděná může být matka stejně jako otec.

Není tady

#165 30. 5. 2006 10:51

EFG
♥♥♥----

Jo a odkudpak čerpáte tyto údaje? Český statistický úřad říká něco jiného.
Jeje a proč by si nemohl dovolit otec pečovat o čtyřleté dítě? Protože někdo musí chodit do práce, aby bylo z čeho určovat alimenty?
Tak to si skutečně nemusíme vysvětlovat, že otec nemůže kojit. Ale o to více bych chtěl slyšet jak je dle Vás jednodušší situace u starších dětí. No to si opravdu rád poslechnu.

Není tady

#166 30. 5. 2006 11:03

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

EFG napsal(a):

Jo a odkudpak čerpáte tyto údaje? Český statistický úřad říká něco jiného.
Jeje a proč by si nemohl dovolit otec pečovat o čtyřleté dítě? Protože někdo musí chodit do práce, aby bylo z čeho určovat alimenty?
Tak to si skutečně nemusíme vysvětlovat, že otec nemůže kojit. Ale o to více bych chtěl slyšet jak je dle Vás jednodušší situace u starších dětí. No to si opravdu rád poslechnu.

Odkud čerpám údaje? Žádná čísla jsem nepsala, takže ze statistického úřadu ne. Já z praxe.
Jednodušší v tom, že v pravidelných intervalech nevyhledávají a nedožadují se ňadra své matky, jako třeba půlroční dítě. 
Pokud by pečoval o čtyřleté dítě, nemusel by chodit do práce kvůli alimentům, nepředpokládám, že by platil alimenty sám sobě.
Většinou se otec nevzdá zaměstnání, aby byl doma celý den s malým děckem, proč, to se ptejte otců. Já mám teorii tu, že někteří vědí, co to obnáší a mohou z toho mít i hrůzu, že by to nezvládli.
Každý případ a rodina je individuální.

Není tady

#167 30. 5. 2006 11:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To je tak různě posbíráno po zadání hesla "střídavá péče" - bez komentáře:

V posledních letech přibývá rozsudků, kdy jsou děti po rozvodu svěřeny do společné či střídavé péče obou rodičů. Zatímco v roce 2000 takto soud rozhodl v 1,3 procenta případů, o čtyři roky později to bylo 2,4 procenta. Průměrné měsíční alimenty na jedno vyživované dítě dosahují téměř 1580 Kč. Skutečné náklady na zajištění jeho základních potřeb přitom podle statistik dosahují 6350 Kč.

Soudy mají podle novely zákona o rodině střídavou péči u dětí preferovat. Jenže se k ní přiklánějí jen v minimu případů, když se střídavou péčí souhlasí oba partneři a navíc se dokážou dohodnout. Oběma rozvedeným rodičům zároveň svěřují ročně v průměru jen 500 dětí

Otec Terezy na střídavé výchově oceňuje zejména to, že měl i on větší vliv na výchovu obou dcer a je rád, že se dcery, i když jsou obě ve věku okolo dvaceti let, za něho nestydí a dodnes se rády zúčastňují společných akcí. Z mužského hlediska si myslí, že střídavá péče má i tu výchovu, že má čas na děti a zároveň i na své koníčky. Zároveň si uvědomil, že kdyby byl s dcerami stále, asi by některá nedorozumění řešil jinak, než je řešil, když s nimi byl pouze půl měsíce. „Řekl jsem si, zda řešení určité věci mi stojí za to, abychom si kazili společné chvíle, když dcery třeba za tři dny již odejdou.“ Zároveň si myslí, že důležitým předpokladem pro střídavou péči je nejen nutná blízkost bydlišť obou rodičů, ale vzájemná vůle komunikovat a děti vzájemně proti druhému z partnerů nepopouzet.

Po otci totiž nelze spravedlivě žádat, aby se jeho styk se synem omezil pouze například na dva víkendy v měsíci jenom proto, že matka má v současné době mimomanželskou známost a ze společné domácnosti se i s nezletilým odstěhovala. Důvody pro svěření nezletilého do péče matky shledává soud jako účelově tvrzené potažmo způsobené jinými skutečnostmi, než které uvádí matka (viz výše). Je třeba si totiž uvědomit, že až do svého věku šesti let vyrůstal nezletilý J. s oběma rodiči. Jak matka tak i otec se na jeho výchově podíleli stejnou měrou. Otec se synovi dostatečně věnoval a ráno jej vodíval do jeslí. Za posledních šest měsíců od zrušení společné domácnosti nebyla zjištěna žádná skutečnost, která by otce najednou zneschopňovala výchovně natolik, že by nebyl schopen se o syna postarat. Nezletilý je navíc v prostředí u otce zvyklý, v domě bydlí i babička ze strany otce, která se v minulosti o vnuka starala společně s rodiči.

Představme si modelovou situaci: dobrá, tedy střídavá péče. Ale tak, že se pronajme byt, ten se zařídí, vytvoří se v něm pro dítě stálé prostředí, tam bude bydlet a rodiče budou ti, kteří se budou střídat v pobytu zde a v péči o dítě... Jak většina dospělých na tento návrh reaguje? Rozhořčeně, pohoršeně, podrážděně. To snad nemyslíte vážně! Intuitivně každý z nás, když si sám sebe v této situaci představí, tuší, jak velká zátěž by to pro něj byla.Vidíte, a po dětech tuto pro nás tak těžko představitelnou věc požadujeme a dokonce ji vydáváme za ideální řešení. Někteří dospělí mohou oponovat: "ale já musím vydělávat, starat se o svou novou rodinu!" Ale dítě by mohlo se vší vážností říci: "a já rostu, zraju, vyvíjím se, učím se!"
Je mnoho těch, pro které je střídavá péče ideálním řešením pro děti z rozvedených rodin. Chvíli u stěny mateřské, chvíli u stěny otcovské.... Ale jak už bylo řečeno: rozvodem dítě ztrácí své hájemství a vstupuje do množství jiných vztahů a systémů, které však již dělohu tak, jak jsem o ní mluvili, nepřipomínají.... A střídání prostředí se výrazně dotýká jedné ze základních psychologických vývojových potřeb dítěte, které v 50. letech minulého století formulovali Langmeier a Matějček a které jsou obecně a nadčasově platné. Zní: aby se dítě zdravě vyvíjelo, je mu zapotřebí stálosti, smyslu a řádu. Bez řádu a systému vzniká chaos, který působí destruktivně. A to platí nejen v technických oborech, v lidských společenstvích, ale i při vývoji dětského mozku. A důsledky? Takové děti extrémně reagují na sebemenší změnu, úzkostně se drží svých stereotypů, jsou neklidné, vzrušivé, jakoby stále ve střehu....

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#168 30. 5. 2006 11:21

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Okolnosti a podmínky určují, jak by vypadal ten konrétní jeden případ,a je to vždy velmi choulostivé.  Jistě častěji vidíte péči střídavou než-li děti v péči otce.  Střídavá péče se tu objevila, pokud rodiče dokáží zajistit své bytové podmínky ne daleko od sebe a jsou rozumní a i prakticky je vše zajištěno /zaměstnání,  péče o dítě/, funguje to.

Není tady

#169 30. 5. 2006 14:30

Ájinka
♥♥♥----

Rozvod je pro dítě vždycky špatně, jde jen o to, najít to nejmenší zlo. Už jsem to tady v jiné debatě psala, že znám případ, kdy střídavá péče o dítě neměla chybu. Je pravda, že dítě vstupuje do množství jiných vztahů, ale to vstupuje tak jako tak. Svoje zázemí může mít u matky i u otce a velmi rychle si zvykne. V žádném případě to nevylučuje řád a systém, naopak, odpadne povinné hostování a dítě se zařadí do běžného režimu té které rodiny a neztratí kontakt se žádným z rodičů. Je to ale náročné pro rodiče, kteří se musejí naučit spolu komunikovat. Při střídavé péči není jednoduché dítě proti druhému rodiči očkovat,  nedají se provádět intriky ani jiné nešvary, typické pro rozvedené rodiče. Dítě samo pozná, jak to je a hrozí nebezpečí, že se tyto pokusy obrátí proti tomu rodiči, který se o manipulaci s dítětem pokouší.

Není tady

#170 30. 5. 2006 14:41

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, to je přesné. Oba BM se museí pořádně snažit.

Není tady

#171 30. 5. 2006 15:02

Ájinka
♥♥♥----

Ještě jsem zapoměla : Je dobré mít společné konto dítěte, na které budou přispívat oba rodiče a z toho konta hradit všechnyjeho  potřeby , jídné, škola v řírodě, oblečení, sportovní potřeby, kroužky, kredit, kapesné, atd. Bývalí manželé, o kterých píšu si zpočátku předkládali účty, za  co peníze utratily. V průběhu času se natolik obrousily hroty, že se dohodli jen na velkých výdajích, například za počítač a drobné výdaje si ani nedokládali.

Není tady

#172 30. 5. 2006 15:18

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Ájinka napsal(a):

Ještě jsem zapoměla : Je dobré mít společné konto dítěte, na které budou přispívat oba rodiče a z toho konta hradit všechnyjeho  potřeby , jídné, škola v řírodě, oblečení, sportovní potřeby, kroužky, kredit, kapesné, atd. Bývalí manželé, o kterých píšu si zpočátku předkládali účty, za  co peníze utratily. V průběhu času se natolik obrousily hroty, že se dohodli jen na velkých výdajích, například za počítač a drobné výdaje si ani nedokládali.

Ideální model - hlavně si nic nevyčítat, jde přeci o společné dítě.

Není tady

#173 30. 5. 2006 23:00

EFG
♥♥♥----

Ale kdyby platil ten ideální model, tak se přeci nerozvedou. Já bych na rodiče přitvrdil. Žádný rozvod, pokud nepříjdete s jasně vyřešenými poměry k dítěti a soud posudí, zda to je skutečně v zájmu dítěte. A když ne, tak máte smůlu. Třeba se mezi sebou pozabíjete, ale pokud si vše nevyřešíte ku prospěchu dítěte, tak máte smůlu. Každý z Vás bude do té doby skládat na účet stejnou částku peněz a z toho bude dítě živeno.

Není tady

#174 31. 5. 2006 0:13

Ájinka
♥♥♥----

Ve finále to byl ideální model, ale je pravda, že oba rozvedení manželé založili novou rodinu a v obou rodinách se narodilo dítě. Měli jiné radosti a starosti, proto se rychle setřely minulé neshody a všichni byli rádi, že s dcerou nemají problémy.
Když po rozvodu zůstane jeden z bývalých manželů sám, je to úplně jiná situace. Má čas živit minulé křivdy a nastává kolotoč výčitek, intrik,  závisti, pomsty, naschválů,  atd. , zvláště když svému partnerovi věřil a miloval ho. Když zůstane opuštěn, není to žádná legrace a myslím si, že je úplně jedno, jestli je to muž nebo žena.

Není tady

#175 8. 6. 2006 8:25

radim
♥♥-----

Tak jsem si pročítal příspěvky, které se stočily trochu jiným směrem kdy jste se tu začaly trochu osočovat. Jen Vám chci sdělit, že jsem si tedy podal žádost o střídavou péči i přesto, že bývalka nesouhlasí a na socce mi řekly, že to nemá cenu. Tak jsem zvědavý jak dlouho to bude trvat a jak to dopadne. Jinak se nic nového nestalo stále s bávalkou není domluva a stále děti špatně vybavuje a vůbec se mi také nelíbí to, že je vede k nezodpovědnosti tím, že dcera měla přes víkend úkoly a matka si odejela pryč z města a pro děti si přijela až po 19.30 hodině a vyřešila tuto situaci tím, že dcera řekla ve škole, že si je zapomněla a jak dcera řekla dostala jen čárku a poznámku no co? Chtěl jsem to s ní probrat, ale místo toho mi bylo zabouchnuto před nosem. kdyby aspoň matka řekla ,že dcera má ještě úkoly když o tom věděla mohla si je udělat u mě a byl by klid. Mladší děcko jsem už naučil vázat tkaničky akorát to šlo trošku špatně když měla blbé boty s blbýma kaničkama, které se pořád rozvazovaly i mně natož dceři. Jsem, ale moc rád, že je už konečně umí zavázat. Vy tu píšete, že matka přispívá péčí, ale u některých se to říct nedá a mělo by na to být bráno zřetel. Potom také nechápu proč matka nesouhlasí se střídavou péčí. Zřejmě se bojí toho, že bychom si museli platit navzájem nebo toho, že bych jí nemusel platit nic a ona by tím přišla o peníze. Dětí jsem se ptal zda by také chtěly bydlet u mě tak mi od obou bylo řečeno ano, ale zda na to bude bráno zřetel u soudu nevím. 9 a 5 let. Také jsem s B chtěl projednat to, že její přítel moje dcery bije a to se mi ani za mák nelíbí co na ně má co šahat. Poraďte mi jak mám danou situaci jinak řešit? Děkuji

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí