|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Helena, ale to se velmi plete. Při porovnání dětí, ketré "smrdí" doma a dětí, které se často dostaly "za hranice všedních dnů" je nepřehlédnutelný rozdíl v rozsahu "životních zkušeností". Možná, že se najde řada lidí, kteří např. jezdí lyžovat do Alp "aby se předvedli" že na to mají. Já osobně tam však jezdím lyžovat, protože u nás se lyžovat nedá.
Není tady

EFG napsal(a):
IvčoK. Tak teď smekám klobouk. Ano. Když zde někdo řekne ABC, tak je zde někdo, kdo řekne EFG. Bingo! Už jste pochopila jak vypadá debata na rozdíl od monologu.
A mezitím chybí ještě to D,bez nějž debata pozbývá smyslu.
Není tady
Helena. když Vám něco hlava nebere, tak si to ještě jednou přečtěte. Dítě Element nechodí do školy a nemusí tedy ob měsíc měnit kantory. A co kdyby se rodiče v zájmu dítěte domluvili a Element toho času bez trvalého pracovního poměru si našla zaměstnání v místě byliště svého BM a v zájmu svém i dítěte se tam odstěhovala?
Hele Heleno, nezkušejte to na mě. Já se jen tak okecat nedám.
Není tady
D? No to by měl být moderátor, který Debatu kočíruje.
Není tady

EFG napsal(a):
D? No to by měl být moderátor, který Debatu kočíruje.
Tady to někdo kočíruje?Sem si teda nevšimla.
Není tady
EFG napsal(a):
Helena, ale to se velmi plete. Při porovnání dětí, ketré "smrdí" doma a dětí, které se často dostaly "za hranice všedních dnů" je nepřehlédnutelný rozdíl v rozsahu "životních zkušeností". Možná, že se najde řada lidí, kteří např. jezdí lyžovat do Alp "aby se předvedli" že na to mají. Já osobně tam však jezdím lyžovat, protože u nás se lyžovat nedá.
Já si skutečně myslím, že "životní zkušenosti" se dají získat i jinak, než výjezdy kamkoli. Klidně můžu vzít dítě na 14 dní k moři nebo do hor, kde ho budu celou dobu okřikovat, aby mě nerušilo, hezky se opalovalo a pokud možno moc neobtěžovalo, nebo s ním stejných 14 dní budu trávit i podle jeho představ (a klidně doma), ale budu se mu maximálně věnovat. Co je lepší?
Není tady
EFG napsal(a):
Helena. když Vám něco hlava nebere, tak si to ještě jednou přečtěte. Dítě Element nechodí do školy a nemusí tedy ob měsíc měnit kantory. A co kdyby se rodiče v zájmu dítěte domluvili a Element toho času bez trvalého pracovního poměru si našla zaměstnání v místě byliště svého BM a v zájmu svém i dítěte se tam odstěhovala?
Jasně, takže až do školy chodit začne, opět se bude měnit způsob péče, aby prcek jó netušil, kde je doma. Fakt dobrej nápad.
A jestli se BM (zřejmě dobrovolně) odstěhoval, tak asi nebude mít velký zájem na dohodě, natož na tom, aby měl bejvalku s dítkem zase za zadkem 
Není tady
Helena, Vy máte jeden velký problém. Komunisti Vás naučili, že matka pečuje o dítě a otec dře do úmoru. Milá zlatá, teď je ale rok 2006 a dítě má právo na péči obou rodičů. Jediný, kdo má problém s tím, kde je prcek doma jste Vy. Prcek je však doma u obou rodičů. 
He he Heleno, Vy mě fakt bavíte. BM se odstěhoval dobrovolně. To Vám muselo dát hodně práce vymyslet takovou hovadinu. Už jste se někdy rozváděla?
He he Heleno, Vy si stále pletete pojmy. Já mluvím o "poznání světa" a Vy teď mluvíte o věnování se dítěti. Pokud bych měl trávit volný čas s dítětem výhradně dle jeho představ, pak sedíme doma u PC a paříme nějaké střílečky. Nepřijde mi to zrovna inteligentní. Rodič musí dítěti určit nějaký "směr". Vy jste asi nikdy nebyla lyžovat v Alpách že? Tak jak to říkáte Vy, tak bych musel jezdit s dítětem na zádach, protože si nedovedu představit, jak bych se mu během skoro hodinového sjezdu z kopce dolů věnoval. Jak ho znám, tak by ho to "děsně" bavilo, protože chce jezdit "svojí trasu" a pěkně si to užívat.
Hele heleno, to nemá cenu. Zastáváte tady názor, který nejste schopna obhájit.
Není tady
Omyl, omyl a ještě jednou omyl. Komunisti mě bohužel naučili, že makat musí oba rodiče, pokud chtějí slušně přežít i s dětmi.
Prcek je doma u obou rodičů, pravda, ale střídat ty "domovy" podle toho, jak to zrovna vyhovuje jim, ne dítěti, je docela zvěrstvo.
O rozvodu v poslední době vážně uvažuju a ujišťuju vás, že i tom stěhování. Takže se velmi pravděpodobně budu dobrovolně stěhovat já z vlastního do podnájmu (už v rámci zachování duševního zdraví) a je mi úplně fuk, kolik jsem do toho za ty roky investovala.
Správně, lyžovat do Alp nejezdím, protože nejsem podnikatelka, ale ten "směr" můžu dětem určovat i bez toho. Vzdělání, slušnost a další kvality nezávisí jen na "poznání světa"; znám dost lidí, kteří nevytáhli paty z téhle země a přesto je jeich rozhled ohromující.
Není tady
Znám dost lidí, kteří nevytáhli paty z téhle země a přesto je jeich rozhled ohromující.
To ale Helenko nepopírám.
No je to jasné. Vy jste právě na samém počátku válečného tažení (rozvodu). Spadněte laskavě na zem. Tato válka nemá vítěze a má pouze poražené. Vaše děti!!!! Jen nevím, zda jste schopná pochopit, co jsem právě napsal.
Není tady
Zase se mýlíte - děti jsou dospělé, samostatné, soběstačné a (doufám) rozumné natolik, že dokážou akceptovat rozhodnutí jiných dospělých. Takže žádné "válečné tažení" ohledně majetku, výživného atd. nepřichází v úvahu. Ale to zas nepochopíte vy, že ženská dokáže odejít nejen ad manžela, ale i od majetku jenom proto, aby měla konečně klid.
Není tady
EFG napsal(a):
Ještě jste rovnou mohl poradit, ať se tedy Element nastěhuje zpátky k BM, protože jen ubohé slepice odcházejí od svých manželů a neváží si "takových chlapů", rozhodně by se ji lépe žilo, mohla dál natahovat ruku pro "jeho prachy" a nadále mu zobat z ruky:D:
A co kdyby se takhle v zájmu dítěte tatínek odstěhoval blíž k bydlišti své BM? Co kdyby toho dělali tatínkové víc v zájmu svého dítěte a nekňučeli tu jen v tom smyslu, že je BM odírá o peníze? Ostatně, Vy kňučíte stejně

Upravil(a) ad.astra (25. 5. 2006 18:03)
Není tady
Helena, a umíte také vyprávět tu pohádku o Budulínkovi? Hi Hi. Už vidím, jak hrdě odcházíte s holým zadkem?
Není tady
Ad.astra, čeče ženská, Vy mi mluvíte z duše. Jen bych vypustil ty invektivy o slepicích atd. Pro dítě je úplná rodina ideální řešení. Dítě vůbec nezajímá, že jsou rodiče trubky neschopné společného soužití.
Také patříte do skupiny, která rychleji píše, než jí mozek přemýšlí. On má na rozdíl od matky trvalé zaměstnání. Proto dá výpověď a bude půl roku hledat práci, nebude platit žádné výživné, matka na něj podá trestní oznámení..........
Móóóc chytrý nápady máte, jen co je pravda.
Co kdyby toho dělali tatínkové víc v zájmu svého dítěte? No povídejte. Tak to mě jako tatínka skutečně zajímá. Rád se poučím. Teď máte možnost mě převálcovat. Nebo se Vám opět předbíhají prsty před myšlenkou.
Není tady
EFG napsal(a):
Helena, a umíte také vyprávět tu pohádku o Budulínkovi? Hi Hi. Už vidím, jak hrdě odcházíte s holým zadkem?
No vždyť říkám, že tohle nepochopíte... Někdy je lepší odejít sama, byť s holým zadkem, než být odvezena na uzavřené oddělení, případně na pitevnu.
Není tady
Helena, chcete naznačit, že jste byla obětí domácího násilí. To umím pochopit. Jako slabá ženská bych také utíkal. To však nevylučuje, že neodejdete s holým zadkem.
Není tady
Mrkám kam se ta diskuse zvrtla. Ona už to ani není diskuze je to monolog EFG, svůj názor si prosadím i když nediskutuji, ale stojím si za svým jako mezek. Mě zaujala možnost jak si vydělat provozování e-shopu. To je opravdu geniální, ovšem dovolila bych si oponovat co se týče vstupního kapitálu. Jsem z oboru, jsme zásilková služba, internetový obchod, zavedený již několik let a dělám provozní a vedoucí call centra. Asi se budete pane divit, ale aby si zákazník u vás cokoliv objednal opravdu nestačí jen vlastní internetová stránka s nabídkou služby. Aby jste uspěl mezi konkurencí ( a to jsme zavedená společnost s obratem takřka milion denně), tak se musíte hodně snažit a nabízet něco nadstandartního. Mám slušné zaměstnání, při něm studuji (čím dál hůř) a jedno dítě dospělé, druhé maličké. Jednomu rozšiřuji obzory tím, že teď po maturitě sbírá zkušenosti v obchodní společnosti. Bude mít představu jak to trochu chodí, co je to vydělat si na sebe a na letenku do zahraničí na zdokonalení si angličtiny (nasmlouvaná práce v zahraničí). Je to pro ní lepší než výjezdy za hranice s námi, nejsme rozhodně žádné socky, ale zastávám názor, že když je dle sebe dospělá, tak se vším všudy. Pravděpodobně půjde v září na VŠ ( snad jí vezmou). Mám ještě malého klučíka, mohla bych být na rodičovské dovolené. Šla jsme do práce v jeho necelých dvou letech. MUSÍM ŘÍCÍ, ŽE TO JDE JEN PROTO, ŽE MANŽEL SI UPRAVIL PRACOVNÍ DOBU JAK POTŘEBUJEME A MÁME K DISPOZICI TŘI DŮCHODCE, KTEŘÍ VODÍ DO ŠKOLKY, VODÍ ZE ŠKOLKY A PAK HLÍDAJÍ NEŽ JEDEN Z NÁS PŘIJEDE DOMŮ. TO SE OBÁVÁM, ŽE MATKA SAMOŽIVITELKA OPRAVDU K DISPOZICI NEMÁ. Vím moc dobře, že když daním,tak nadávám kolik platím na socky. Tím nemyslím maminky na RD, které se o své děti řádně starají. S tou střídavou péčí to je fakt dobrý nápad! Dceří je devatenáct, zkušenosti s výchovou mám a dovolím si tvrdit, že to lze jen v tak málo případech, že je to zanedbatelné. Bydleli jsme pět kilometrů od BM , dcera k němu chodila i v týdnu, přespávala tam když chtěla, ale rozhodně jsme oba věděli, že je v péčí u mě a co řeknu to platí. To že mohla k otci kdykoli, to byla druhá věc a šlo to jen proto, že jsme se snažili domluvit ( i když někdy to skřípalo).Když čtu příspěvku EFG, tak lze jen těžko navrhnout střídavou péčí, to nesmí být rodiče zatrpklý, s pocity křivdy. A k tomu dojde až po delší době od rozvodu, pokud jsou bm rozumní.Někdy nikdy, pokud by byli takhle v pohodě, tak se nemuseli rozvádět. A jen tak naokraj, od Bm jsem odešla s dcerou do podnájmu jen s osobními věcmi. Já si na sebe dovedu vydětat a dceru uživit a moje i její duševní zdraví mě poměrně motivovalo. Krámy se dají nahradit, stejně musíte po čase obnovovat výbavu domácnosti, tak co. Na druhou stranu je dobré mít pocit, že jsem se o manžela hezky postarala a udělala dobrý skutek a zkušenosti z tohoto manželství byly do budoucna nenahraditelné a nezaplatitelné a školné zas tak drahé nebylo.
Není tady
Helena:
napsala jsi: aby prcek netušil kde je doma... je to zvěrstvo... Můžu tě ujistit že znám rodinu, kde střídavá péče fungovala bez chyby a dítě (dnes už dospělé s vlastní rodinou) si to nemůže vynachválit. Nezapomeň, že to dítě má rádo oba rodiče a vůbec ho nezajímá, co oni mezi sebou mají. Je fakt, že otec i matka krátce po rozvodu založili novou rodinu a problémy z prvního manželství ustoupily do pozadí, obrousily se hroty a dokázali se domluvit. Dítě se častým kontaktem neodcizilo žádnému z rodičů,pořád se těšilo na další pobyt a hlavně, okamžitě se zapojilo do běžného režimu té či té rodiny. Nebylo víkendovým hostem, kvůli kterému se obrátí režim rodiny na ruby. Ani neřešilo, která rodina žije na vyšší životní úrovni. V jedné rodině žilo tak, ve druhé onak a obě nové rodiny byly spokojené, že nejsou problémy.
Není tady
Pavlik. K internetovému obchodu si také dovoluji oponovat. Vy mluvíte o milionovém oratu za den. Já si myslím, že ženě s malým prckem by postačil obrat řádu tisícovky. K tomu skutečně nepotřebuje žádný kapitál. Dostanu objednávku, zajedu pro zboží do velkoobchodu, cestou domů ho odvezu zákazníkovi a doma jsem s pětikilem čistého výdělku. Jak snadné a prosté.
Není tady

EFG napsal(a):
Pavlik. K internetovému obchodu si také dovoluji oponovat. Vy mluvíte o milionovém oratu za den. Já si myslím, že ženě s malým prckem by postačil obrat řádu tisícovky. K tomu skutečně nepotřebuje žádný kapitál. Dostanu objednávku, zajedu pro zboží do velkoobchodu, cestou domů ho odvezu zákazníkovi a doma jsem s pětikilem čistého výdělku. Jak snadné a prosté.
Ha ha - a co když samoživitelka nemá k dispozici auto (jako že ho má málokterá samoživitelka)? To má jako vozit zboží k zákazníkovi v autobuse na zádech:lol:
Jinak si tohle podnikání představujete jak Spejbl válku ve Vietnamu - obvyklej scénář podobného podnikání bejvá následovnej: Dostanu objednávku, zajedu pro zboží do velkoskladu, cestou domů ho odvezu zákazníkovi, leč posléze zjistím, že zákazník není doma a nezvedá ani mobil, natož pevnou linku. Rozzuřeně odjíždím domů s přebytečným zbožím v kufru a s tím, že jsem kvůli jednomu zákazníkovi strávila celej den lítáním od čerta k ďáblu a Vámi avízované pětikilo jsem projezdila za benzín. Super.
Není tady
Než dostanu objednávku, tak už musím poměrně dost úsilý a peněž vynaložit. Milý EFG, jste snílek, asi jste ještě nic neslyšel o marketingovém mixu, průzkumu trhu a konkurenci! Obrat řádu ticícovky je sice pro maminku samoživitelku dobrý, ale to nemluvíme o jejím rabatu. A do rabatu se musí vejít nejenom zisk, ale i náklady. Pak si promýtněte cenu služby a je v pr.... Ono se to vyplatí opravdu jen ve velkých objemech. Divil by jsi se jaké máme náklady na nepřebrané zásilky a to všem zákazníkům voláme dopředu a upozorňujeme je kdy dostanou zboží. Také mohu vyprávět o vtipálcích co si objednají, objednávku potvrdí a nepřevezmou. Také pozor pane, co se týče záruční ch llhůt. Nakoupím ve velkoobchodě (měl bych se řídit Obchodním zákoníkem, kde není záruční lhůta uvedena- tudíž nemusí být žádná, nákup na IČ). Konečný spotřebitel nenakupuje na IČ je to dle Občanského zákoníku, tam je doba dva roky a ty musí mamča garantovat. Ono podnikání v souladu s platnou právní normou není jen tak. Mohl by jste mi říci jak by zajistila následné reklamace, opravy atd. To je totiž ze zákona povinné. Ono nejde jen o to prodat a vydělat, ale nést i následnou zodpovědnost. Levné zboží může nakoupit kde chce, ale už vidím samoživitelku jak běhá do státní zkušebny, nechává vystavovat atesty, potvrzení o schodě, dělá revize. Tohle totiž dnes zákazníci chtějí i za pár korun, které investují. Nebo vy by jste si něco bez toho koupil? Tak můžete nakupovat u stánků na vlastní riziko. Internetové obchody a zásilkové služby májí navíc zvláštní předpisy. Jaké jsou vaše zkušenosti s finančním úřadem? Mám ekonomické vzdělání, účetnictví také aspoň teoreticky ovládám, kapitál bych měla také, ale v tomto oboru bych na svoje triko dnes nepodnikala. Navíc s vidinou okamžitého zisku. To ještě tak natrhat v lese konvalinky a snažit se je prodávat a doufat, že mě nikdo nepráskne, že nebudu muset platit za místo, do lesa doběhnu pěsky a mám u ruky nejlépe nějaký velký hřbitov. Bohužel Dušičky jsou na podzim.
Není tady
Ještě něco, dnes když je mnoho poskytovatelů služeb přez Internet, myslím tím zavedených. Vy by jste si vybral neznámou společnost s relativně vysokou cenou? Ono to sype jen pří velkém obratu, to totiž máte nároky na rabat,množstevní slevy a nebo jako stálý zákazník. Kdyby jsme nebrali zboží v Číně na kontejnery (jako 99% obchodních organizací) a pak pod svojí značkou neprodávali, tak nevyděláme vůbec nic a i tak jsou náklady čím dál vyšší a čístý zisk je lehce na hranici limitní ceny (to víte, zahraniční obchodní řetězce mají dampingové ceny).
Není tady
EFG napsal(a):

už vidím, jak v řádu tisícovky mám sobě do kapsy pětistovku 

kdo by si u mě v internetovém obchůdku nakupoval, kdybych mu dala přirážku 100%
Není tady
Naprosto dokonalé. Nic jiného jsem snad ani neočekával. Až tady zase bude nějaká samoživitelská socka vyskakovat, jak se ten její BM podnikatel topí ve statisících předpokládám, že se do ní pustíte se sejnou vervou, jako teď do mě.
Není tady

EFG napsal(a):
Naprosto dokonalé. Nic jiného jsem snad ani neočekával. Až tady zase bude nějaká samoživitelská socka vyskakovat, jak se ten její BM podnikatel topí ve statisících předpokládám, že se do ní pustíte se sejnou vervou, jako teď do mě.
Pokud si je vydělal jako samoživitel s dvěma malými dětmi a ještě zvládl domácnost a výchovu,tak já smeknu.
Není tady