29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den.
Chtěl bych Vás poprosit o radu. Dostal jsem se do problému, který nevím jak vyřešit. Zhruba popíšu oč jde. Jsem strážníkem MP a dostal jsem se do konfliktu s jedním občanem, který na mou osobu podal trest.oznámení. Vyšetřovatel zahájil trest.stíhání podle §160 odst.1 trestního řádu a to pro trest.čin zneužití pravomoci veřej.činitele §158 odst.1 písm. a trestního zákona. Nechci tady psát, zda je toto obvinění oprávněné, či ne. Ale co je podstatné, že mě kontaktoval tento občan, který na mou osobu toto oznámení podal, že by chtěl vztahy urovnat a již netrvá na trest.oznámení. Jenže je tu problém ten, že jsem již obviněn. Nejsem právník a proto jen vím, že se dá konat, jen podle §307 trest.řádu (podmíněné zastavení trestního stíhání) a §309 trest.řádu (narovnání). V obou těchto ustanovení, je ale podmínka doznání se obviněného k činu. Proto bych se Vás rád touto cestou zeptal, jaké následky budou při doznání (ačkoliv jsem uváděl při výslechu, že se tento skutek tak nestal) myslím tím na mé stávající zaměstnání - trest.rejstřík atd. a zda se na mne pak hledí jako na nepotrestaného. A pak, bych se Vás rád zeptal zda se tento spor dá urovnat jinak, aniž bych postupoval podle §307 a §309 trest.řádu, když "poškozený" již na trest.oznámení netrvá. Předem Vám děkuji za rychlou odpověď. Ladislav Suchý
Ladas, to máš dost blbý. Nevěřím, že by Vám bylo sděleno obvinění a nic jste neprovedl. Teď už jen záleží na orgánech činných v trestním řízení a oznamovatel to nemůže změnit. O vině rozhodne nezávislý soud.
Přeji Vám exemplární trest! Už je toho moc, co si poliši dovolujou.
Není tady
Radime promiň, ale asi jsi padlý na hlavu. Tady není právní poradna a už vůbec ne pro muže! Zde můžeš být pouze veřejně vykleštěn a ukamenován spolkem ukřivděných samoživitelek.
Není tady
radim napsal(a):
Tak se zkuste vžít do toho, že vy jste já a jak byste to řešily vy a nekoukejte na to, že vy jste ženy a já muž.
No vždyť to říkám - naučit je to, co je matka neučí a nevymlouvat se, že to nedělá. Když to nedělá, jsi na řadě ty, jako druhý rodič. Pokusit se znova o střídavou péči, případně svěření obou dětí tobě - když s tebou nechce spolupracovat sociálka, zkusit to přes školku a školu (přiměřené oblečení, školní výsledky, sociální dovednosti), třeba tam dopadneš líp, když uvidí, že projevuješ větší zájem než matka. Ale ono to všechno trvá dlouho a chce to něco dělat, ne si jen stěžovat tady. O tu střídavou péči jsi žádal soudně a nebyla povolena jenom proto, že "matka nesouhlasí" nebo ses jen radil na sociálce? Jak často si holky bereš?
Není tady
EFG napsal(a):
Radime promiň, ale asi jsi padlý na hlavu. Tady není právní poradna a už vůbec ne pro muže! Zde můžeš být pouze veřejně vykleštěn a ukamenován spolkem ukřivděných samoživitelek.
vy jste vlastně strááášní chudáčci...
Není tady
elementgirl napsal(a):
radim napsal(a):
Dana napsal(a):
jo a ještě jedna věc, pyžamka, přezůvky, kartáček na zuby a nějaké tepláčky a mikinu bych měla doma automaticky, aby mi to pořád nemusela všechno posílat. Místa to tolik nezabere a ani finančně tě to nezrujnuje. Ale ukáže to na tvou snahu jí pomoci.
Dano děkuji za odpověď, ale moc jsi mi nepomohla jen jsi byla spíše na straně bývalky. Víš já na ni neútočím, že je k ničemu nevede jelikož by to nemělo stejně žádný účinek. Já ji nic neříkám jelikož ona stejně nic neřešení a ani nechce. Ozve se jen když něco chce, ale když potřebuji řešit něco já tak nemá zájem. Vím, že je to těžké mít na krku dvě děti a být na to sama, ale ona na to sama není i já přispívám jak výchovou tak i penězi. Chodím do práce a ona je na ÚP aproto bych po ní chtěl, alespoň aby se o ně více starala a vedla je k nějakému režimu a tak, aby nerosly jak dříví v lese. Víš u mě mají nějaké to oblečení na převlečení jelikož kdyby ho u mě neměly chodily by nahé nebo na půl oblečené. Kartáček i pastu u mě také mají a boty také jelikož ty v kterých ke mě chodí nejsou vhodné na běhání venku atd. Místo tepláků jim dá nalítání venku rifle nebo světlé oblečení. Vetšinou jim dá i věci ve kterých chodí do školky a do školy a ikdyž to pak mají špinavé tak jdou v pondělí do školy i školy. Hladové sice nejsou, ale moc toho nenadejí a dříve neznaly ani svačinu a neuměly ani říci, že mají hlad jelikož doma to říkat nesmějí. No a vydatně také moc nejedí: čínské polévky, kuličky v mléce, hranolky s kečupem. U mě se už naučily, že když mají hlad, že si řeknou a jídlo dostanou. No a špinavé také někdy chodí kdybyste viděla jak, ale jí je to stejně jedno. Nechodí špinavé pořád, ale občas se to vidí a je to i tím, že mají jen jednu bundu jak na ven tak i do školy a školky. Kdybyste někdy viděla jak mají děravé kalhotky, ponožky a i s tím chodějí. Několikrát jsem musel i oblečení žehlit, jak bylo zmačkané. Matka ani neví, které věci jsou čí. A jak byste poradila nyní?
Ja nevim ale ja svemu synovi kdyz jde k otci taky davam jen malo veci.Otec sice plati alimenty ale myslim ze je fer kdyz bude mit doma nejake to jeho obleceni na prevleceni take!!!A zmackane obleceni?Nekdy taky do tasky zbalim obleceni ktere prave sundam ze susaku.To snad neni hrich ne?Jinak k tomu ostatnimu...jak vite ze ji presne to a to?A v cem chodi do skoly?Pokud jste toho svedkem tak si zkuste s BM znovu promluvit a pokud to nepomuze tak s tim bezte za soc. pracovnici.
Co je u Vás také málo věcí? U mé bývalky je to třeba jen jedna noční košile a toť vše a kdybych neměl oblečení, tak jak by chodily? Nějaké oblečení mám, ale matka je povinna děti řádně vybavit stejně jako já jsem povinen platit alimenty. A jak vím, že jedí to a to? Protože když se jich zeptám co měly k obědu tak mi řeknou hranolky s kečupem nebo čínskou polévku. Já nevím kolik toho snědí Vaše děti, ale ty moje mají problém sníst půlku rohlíku nebo půlku krajíce chleba. Když je mám však o dovolené tak se jim trochu ty scvrklé žaludky roztáhnou a snědí mnohem více. Matka jim ještě říká aby toho moc nejedly aby prý nebyly tlusté myslíte, že je to vhodné v jejich věku? Víte já se sní pokoušel domluvit a také jsem jí řekl proč jim nevaří něco lepšího a ona mi zabouchla před nosem. Na OPD jsem už také byl a ty to neřeší dokud prý nejsou podvyživené nemají proč.
Není tady
Radime chceš jen podiskutovat nebo se rozčílit? Abych ti to ujasnila - na střídavou péči nemáš nárok, pokud matka nesouhlasí (a proč by souhlasila, přece by přišla o alimenty nebo část, že ano). OSPODky ti NIKDY nedají zapravdu, neboť matka je dogma, matka je to jediné správné pro výchovu dítěte (dětí), byť někdy matka=jatka! NEchci se dotknout některých mamin tady, ale pravda je taková, že soud svěří děti do péče otce pouze v případě, že matka zemře nebo je fyzicky týrá (a ještě to musejí potvrdit svědkové, zatímco u otce je to naprosto jasné i bez nich). Anebo po opakovaných útěcích dětí od matky k otci, ale musí jim být aspoň 12, aby soud musel brát ohled na jejich názor, protože jinak se jejich názorem řídit nemusí (i když se soudkyně vždy tváří, že tak činí). Jsi otec, tj. osoba určená po rozvodu k tomu, abys držel ústa a platil alimenty a za to ti milostivě bude umožněno tvé děti občas vidět. Jen proboha nekritizuj, jak vypadají a že se matka nestará! Jinak bys mohl dopadnout tak, že tě OSPOD nařkne, že chceš matku připravit o děti a styk ti ještě zúží. TO není hororová představa Radime, taková je prostě skutečnost v tomto státě, hovořím z vlastní zkušenosti. Takže se s tím buĎ smiř nebo se dej na cestu boje, který je předem marný.
Zdravím a přeju hodně štěstí.
Není tady
Majko, mluvíš mi z duše......a plně s tebou souhlasím....jsi rozvedený otec.....jsi pod nadvládou matky, která má tvé děti v péči, dle toho jak se vyspím, dle toho co zrovínka potřebuji....dle toho je dostaneš....neexistuje je mít mimo termín, ale pokud chci jít pařit...prosím velectěný otče zde je máš:-) Super ne?
Není tady
Frigo, no vida, že na světě není jen Váš spolek ukřivděnek, ale také inteligentní a rozumné ženy, kterým jde o děti a nikoliv o sebeukájení ukřivděných dušiček.
Není tady
RADIME... tady ti odpovídají samý ( jak jsem pochopila z příspěvků ) rozvedený ženy,který podle mě, ještě cítí strašnou zášť a bolest z rozvodu, jinak to ani napsat nejde. Pustili se tady do tebe moooc pěkně... jenže milé dámy, to jaké dáváte děti BM na víkendy je vaše vizitka, jestli mají málo věcí, jestli chodí roztrhané, nezlobte se na mě, ale pokud bych já takhle dávala děti BM, tak bych se hanbou propadla. Spíše naopak bych chtěla dokázat, jak jsem skvěla máma, aby BM viděl o co přišel. A to co píše Radim, chtěl pomoc, co s tím může udělat a vy?? jen jste poradily zvýšit alimenty!! no co jiného býyvalé manželky můžou poradit. Já nikdy v takové situaci nebyla a doufám že nebudu, ale Radimova BM by se měla snažit najít práci a ne se jen válet doma a čekat, že jí Radim přinese peníze a dokonce ještě žádat o zvýšení výživného... co je to za matku, když se sama finančně nepostará o dítě?? nezlobte se na mě, ale to není matka a děti by měli být svěřeny do péče otce.. Radime, sice jsem ti asi moc nepomohla, co se práva týče, ale musela jsem to po tom všem co jsem četla napsat...
Není tady
Kornoutek má postřeh a dobrý úsudek.
Radime, nikdo Ti po právní stránce nepomůže. Není jak. Soudci jsou vyštudovaní za komoušů a moderní právo (střídavá péče) je pro ně velkou neznámou. Na svěření dětí do Tvojí péče nevěř. To se v tomto státě stát nemůže. Buď na děti hodný a co nejvíce se jim věnuj. Až pochopí jaká je máma lemra, tak se Ti to plně vrátí.
Není tady
EFG napsal(a):
Frigo, no vida, že na světě není jen Váš spolek ukřivděnek, ale také inteligentní a rozumné ženy, kterým jde o děti a nikoliv o sebeukájení ukřivděných dušiček.
Luboši, pardon EFG - nechápu, proč oslovuješ v tomto případě mě ! Jestli ještě umíš číst, tak jsem se ani moc v tomto příspěvku nevyjadřovala. A pokud si pamatuji, tak na starém babinetu se tohle řešilo a naopak jsem Radimovi psala, proč neusiluje o to, aby měl děti ve své péči a nestaral se o ně sám, aby předvedl, jak bude lepší, než je matka; aby jí nedával výživné v penězích, ale naturáliích, tj. - kupoval dětem jídlo a hadry a účtenky si schovával.
Mezi ukřivděnky se fakt nepočítám.
Není tady
Frigo, nezlob se, ale mám známého soudce a tak velmi dobře vím, že děti se do péče otců prostě nesvěřují (pokud je matka svévolně neopustila). A když byly děti jednou svěřeny do péče matky, tak otec nemá absolutně žádnou šanci, aby děti dostal, a usilovat může jak chce. Poznamená to děti (psychicky, ty tahanice jsou hrozný!!), otce a matka je vysmátá a bere stále větší alimenty. Ze mě mluví zkušenost, tento týden má partner soud o rozšíření styku a zvýšení alimentů. Je to již asi 12. soud za 3 roky a nedosáhl zatím NIČEHO. Naopak matka dosáhla toho, že dítě navádí proti nám, já jsem ta špatná, otec je ještě horší a dítě z toho má takové trauma, že možná skončí na psychiatrii bez možnosti návštěv! Když na to otec (asi tak milionkrát) upozorňoval OSPOD, řekly, že to je úplně jinak a kdyby dal pokoj, tak bude dítě v pohodě. Takže řešení by bylo - otče dej pokoj a plať, aby maminka byla v pohodě a dítě na tebe zapomnělo (v nejlepším případě). Jenže to dítě k nám jezdí rádo, protože se věnujeme spoustě činností, jezdíme na kole na výlety, máme zahradu (králíky, psa)...a maminka žárlí.
Já naprosto přesně vím, jak dopadne soud tento týden - rozšíření styku se konat nebude, zvýšení alimentů rozhodně ANO a bez ohledu na to, že se nám za pár dní má narodit mimi a na koníčky pro první dítě už nebude tolik peněz, ale koho to zajímá, hlavně že bude mít maminka dost, když je na mateřské s druhým dítětem (svého souč. partnera), že ano? Otec si přece může najít 2. zaměstnání nebo se řídit radou, jakou jsem tu už Xkrát dostala - proč si pořizujeme dítě, když nemá na alimenty na to první? :-) Nikdo si nepoložil otázku, kolik dítěti dáme my (nejen ve financích, ačkoliv si musíme kupovat vše a matka mu nedá ani kalhotky!), ale kolik dáme matce a zda je to dost. Proč nikdo neřekne - a proč si matka pořizuje druhé dítě, když nemá na to, aby uživila to první???
Není tady
Majko, co na to říct .... Bojovat asi nestačí. Asi záleží na lidech. Kamarádka, která si vzala rozvedeného muže zas pomoc od OPD měla - pracovnice jí naopak hodně pomohla, když se mělo zvyšovat výživné na předchozí dítě a ona čekala své druhé - prostě s vyjádřením k soudu počkali až se narodilo a tak se výživné
naopak snížilo. Nechápu také situaci, jako ty popisuješ - manžel si druhé dítě pořídit nemůže bm naopak ano.
Jenže my to bohužel nezměníme, snad jen neustálým otravováním OPD a soudu, když se budeme odvolávat
donekonečna. A stejně to odnesou akorát děti. Blbá situace.
Nám třeba paní úřednice z OPD změnila dohodu, kdy jsme měli na děti 11 a 14 let stejnou částku tak, že pro malou to snížila a pro kluka ten rozdíl přihodila. Když jsem nad tím pak přemýšlela, tahle ženská skutečně zastupovala a jednala v zájmu dětí. Já sice dostala ve finále stejně, ale časem jsem měla větší šanci
na zvýšení. No, mě se staroušek vrátil, takže snad tohle řešit nebudu muset, a děti jsou snaživé, takže z něj vytahují krapet víc, i když je to lakomec.
Každej prostě musíme bojovat za sebe a to dělá i vaše bm, s tím nic nenaděláš.
Není tady
No řekla bych, že diskuze tradičně doplynula do stádia sečítání jablek a hrušek.
Jedna věc je nevyhovující právní systém, řešení péče o děti a jejich výživu z hlediska
právního - ovšem to tady na stránkách babinetu nevyřešíme.
Druhá věc je Radim-Lukáš-Petr-Tomáš apod... Výživné ve výši 3500 Kč na dvě dcery
9 a 5 let mi nepřipadá nepřiměřené či vysoké. Mám pocit, že jsou nejen ukřivděné matky, ale i otcové - ty subjektivní pocity sice chápu, ale nepřipadají mi až tak apelující. Co se týče devítileté slečny - nepochybně už je ve věku, kdy jí zajímá, co má na sobě, porovnává se se svými spolužáky a dokážu si představit ty ksichtíky,
když jí matka bude kupovat věci jen dle cenovek a ne toho, jak se jí to líbí.
Že nosí ze školy poznámky, že je nepřipravená - no, to se stavá celkem běžně i v
"normálních a úplných rodinách, kde rodič pevně drží nad dítětem kontrolní ruku".
Děti běžně zapomínají na úkoly, pokud je nemají zaznamenané v sešitě apod.. jak
chcete zjišťovat domácí přípravu. Budete každý den jako rodič obvolávat rodiče
druhé spolužačky ? Těžko..
Co se týče vybavení dětí na víkend k Vám - často probírané téma. Mám za to, že matka by měla děti řádně připravit a vybavit. Počínaje odpovídajícím oblečením, obutím, případně by měla vyhovět i žádosti otce např. + plavky do bazénu, brusle,
kolo, reprezent. oblečení pro případ návštěvy třeba divadla či fotografa apod... Toť věci, které mi připadá nesmyslné kupovat dvakrát, jen proto, že matka je nechce dětem sebou dát. Tady těžko zavádět nějakou válku, pohánět pracovníky OPD...
Ty s tím skutečně nic moc nenadělají - rada jediná. Devítileté dítě už je schopno se
na víkend zabalit samo (rodič by měl akorát zkontrolovat případné zdrav. pomůcky-
pokud dítě bere nějaké léky, použítí brýlí, rovnátek apod...)
"Víkendový" rodič by pro děti mohl mít doma základní vybavení - např. hygienické potřeby, pyžamo, nějaké spodní prádlo či ponožky navíc - zejména u menších dětí,
které kolikrát musíte převléci třebas třikrát za den apod..
Někdy se rodiče alespoň v tomto dohodnou bez problému, jindy je to bohužel boj až
do úplného osamostatnění potomka...
Majka, lelyla, kornoutek- plně s vámi souhlasím .
Není tady
Majka napsal(a):
Radime chceš jen podiskutovat nebo se rozčílit? Abych ti to ujasnila - na střídavou péči nemáš nárok, pokud matka nesouhlasí (a proč by souhlasila, přece by přišla o alimenty nebo část, že ano). OSPODky ti NIKDY nedají zapravdu, neboť matka je dogma, matka je to jediné správné pro výchovu dítěte (dětí), byť někdy matka=jatka! NEchci se dotknout některých mamin tady, ale pravda je taková, že soud svěří děti do péče otce pouze v případě, že matka zemře nebo je fyzicky týrá (a ještě to musejí potvrdit svědkové, zatímco u otce je to naprosto jasné i bez nich). Anebo po opakovaných útěcích dětí od matky k otci, ale musí jim být aspoň 12, aby soud musel brát ohled na jejich názor, protože jinak se jejich názorem řídit nemusí (i když se soudkyně vždy tváří, že tak činí). Jsi otec, tj. osoba určená po rozvodu k tomu, abys držel ústa a platil alimenty a za to ti milostivě bude umožněno tvé děti občas vidět. Jen proboha nekritizuj, jak vypadají a že se matka nestará! Jinak bys mohl dopadnout tak, že tě OSPOD nařkne, že chceš matku připravit o děti a styk ti ještě zúží. TO není hororová představa Radime, taková je prostě skutečnost v tomto státě, hovořím z vlastní zkušenosti. Takže se s tím buĎ smiř nebo se dej na cestu boje, který je předem marný.
Zdravím a přeju hodně štěstí.
Majko to máte pravdu při střídavé péči by přišla buď o část nebo o celé alimenty a z čeho by si kupovala cigára a kredit co?! Děkuji, že se našel někdo kdo není matka samoživitelka, které jsou chudinky co? Spíš mrchy než chudinky neříkám všechny, ale moje bávalka ano. A souhlasím s tebou Majko.
Není tady
lelyla napsal(a):
Majko, mluvíš mi z duše......a plně s tebou souhlasím....jsi rozvedený otec.....jsi pod nadvládou matky, která má tvé děti v péči, dle toho jak se vyspím, dle toho co zrovínka potřebuji....dle toho je dostaneš....neexistuje je mít mimo termín, ale pokud chci jít pařit...prosím velectěný otče zde je máš:-) Super ne?
Tak to také znám. Dřív mi děti nechtěla dávat vůbec, ale nic se nedělo platit jsem musel stejně ikdyž jsem děti neviděl. Pak chtěla na dovču tak to jsem jí byl dobrej je 14 dní mít u sebe aby si mohla jet s přítelem. Pak už mi začala dávat normálně vždy když jsem je chtěl a někdy volala, že by je potřebovala někam dát, že jede pryč a když jsem je chtěl i přes týden tak to matka nechtěla - nevidím důvod proč a pak zjistila, že je to pro ní lepší tak už mi je dává i přes týden, ale jen přes den (asi bych je neuměl vypravit do školy a školky). Ale střídavou péči pořád odmítá a myslím si, že je to jen o penězích,.
Není tady
kornoutek napsal(a):
RADIME... tady ti odpovídají samý ( jak jsem pochopila z příspěvků ) rozvedený ženy,který podle mě, ještě cítí strašnou zášť a bolest z rozvodu, jinak to ani napsat nejde. Pustili se tady do tebe moooc pěkně... jenže milé dámy, to jaké dáváte děti BM na víkendy je vaše vizitka, jestli mají málo věcí, jestli chodí roztrhané, nezlobte se na mě, ale pokud bych já takhle dávala děti BM, tak bych se hanbou propadla. Spíše naopak bych chtěla dokázat, jak jsem skvěla máma, aby BM viděl o co přišel. A to co píše Radim, chtěl pomoc, co s tím může udělat a vy?? jen jste poradily zvýšit alimenty!! no co jiného býyvalé manželky můžou poradit. Já nikdy v takové situaci nebyla a doufám že nebudu, ale Radimova BM by se měla snažit najít práci a ne se jen válet doma a čekat, že jí Radim přinese peníze a dokonce ještě žádat o zvýšení výživného... co je to za matku, když se sama finančně nepostará o dítě?? nezlobte se na mě, ale to není matka a děti by měli být svěřeny do péče otce.. Radime, sice jsem ti asi moc nepomohla, co se práva týče, ale musela jsem to po tom všem co jsem četla napsat...
Kornoutku děkuji za podporu. Máte pravdu, že je to její vizitka jak je kam vypraví jelikož je ona má v péči, ale zřejmě si toto neuvědomuje. Ano měla by se také podílet i penězi a né jen výchovou, ale vlastně jakou. Vždyť neumí to co by měly umět a já bych je měl vše učit? Já když je mám tak je učím, ale matka je má v péči a tím spíš by se jim měla věnovat. Učit je a řádně je vybavit když jdou ke mně. Nevím proč bych jen kvůli matce měl vše pořizovat znovu když to mají mít doma?! Děti nemůžou jet ani do školy v přírodě jelikož nemají dostatek oblečení, které by jim matka měla dát sebou, ale vymlouvá se, že na to nemá a to jsem jí i dával peníze na to aby jim to zaplatila, ale stejně nejely a peníze už jsem neviděl a děti z nich také neměly nic.
Není tady
Frigo napsal(a):
EFG napsal(a):
Luboši, pardon EFG - nechápu, proč oslovuješ v tomto případě mě ! Jestli ještě umíš číst, tak jsem se ani moc v tomto příspěvku nevyjadřovala. A pokud si pamatuji, tak na starém babinetu se tohle řešilo a naopak jsem Radimovi psala, proč neusiluje o to, aby měl děti ve své péči a nestaral se o ně sám, aby předvedl, jak bude lepší, než je matka; aby jí nedával výživné v penězích, ale naturáliích, tj. - kupoval dětem jídlo a hadry a účtenky si schovával.
Mezi ukřivděnky se fakt nepočítám.
Frigo, ale já jsem o svěření usiloval, ale bylo mi řečeno, že není důvod proč vzít matce děti a střídavou péči bývalka nechce, tak co můžu víc? Frigo kdybych jí přestal platit výživné to by bylo hned křiku a hned by na mě podala žalobu, exekuci atd.
Není tady
No holky, tak jste to Radimovy hezky natřely, ale upřímně...co jestli má pravdu ? Nebo vám se zdá normální, že děti chodí roztrhané a že dostanou na víkend dohromady jedno pyžamo ??? Pominu jestli jim matka dává dost oblečení nebo, to je asi subjektivní věc...ale, upřímně, existují i špatné matky....
Není tady
Kido já bych se s ní rád rozumně domluvil, ale bohužel ona o to nestojí a kde není snaha tak to těžko půjde. Máte pravdu, že by je měla řádně vybavit jak oblečení, obuv a jiné. Ano máte pravdu i v tom, že by se měla 9 dcera sama připravit věci, ale bohužel ona neví co by si měla vzít jelikož nikdy jí to nikdo neříkal a neukazoval a také ji k tomu nikdo nevedl. Takže to neumí. Ony nejsou vůbec samostatné. Nic bez mé pomoci nedělají ani to co by už mohly v klidu zvládnout. Starší dcera neumí jíst příborem, neumí hodiny a na vše kouká jak telátko na nový vrata protože to nikdy neviděla ni neslyšela. Mladší, kteá půjde do školy neumí zavazovat tkaničky, jíst příborem, neumí ani rozpoznat číslice. Matce je to však jedno na vše má hned odpověď. Ony jí to učitelky ve škole prý naučí no to je opravdu řešení a také vizitka. Teď jsem je měl na víkend a myslel jsem si, že už je konečně řádně vybavila, ale opak byl pravdou. Opět měly jen jedno pyžamo dohromady, kalhotky dala jen jedné dceři a druhé ne a tak se ráno hádaly, které jsou čí! Dala jim světlé oblečení ikdyž ví, že budou běhat venku, na kole, bruslích nebo jen tak a že si to ušpiní. Dá jim jedno tričko, tepláky, ponožky a když bych pak chtěl někam jít tak nemohu jelikož nemají v čem. Pár oblečení tu mám, ale je to jen to nejnutnější. Víte matka se neptá dětí co se jim líbí prostě jim něco koupí a hotovo ať se jim to líbí či nikoli.
Není tady
Tiina napsal(a):
No holky, tak jste to Radimovy hezky natřely, ale upřímně...co jestli má pravdu ? Nebo vám se zdá normální, že děti chodí roztrhané a že dostanou na víkend dohromady jedno pyžamo ??? Pominu jestli jim matka dává dost oblečení nebo, to je asi subjektivní věc...ale, upřímně, existují i špatné matky....
Tino takže si myslíte, že to není možné aby matka dala dvěma dětem jedno pyžamo, ale u nás to je na dením pořádku a to je pravdo. Stejné je to i s kalhotkami nevím jak to matka balí, ýe jim nedá vše stejně. Když budu balit tak dám každé kalhotky na každý den jedny, ponožky, trička radči dvě když ví jaké jsou "prasátka" to samé i tepláky aj.
Není tady
Radime mluvil jste o tom všem se starší dcerou?? myslím jako jemně, jestli třeba doma nějak nestrádají a vůbec jak vidí žití u vás a u matky?? Já si myslím,že už je dcera tak velká, že by u soudu i ona mohla mít slovo, kde by chtěla bydlet, kde jí bude líp. U nás se totiž vše řeší, až když je hodně pozdě.. nechápu proč čekat na to, až budou děti podvýživeny, pak se bude něco dít, když je evidentně vidět, a promiňte ten výraz, že jejich matka není " matka", ale lempl, který se nedokáže postarat. Co třeba kontaktovat nějakého právníka?? přece musí být možnost, jak dětem pomoci.. tohle se mi jeví jako velké zanedbání péče, a ještě dát dětem jednu věc dohromady, že ani jedna holčina nemá svoje spodní prádlo.. a pokud BM stále brečí že nemá peníze, přeci existují kromě alimentů i jiné soc dávky???
Není tady
Neviděli jste minulý týden Případ pro reportérku? Chlapec cca deset možná víc let u soudu chtěl k otci, nicméně paní soudkyně sežrala moudrost světa a maminka ho teď tahá po celé republice po ubytovnách.