Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 14. 9. 2006 23:34

amba
♥♥♥♥♥--

Re: Výše alimentů

maggie:
Ten kousíček sakramentskýho pokakanýho štěstíčka ti opravdu přeju ! ( Mimo jiné, tchýně naše děti také nepohlídala,nikdy). Myslím, že každý z nás má nějaké "příbuzenské problémy". Horší je, když přetrvávají problémy mezi BM a "podepíší" se na dítěti. Píšeš, kdyby se stalo něco fatálního...

Moje sousedka je bývalá ředitelka školy a vyprávěla mi, jak rozvedená matka se svojí matkou zmanipulovaly dceru proti otci. Stalo se, že matka zemřela, kdy dítěti bylo asi 8 let, dítě dostala do péče babička, která v neblahém díle pokračovala. I ona krátce na to zemřela. Otci a nikomu se nepodařilo "zlomit" postoj dcery k otci, tak opravdu musela jít do děcáku, kde opuštěná vyrostla. Její nenávist k otci byla tak silná, že ji  nemohl ani navštěvovat, i když ji měl rád !
Jak se postavila na vlastní nohy už nevíme - sousedka odešla do důchodu. Jistě měla start do samostatného života hodně složitý a kdo ví, jak dopadla.  Ani otec to neměl jednoduché, strašně se  pro svou dceru trápil, měl ji rád a nemohl pro ni nic udělat, i když chtěl. (Právě sousedka, ještě když byla ředitelkou, tak mu hodně pomáhala, ale nebylo to nic platné).

Proto nemůžu pochopit matky, které dítě proti otci očkují a upírají jim vzájemný kontakt. Kdyby se stalo něco fatálního...

Není tady

#77 10. 11. 2006 11:40

michaela25
♥♥-----

Dobrý den, tak se opět hlásím a chci se s Vámi podělit o mé nové skutečnosti. V letošním roce jsem zažádala o zvýšení na děti 10 a 6 z 2.200,- na 4.700,- ale zatím se nic neděje. Otec má pořád stále stejnou práci, děti si bere pořád a kupuje jim. Bere tak 12-13 tisíc měsíčně, ale stalo se to, že mi přišla žádost od otce na snížení výživného. mohli byste mi poradit zda otec uspěje o snížení a zda teď  vůbec uspěji s mojí žádostí o zvýšení? Stále jsem na pracovním úřadě, ale občas si i teď na černo přivydělám, ale o tom otec nemá ani tušení. Děkuji

Není tady

#78 11. 11. 2006 11:47

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Taky asi záleží na tom, jak dlouhá doba uplynula od posledního zvýšení výživného a jak se změnily poměry na straně otce, jestli třeba nemá manželku na mateřské a druhé dítě, ale přesto si myslím, že ke snížení nedojde, protože děti jsou čím dál starší a jejich potřeby jsou tím pádem vyšší.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#79 11. 11. 2006 15:43

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-

michaela25 napsal(a):

Dobrý den, tak se opět hlásím a chci se s Vámi podělit o mé nové skutečnosti. V letošním roce jsem zažádala o zvýšení na děti 10 a 6 z 2.200,- na 4.700,- ale zatím se nic neděje. Otec má pořád stále stejnou práci, děti si bere pořád a kupuje jim. Bere tak 12-13 tisíc měsíčně, ale stalo se to, že mi přišla žádost od otce na snížení výživného. mohli byste mi poradit zda otec uspěje o snížení a zda teď  vůbec uspěji s mojí žádostí o zvýšení? Stále jsem na pracovním úřadě, ale občas si i teď na černo přivydělám, ale o tom otec nemá ani tušení. Děkuji

A jak si zažádala letos o zvýšení,že se nic neděje?My měli řízení o zvýšení během 3 týdnů od podání.
Ze 2.200,-kč na dvě děti při platu 12-13 tisíc neuspěje při žádosti o snížení,ani kdyby měl manželku na mateřské.
Pro srovnání Ti dám náš příklad.Otec bral tenkrát a bere dodnes 12.000,-maximálně.Na "děti" 20 a 16,5 platí 3.000,- a mimo ně má ještě dvě další děti.Jeho manželka bere kolem 9.000,- tisíc.

Není tady

#80 13. 11. 2006 12:11

tes1
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Michaelo, já vydělávám kolem 16.000, (oficiálně mám taky jen 8 čistého a zbytek na černo( ne kvůli BM, ale jsme malá firma a tak jsem loajální, protože šéf  mi taky ve všem vychází vstříc.) a BM kolem 35.000 čistého. Alimenty dceří stanovili když jí bylo 4 roky na 4.000,-Kč, pozn. že jí píchám denně injekce a atd. Ted je jí 7, začala chodit do školy, injekce pícháme stále, založila jsem ji staveb.spoření, platím jazykovou školu, kroužky, na Vánoce  ani na narozeniny od něj nedostala ani jeden dárek, nepřispívá na školu v přírodě ani na dovolenou, a prostě to beru tak, že jsem ráda že aspon něco platí, že kdybych chtěla víc, že někteří soudci by se mohli na to dívat jako na nenažranou BM, On nesplácí nic... Chtěla jsem to taky zvýšit, protože se u nás poměry změnily , ale nemám odvahu. Říkám si, že oproti jiným ženám si nemám na co stěžovat, ale když sečtu náklady na dítě, jak říkám injekce, cesty do nemocnice, kroužky, škola, oblečení, jídlo, hračky, kultura, dovolená atd, dává to skoro 15.000 měsíčně. Ale raději vrabce v hrsti než holuba na střeše

http://lilypie.com/pic/2009/11/04/XKso.jpghttp://lbyf.lilypie.com/CUegp1.png
http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/Qa8frKc.jpghttp://lb5f.lilypie.com/Qa8fp1.png

Není tady

#81 14. 11. 2006 9:33

michaela25
♥♥-----

Judyna napsal(a):

Taky asi záleží na tom, jak dlouhá doba uplynula od posledního zvýšení výživného a jak se změnily poměry na straně otce, jestli třeba nemá manželku na mateřské a druhé dítě, ale přesto si myslím, že ke snížení nedojde, protože děti jsou čím dál starší a jejich potřeby jsou tím pádem vyšší.

Judyno první výživné se stanovilo v 11/2003 na 2.200,- + 1.000,- zpětně Poměry se nijak nezměnily otec má pořád stejně a já jsem pořád na ÚP akorát si na černo přivydělám. Dávky beru ve výši 9.920,- + to co si přivydělám, ale o tom otec neví. Podala jsem si návrh na zvýšení na 4.700,- a zpětně, ale zatím se nic neděje. Mezitím mi však přišlo od B snížení jen o 2 - 3 stovky jelikož se mu prý v roce 2004 snížil o dost příjem. Myslíte že s těmi 4.700,- Kč uspěji? Situace se nijak nezměnila jen starší dítě je teď ve 4 třídě a mladší půjde o rok později.

Není tady

#82 14. 11. 2006 9:34

michaela25
♥♥-----

Ivča K. napsal(a):

michaela25 napsal(a):

A jak si zažádala letos o zvýšení,že se nic neděje?My měli řízení o zvýšení během 3 týdnů od podání.
Ze 2.200,-kč na dvě děti při platu 12-13 tisíc neuspěje při žádosti o snížení,ani kdyby měl manželku na mateřské.
Pro srovnání Ti dám náš příklad.Otec bral tenkrát a bere dodnes 12.000,-maximálně.Na "děti" 20 a 16,5 platí 3.000,- a mimo ně má ještě dvě další děti.Jeho manželka bere kolem 9.000,- tisíc.

Ivčo K. zažádala jsem normálně návrh na zvýšení. Tady u nás to trvá přes 2 roky než se něco vyřídí. B si zažádal o snížení v roce 2004 a teprve teď se to řeší. A myslíte si, že když on neuspěje se snížením, že já uspěji na tu částku 4.700,- Kč. Děkuji

Není tady

#83 15. 11. 2006 19:42

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Podle svých zkušeností si myslím, že Ti výživné určitě zvýší, protože je prý nepsané pravidlo, že po 3 letech se výživné zvyšuje kvůli vyšším potřebám dětí. U nás naštěsí čekám od podání návrhu do projednání tak 2-3 měsíce.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#84 20. 11. 2006 13:10

michaela25
♥♥-----

Dobrý den tak jsem dnes obdržela dopis o tom že až 9. ledna 2007 se bude náš případ probírat a bude se rovnou probírat jak B návrh na snížení tak i můj návrh na zvýšení a kdo si myslíte, že uspěje? Jesli můj B nebo já se zvýšením na 4.700,- Kč.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí