29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den mám takový dotázek. Jsem nyní na úřadu práce a mám dvě děti 10 a 6 let s jejich otcem nežijeme. Alimenty mi sice platí, děti si také bere a kupuje jim dárky k Vánocům, k svátku i k narozeninám, ale nemyslím si, že mi platí dost. Nyní mi platí 2.200,- Kč na obě děti a to není mnoho. On pracuje má tak 13- 14 tisíc měsíčně čistého a chtěla jsem se zeptat zda si mám zažádat o zvýšení a na kolik a zda bych uspěla? Důvod zvýšení mladší dcera nastoupí v září 2006 do školy.? Děkuji moc za Vaše odpovědi.
Není tady
Nevím jestli ti moc pomůžu, ale když jsem žádal o úpravu alimentů, tak mi soudce z podpory cca 11.000,- vyměřil na děti 13 a 6 let alimenty 3.500,- s přihlédnutím na to, že malá je ve škole, velkej má kroužky atd. To že jde malá do školy je určitě důvod na "přepočet".
Není tady
Doublex napsal(a):
Nevím jestli ti moc pomůžu, ale když jsem žádal o úpravu alimentů, tak mi soudce z podpory cca 11.000,- vyměřil na děti 13 a 6 let alimenty 3.500,- s přihlédnutím na to, že malá je ve škole, velkej má kroužky atd. To že jde malá do školy je určitě důvod na "přepočet".
No on má tak 13-14 tisíc tak by mu to mohli klidně zvednout nebo snad ne? Kroužky mají jen pony a dcerka půjde už teď v září už mám zažádat nebo až v tom září? Kolik si myslíte, že bych mohla dostat? Já jsem nyní na ÚP.
Není tady
Asi bys měla zažádat hned. Soudy se nepřetrhnou a s nákupy do školy můžeš začít i dřív, než v září.
Není tady
helena napsal(a):
Asi bys měla zažádat hned. Soudy se nepřetrhnou a s nákupy do školy můžeš začít i dřív, než v září.
Myslíš? A myslíš si, že bych mohla uspět a kolik bych tak mohla dostávat?
Není tady
michalo, můj BM platil na děti 10 a 15 let 4000 z platu cca 24000čistého. záleží čistě jen na náladě soudce, kolik ti dá. může zvýšit a nemusí. navíc čekání na jednání může být i delší než rok....
Není tady
pavli napsal(a):
michalo, můj BM platil na děti 10 a 15 let 4000 z platu cca 24000čistého. záleží čistě jen na náladě soudce, kolik ti dá. může zvýšit a nemusí. navíc čekání na jednání může být i delší než rok....
To já vím pavli, že soudům to pěkně trvá na určení prvních alimentů jsem čekala 2 roky.
Není tady
radim napsal(a):
pavli napsal(a):
To já vím pavli, že soudům to pěkně trvá na určení prvních alimentů jsem čekala 2 roky.
Pěkné...a mě se někteří diví, že se nerozvádím, když s manželem nežijeme už 4 roky, nefunguje vztah ještě déle, bydlíme odděleně ty 4 roky, děti vidí minimálně (egocentrismus a egoismus + Workaholismus), ale milostivě mi platí nájem a telefon, což je přes 7 tisíc...Bere sice na sebe úlevy na daně a na přídavky jsme nedosáhli kvůli pár korunám navrch. /Měl, už tolik nemá/ docela dobrý plat, který mi tajil, zjistila jsem to, právě když jsem si zažádala o ty přídavky...a já mám pocit, že bych si rozvodem moc nepomohla. Maximálně bych šťouchla do vosího hnízda. Princ na bílém koni zrovna nepřicválal, že bych se chtěla opět vdávat (nabídky více méně z bláta po okap)...Já se snad ani neptám, jen si tak řečním...:usch:Finančně bych si určitě nepohla, jak čtu. Třeba bych si i pohoršila.. Moje noční můra je, že by zjistil, že mi třeba nemusí platit skoro nic, a vpodstatě se až tak neděje. Dít nebude. Že by měl nějak extra svědomí, když na potomstvo kašle a není si schopen vyšetřit čas, aby se s nima sešel, povykládal, pozajímal se, jak jim to jde a nejde....Dcera teď maturuje a synkovi bude 14...Nemaj to ti chlapi v průměru nějak JEDNODUŠŠÍ???
Není tady
Michaelo, tak to zkus zažádat o 2200Kč na mladší a 2500 Kč na starší a uvidíš, jak to dopadne. Zkus se zeptat v právní poradně.
Není tady
Simona Janoušková napsal(a):
Michaelo, tak to zkus zažádat o 2200Kč na mladší a 2500 Kč na starší a uvidíš, jak to dopadne. Zkus se zeptat v právní poradně.
A myslíte že bych uspěla 4.700,- Kč z platu 13-14 tisíc?
Není tady
Jo uspěla.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Jo uspěla.
Takže já to zkusím si zažádat hned jelikož vím, jak dlouho to soudům v ČR trvá o těch 4.700,- na obě děti. A nebudou my vytýkat, že nechodím do práce a nemám zájem si vydělat a bývalý, že pracuje? Bývalý má teď novou přítelkyni a bude s ní čekat rodinu bere se to v ohled?
Není tady
Judinko, zřejmě by sis výrazně pohoršila, ale ... žít v nefungujícím vzathu se mi jeví jako podvod, který páchám nejen na okolí, ale hlavně sama na sobě.
Není tady
Michalko, nechci tě odradit, ale výživné v takové výši platí můj BM z dvojnásobného platu na starší děti.
Není tady
pavli napsal(a):
Michalko, nechci tě odradit, ale výživné v takové výši platí můj BM z dvojnásobného platu na starší děti.
Takže si myslíš že s touto částkou neuspěji a jakou bys mi radila se kterou bych mohla uspět?
Není tady
michaela25 napsal(a):
Irenka21 napsal(a):
Jo uspěla.
Takže já to zkusím si zažádat hned jelikož vím, jak dlouho to soudům v ČR trvá o těch 4.700,- na obě děti. A nebudou my vytýkat, že nechodím do práce a nemám zájem si vydělat a bývalý, že pracuje? Bývalý má teď novou přítelkyni a bude s ní čekat rodinu bere se to v ohled?
Myslím, že soud bude zjišťovat z jakého důvodu nepracujete, co bylo důvodem ukončení Vašeho pracovního/ních poměrů, případně, pokud nazná, že jste předchozí zaměstnání "svévolně" opustila /dohodou, ve zkušební době, výpovědí, okamžitým zrušení - polehčující je snad jen ukončení PP uplynutím sjednané doby.../, může si na ÚP zjistit, jaký by mohl být Váš příjem, případně si vyžádá zprávu od Vašeho bývalého zaměstnavatele, zda byste i nadále mohla být u něj zaměstnána a za kolik.
Soud "bere" někdy větší jindy menší ohled na další otcovy vyživovací povinnosti - manželku /ne družku, i když je matkou jeho dítěte/, ostatní děti.
Není tady
V každém případě na Vaší straně je "osobní" péče o děti, navíc poměrně malé děti, takže to je dost podstatná okolnost, která Vám zužuje možnost vzít jakékoli zaměstnání.
Není tady
pavli napsal(a):
Judinko, zřejmě by sis výrazně pohoršila, ale ... žít v nefungujícím vzathu se mi jeví jako podvod, který páchám nejen na okolí, ale hlavně sama na sobě.
Pavli, ja v nem neziju, jen formalne."Manzela" vidim tak jednou za mesic, ctvrt roku i pul roku a dele..., podle toho, jak se milostive uvoli spatrit sva ditka, nekdy se s nim jen sejdou..ale mas pravdu, ze idealni to neni. A chvilema si pripadam blbe - takova vdana - nevdana. Ale kdyz me stvou ty soudy a problemy s tim spojene, to ze na matce lezi veskera pece a starosti a jeste musi somrovat o prispeni na vyzivne, ...Ale chystam se to rozetnout - ovsem nezaskodil by nejaky zakon o vyzivnem - , kde by se to trochu zjednodusilo...
Není tady
maggie napsal(a):
michaela25 napsal(a):
Irenka21 napsal(a):
Jo uspěla.
Myslím, že soud bude zjišťovat z jakého důvodu nepracujete, co bylo důvodem ukončení Vašeho pracovního/ních poměrů, případně, pokud nazná, že jste předchozí zaměstnání "svévolně" opustila /dohodou, ve zkušební době, výpovědí, okamžitým zrušení - polehčující je snad jen ukončení PP uplynutím sjednané doby.../, může si na ÚP zjistit, jaký by mohl být Váš příjem, případně si vyžádá zprávu od Vašeho bývalého zaměstnavatele, zda byste i nadále mohla být u něj zaměstnána a za kolik.
Soud "bere" někdy větší jindy menší ohled na další otcovy vyživovací povinnosti - manželku /ne družku, i když je matkou jeho dítěte/, ostatní děti.
Já vlastně pracovala jen asi půl roku a pak jsem šla na mateřskou s prvním dítětem a hned pak s druhým a od té doby jsme doma. Dětem je 10 a 6 let. Takže klidně může brát zřetel na bývalého i jeho manželku a dítě? A kolik si myslíte, že bych mohla dostat kdyby na ně nebylo bráno zřetel?
Není tady
BM mého manžela nepracuje 15 let a žije z alimentů na děti a podpor, na 2 děti, které má s mým mužem dostává 4500 a na třetí od jiného otce 2500.
Není tady
Můj bývalý manžel vydělává 35 500 Kč čistého měsíčně a na dvě děti 10 a 12 let platí dohromady 5000 Kč.
Irenka21 napsal(a):
Jo uspěla.
Jak to tak jistě víš?
Není tady
Praxe, na otce se moc ohledy neberou, je to nespravedlivé na všechny strany.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
BM mého manžela nepracuje 15 let a žije z alimentů na děti a podpor, na 2 děti, které má s mým mužem dostává 4500 a na třetí od jiného otce 2500.
Irenko, a Tobě se zdá, že 4500 je na dvě děti hodně? nevím, o jak velké děti se jedná, ani kolik tvůj muž vydělává, ale vždyť tys tu psala o nákladech na tvé syny, které byly ndprůměrně vysoké, 4500 nebyla zdaleka polovina, tak nevím, proč?
Není tady