6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vím, e někteří deprese znáte, máte za sebou, tak zkouím poprosit o radu.
Do začátku teda nutno podotknout, e diagnózu "deprese" jsem určila sama , třeba mi to vyvrátíte. Pokusím se případ popsat:
Jedná se o mou sestru, má Bechtěrevovu nemoc, co je asi docela vánějí onemocnění. Má invalidní důchod (myslím 1. nebo 2. stupeň), do práce nechodí. Bydlí sama, jestli se dobře domnívám, tak ani snad nikdy s nikým nechodila, nikoho neměla, je jí 33. Je je stále sama, zavřená v tom bytě, staené aluzie, větinu dne v posteli, "nepustí" na návtěvu ani rodiče, nemá vůbec ádné kamarády, s nikým se nestýká. Je v podstatě stále sama. S rodiči je občas v telefonním kontaktu, vekeré rozhovory po telefony ale probíhají naprosto stejně: nic jiného ji nezajímá o ničem jiném nechce mluvit ne o své nemoci. Stále jen jak jí ve bolí, jaký je chudák, nic nemůe dělat, ani doma si uklidit, nic, prý má bolesti. U této nemoci je prý důleité se hýbat, rozhýbat tělo a pravidelně, e to pomáhá na bolesti a oddaluje se tím ta nemoc. Sestra jen leí. Nechce se hýbat. Cokoliv jí řekneme, tak okamitě začne být zlá a ukončí hovor. Hovor s ní je moný jen pokud se jí přitakává a litujeme jí, jak je na tom patně. Není s ní absolutně řeč. Neposlouchá nic, nechce ani vyslechnout, není moné s ní hnout. Rodiče se utrápí Proto zkouím hledat alespoň informace, nevím co jiného dělat.
Ptala jsem se ve skupině lidí se stejnou nemocí: téměř vichni, kteří se mi ozvali, tak do práce chodí a napsali mi, e někdy to bolí dost, ale nedá se nic dělat, e se snaí úplně normálně ít a fungovat. Take mi potvrdili to, co si myslím já, e tady ani tak nejde o tu nemoc, ale hlavně e by potřebovala k psychiatrovi, psychologovi, popovídat si, myslím, e hlavní chyba je v hlavě, e to je moná deprese. Sama se z toho asi nedostane, ale jak jí pomoci, kdy nechce?
Upravil(a) Lena39 (10. 12. 2018 13:12)
Není tady
Leno, to je mi líto s tvou sestrou.
Ale sama jsi to na konci napsala.
Nikdo s tím nic neudělá, kdy ona sama nechce.
Není tady
Mono by som jej poslala link na osvedčeného psychológa/psychiatra a pomodlila sa. Viac sa myslím nedá robi (hovorím po prechodenej a samo-goagnositkovenej depresii).
Není tady
Na internet chodí? Moná na FC kdyby nala nějakou skupinu lidí s touto nemocí a zkusila být s nimi v kontaktu, třeba by ji to malinko nakoplo.
Jinak - jak píou holky. Musí chtít sama. Ale k tomu, aby chtěla, by byl dobrý nějaký maličký impuls - třeba právě to, co jsme psala.
Není tady
nepovolená reklama, smazáno ve vech vláknech
Upravil(a) AndreaP. (5. 9. 2019 21:06)
Není tady
Vichni trpíme vnitřním napětím a kritickými problémy, které ovlivňují nejen nae ivoty, ale také ná duevní stav. Začneme si myslet, e nestojíme za věci a e jsme tak odliní od ostatních. Nepřemýlíme o sebepřijetí a sebepotenciálu a ten pocit sebe-nenávisti má v nás tendenci se rozvíjet. Ale je to opravdu nutné? Nemůeme přemýlet o způsobech, jak dosáhnout určité věci nebo vyřeit nae osobní problémy, spíe ne se obviňovat, kdo jsme a co jsme udělali? Tento vnitřní hlas sebe-nenávisti musí být zmizen zevnitř, ne nás zničí jako člověka.
Nejprve nenbychom se měli přestatávidět, kdy jste sebevědomějí a pozitivní, take se budete cítit dobře a astně.
Upravil(a) rogerlyne (9. 11. 2019 10:47)
Není tady
Chápu, e vás to mrzí, Leno, i za rodiče, ale sestra je dospělý člověk a má právo se rozhodovat sama za sebe. Pokud k odborníkovi nechce, je to její volba. Kdyby jí pomohlo si s někým povídat, můete jí na mě dát kontakt.
Upravil(a) KavovaSusenka (23. 1. 2020 21:58)
Není tady
Leno, antidepresiva jí můe předepsat i její obvodní lékař. Stačí se s ním domluvit a on jí pak při běné kontrole můe navrhnout "něco na zlepení stavu". Samozřejmě to posoudí on, nakolik je léků potřeba. Ale vyjít vstříc Vám můe.
Není tady