8. června : Váení uivatelé, v současné době pracujeme na vylepení stránek Babinet.cz, co můe způsobovat občasné výpadky či problémy spojené zejména s přihlaováním. Na odstranění problémů a doladění detailů usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení. 8. června : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 28. května : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! |
|
|
Chci se zeptat jak často máme chodit s pejskem k veterináři na odčervení a očkování. Máme rok a půl stareho "přerostlého" jorkíra .
Diky za rady
Není tady
Lucka 1 napsal(a):
Chci se zeptat jak často máme chodit s pejskem k veterináři na odčervení a očkování. Máme rok a půl stareho "přerostlého" jorkíra .
Diky za rady
S pejskem na očkování se chodí jednou ročně podle data, které máte napsané v očkovacím průkazu. Při kadém očkování veterinář zapíe datum, a hned vedle napíe datum přítího očkování. Odčervuje se 2x ročně, tabletu na odčervení koupíte u veterináře, on vám řekne dávku, protoe se musí dát podle váhy pejska.
já pouívám k odčervování pejska pastu BANMINTH na krabičce je přímo měřítko kolik se kterému pejskovi podle váhy má dát.Zabalím do salámku a vím,e vechno zblajzne.
Není tady
K tomu odčervování - my jsme naeho hafana rozhodně nikdy neodčervovali preventivně, vdy, kdy jsme li očkovat, donesli jsme kousek hovínka , pan doktor udělal rozbor a pokud červíci byli, odčervovalo se, pokud nebyli, neodčervovalo se. A větinou nebyli.... tak nevím.
Není tady
Teru napsal(a):
K tomu odčervování - my jsme naeho hafana rozhodně nikdy neodčervovali preventivně, vdy, kdy jsme li očkovat, donesli jsme kousek hovínka , pan doktor udělal rozbor a pokud červíci byli, odčervovalo se, pokud nebyli, neodčervovalo se. A větinou nebyli.... tak nevím.
já mám pejska v bytě take bych si nepřála někde zbírat červíky...oni toti nejsou jen ve výkalech,ale občas jím trčí i ze zadečku.Měla jsem kocoura ,kterého jsem odčervovala pravidelně nejen kvůli jeho čistotě,ale i proto,e byl s dětmi.No a ta pasta stojí 120 Kč,a na pejska který má sotva tedy zatím 1kg je to tak na 5x...ale záleí a kadém jak se rozhodne ... zatím.. jinak pejsci do1/2 roka se odčervují kadý měsíc
Není tady
Paraziti nejsou vdy jen ve stolici, mohou být vude v těle - např. za oční sítnicí - proto nejsou vdy vidět. Oni jsou v různých vývojových stádiích.
Není tady
Hmmm, no já jsem v tomhle dala na radu pana veterináře, a ten odčervoval, jen kdy bylo co... Samozřejmě, e kdy červíci byly, odčervilo se, kdy nebyli, neodčervovalo se.
Jinak si nemyslím, e by odčervovací tabletka nebo pasta pomohla jinde ne v trávicím traktu, ale to, e si to nemyslím, jetě nic neznamená. Jak pravil klasik, myslet znamená ho... vědět
Není tady
No já odčervuji častěji, co 3 měsíce, take 4x do roka.
Mám pejska v bytě.
Není tady
A kolik stojí větinou to odčervování u meního pejska?
Není tady
No jetě k odčervování těnátek,je to opravdu důleité, kolega mého tatínka měl těnátko, neodčervoval a umřel, no a kdy se ptom veterinář díval co se stalo, tak pejskem měl prorané střeva.
Není tady
asi to bude blbý dotaz,ale přece se zeptám....za jak dlouho po odčervení se červíci dostanou z těla??? mám 2 těňátka a obě mají červíky, není to nic příjemného, kdy to z nich leze i v bytě .....odčervovali sme 6.8.2006 ...nevíte někdo, jak dlouho to trvá???
Není tady
a jetě jeden blbý dotaz (aby toho nebylo málo ).... nemůe to vlézt i do člověka????
Není tady
Taky by mě to zajímalo ...
Není tady
tak sem se ted koukala na netu na psí parazity a zjistila jsem, e ty nae dvě těnátka mají tasemnici psí
U psa je nejčastějí tasemnicí tasemnice psí, jejím mezihostitelem je dalí psí parazit - blecha (nebo ve či venka). Tato tasemnice je dlouhá 10 40 cm, na hlavičce má 4 přísavky a asi 60 háčků. Poslední články obsahují několik tisíc vajíček. Články jsou velké asi 1 cm, přirovnávají se k zrnku rýe či semínku okurky. Jsou narůovělé barvy a čerstvé se slabě pohybují. Můete je spatřit buď v trusu nebo v okolí konečníku, kde často psa drádí a pes tzv. sáňkuje, co vak nemusí být způsobeno jen parazity, ale například i ucpanými análními lázkami.Článek na vzduchu usychá a rozpadá se. Uvolněná vajíčka se mohou stát potravou pro larvy blech, ve kterých se vytvoří boubel. Pes se nakazí, chytne-li při vykusování srsti blechu, která si jako larva zpestřila jídelníček vajíčky tasemnice a jako suvenýr jí zůstal uvnitř těla boubel.
obr. :
my máme přesně toto....
máte s tím někdo zkuenosti?????? kdesi psali, e se to přenáí i na člověka bojim bojim
Není tady
to mi neříkejte,e ste nikdo nikdy tyto problémy neřeili??????????
Není tady
ESKYMKA napsal(a):
to mi neříkejte,e ste nikdo nikdy tyto problémy neřeili??????????
Odčervujeme pravidelně půlročně na ploché i kulaté červy. Take prevence. Já to neřeím ádným rozborem stolice, odčervuju naprosto pravidelně. Do člověka se dostanou trávícím systémem take umývat ruce, umývat ruce, dohlédnout na děti aby si umývaly ruce. těne bys ovem měla dostat od chovatele minimálně 3x odčervené ale to je u pasé, teď musí odčervovat sama.
Jo taky jsou v bytě take nic venku nenajdou. V případě potřeby je mono odčervovat vícekrát. Ta tableta toti učinkuje jen na určité vývojové stádium parazita.
Upravil(a) Bety (8. 8. 2006 15:14)
Není tady
odcervujem(mamka,jelikoz jsem v zahranici,ale planuji si ji dovezt) pravidelne jednou za pul roku podle vahy....a musim zaklepat od te doby nemame s parazity zadne problemy,ale jak dlouho to trva nez to funguje a tak nevim..
co se tyce tasemnici,vzala bych kousek trusu a s clankem a dovezla veterinari,ten urcite poradi co a jak:)
Není tady
já jsem si ty těňátka- nádherný voříky -vzala od jednoho dědka z vesnice,pač mi jich bylo děsně líto....katastrofa podmínky- to ste asi jetě nikdy neviděli- já osobně předtím taky nikdy - blechy, pína,nedostatek rádla...no prostě děs...ten chlap na ně úplně kalal!neměla jsem to srdce je u něj nechat...jetě tam zůstaly 4těňátka chudáčci...je mi jich váně líto... takový lidi by měli zavřít...pořídí si psy a pak se o ně nestarají...
no a pochybuju o tom, e někdy ty psy očkoval, odčervoval atd....take si myslím, e moji malí bobci to mají u od matky... ale co ted s tím... jak u jsem psala, mají ty ploché červy...odčervení u jsou, ten jeden dokonce 2x během necelého měsíce,ta druhá fenka nám tu odčerv. pastičku vyzvracela... take sme je ted 6.8. odčervovali znovu a mě by zajímalo, jak to asi trvá dlouho, ne se jim ta tasemnice dostane z těla ven úplně...
Není tady
jinak veterinářovi jsem volala a ten mě ujistil, e prý to na člověka nejde a e je vechno v poho,e odčervení jsou a ted se musí jenom čekat.... ale nevím nevím...na netu zas píou něco jiného - e člověk se tím můe taky nakazit.... achjo
Není tady
ja bych verila tomu ze i clovek se nakazit muze,a to z duvodu ze vsechny ty viry a paraziti a tak mutuji..vse se meni apod...plus zivotni styl?neni to co bejvavalo a ta nase imunita je holt oslabena....jak je to dlouho co jsi pejskovi dala ty odcervovaci tabletky?nemam tuseni jak dlouho to muze trvat,..hadam tyden?mozna dva?nevim..zkus zavolat jinemu veterinari a poptat se na to..vic hlav vic vi:)
Není tady
Ferda napsal(a):
ja bych verila tomu ze i clovek se nakazit muze,a to z duvodu ze vsechny ty viry a paraziti a tak mutuji..vse se meni apod...plus zivotni styl?neni to co bejvavalo a ta nase imunita je holt oslabena....jak je to dlouho co jsi pejskovi dala ty odcervovaci tabletky?nemam tuseni jak dlouho to muze trvat,..hadam tyden?mozna dva?nevim..zkus zavolat jinemu veterinari a poptat se na to..vic hlav vic vi:)
není to dlouho...jak jsem psala, dávali jsme jim je 6.8....ted v neděli...dnes je teprv úterý...já sem se jenom ptala...je mi jasný,e to nebude hned pryč,jen mě zajímalo jak dlouho to asi trvá a jestli tu je někdo kdo se potýkal se stejnými problémy, aby se podělil o informace....
Není tady
ten tyden dva byl tal takovy muj odhad,neber na to zretel:) nejsem veterinar..mozna to i zalezi na druhu parazita ..buh vi
Není tady
Odčervení psů (krkavky, tasemnice, giardióza a kryptosporóza, toxoplazmóza)
Termínem odčervení rozumíme zbavení psa střevních parazitů.
krkavky a tasemnice
Termínem odčervení rozumíme zbavení psa střevních parazitů. Tito parazité jsou u psů a koček velmi častým zdravotním problémem. Existuje jich celá řada druhů. Rozdělujeme je na dvě základní skupiny: oblí červi (krkavky) a ploí červi (tasemnice).
Dospělé psi doporučujeme odčervovat minimálně dvakrát do roka, v domácnosti s malými dětmi, starými lidmi a těhotnými dokonce 1x za 3 měsíce. Některé druhy krkavek i tasemnic mohou toti, by krátkodobě, přeívat u lidí a způsobovat i váné zdravotní potíe. Velmi lehce se proti tomuto riziku dá čelit dodrováním běných hygienických zásad. Dřívějí opatření - odčervovat pouze po zjitění vajíček parazita v trusu - je nedostatečné vzhledem k tomu, e záchytnost parazitů v trusu je nízká. Poněkud jiná je situace u teňat do půl roku stáří. U této kategorie je frekvence aplikace antiparazitik daleko častějí. Není třeba se obávat pouívat tyto preparáty častěji, nebo organismus těňat nijak nezatěují.
DOPORUČENÝ ODČERVOVACÍ PROGRAM PRO TĚŇATA:
2 týdny - proti krkavkám
4 týdny - proti krkavkám
6 týdnů - proti krkavkám
8 týdnů - proti krkavkám a tasemnicím
12 týdnů - proti krkavkám a tasemnicím
6 měsíců - proti krkavkám a tasemnicím
Důleitým opatřením v boji proti tasemnicím je pravidelné oetřování zvířat proti blechám. Ty jsou toti velmi častým mezihostitelem vývojových stadií tasemnic.
to jsem nasla na netu a predpokladam ze ti asi veterinar dal neco 'specialni'
nevim.mozna tomu mame rozumet jak dlouho to trva?nevim
Není tady
jj, stejně si myslím,e to nebude u kadýho psa stejný...ve je individuální,stejně tak i u lidí...
mě vet. řekl,e to můe trvat 3 - 4 dny...někdy i dýl...no já spí doufám v to, e to budou max. ty 4 dny..... je to fakt hnus.... pes mi "sáňkuje" po celým bytě ... blééé...
je moný, e kdy to pes zase pozře ( potom co mu to vyleze ze zadnice) aby se toho nezbavil?????????? e se mu to bude jakoby pořád vracet????
Není tady