Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 27. 4. 2006 23:02

Simona Janoušková
♥♥♥♥---

Re: Zase ta tchyne...:(

Misho, myslím, že to je v Číně. Měla jsem jednou čínskou spolubydlící a ta mi říkala, že dokonce můžou mít dítě 1 a až po 20 letech věku. Její příbuzný se prý narodilo dítě v 18, tak ho i s matkou odvezli kamsi na venkov a "zlegalizovali" na úřadech radši až ve 4 letech. Nevím, jestli pak tvrdili, že jsou mu teprve 2 roky.

Sakuro, je mi opravdu líto, co prožíváš. Začínám se radovat, že moje ex-skoro-tchýně o dítě zájem nejeví a viděla ho 3x. Smutné na tom je, že otec viděl svoje dítě taky asi 3x, nemá zájem.
A Tě teď drží v optimistické naději, že to nebude dlouho trvat a ty budeš žít se svým mužem a dítětem ve svém a bude Vám určitě krásně. Ty týdny s tchýní se zdají nekonečné a mě by z toho asi hráblo v hlavě, ale zase mᚠvyhlídku, že určitě bude líp. Když mi bylo nejhůř, říkala jsem si: "Horší už to nebude." a nebo "Co mě nezabije, to mě posílí."

Není tady

#27 28. 4. 2006 15:37

Plabla
♥------
Místo: Plzeň

ahoj Sakuro,

od půlky tvého psaní jsem už skoro ani nedýchala a jen si v duchu opakovala "a pryč!" Asi bych se pokusila nečekat na to jak to bude po porodu, jestli opravdu tchýně jen "vyhrožuje" nebo přejde i k činům. To co píšeš je pro mě natolik odstrašující, že bych vzala nohy na ramena - tím spíš, pokud s tím manžel souhlasí a není to ten typický "mamánek" co obhajuje jen maminku a nutí tě, aby jsi pochopila maminčinu nekonečnou obětavost.

Není tady

#28 7. 12. 2007 13:26

Poverina
♥------

Ahoj Sakuro, Tvuj pribeh mi lehce pripomina muj zivot tady v Italii... Nemam to teda zatim tak strasne jako Ty, ale pomalu se se vsemi problemi ztotoznuji.... Nejsem sice jeste vdana a miminko necekam, ale ziji s pritelem a jeho rodici v jednom dome...My nahore, oni dole... Nejen, ze nam i pres zamceny vchod lezou po byte a vyzityruji kde muzou, dokonce mi i premistuji dekoraci, srovnavaji veci v koupelne, nebo prestlavaji postel v loznici... No a jelikoz jeste nemame zarizenou kuchyn, musime k nim chodit na obedy a vecere, kde se setkavam s priblblymi otazkami na moji osobu, jako napriklad to, proc jsem dnes 3x splachovala zachod apod... Dozvedela jsem se take, ze az tu moji vysnenou kuchynku budu mit, budeme muset chodit v patek, sobotu a nedeli na jidlo k nim, aby se pritel taky poradne najedl...tim, mi nejspis chteli naznacit, ze ho budu trapit hlady...pritom varit umim! A o tom miminku se zminila tcyne take, az prry jednou bude babickou, bude se o maleho ze zacatku starat ona, ja jsem prece zadne dite nikdy nevychovavala, tak jak bych si mohla vedet rady? Pritel na to nereaguje, jelikoz slova jeho matky jsou pro nej svata...o jakemkoli problemu se radi s ni, dokonce nam chce vybrat i tu kuchyn, ja uz nemuzu...Zblaznim se!!! Musim pracovat na tom, abychom odsud co nejdrive vypadli, jinak nas vztah stroskota jen kvuli tem dole...

Není tady

#29 7. 12. 2007 16:14

Maya.82
Host

No jedna moje známá měla podobný problém. A říkám ti na rovinu pokud se chceš o své dítě starat sama a vychovat si ho jak chceš ty TAK SE ODSTĚHUJTE JEŠTĚ PŘED PORODEM. Kámoška dopadla tak, že si pak pomalu své dítě nemohla vzít, všechno by pokazila atd, atd.
A její dítě mohlo všechno. Když jej za něco chtěla potrestat třeba plácnutím přes ruku samozřejmně naletěla babička a bylo zle. Ted je z děcka totální rozmazlenec. No, ale taových případů znám víc.
Takže ti držím palce at se rozhodnete co nejlíp. A pak dej vědět jak si dopadla.

#30 7. 12. 2007 17:56

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Web

Sakuro, mám uctu k přitelovym rodičum,ale s timhle bych ji šupem POSLALA DO pr...!!! je to snad TVOJE ditě!!!
A nejvic mě vytočilo to "že by se bez jeji pomoci dite nedožilo druheho dne" Nemá si to k Tobě co dovolovat. Já bych to alspon nedopustila. Tot muj nazor.....

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

#31 7. 12. 2007 17:58

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Web

Poverina napsal(a):

Ahoj Sakuro, Tvuj pribeh mi lehce pripomina muj zivot tady v Italii... Nemam to teda zatim tak strasne jako Ty, ale pomalu se se vsemi problemi ztotoznuji.... Nejsem sice jeste vdana a miminko necekam, ale ziji s pritelem a jeho rodici v jednom dome...My nahore, oni dole... Nejen, ze nam i pres zamceny vchod lezou po byte a vyzityruji kde muzou, dokonce mi i premistuji dekoraci, srovnavaji veci v koupelne, nebo prestlavaji postel v loznici... No a jelikoz jeste nemame zarizenou kuchyn, musime k nim chodit na obedy a vecere, kde se setkavam s priblblymi otazkami na moji osobu, jako napriklad to, proc jsem dnes 3x splachovala zachod apod... Dozvedela jsem se take, ze az tu moji vysnenou kuchynku budu mit, budeme muset chodit v patek, sobotu a nedeli na jidlo k nim, aby se pritel taky poradne najedl...tim, mi nejspis chteli naznacit, ze ho budu trapit hlady...pritom varit umim! A o tom miminku se zminila tcyne take, az prry jednou bude babickou, bude se o maleho ze zacatku starat ona, ja jsem prece zadne dite nikdy nevychovavala, tak jak bych si mohla vedet rady? Pritel na to nereaguje, jelikoz slova jeho matky jsou pro nej svata...o jakemkoli problemu se radi s ni, dokonce nam chce vybrat i tu kuchyn, ja uz nemuzu...Zblaznim se!!! Musim pracovat na tom, abychom odsud co nejdrive vypadli, jinak nas vztah stroskota jen kvuli tem dole...

Tak holka ty to mᚠtaky doma dobry....jen co je pravda

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

#32 13. 12. 2007 9:55

Alena25
♥♥-----
Web

Ahojky všichni, také vám sem přihodím pár zážitků s tchýní. Není špatná, ale... Začalo to, už když se nám narodila dcerka. Já ji chtěla do 6-měsíců pouze kojit, bez čaje. To jsem si tedy vyslechla, že musí mít žízeň, že to snad ani není možné (obě její dcery i ona sama používali sunar). Tohle jsem si tedy uhájila, i když bych nejraději vraždila (přítelova sestra mi dokonce domů čaj koupila). Dále to pokračovalo sladkostmi. Malý jsem je nechtěla moc dávat, samozřejmě, že ona jí tajně dala a později se přiznala. Nedělám z toho vědu, ale nelíbí se mi, když dělá něco za mými zády a ještě když ví, že si to nepřeji. Občas ji požádám o hlídání, ale to mě upozornila, že maximálně 4 hod. Déle s malou prý nevydrží (je jí 57, chápu to). Co mě však zarazilo bylo to, že pár dní na to nabídla své dceři hlídání na 5 dní v týdnu, prakticky celodenně (než přijde z práce). Naší dceři je rok a půl, její sestřence 3. Je sice starší, ale zamrzelo mě to. Už mi také řekla, že malá je rozmazlená a vzteklá (o tom vím a snažím se ji usměrňovat, co vám budu povídat). Naposledy mě dorazila včera. Máme s přítelem naplánovanou svatbu a rovnou nám řekla, že se na to máme vykašlat. Peněz tedy moc nemáme, ale zvládneme to. Nic po nikom nechceme (ona je v důchodu, i když nepatří mezi ty 6-tisícové, peněz má dost a naši staví). Poslední, co k tomu řekla, bylo to, že svatbu platí nevěstini rodiče. Ona že jí dceři také platila. Prostě super. Ale když něco potřebuje, volá přítele....No, to je tak zhruba vše, jen jsem se chtěla vypovídat. Mějte se krááásně.smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí