Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 24. 4. 2006 9:22

Tynkala
♥♥-----

Svěření do péče

Dobrý den,
můj přítel má dvouletého synka jehož maminka mu "utekla" kamsi do Španělska a nechce se o něj starat, maminka i její sestra vyrůstali v diagnostickém ústavu, sestra tam stále je. Malý je zatím v péči babičky, která si podala žádost o svěření do péče a oznámil nám to spolu s tím že neočekává z naší strany problémy. Nemohu říct, že by se o malého starala špatně, je to pěkný cvalíksmile,ale bojíme se, že by i on nakonec mohl v její péči skončit v diagnostickém ústavu. Myslíte, že je náš strach na místě? Podali jsem si žádost o svěření do naší péče, respektive otci, chceme jednou své děti a je nám velmi líto, že ty naše budou mít mnohem víc než malý, když ho ponecháme babičce, budou mít rodinu. malý je divoký už ted, babička si trošku stěžovala, tak se bojím co bude až odroste. U sepisování žádosti, nám bylo ale řečeno, že malého dostane s největší pravděpodobností babička, když se o něj stará, že máme jen malou šanci a že by pro nás bylo lepší nechat to jak to je. Je to ale dobré pro malého?Žijeme v jednom panelovém domě, on se bude každý den dívat na naši rodinu, nebude se ptát proč takovou nemá? Když mu odešla matka neměl by být alespon s otcem, až do nedávna jsme se s ním nevídali, kvůli matce, která neustále dělala potíže, babička je vstřícnější, takže máme výčitky svědomí že ji chceme připravit o milované vnouče,ale něco mi říká že by to mělo být jinak, že by malý měl žít s námi a ona ho chodila navštěvovat jako jiné babičky. nemám problém s tím hi přijmout a milovat jako vlastní, zbožnuji děti a je mi jedno kdo je porodil, oni za to nemohou, nikoho se neprosili, takže když už jsou na světe, měli by dostat jen to nejlepší. Ale ted nevím co je pro něj nejlepší. Budu ráda, za vaše názory a zkušenosti. Děkuju

Není tady

#2 24. 4. 2006 12:48

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Re: Svěření do péče

Myslím si že by dítě jít do péče otce.U vás bude mít vše potřebné,a konečně,bydlíte v jednom domě.Návštěvy babičky mohou být častější a na výchově se může i účastnit  a pomoci.Tohle bych nevnímala jako případ kdy jí připravíte o vnouče.
Obě její děti prošly ústavem,víte proč? O tohle bych se asi zajímala na prvním místě.

Není tady

#3 24. 4. 2006 13:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Zkusila bych kromě diagnosťáku argumentovat věkem babičky - vy jste přece jen mladší, babička by výchovu po pár letech nemusela zvládat (když jí nezvládala v mladším věku u svých dětí), dále tím, že výchova v úplné rodině s případným sourozencem je pro dítě přínosnější, a možná i lepší možností zajištění jeho potřeb, než by měla babička třeba z důchodu.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#4 24. 4. 2006 23:33

Ájinka
♥♥♥----

Biologický otec dítěte má přednostní právo vychovávat své dítě, zvlášť, když o dítě má zájem a k tomu má přiměřené podmínky a matka se o dítě nestará.

Není tady

#5 25. 4. 2006 0:55

papa
♥♥-----

Ájinka napsal(a):

Biologický otec dítěte má přednostní právo vychovávat své dítě, zvlášť, když o dítě má zájem a k tomu má přiměřené podmínky a matka se o dítě nestará.

hahaha, vysvětlete to soudkyním....yikes no možná se zrovna splete, někdy se to stáva i v našem "právním státě" rocka budete mít štěstídumbom
držím palce vám i malému 
dudlik

Upravil(a) papa (25. 4. 2006 0:57)

Není tady

#6 25. 4. 2006 8:47

Tynkala
♥♥-----

Děkuji, ona si babička ráda vyhodí z kopýtka ani jedna z jejích dcer nemá otce, který by o ně jevil zájem, prostě si prý dělali co chtěli, matka malého utekla už ve 13 s nějakým ženatým chlapem do Španělska, ambasáda jí vrátila a šla do ústavu, ta druhá zase podpálila chatu, kam ji odmítla vzít parta starších lidí, nikdo nad nimi prostě neměl dozor, matka malého dokonce babičku několikrát uhodila tak že ji zlomila končetiny a na malého prý nemluvila jinak než sprostě, ted to babička zvládá, ale jak se budou zvyšovat nároky malého obávám se že to dopadne jako s holkama, prostě ho pustí ven at má pokoj a dělá si tam co chce, už ted s ním třeba v zimě moc nechodila ven, jen se svou kamarádkou, na dětské hřiště s ním ještě nedošla, jen kolem paneláku a do obchodu. Také byla a je dlouhodobě nezaměstnaná, co si pamatuji pracovala asi 3 měsíce v obchodě pak skončila, že bude hlídat malého a zkrátka nepřišla do práce. Jsme malé městečko a lidi rádi mluví.Když to vezmete logicky, tak pokud matka nemá u sebe dítě měl by ho mít otec, když chce a je to řádný člověk, pravda ale je, že v Čr je všechno postavené na hlavu a tohle k tomu patří, záleží na soudci, na tom opatrovnickém oddělení nám opravdu řekli, že ho na 90% dostane babička. No uvidíme jak to dopadne, každopádně děkuji za názory

Není tady

#7 25. 4. 2006 9:48

kido1
Host

Soud by měl zvážit všechny aspekty a jednat v zájmu dítěte. Při svěření do péče by měl posuzovat schopnost
žadatele se o nezletilého postarat - jak po finanční, tak i sociální stránce. Podle Vašeho popisu má otec mnohá
plus -  finanční zajištěnost, rodinné zázemí, odpovídající věk a pochopitelně je otcem nezletilého.
Babička moc plusů nemá - je zde dvougenerační rozdíl, máte pravdu, že s rostoucím věkem dítěte i jejím by
výchovu pravděpodobně jen těžko zvládala. Nezanedbatelný je i fakt, že nepracuje, obě její děti vyrůstaly v
diagnostickém ústavu.  Soud také posuzuje citové vazby - neuvádíte věk dítěte, jak moc je na babičku fixovaný
apod.. Nevím, jak dalece jste schopni s babičkou komunikovat - nejsnazší by bylo možná si promluvit, že jí odpadnou povinnosti, ale vnoučka může bezproblémů nadále vídat, někdy může být problém jen kvůli příjmu
výživného apod..
Nevím, proč Vám sociální pracovnice sdělili, že na 90 % dostane dítě do péče babička - při Vámi uváděných faktech to považuji za po*né - ovšem pozor. U soudu bude vypovídat právě i sociální pracovnice, která zastupuje jako opatrovník nezletilé dítě a má hájit jeho zájmy. Její vyjádření je dost podstatné - soud ji bere jako
nezávislou osobu a přiklání se k jejímu vyjádření. Před zahájením soudního řízení by Vás měla sociální pracovnice (stejně tak i prostředí ve kterém dítě dosud žije) navštívit. Pokud je dítě alespoň trošku věkově
vyzrálé je možno se přiklonit i k jeho přání.

#8 25. 4. 2006 11:56

Tynkala
♥♥-----

Malému jsou dva roky, babičce říká mami, což je pochopitelné, s námi ale šel ven bez jakýchkoli problémů, poprvé se k babičce hrnul, po druhé  stál venku trochu  rozpačitě, asi by to byl pro něj veliký šok, ael tím že je tak malý si myslím že by rychle přivyknul, bohužel pro nás ale bude určitě soud přihlížet i k tomu, že babičku považuje malý za matku, paní nebyla přímo sociální pracovnice, radili jsem se sní před sepsáním žádosti u soudu na opatrovnickém oddělení, sdělila nám, že pokud se babička stará téměř od narození tak jí ho svěří, nebyla ale obeznámena se všemi skutečnostmi. Nelíbí se nám i to, co vyprávěla babička přítelově matce a sice, že její bratr u kterého s malým bydlí v garsoniéře, nemá rád když malý zlobí a tak musí malý klečet. U douletého dítěte se mi to zdá trochu moc, svoje zlobení si přeci ještě neuvědomuje. Navíc mi opravdu přijde smutné, že by měl pozorovat jednou naši rodinu a ptát se  proč takovou nemá, kdyby se matka chovala jnak netrápilo by nás to toli, protože by měl vlastní rodinu, ale takhle je smutná představa, že by žil vedle s babičkou a jeho otec se svými dětmi, i když se budeme často navštěvovat není to takové. Navíc babička nám řekla, že se s dcerou dohodla, že je finančně zajistí, ale že jí ždáné peníze neposílá a na pracovním úřadě po ní samozřejmě chtějí aby si našla práci, ale to ona nemůže když se stará o dítě, tak chce soudně určit od dcery výživné a jít na rodičovskou dovolenou, nijak ji netrápí, že její dcera se nestará o vlastní dítě, ale že jí neposílá peníze, to mě šokovalo. Moje maminka by mě nejspíš přivázala doma, chtěla si dítě tak se starej, máme podezření, že to měli v plánu již od začátku. Malý je totiž důsledkem nočního setkání mého přítele a jeho makty, která mu tvrdila až do porodu že má injekční antikoncepci, samozřejmě nakonec přiznala, že neměla a když jí přítel varoval že je mladá, že on s ní být nechce a navázal vztah se mnou, řekla, že máma chce vnoučátko a jeho 1000 Kč měsíčně nezabije. S její matkou se mluvit dá, trpí hlavně na přítele, přede mnou mu nabídla jestli by si s ní nezačal, že zase tak stará není. Byla velmi ráda, že si malého vezmeme ven, ale obávám se že až zjistí, že jsme si o něj zažádali bude dělat problémy. Vím, že ho miluje, ael peníze v tom také hrají roli, jinak by nemohla říkat, že máma na něj už čas mít nebude, protože si našla kdesi přítele a práci, tak jako když vám někdo řekne, jdu si koupit půlku chleba. No uvidíme co na to řekne soud.

Není tady

#9 25. 4. 2006 14:53

papa
♥♥-----

re: kido 1 - prosím Tě proč píšeš co by soud a sociálka měla... to každý ví, ale u nás je to teorie a praxe je o 99% jiná, většinou ke škodě dítěte. Nevím jaké máš zkušenosti, ale v tomhle dost bahaté.
re: Tynkala - držím palce a fandím, aby to dobře dopadlo, i když jsi myslím, že to bude těžké. Je hezké, že se za malého bereš i když de fakto je to pro tebe " cizí človíček,"  jak by jistě zdúraznilo mnoho ublížených matek, co jsem chodí. Držte se a vytrvejte, stojí to za to.

Není tady

#10 25. 4. 2006 16:35

anka
♥♥♥♥♥♥-

Tak babička nemá ani vlastní byt a bydlí u svbého bratra v garsonce ? To je pro vás další plus na které by jste měli důrazně upozornit.Když je teď bez práce,co bude dělat až malý doroste? V jejím věku s dítětem na krku po ní neštěkne ani pes.
Myslím že máte v rukou všechny trumfy pro to aby jste malého dostali péče vy.
Jen je musíte šikovně používat a poukazovat ne to že dítě o babičku nepřijde.
Že jim styk umožníte.

Není tady

#11 26. 4. 2006 13:44

Tynkala
♥♥-----

Ano je to tak, babička bydlí u svého bratra v garsoniéře. bohužel se také obávám, že to co je tak nadmíru jasné je pro naše soudy a zákony záhadou. Už první setkání u soudu s poradkyní mě zaskočilo, nemluvila o tom co bude dobré pro malého, ale pro nás, že by  pro nás bylo lepší kdyby zůstal u babičky, naštěstí jsme se nedali odradit. Je to malý človíček, který za nic nenese vinu, zaslouží si to co budou mít moje děti lásku, rodinu a opravdovou péči, je to opravdu pro mě vlastně "cizí" dítě, ale pořád jen dítě, já děti zbožnuji a pokud jen jedinému můžu pomoct chtěla bych se o to pokusit. Vím že mu můžeme dát víc než babička a nechápu proč by se měl spokojit s málem, samozřejmě babičce by jsme nijak nebránili v kontaktu.
No děkuji všem za názory a za to, že držíte palečky budeme to moc potřebovat

Není tady

#12 26. 4. 2006 13:49

anka
♥♥♥♥♥♥-

Palečky držíme.Co vzít si na to právníka? Za ty peníze by to stálo. smile

Není tady

#13 26. 4. 2006 16:13

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Napadlo mě to samé, co Anku. Právník se vyplatí. Nebývají nejlevnější, ale nejlépe vědí, jak na věc. Nezanedbatelné nejsou ani známosti na soudech, nemyslím teď ovlivňování soudců apod., ale spíš, že vědí, jak který soudce kterou věc posuzuje a dokáží předpokládat, jak dopadne vaše záležitost. (Za právníka jsem já platila 1800 Kč za návštěvu. To obsahovalo, že asi hodinu se mnou mluvil, připravil se na soud a pak přišel se mnou k soudu, kde mluvil za mě podle naší dohody.)

Není tady

#14 27. 4. 2006 8:18

Tynkala
♥♥-----

Děkuji, určitě to zvážíme. s jednou zdejí soudky ní už máme negativní zkušenosti,nemá ráda muže a mému příteli to dala jasně najevo při soudu kvůli výživnému, když se snažil upozornit že už tehdy (malému bylo asi půl roku) se matka nestará jak by měla a ve dvou měsících dítěte odjela do Španělska asi na měsíc, sodukyně mu řekla at si to s ní vyřídí v soukromí. Lidé nás na ni upozornovali, snad ji tentkrát nedostaneme, uvidíme co nám přijde domů v papírech, podle toho se zařídíme, každopádně děkuju za radu i přehled, jak to asi probíhá.

Není tady

#15 29. 4. 2006 13:09

Dr.Pöthe
♥♥-----

Jestli má otec opravdu vážný zájem o výchovu syna měl by být svěřený jednoznačně jemu. Otázkou je jak se o dítě staral před tím, než se ocitlo v péči babičky. I kdyby to ted nehralo velkou faktickou roli, soud k tomu obvykle přihlíží. Pokud díte dostatane přecejen do péče babička, tak bude otec muset projevovat o dítě zájem, aby v případě problémů, mohl hned žádat do svěření. V tom mu můžete hodně pomáhat. Držím všem palce
P.Pöthe

Není tady

#16 2. 5. 2006 9:55

Tynkala
♥♥-----

Děkuji,
vážný zájem opravdu máme, předtím jsem se s malým nestýkali, z důvodů neustálcýh konflitků s matkou které vyvolávala, bohužel také si ymslím, že k tomuto soud přihlédne, nyní se ovšem stýkáme s malým pravdielně, ovšem babička nám řekla, že se nesmí matka malého dozvědět, že jsem s ním ve styku i já, prý by to zakázala, má na to právo? navíc nám babička řekla, jestli bychom si nevzali malého už na celý víkend, že by jí to moc pomohlo nebot její bratr u kterého bydlí je už na malého alergický, jen nás to utvrzuje v tom, že děláme správně, když se snažíme získat ho do péče. malý na nás reaguje hezky až překvapivě, ani jednou neplakal, naopak rozplakal se když jsem ho přivedli domů  dali se na odchod, sám se se mnou začal mazlit a dal mi pusinku.Uvidíme jak zvládneme celý víkend a jak to dopadne u soudu, alespon že výživné přítel zasílá řádně a včas, snad i to že  s námi maý tak bezproblémů odchází na procházky a sbližuje se s námi, nám pomůže. At už to dopadne jakkoliv každopádně zůstaneme ve styku, pokud ovšem matka nezačne opět působit potíže až se dozví, že se s malým stýkám i já. Mohla by mi to nějakým právním způsobem zakázat?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí