18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Myslím e jo ale pokud se dobře pamatuju, tak pivoňky nechtějí moc zalívat. Taky se můe stát e první rok po přesazení nepokvete. To se stalo mně, kvetla a dalí rok.
Není tady
Já u mám taky na balkóně mukáty. Dřív jsem dávala i lobelku, ale letos asi ne. Mám samozavlaovací závěsný květináč, tak přemýlím, co do něj. Máte nějaké tipy?
Není tady
Jestli je to na slunci vyzkouej verbeny.
Není tady
Kadý rok na jaře přesadit do směsi raeliny a kompostní zeminy nebo do směsi raeliny, kompostované kůry a hlinité zeminy. Hodnota pH má být 5,5 a 6,0, pouze modré hortenzie vyadují pH 3,5 a 4,2. V substrátu modrých hortenzií má být dostatek volných iontů hliníku, proto se přidává kamenec amonohlinitý (4 kg na 1 m3 substrátu).
Moje zkuenost je, e nesnáí v půdě vápník a zálivku tvrdou vodou, raději deovou.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Tak co, u máte venku truhlíky a pochlubte se, co jste do nich nasadily? Já mukáty, normální ne převislé, do závěsu verbenu a do stojánku surfinii, .jetě mám doma nachystaný vřes, 3 rhododendrony a azalku, mám je dát někam do polostínu do země nebo nechat ve velkých nádobách. Která květinka je nezmar a osvětčila se zase vám? těím se na takové posezení na zahradě po práci jako na spasení.
Také si rád posedím na balkonové zahradě.
Jen abys moc nebzučel a měl učesaný koíek.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Jen abys moc nebzučel a měl učesaný koíek.
Tak mě pozvi a uvidí.
tak u nás v Ai dneska sněilo take na oknech by mi to vecko pomrzlo truhlíky vystrčím a tak v půlce května.Jinak sázím surfinky a mukáty.A na zahradě mám ted narcisy a přes léto afrikány,mini jiřinky,zářivku velkokvětou a s trvalek pak pivonky plazivou růi která bývá obsypaná růovými květy a moje největí radost a chlouba jsou fuchsie těch mám hodně kadou jinou ty kdy se rozkvetou to je nádhera.Jene jsme tu dost vysoko nad mořem tak máme vecko o dost pozdeji ne jinde v republice.
Není tady
Jo na Moravě to moc na mráz není, ale kdoví jestli své miláčky na noc nedám na verandu.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Jo na Moravě to moc na mráz není, ale kdoví jestli své miláčky na noc nedám na verandu.
Bzzzzzzzzzzzzz umrznou mě křídelka
Jeden čmeláček na mě nervózně čeká jdu za ním, aby nebzučel sám.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Jeden čmeláček na mě nervózně čeká jdu za ním, aby nebzučel sám.
Kdy bude spát, tak nebude bzučet.
Dneska mi prříroda nadělila, asi měsíc i víc jsem měla zasazenou cibuli kalokvětu, byla drahá a já se těila na pěkný modravý květ, u jsem to vzdala a do rána vyrostly první výhonky, kdo tu kytku znáte , víte jaká krása mne čeká.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Dneska mi prříroda nadělila, asi měsíc i víc jsem měla zasazenou cibuli kalokvětu, byla drahá a já se těila na pěkný modravý květ, u jsem to vzdala a do rána vyrostly první výhonky, kdo tu kytku znáte , víte jaká krása mne čeká.
Tak to můe klidně spát
Irenka21 napsal(a):
Pozor, at to ten tvůj čmeláček moc nezničí, kdy do toho bude strkat ten svůj sosáček
Včera jsem se vyřádila v těch Věkách na výstavě rostlin, nemáte někdo zkuenosti s pěstováním hortenzií? Zasadila jsem je do polostínu. Potom jsem si jetě dovezla nějaký zvlá mrazuodolná velkokvětý druh luté růe a sazenice rajčat a paprik a oleandr.
Není tady
Taky jsem zasadila hortenzii, zkuenosti nemám a bude na přímém slunci tak se uvidí.
Není tady
Hortenzie nema ráda přímé slunce,jenom někery druh .Ty velkokvěté ne.
Není tady
Take stín kus pod meruňkou by mohl téhle kytce svědčit.
Není tady
Jak Vám krásky rostou?
Není tady
U jsem si natrhala pivoňky, zkusím vloit obrázek jestli se povede:
Není tady
Pivonky jsou senzacni. Az se ti otevrou posli zase obrazek at se potesime. Ja jsem ted v Praze, takze mohu tak akorat koukat na obrazky a chodit po parcich.
Není tady
Tyhle jsou ty první, jsou takové nízké a vůbec se nerozrůstají, za celých 13 let co tady bydlíme jsou stejné a to u tady byly, kdy jsme se nastěhovali. Jetě mám ty pozdnějí, růové a bílé, a ty se hodně rozrůstají a jsou vysoké.
Není tady
Bety napsal(a):
U jsem si natrhala pivoňky, zkusím vloit obrázek jestli se povede:
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/f … s76006.jpg
Tak u nás jetě nejsou tak veliké pupeny, také je mám ráda.
Není tady
kvety,ktoré kvitnú na jar sa majú presádza v jeseni, a naopak -tie pivoňky pokvitnú tak za 2 roky-tie som to tak robila
Není tady