|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Myslím že jo ale pokud se dobře pamatuju, tak pivoňky nechtějí moc zalívat. Taky se může stát že první rok po přesazení nepokvete. To se stalo mně, kvetla až další rok.
Není tady
Já už mám taky na balkóně muškáty. Dřív jsem dávala i lobelku, ale letos asi ne. Mám samozavlažovací závěsný květináč, tak přemýšlím, co do něj. Máte nějaké tipy?
Není tady
Jestli je to na slunci vyzkoušej verbeny.
Není tady
Každý rok na jaře přesadit do směsi rašeliny a kompostní zeminy nebo do směsi rašeliny, kompostované kůry a hlinité zeminy. Hodnota pH má být 5,5 až 6,0, pouze modré hortenzie vyžadují pH 3,5 až 4,2. V substrátu modrých hortenzií má být dostatek volných iontů hliníku, proto se přidává kamenec amonohlinitý (4 kg na 1 m3 substrátu).
Moje zkušenost je, že nesnáší v půdě vápník a zálivku tvrdou vodou, raději dešťovou.
Není tady

Irenka21 napsal(a):
Tak co, už máte venku truhlíky a pochlubte se, co jste do nich nasadily? Já muškáty, normální ne převislé, do závěsu verbenu a do stojánku surfinii, .ještě mám doma nachystaný vřes, 3 rhododendrony a azalku, mám je dát někam do polostínu do země nebo nechat ve velkých nádobách. Která květinka je nezmar a osvětčila se zase vám? těším se na takové posezení na zahradě po práci jako na spasení.
Také si rád posedím na balkonové zahradě.
Jen abys moc nebzučel a měl učesaný kožíšek.
Není tady

Irenka21 napsal(a):
Jen abys moc nebzučel a měl učesaný kožíšek.
Tak mě pozvi a uvidíš.
tak u nás v Aši dneska sněžilo takže na oknech by mi to všecko pomrzlo truhlíky vystrčím až tak v půlce května.Jinak sázím surfinky a muškáty.A na zahradě mám ted narcisy a přes léto afrikány,mini jiřinky,zářivku velkokvětou a s trvalek pak pivonky plazivou růži která bývá obsypaná růžovými květy a moje největší radost a chlouba jsou fuchsie těch mám hodně každou jinou ty když se rozkvetou to je nádhera.Jenže jsme tu dost vysoko nad mořem tak máme všecko o dost pozdeji než jinde v republice.
Není tady
Jo na Moravě to moc na mráz není, ale kdoví jestli své miláčky na noc nedám na verandu.
Není tady

Irenka21 napsal(a):
Jo na Moravě to moc na mráz není, ale kdoví jestli své miláčky na noc nedám na verandu.
Bzzzzzzzzzzzzz umrznou mě křídelka
Jeden čmeláček na mě nervózně čeká jdu za ním, aby nebzučel sám.
Není tady

Irenka21 napsal(a):
Jeden čmeláček na mě nervózně čeká jdu za ním, aby nebzučel sám.
Když bude spát, tak nebude bzučet.
Dneska mi prříroda nadělila, asi měsíc i víc jsem měla zasazenou cibuli kalokvětu, byla drahá a já se těšila na pěkný modravý květ, už jsem to vzdala a do rána vyrostly první výhonky, kdo tu kytku znáte , víte jaká krása mne čeká.
Není tady

Irenka21 napsal(a):
Dneska mi prříroda nadělila, asi měsíc i víc jsem měla zasazenou cibuli kalokvětu, byla drahá a já se těšila na pěkný modravý květ, už jsem to vzdala a do rána vyrostly první výhonky, kdo tu kytku znáte , víte jaká krása mne čeká.
Tak to můžeš klidně spát
Irenka21 napsal(a):
Pozor, at to ten tvůj čmeláček moc nezničí, když do toho bude strkat ten svůj sosáček
Včera jsem se vyřádila v těch Věžkách na výstavě rostlin, nemáte někdo zkušenosti s pěstováním hortenzií? Zasadila jsem je do polostínu. Potom jsem si ještě dovezla nějaký zvlášť mrazuodolná velkokvětý druh žluté růže a sazenice rajčat a paprik a oleandr.
Není tady
Taky jsem zasadila hortenzii, zkušenosti nemám a bude na přímém slunci tak se uvidí.
Není tady
Hortenzie nema ráda přímé slunce,jenom někery druh .Ty velkokvěté ne.
Není tady
Takže stín kus pod meruňkou by mohl téhle kytce svědčit.
Není tady
Jak Vám krásky rostou?
Není tady
Už jsem si natrhala pivoňky, zkusím vložit obrázek jestli se povede:
Není tady
Pivonky jsou senzacni. Az se ti otevrou posli zase obrazek at se potesime. Ja jsem ted v Praze, takze mohu tak akorat koukat na obrazky a chodit po parcich.
Není tady
Tyhle jsou ty první, jsou takové nízké a vůbec se nerozrůstají, za celých 13 let co tady bydlíme jsou stejné a to už tady byly, když jsme se nastěhovali. Ještě mám ty pozdnější, růžové a bílé, a ty se hodně rozrůstají a jsou vysoké.
Není tady
Bety napsal(a):
Už jsem si natrhala pivoňky, zkusím vložit obrázek jestli se povede:
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/f … s76006.jpg
Tak u nás ještě nejsou tak veliké pupeny, také je mám ráda.
Není tady
kvety,ktoré kvitnú na jar sa majú presádzať v jeseni, a naopak -tie pivoňky pokvitnú tak za 2 roky-tiež som to tak robila
Není tady