29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosim poradte mi recept na nepečený dort.moc děkuji:-))
Není tady
Já delám z piškot, ovoce a ze zakysaný smetany. Do dortové formy dám dětské piškoty, na to ovoce(jahody.....)
nebo to co kdo má rád. Pak dám zakys. smetanu smíchanou s moučkovým cukrem a vrstvy pořád opakuju. Zakončuju smetanou a může se posypat kakaem, nebo nastrouhat čokoláda.Nechá se vychladit a hurá do toho.
Není tady
Zuzajda napsal(a):
Já delám z piškot, ovoce a ze zakysaný smetany. Do dortové formy dám dětské piškoty, na to ovoce(jahody.....)
nebo to co kdo má rád. Pak dám zakys. smetanu smíchanou s moučkovým cukrem a vrstvy pořád opakuju. Zakončuju smetanou a může se posypat kakaem, nebo nastrouhat čokoláda.Nechá se vychladit a hurá do toho.
Hmm,ten je dobrej.Já dávám místo moučkovýho cukru vanilkový.A víc nám chutná s kompotovaným ovocem.Jednou jsem zkusila čerstvé meruňky a nebylo to ono.
Není tady
Naši už jsou tak zmlsaní....už nechtějí ani koompot, takže sleju jen štávu, do té dám puding,uvařím, do formy dám piškoty, zaleju ovocným pudingem, posypu strouhanými oříšky a tak to opakuji, nahoru oříšky, po vychladnutí šlehačka......
Není tady
Tiramisu po česku
2 balíčky piškotů
2 pomazánková másla neochucená (nejlépa od Madety)
2 šlehačky (po 250 ml)
200 g moučkového cukru
silná káva
rum
Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém (nejprve ušlehat šlehačku do tuha a pak zašlehat máslo a cukr). Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v silné kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému. Dáme do chladu na 24 hodin uležet. Před podávání posypeme kakaem.
Vyzkoušené, výborné a rychlé. Pomáhá mi syn a máme to do 15 minut hotový.
Teď o víkendu jsem někde četla recept na jablečný dort, bohužel už nevím kde. A to jsem si říkala, jak to musí být dobrý, že si to opíšu... Vím, že se měly nastrouhat jablka a rozvařit s cukrem a citr. šťávou, zalít půl litrem vody a přidat vanilk puding a vše uvařit. Na vrstvu piškotů nalít tuhle jablečnou směs a opakovat. Navrh myslím byla psaná kysaná smetana, ale bohužel nevím přesný postup, možná něco chybí.....
Upravil(a) Iveta X (23. 4. 2006 18:41)
Není tady
Při hledání toho zmíněného receptu, který jsem bohužel nenašla (jen podobný), jsem narazila na tuto adresu. Je tam plno nepečených dortů a dezertů.
http://www.labuznik.com/rec_cats.php?ParentID=243
Upravil(a) Iveta X (23. 4. 2006 19:24)
Není tady
Iveta X napsal(a):
Tiramisu po česku
2 balíčky piškotů
2 pomazánková másla neochucená (nejlépa od Madety)
2 šlehačky (po 250 ml)
200 g moučkového cukru
silná káva
rum
Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém (nejprve ušlehat šlehačku do tuha a pak zašlehat máslo a cukr). Dno nádoby vyložíme piškoty namočenými v silné kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě jednou zopakujeme a navrch uhladíme zbytek krému. Dáme do chladu na 24 hodin uležet. Před podávání posypeme kakaem.
Vyzkoušené, výborné a rychlé. Pomáhá mi syn a máme to do 15 minut hotový.
Teď o víkendu jsem někde četla recept na jablečný dort, bohužel už nevím kde. A to jsem si říkala, jak to musí být dobrý, že si to opíšu... Vím, že se měly nastrouhat jablka a rozvařit s cukrem a citr. šťávou, zalít půl litrem vody a přidat vanilk puding a vše uvařit. Na vrstvu piškotů nalít tuhle jablečnou směs a opakovat. Navrh myslím byla psaná kysaná smetana, ale bohužel nevím přesný postup, možná něco chybí.....
To se mi sbíhají sliny a já to nesmím doma dělat, dětičky jsou dost na sladké a musím je omezovat, aby nebyly jako otesánci, mají na to náběh. Pa a dobrou chuť.
Není tady
Moc děkuji,ted ještě si vybrat jeden.:-))
Není tady
Protože mi děti nejedí ovoce, dělám dort jenom jablečný. Uvaří se jablka s cukrem, přidá se pudink zamíchaný do trochy vody a tím se zalévají tři vrstvy piškotů a navrch šlehačka. Ňam.
Teď jsem si všimla, že to přede mnou psala Iveta, tak se omlouvám.
Upravil(a) Vlaďka (24. 4. 2006 9:10)
Není tady
Já dělám z 3 zakysaných smetan a 1 šlehačky + 4 vanilkové cukry.
Dále piškoty a kompotované ovoce
Není tady
Z kompotu sliju šťávu a uvařím v ní dortové želé. Tuhnoucí smíchám s velkým kelímkem smetanového jogurtu (nebo obyčejného + 1 zakys. smetana) a přidám drobně nakrájené ovoce z kompotu. Pak vyložím plastovou krabici piškoty, namažu směsí a střídám do vyčerpání zásob. Přikryju víkem a dám den ztuhnout do lednice. Piškoty se mohou máčet v ovocné šťávě.
Není tady