27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Pavel1 napsal(a):
Co si myslíte o Hnutí Hare Krina? www.harekrsna.cz
Je čisté, líbí se mi.
Není tady
Hela A napsal(a):
Pavel1 napsal(a):
Je čisté, líbí se mi.
Je mírumilovné, tolerantní, nic nevnucuje..
Přeji si aby se udrelo.
Není tady
Před chvílí jsem viděla pořad na ČT1 o Bolíviii, o jezuitských misiích, o kterých
jsem se dozvěděla, e neměli jen cíl ířit svou víru, ale té svým vlivem a křtem
indiánů zabránit jejich odvlečení do otroctví.
Takhle si přestavuji funkci náboenských i jiných sdruení. Nejde jen o ideologii,
jde i o to, sdruit lidi podobného zaloení a podobných potřeb a zájmů.
Hnutí Hare krisna mi připadá, jako napůl řád, napůl víra, ale jen kdybychom měli více, sdruení, která jsou schopna realizovat svou identitu a druhým neubliovat.
Takhle si jako člověk nezařaditelný do skupiny představuji svobodu ivotního stylu.
Není tady
No tedy Bláo, teď jsi mně váně pobavila - Indiáni křtění proto, aby mj. nebyli odvlečeni do otroctví - důkaz křesanské milosrdnosti a tolerance, he he. A nepřijde ti trochu malinko netolerantní, e Indián křesan byl povaován dost za člověka, aby nebyl zotročrn, zatímco Indián nekřesan křesany za člověka povaován nebyl a proto zotročrn být mohl?? To ti připadá jako tolerance kdo myslí, e ty Indiány zotročoval?? Buddhisti?
Není tady
Teru,
fanatismus, intolerance, zotročování,
existuje mezi věřícími, ve státní správě, mezi ezoteriky, v rodinách, v politických stranách, vude.
Nehledám dobré hnutí, stranu, kadá bytĄ i sebelepí mylenka je zneuitelná.
Záleí na lidech, co připustí, aby se konalo a co vyuijí pro prospěch bliních.
Není tady
Pavel1 napsal(a):
e kadopádně není pro mne. Ačkoliv se mi na nich mnoho věcí líbí, stejně tak je toho hodně, co zrovna nemusím.
Mám takový dojem, e Prabhupáda záměrně přinesl na Západ styl jakési hravé védanty pro tam inkarnované lidi z východu. Aby jim prostě nebylo tak smutno, kdy musejí pobývat v tak náročném materialistickém prostředí. :-))
Chytře tak vyřeil nutnost vydělávat si na ivobytí standardní cestou, která je pro tyto lidi zřejmě dost obtíná. Ovem, e to má i hodně dalích pozitivních aspektů, které vyplývají z míchání kultur.
Ovem nemyslím si, e by zpívání boské mantry bylo z heldiska osvícení více nebo méně účinné oproti jiným metodám, snad jak pro koho...
Není tady
Hnutí Hare Krsna miluji a praktikuji jejich principy.Jsou to velice příjemní a milí lidé!!!
Není tady
Hnutí Hare Krna vás zve na happy fest 1.7.2006 od 15:30 na střelecký ostrov.Indický den bude plný indické hudby včetně zpívání mahá-mantry, ochutnávkami prasádam(jídlo obětované Krinovy), videoprojekcí, divadlem a módní přehlídkou. Program končí cca ve 22hod.Jste vichni srdečně zváni. Hare Krna Linda.
Upravil(a) Texlin (27. 5. 2006 17:50)
Není tady
Jestlisem jetě přijde, Texlin, neporadila by jsi mi?
Zakoupila jsem si hladkou mouku celozrnnou, z Januma. Vypadá pěkně, nemá zkuenost, co z ní v domácích podmínkách upéct? Nemá svůj recept?
Díky Bláa..
Není tady
Bláo, celozrnou mouku pouívám místo hladké bílé. To znamená, e buchta bez problémů, dávám ji do palačinek,placek a i do omáček.
Není tady
Pavel1 napsal(a):
Co si myslíte o Hnutí Hare Krina?
Tvrdá fakta o současném Hnutí Haré Krna:
http://www.iskconirm.com/cz/S_ISKCON.htm
Není tady
Vědo, o co ti jde? První příspěvek, nic nesděluje, jen sem hodí odkaz na stránku s pochybným obsahem. Rozhodl ses propagovat svou stránku, nebo pokodit současné hnutí Haré Krina, tak sis na Seznamu vyhledal, kde se o nich píe?
Není tady
Souhlasím s vedou-
vdy jen odpovídal na dotaz Pavel1-co si o něm myslí a přidal odkaz.Jaktoe nic nesděluje,kdy se ztotoňuje s tím,co je v odkazu?
Nechápu,kde má být problém?To se tu nesmí vyjádřit svůj názor,kdy se někdo ptá?????????
Není tady
Ronja napsal(a):
Vědo, o co ti jde? První příspěvek, nic nesděluje, jen sem hodí odkaz na stránku s pochybným obsahem. Rozhodl ses propagovat svou stránku, nebo pokodit současné hnutí Haré Krina, tak sis na Seznamu vyhledal, kde se o nich píe?
Dobrý den
Odkaz který jsem pouil není na mojí stránku.
Stránky IRM věcně předkládají fakta o historii a současnosti Hnutí Haré Krna, a proto se mi líbí.
Fakta jistě nemohou nikoho pokodit. Ale mohou zvětit povědomí o tom na čem je, nebo by mělo být, hnutí postaveno.
Současné hnutí Haré Krna není pár funkcionářů v Praze a ani jejich stránky Harekrsna.cz, je to mnohem irí skupina následovníků ríly Prabhupády o jeho pokynech je stránka o které zde mluvíme.
Hezké letní dny
V
Není tady
Mareon napsal(a):
Souhlasím s vedou-
vdy jen odpovídal na dotaz Pavel1-co si o něm myslí a přidal odkaz.Jaktoe nic nesděluje,kdy se ztotoňuje s tím,co je v odkazu?
Nechápu,kde má být problém?To se tu nesmí vyjádřit svůj názor,kdy se někdo ptá?????????
Děkuji Mareon za slova podpory.
Doufám, e jsem ve nyní dostatečně vysvětlil, a moderátoři zde snesou různé druhy názorů.
S pozdravem
V
Není tady
"Bývalý kytarista britského kvarteta Beatles George Harrison, který zemřel minulý týden, pamatoval ve své závěti nejen na pozůstalé, ale i na duchovní hnutí Hare Krina. Hodnota Harrisonova majetku se odhaduje na 214 milionů liber, 20 miliónů by mělo připadnout hnutí, k němu se hudebník přiklonil koncem edesátých let."
Opravdu záleí na tom čemu věří. Komu dává své peníze.
V
Není tady
Bláa.. napsal(a):
Před chvílí jsem viděla pořad na ČT1 o Bolíviii, o jezuitských misiích, o kterých
jsem se dozvěděla, e neměli jen cíl ířit svou víru, ale té svým vlivem a křtem
indiánů zabránit jejich odvlečení do otroctví.
Tomu nerozumím...
KDO a KAM by ty indiány odvlekl do otroctví, kdyby nebyli pokřtěni???
Není tady
No asi bílí plantáníci na svoje plantáe,ne? Pokřtěný u byl křesan, tudí člověk a toho u asi jen tak nemohli zotročit - to lo jen s pohanama. Teda nevím to, ale takhle mi to přijde logický.
Není tady
Hmm...geniálně vymylený Sama církev byla plantáníkem. Take vdycky zisk, e - buď otrok a nebo dalí ovečka. Hnus.
Není tady
veda napsal(a):
"Bývalý kytarista britského kvarteta Beatles George Harrison, který zemřel minulý týden, pamatoval ve své závěti nejen na pozůstalé, ale i na duchovní hnutí Hare Krina. Hodnota Harrisonova majetku se odhaduje na 214 milionů liber, 20 miliónů by mělo připadnout hnutí, k němu se hudebník přiklonil koncem edesátých let."
Opravdu záleí na tom čemu věří. Komu dává své peníze.
V
http://www.youtube.com/watch?v=TlOEdIIFeJI Me swet Lord George Harrison s obrázky Krny
http://www.youtube.com/watch?v=Anxgkaq3jgs Me swet Lord George Harrison live
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Hmm...geniálně vymylený
Sama církev byla plantáníkem. Take vdycky zisk, e - buď otrok a nebo dalí ovečka. Hnus.
Ano stejně jako v současném Hnutí Haré Krna. Jde o zisk!
http://www.krsna.wz.cz/
Není tady