Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#126 10. 5. 2006 16:46

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Jak s tím mám žít?

Pailo no nevím, já osobně fakt nemám takovéhle "tradice" vůbec ráda, ale jak říkám, u nás se to nedrží, ani jsem o tom doteď neslyšela.  Nicméně, stát se mi to ve svatební den ráno, vypěnila bych, protože jsem byla nervozní jak pes...a to ještě večer před svatbou jsem měla všechno na háku a byla v pohodě :-)).

Se mnou je to tak, že já jsem původně z Prahy, takže mě tyhle věci totálně míjely, ale loni jsme se s manželem přestěhovali na ves, koupili jsme tam dům a neznáme živou duši. Jediný větší kontakt proběhl se sousedy nedávno, kdy jejich pes pokousal našeho a hlodnul manžela do nohy, toť vše.  Ale má to i světlé stránky - manžel dostal jakýsi doporučený balík a na oznámence z pošty byla poznámka "stavte se v 7"....pošta otvírá od osmi, ale nějakým záhadným způsobem pošťačka ví, že jsme celý den pryč. A pak takové jednání na místním úřadě - to je taky sranda...jo dobrý den, pojďte dál, to jste vy s tím dobrmanem že jo ? Pak jsem za dobrmana zaplatila roční poplatek ve výši 50 korun a bylo :-))).

Není tady

#127 10. 5. 2006 17:23

Paila
♥♥♥♥---

Tiina napsal(a):

Pailo no nevím, já osobně fakt nemám takovéhle "tradice" vůbec ráda, ale jak říkám, u nás se to nedrží, ani jsem o tom doteď neslyšela.  Nicméně, stát se mi to ve svatební den ráno, vypěnila bych, protože jsem byla nervozní jak pes...a to ještě večer před svatbou jsem měla všechno na háku a byla v pohodě :-)).

Se mnou je to tak, že já jsem původně z Prahy, takže mě tyhle věci totálně míjely, ale loni jsme se s manželem přestěhovali na ves, koupili jsme tam dům a neznáme živou duši. Jediný větší kontakt proběhl se sousedy nedávno, kdy jejich pes pokousal našeho a hlodnul manžela do nohy, toť vše.  Ale má to i světlé stránky - manžel dostal jakýsi doporučený balík a na oznámence z pošty byla poznámka "stavte se v 7"....pošta otvírá od osmi, ale nějakým záhadným způsobem pošťačka ví, že jsme celý den pryč. A pak takové jednání na místním úřadě - to je taky sranda...jo dobrý den, pojďte dál, to jste vy s tím dobrmanem že jo ? Pak jsem za dobrmana zaplatila roční poplatek ve výši 50 korun a bylo :-))).

Já jsem sice od malička na vesnici vyrůstala, ale místní tradice mi taky k srdci rozhodně nepřirostly, takže jsem udělala svou svatbu, co nejtajnější, věděli o ní příbuzní a na úřadě, ale na mé přání o ní nemluvili, takže jsem se vyvarovala zatahování i podobných blbostí. tummenupp

Není tady

#128 10. 5. 2006 23:16

Jena
Host

Evičko. Vykašly se na lidi.......Sama jsi na vlastní kůži poznala,že když jsi byla na dně,nikdo nepřišel a nepomohl. Byla jsi strašně mladá. I nyní jsi mladá. Pöradím Tě. Je to rada od ženy,která si také hrábla na samé dno a vlastní sestry se k ní obrátily zády. Rok jsem se hroutila,nikam nechodila... Pak jsem řekla dost. Vzala jsem poslední rozum do hrsti a začala jednat. Našla jsem si vynikající psychiatričku. Poslouchala mé trápení lépe než vlastní máma. A řekla mi svatou pravdu. Patlání v minulosti nic neřeší. Pokud dáš lidem najevo svou s
labost,jsou jako vosy na med. Přímo to milují. Lékařka mi napsala Zoloft.Je to antidepresivum tzv. 3 generace. Bála jsem se.U nás je stále zakořeněn mítus něčeho špatného brát antidepresiva. 14 dní jsem brala půlku,pak celý.Postupně jsem měla pocit jako když vychází slunce. Začneš celý problém vidět z jiného úhlu. Udělá se tě jasno v hlavě a uvědomíš si svou cenu. Mám dojem,že toto potřebuješ. Strašně te záleží na tom co o tobě lidé povídají. Na to se vykašly. Tvoje máma tě také nemůže milovat,když tě stále neco vyčítá. V dané situaci jsi jednala jak jsi to nejlépe cítila. Tak to přestaň řešit. Tak to mělo být a basta. A pokud se tvého přítele týče. Nalej mu čistého vína. Bez sebeobviňování.Tak to bylo a basta. Byl to můj život. Oznamuji tě to. Nic víc. Nejsem zvědavá na tvé hodnocení.Pokud to tak přijme a bude ochoten to uzavřít ,dobře. Pokud tě opustí tak ho kopni do .... Jako člověk za nic nestojí a nemiluje tě. Nepros ho.Snaž se být silná vyrovnaná. Aby tě neměl v hrsti.Máš celý život před sebou.Můžeš mít ještě dětí až tě to bude mrzet. A začala bych si hledat byt nebo podnájem. Nežij v té vesnici. Pokud máš práci tak není problém si sehnat a platit podnájem.Nebreč a začni jednat.Nikdo tě nepomůže jen ty sama.A pokud máš milujícího přítele,za čas se mu omrzíš jako vyplašená troska. Hlavu vzhůru. Lidé ve vesnici tě nesahají ani po kotníky. Jsi statečná a bojuj. Tvoje dětí ,které přijdou budou potřebovat silnou mámu. Věř mi. Zajdi si k lékaři a ukliď si v hlavě. Jsi mladá, zdravá a jistě hezká. A dala už jsi život. Byla jsi silná tak nebreč. Udělala jsi šťastné tři lidi. To je strašně moc. Držím palce a postav se k životu čelem. Máš na to.

#129 11. 5. 2006 15:57

Maruna
Host

Evo, pročetla jsem jen asi 3/4 příspěvků, ale náhled asi mám. Že jsi udělala chyby, to Ti již hodně lidí napsalo a sama tím trpíš, ale taky Ti napsali, že tím život nekončí. Pocity viny trpí lidi z různých důvodů. Já nyní trpím tím, že jsem svému psychicky nemocnému synovi (schizofrenní deprese) nedokázala zabránit v sebevraždě. Jasně že mi plno lidí říká, že bych tomu nezabránila. Je to jen pocit bezmoci a lítosti nad ztraceným mladým životem  a zklamání, že se nepodařilo nemoc uhlídat, jakkoli to vypadalo nadějně. Mám ale ještě dva zdravé syny a nemůžu se utápět v zoufalství, trápit mně to bude celý život, ale musím to zkusit překonat.
Jsem velmi ráda, že jsem nikdy nepodstoupila potrat. To bych nyní už neustála, myslela bych, že synova smrt je trestem. Ty dobré sousedky, které někoho odsuzují za odložení dítěte, asi nechápou, že pochybily mnohem hůře. To ale neřeš.
Zdá se mi, že jsi ve věku, kdy už toužíš po dítěti a proto ty zpětné výčitky. Je ale dobré a očistné, že si sama dokážeš svoje chyby přiznat a uvědomit. Velkým rizikem ale je, zamlčet to partnerovi. Uvažuj, budete mít děti, přijdou i problémy, láska poněkud ochladne (což je normální) a do toho někdo na Tebe začne kydat špínu. Odnese to tvoje rodina, zase nevinné děti. Lepší je, udělat si jasno hned. Rozumně si s přítelem promluv a uvidíš. Jestli by z toho byl rozchod, tak radši teď, než později.
Mám moc ráda knížky spisovatele Roberta Fulguma. Byla jsem překvapena, když v jedné knížce přiznal. že kdysi dali se svojí ženou (byli mladí studenti) novorozenou dcerku k adopci. Měli pak další děti. Psal i o tom, jak se s dcerou našli (dospělá dcera ho sama vyhledala). Navázali normální vztahy. No ale to už je výjimka se šťastným koncem a obvykle se toto řešení vůbec nedoporučuje. Životní dráhy se příliš odchýlí.
Ještě na závěr. Jsi mladá, nenič svůj život. Neudělala jsi takové chyby, které nejdou napravit, tím myslím - tvoje první dítě žije, věř, že šťastně - Ty sama máš dost času na založení dobré rodiny, můžeš pracovat i na sobě....
Hodně štěstí a odvahy

#130 11. 5. 2006 16:07

Maruna
Host

Evo, trochu jsem četla ještě zpět ty příspěvky a vidím, že jsem si mohla ušetřit psaní :-))
No tak happy endy ještě jsou i v realitě.
Hodně štěstí a odvahy překonávat překážky. Skoro všechny se totiž dají překonat, jak sama vidíš.
M.

#131 11. 5. 2006 16:38

Eva77
Host

Maruna napsal(a):

Evo, trochu jsem četla ještě zpět ty příspěvky a vidím, že jsem si mohla ušetřit psaní :-))
No tak happy endy ještě jsou i v realitě.
Hodně štěstí a odvahy překonávat překážky. Skoro všechny se totiž dají překonat, jak sama vidíš.
M.

Díky, jsem ráda za každé dobré slovo, za každou podporu. Už toho na mě bylo moc, ze všech koutů jsem slyšela, jak jsem špatná a různé jiné nadávky, ale tady jste mě "srovnali". Zatím jsem odložila i návštěvu u psychologa, protože je mi fajn když to přítel ví a když vím, že je jste mě tu nikdo neodsoudil. Ze začátku jsem čekala, že mi budou nadávat i tady, byla jsem na to připravená, už jsem si i chtěla něco udělat, jak mi bylo mizerně, ale pak jste mi začali psát takové skvělé odpovědi, že se mi to moje sluníčko zas trochu ukázalo. Je to veliká úleva.
Tak díksmile

#132 12. 5. 2006 8:30

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Eva77: Jo, holka, maloměšťáctví najdeš všude. Na vesnici, i ve městě. Jen na vesnici je toho asi víc (řekla bych). Věřím tomu, že všichni ti "počestní" občané a hlavně občanky se bojí přestat se zabývat druhými a pohlédnout do svého nitra a přiznat si, že i oni chybovali a přijít na to, že mnohem víc než ty. (Aspoň já tvé řešení vidím jako morálnější než potrat.) To by je dost bolelo a toho se bojí. Raději se baví o někom jiném, hází na něj špínu. Ne nadarmo se říká "Podle sebe soudím tebe". Myslím, že psychologové tomu říkají projekce - svoje vlastnosti přisuzuje osoba druhým lidem. To ovšem neznamená, že ti druzí jsou skutečně takoví, jak je ta osoba vidí. To svoje přiznání máš za sebou, myslím, že tě to posílilo a teď vidíš, že jednak jsi neprovedla vůbec nic hrozného (ba naopak, zachovala ses mnohem lépe než ty kvočny, co tě drbou) a jednak víš, že jsi silná ženská, která se umí o sebe postarat a nenechá se zmítat nějakými vesnickými drby. Buď sama sebou v životě a budeš se mít fajn. Moc ti to přeju. Pa. smile

Není tady

#133 6. 6. 2006 15:05

Jiněnka
♥♥♥♥---

Evi, sice je to už dřív, co jsi sem svůj příspěvek poprvé poslala, ale nemůžu sem svůj názor nenapsat, dokonce jsem se kvůli tomu zaregistrovala.
Taky mi kdysi bylo 17 a taky mám dnes přítele, se kterým si plánujeme svatbu. A to nejsmutnější co by se mi v životě mohlo stát je, že budu mít obrovské trápení a nebudu se s tím moct svěřit tomu, koho na světě ze všech nejvíc miluju. Evi, Ty sis už vytrpěla strašně moc a musí být hroyné žít neustále s výčitkama a zároveň ve strachu že za to zaplatíš i láskou přítele. Je fajn, když se budeš umět postavit výčitkám své matky či švagrové, ale to jediné co Tě osvobodí od Tvého žalu bude přiznání tomu, koho nejvíc miluješ.
Nezkoušela sis někdy představit situaci kdy mu všechno své trápení povíš, kdy už mu přiznáš jak jsi chybovala, jak za to dnes platíš, jak ses mu bála říct pravdu abys ho nezratila, jak Ti Tvoje dítě strašně chybí, jak Ti Tvoje rodina nepomohla jak si se celou dobu neměla o nikoho opřít, jak se k Tobě všichni otočili zády a  jak všeho dnes lituješ? Proč mu nepovíš o všem co se Ti honí hlavou, jak myslíš na svého synka, co dělá, jak asi vypadá, že v 17ti má málokterá holka vyvinutý mateřský pud, že dnes už bys své miminko nedala za nic na světě... EVI, TEN KLUK SI TĚ CHCE VZÍT, když uvidí jak se tím i po 10ti či kolika letech trápíš, nevykašle se na Tebe protože jsi dala dítě k adopci, bude Tě chtít utěšit a pomoct Ti, protože Tě miluje!!! Víš jak to bude krásný pocit, až Ti utře slzičky a Ty se budeš moct procházet po dědině s vědomím, že Tvůj přítel už o všem ví a stejně Tě pořád chce takovou jaká jsi? Až matce sklapne čelist když na její blbou narážku odpovíš že se za to Ty ani Tvůj milý nestydíte?

(A kdyby chtěl přece utéct, tak mu víc než na Tobě záleželo na tom co si o vás budou myslet lidi a takový člověk je pro život ve dvou k ničemu! A Ty bys měla štěstí, žes ho prokoukla dřív než po svatbě! Mimochodem, chlapi jsou sobci a radši budou vychovávat vlastní děti než kukaččí mláďata, třeba bude nakonec sobecky rád, že ses tak rozhodla.)
Držím palce a moc na Tebe myslím!!!

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

#134 6. 6. 2006 15:23

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Eva77 napsal(a):

1. července budeme mít svatbu, dneska jsme to všechno stihli zařídit, přítel chtěl co nejdřív. Jsem neskutečně sťastná. Náladu mi zkazila akorát mamka, říkala, že mi to lidi tady ve vesnici nepřejí, že mi nepůjdou ani zatahovat a jak to bude vypadat, když nebude zátah, že mojí sestře zatahovali a každý holce tady ve vsi zatahovali. Tak jí říkám, že je mi srdečně jedno, jestli zátah bude, nebo ne, že stejně nemám nejmenší chuť jim něco dávat, že si to nezaslouží. Copak bez zátahu bude ta svatba špatná? Ani mému přítelovi to nevadí.

Hodně štěstí. Vzpomenu si na tebe, 1. července mám narozeniny. Tak si to pěkně užijeme. hjarta

Není tady

#135 6. 6. 2006 15:25

Jiněnka
♥♥♥♥---

Jejda, ono už je to venku? HURÁÁÁ, sice sem si mohlá ušetřit psaní, ale to neva, HURÁÁÁÁ, ANI NEVÍŠ HOLKA, JAKOU MÁM YA TEBE RADOST, HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁbig_smile

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

#136 6. 6. 2006 15:28

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Jiněnka napsal(a):

Jejda, ono už je to venku? HURÁÁÁ, sice sem si mohlá ušetřit psaní, ale to neva, HURÁÁÁÁ, ANI NEVÍŠ HOLKA, JAKOU MÁM YA TEBE RADOST, HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁbig_smile

Jiněnko, přečti si 4.5. 20:03.
Trošku si to přeskočila, ale to neva. lol lol lol

Není tady

#137 6. 6. 2006 16:46

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Evi, ja som sa sem dostala až teraz, neviem, či si to tu ešte prečítaš, ale napíšem aj tak - musím zo seba dostať pocit, ktorý sa ma zmocnil, keď som čítala tvoj život. Ja si možno raz budem trieskať hlavu z opačného dôvodu: bránila som sa zubami-nechtami otehnotnieť s mužom, s kt. som žila 9 rokov, lebo aj v najväčšej zamilovanosti som si uvedomovala, že je síce fajn chlap, pracovitý, spoločenský, ochotný pomáhať, ale mizerný otec... Bol rozvedený a vychovával syna, resp. neskôr som ho vychovával skôr už ja ako on... A ja som vedela, že nechcem, aby moje deti(dieťa) mali takého otca. Lenže som s ním strávila priveľa rokov, potom, po rozchode som sa ešte dlho spamätávala, hľadala "správneho" partnera, no teraz, keď som ho našla, sa bojím, že už je pre mňa neskoro, že už by som si porodila rovno vlastné vnúča... Ak to vôbec pôjde. Nejako mimoriadne plodná som nebola ani v tej 20-ke. Ale keď sú pochybnosti najväčšie, poviem si: Celý život som robila to, čo som v tej chvíli cítila a chápala ako správne. Tým, ako sa vyvíjam a ako sa menia okolnosti môjho života(a aj ja sama), menia sa aj moje postoje. Ale zato sa k nim neobrátim chrbtom. Sú všetky moje, niektoré boli chybné, dobre, priznám si to, ale nebudem plakať nad rozliatym mliekom.  Buď sa mi podarí ešte dieťa mať(neviem ani, či sa partner vo svojich "najlepších rokoch" ešte do toho pohrnie), alebo sa uspokojím s neterkou, partnerovým synom, požičiavaným na weekendy, prípadne sa úplne odtrhnem, postavím na vlastné nohy a vezmem do starostlivosti nejaké dieťa, ktoré to potrebuje.
Vždy skús vidieť to najlepšie na veciach, kt. už nemôžeš meniť,  a snaž sa zmeniť to, čo ešte zmeniť ide... Dala si život - a zrejme pekný - dieťaťu, to je viac, ako som urobila ja. Ja som zasa vychovala dieťa, na kt. sa jeho vlastná mama vykašľala(a na rozdiel od teba ho odložila u susedov, prosím pekne), ale neporodila som ani jedno... Ty ešte môžeš mať ďalšie deti, a keby aj nie, niečo dobré si už určite urobila. A máš človeka, ktorý ťa prijíma takú, aká si, tak sa prijmi aj sama, a urobíš ešte šťastnými mnohých ľudí, uvidíš ;-)) A na dedinu sa vykašli, ja žijem vo veľkomeste, a aj tak narážam, lebo som "iná", na dedine by ma asi ukameňovlai, alebo upálili na hranici dumbom

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#138 6. 6. 2006 20:05

EvaS77
♥------

Ahoj, tak jsem zase tady, nepovedlo se mi zaregistrovat po staru, tak jsem si musela písmenko přidat :-)
Vidím, že jste na mě nezapoměli, díky. Jinak jsem v pohodě s přítelem vše klape, chystáme tu svatbu.
Zrovna minulý víkend jsem měla tu čest usadit svojí švagrovou, to mi dodalo zase trochu sebevědomí. Grilovali jsme u mamky na chalupě a sešli jsme se tam všichni i brácha s tou mojí povedenou švagrovou. Tak jsem jim aspoň oznámila tu radostnou novinu, že o tý adopci už přítel ví, a že mu to vůbec nevadí. Přítel se ke mě přidal a řekl, že je do toho každýmu kulový, ať se koukne každý sám na svojí minulost. A měli jste vidět, jak tý náně spadla sanice, nebyla schopná říct slovo!! To mě pobavilo, myslela si, že mi bude strpčovat život, ale to skončilo.

Přítel je ten, který přichází, když celý svět odešel.

Není tady

#139 6. 6. 2006 20:10

EvaS77
♥------

choysia napsal(a):

Eva77 napsal(a):

1. července budeme mít svatbu, dneska jsme to všechno stihli zařídit, přítel chtěl co nejdřív. Jsem neskutečně sťastná. Náladu mi zkazila akorát mamka, říkala, že mi to lidi tady ve vesnici nepřejí, že mi nepůjdou ani zatahovat a jak to bude vypadat, když nebude zátah, že mojí sestře zatahovali a každý holce tady ve vsi zatahovali. Tak jí říkám, že je mi srdečně jedno, jestli zátah bude, nebo ne, že stejně nemám nejmenší chuť jim něco dávat, že si to nezaslouží. Copak bez zátahu bude ta svatba špatná? Ani mému přítelovi to nevadí.

Hodně štěstí. Vzpomenu si na tebe, 1. července mám narozeniny. Tak si to pěkně užijeme. hjarta

Tak všechno nejlepší. storstark
Rozhodně si to užiju, budu ta nejšťastnější nevěsta pod sluncem, ať se ty, co mi nepřejí nic dobrého, konečně už kousnou do zadku!!!! Chudáci nešťastný.
Jsem ráda, že na mě někde někdo bude myslet. Tak ať nám ten 1. červenec vyjde:)

Není tady

#140 6. 6. 2006 20:22

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

EvaS77: Taky děkuju, užij si to tak, jak sis to přála a na ty, co ti nepřejou, se vykašli. Budu taky slavit, tak at se nám to povede.
Ty toho štěstí potřebuješ víc, tak ti ho přeju. Ze   hjarta

Není tady

#141 6. 6. 2006 20:58

vašek
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Most

skvělý :-)) hurá na svatbu ...

Není tady

#142 7. 6. 2006 20:17

EvaS77
♥------

choysia napsal(a):

EvaS77: Taky děkuju, užij si to tak, jak sis to přála a na ty, co ti nepřejou, se vykašli. Budu taky slavit, tak at se nám to povede.

Moc děkuju. Jen mě mrzí, že nemám žádnou kamarádku, která by tam se mnou byla a byla mi oporou. Bude tam jen mamka a sestra, ale ty mi oporou nejsou, sestra vůbec ne, ta mi ubližuje taky kde může, asi se za mě stydí, jsou nejlepší kamarádky s tou mojí povedenou švagrovou, takže nemám nikoho, jen toho přítele. Snad to nějak přežiju. Držte mi palečky.smile

Není tady

#143 7. 6. 2006 20:20

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

EvaS77 napsal(a):

choysia napsal(a):

Moc děkuju. Jen mě mrzí, že nemám žádnou kamarádku, která by tam se mnou byla a byla mi oporou. Bude tam jen mamka a sestra, ale ty mi oporou nejsou, sestra vůbec ne, ta mi ubližuje taky kde může, asi se za mě stydí, jsou nejlepší kamarádky s tou mojí povedenou švagrovou, takže nemám nikoho, jen toho přítele. Snad to nějak přežiju. Držte mi palečky.smile

Tak si najdi kamarádku odjinud, vždyt nemusíte bydlet hned u sebe, ne? A pokud to bude ta správná, tak jí to taky vadit nebude.
Odkud jsi, Evi? Tak to tady asi říkat nebudeš, že jo? Jsem to ale truhlík... smile

A palce držím, to je jasný...

Upravil(a) choysia (7. 6. 2006 20:26)

Není tady

#144 7. 6. 2006 20:54

EvaS77
♥------

choysia napsal(a):

EvaS77 napsal(a):

choysia napsal(a):

Tak si najdi kamarádku odjinud, vždyt nemusíte bydlet hned u sebe, ne? A pokud to bude ta správná, tak jí to taky vadit nebude.
Odkud jsi, Evi? Tak to tady asi říkat nebudeš, že jo? Jsem to ale truhlík... smile

A palce držím, to je jasný...

Jsem okr. Pelhřimov. Stejně už bych do svatby kamarádku nesehnala. Tady na netu už jsem si dávala i inzerát, že hledám kamarádku, dokonce jsem si se dvěma psala, ale bylo to takový všelijaký a hlavně, ty holky byly z daleka.

Není tady

#145 7. 6. 2006 21:44

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Díky vlastním problémům mi uniklo, že Ty už máš záležitost  vyřešenou. Přece jen sis vybrala prima chlapa protože Ty jsi taky určitě fajn. To je bezva!
A jestli chceš kamarádku, můžeme si posílat maily... Ahoj.

Není tady

#146 30. 6. 2006 9:45

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Evi, tak zítra a nezapomen', co všechno jsem ti říkala.
Určitě nebudu jediná, kdo si na tebe vzpomene  hjarta
Tak hodně štěstí    pussa

Není tady

#147 30. 6. 2006 9:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

choysia napsal(a):

A aj ty si uži Happy birthday. Ja som weekendy mimo net, tak aspoň takto pussa

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#148 30. 6. 2006 10:06

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

choysia napsal(a):

A aj ty si uži Happy birthday. Ja som weekendy mimo net, tak aspoň takto pussa

Selimka: Ty si zlato, děkuju moc  pussa hjarta

Není tady

#149 30. 6. 2006 13:11

EvaS77
♥------

Ahojky, tak už mě to zítra čeká. Díky Vám všem, co jste stáli při mě.

Není tady

#150 30. 6. 2006 13:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Uži si to tongue To musí byť pekné, takáto svadba s mužom-oporou, po tom, čo máš za sebou... Vychutnaj si ju wink

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí