Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#51 24. 4. 2006 13:10

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Re: Jak s tím mám žít?

Evi na ostatní lidi, včetně tvé švagrové, se vykašli. Nikdo nemá právo tě soudit a nikomu z nich do toho nic není. Oni tam nebyli, neřešili to co ty a není jediný důvod proč by to měli oni jakkoli řešit.  Tvoje pocity, že si dítě nechtěla, prostě znamenají, že si na něj nebyla připravená. Teď si představ, že by sis ho nechala a každý den by si řešila, že máš doma dítě co nechceš. O tom, co by to s tím děckem udělalo ani nemluvím. Takhle je v pohodě, je někde,kde ho mají rádi a kde vyrůstá jako každé jiné normální dítě. Udělala si pro něj v tu chvíli to nejlepší, co si mohla. Taky by mě zajímalo jestli by se na tebe tak dívali, kdyby si dítě neporodila a šla na potrat.

Na prvním místě bych být tebou spacifikovala švagrovou, s tím ať se stará o sebe, že to tvých věcí jí nic není. Klidně jí seřvi na tři doby, aspoň si bude lady pamatovat, že se má starat o sebe. Eventuálních další lidí bych se s klidným srdcem zeptala, jestli mají pocit, že je jim něco do toho, kde berou to právo tě soudit, že to bylo tvoje dítě a tvoje věc. Nenech se otrávit bandou cizích lidí, kteří jsou celí natěšení, že mají téma pro šťavnaté drby.

Co se tvého přítele týká, sice mu do toho nic není, ale vzhledem k situaci je asi jenom otázka času než mu to někdo donese a asi by bylo lepší, aby to věděl od tebe, nicméně ani on nemá právo tě soudit a jestli je to skutečně ten pravý, ani nebude.

Držím palce.

Není tady

#52 24. 4. 2006 13:15

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Otázka je, jestli nenahlodá víc, když už mu jednou nějakou báchorku řekla a teď to změní. Já bych měla strach, že už mi nebude nikdy věřit. Asi bych zůstala u první verze a okecala to. Průser bude, když se jednou dítko
najednou objeví za dveřmi.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#53 24. 4. 2006 13:34

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Evi: Já už jsem ti svůj názor psala a opravdu myslím, že je lepší mu říct pravdu co nejdřív s tím, že ses prostě dřív se bála, nevědělas, jakou bude mít váš vztah budoucnost a tak sis s tím hlavu moc nelámala, ale ted jste spolu dost dlouho na to, aby mu takhle důležitou věc mohla říct. A on pochopí, že mu to říkáš, protože mu důvěřuješ. Tohle se prostě celý život neutají. A lepší, když bude tvůj přítel naštvanej, nebo zaraženej ted, chvilku, než bude opravdu pozdě. Sama víš moc dobře, že stím stejně budeš žít pořád, pokud mu to nepovíš a budeš se zbytečně trápit.
Někdo ti říká, žes měla říct pravdu hned. Holky, ruku na srdce, vy byste hned na začátku vztahu řekli partnerovi takovouhle věc, kdybyste nevěděli, jakou bude mít ten vztah budoucnost. Vždyt můžete narazit na blba, kterej se přidá k ostatním primitivům, zneužije vaší důvěry a bude taky pomlouvat? Já teda nevím, ale ani v zamilovanosti jsem na sebe nikdy nic nevykecala, dávala jsem tomu čas.
Evi, tak už mu to řekni, ju? Držím palce.

Není tady

#54 24. 4. 2006 13:48

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Eva77: neokecávat, neokecávat...raději říct pravdu, než aby se to partner dozvěděl po letech společného soužití a v době, kdy už byste spolu měli sami děti....

Není tady

#55 24. 4. 2006 13:57

Svas
♥♥♥♥♥--

Taky bych byla pro to, říct pravdu. Jsi nešťastná, pořád si to vyčítáš, ale nějak mi z tvého vyprávění vypadl ten chlap, co jsi s ním to dítě měla? Jak ten se k tomu postavil?

Není tady

#56 24. 4. 2006 18:56

Eva77
Host

hol napsal(a):

Evi, jestli tomu správně rozumím tak tvá švagrová o všem ví. Pak tě můžu ujistit, že já se cokoliv dozvědět o bratrově nastávající tak to bráchovi rozhodně řeknu. Věřím tomu, že tvůj přítel už o všem dávno ví, jen čeká až k němu budeš upřímná řekneš mu pravdu sama. Musí tě mít opravdu rád, tak s pravdou ven. Představ si že mu to někdo řekne před svatbou, což by pro tebe bylo ještě horší. Nebo až budete mít spolu děti.....určitě budeš mít někde v papírech napsáno, že se jedná o tvůj druhý porod.......atp.......

Naštěstí švagrová je manželka mého bratra, takže s mým přítelem nemá nic společného, krom toho, že se pozdraví. A přítel jí nějak nemusí, nemá rád drbny a ona je ta pravá vesnická klepna. Sama je "počestná", mrcha!!

#57 24. 4. 2006 19:00

avalonka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Eva77 napsal(a):

hol napsal(a):

Evi, jestli tomu správně rozumím tak tvá švagrová o všem ví. Pak tě můžu ujistit, že já se cokoliv dozvědět o bratrově nastávající tak to bráchovi rozhodně řeknu. Věřím tomu, že tvůj přítel už o všem dávno ví, jen čeká až k němu budeš upřímná řekneš mu pravdu sama. Musí tě mít opravdu rád, tak s pravdou ven. Představ si že mu to někdo řekne před svatbou, což by pro tebe bylo ještě horší. Nebo až budete mít spolu děti.....určitě budeš mít někde v papírech napsáno, že se jedná o tvůj druhý porod.......atp.......

Naštěstí švagrová je manželka mého bratra, takže s mým přítelem nemá nic společného, krom toho, že se pozdraví. A přítel jí nějak nemusí, nemá rád drbny a ona je ta pravá vesnická klepna. Sama je "počestná", mrcha!!

Žádná klepna není počestná, Evo. Drby a zlé jazyky jsou jednou z nejhorších věcí mezi lidmi. To, že jsou všeobecně přijímány (protože žijeme v dost nemorální společnosti) na tom nic nemění. Drby dokáží strašlivě ublížit a je to tisíckrát horší prohřešek než tvoje adopce. Věř tomu.

Nikdy se nenechej připravit o sebedůvěru lidmi, kteří jsou zlí. Kteří pomlouvají a závidí. Oni nejsou soudci tvých skutků. To jsi jen ty sama, tak nepřebírej jejich názor na sebe a neodsuzuj se stejně, jako to dělají oni. Jinak - jak už jsem psala - se na sobě proviňuješ stejnou měrou.

papa

http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

#58 24. 4. 2006 19:01

Eva77
Host

Chystám se mu to říct, ale ještě nemám tu odvahu, ale vím, že to jednou udělám. Přemýšlím nad tím neustále. Dneska jsem byla celý den v práci a tam je mi fajn, netrápím se tím tolik. Ale jak mám být doma, tak to je konec.
Budu vás informovat, nevím, kdy se mu to odhodlám říct, ale napíšu vám to určitě. Možná zítra, možná pozítří, nevím. Je to těžké. Proč je to tak těžké mu to povědět? Vždyť mě samotné by se moc ulevilo.sad

#59 24. 4. 2006 19:05

avalonka
♥♥♥♥♥♥-

Tak o tom nepřemýšlej - sedni si večer ke stolu a pověz mu to.

Toužíš z celého srdce něco udělat? Nejjednodušší recept na to je: UDĚLEJ TO! Budeš na sebe pyšná. Bude proč! smile

Není tady

#60 24. 4. 2006 20:47

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Evčo- ano- sedni a řekni mu to.Trápíš se. Pokud to nepřijme,jeho chyba. Ty jseš citlivej člověk, užíráš se. To, že mu to neříkáš, tak tím si akorát prodlužuješ svoje trápení.

Rozdělejte si lahvinku vína a řekni mu to. Moc ti přeju, aby to přijal, aby to pochopil. Drž se.

Není tady

#61 24. 4. 2006 20:56

Marie N
♥♥♥♥♥♥-

Evi,
řekni mu to na 100%. Není dobrý začínat vztah s pocitem nějakého provinění. Všichni, kdo Tě odsuzují zaslouží odsouzení sami. Každý člověk jednou a někdy i víckrát šlápne vedle, ale neměl by být za to ihned zavržen. Byla jsi moc mladá a třeba jsi i zajistila dítěti lepší dětství, než bys mu mohla dát Ty. Stůj pevně na vlastních nohách a hrdě..... Udělala jsi tehdy to, co jsi udělat chtěla. Furt jsi se zachovala líp, než některé matky které dítě pohodí a nebo.... ale nic....  Uvidíš, přítel to pochopí a Ty se zbavíš břemena osudu.

Hodně štěstí a lásky
M

S ženou je to jako s obrazem, hlupák nepozná jakou má cenu dokud nezjistí jak mnoho je za ni ochoten dát druhý.

Není tady

#62 25. 4. 2006 10:10

Paila
Host

Eva77 napsal(a):

Chystám se mu to říct, ale ještě nemám tu odvahu, ale vím, že to jednou udělám. Přemýšlím nad tím neustále. Dneska jsem byla celý den v práci a tam je mi fajn, netrápím se tím tolik. Ale jak mám být doma, tak to je konec.
Budu vás informovat, nevím, kdy se mu to odhodlám říct, ale napíšu vám to určitě. Možná zítra, možná pozítří, nevím. Je to těžké. Proč je to tak těžké mu to povědět? Vždyť mě samotné by se moc ulevilo.sad

Evičko, tím, že to v sobě skrývaš se zabijíš a pokud tě to opravdu tak šíleně zžírá tak to tvůj přítel na tobě musí poznat, jen se taky ovládá. Možná ti dává čas na to, abys mu to řekla.

I já měla tajemství před svým přítelem, ale jednou jsem zkrátka vletěla do pokoje jak neřízená střela a všechnu mu bleskurychle vyklopila se zavřenýma očima. Byl trochu vykulený, ale v podstatě mi řekl, že už to zaslechl, ale bylo mu blbé se mě na to zeptat. Nejednalo se sice ani o potrat, porod nebo adopci, ale uvnitř jsem se zžírala úplně stejně jako ty.

Dopadlo to tak, že jsem si pobrečela v jeho náručí a pomohl mi si to uvnitř vyřešit. Musím říct, že můj tehdejší přítel a nynější manžel rozhodně není dokonalý, ale vážím si toho, že mě dokázal akceptovat takovou jakou jsem.

Takže určitě mu to řekni, protože se ti uleví. Minulost sice nikdy nezmizi ani ji nezměníš, ale můžeš se s ní poučit. Opravdu, řekni mu anebo napiš, nebo pozvi kamarádku anebo s ním jdi k tomu psychologovi anebo já nevím jiný způsob, ale zkrátka nějakým způsobem mu to oznam, ne kvůli němu, ale hlavně kvůli tobě samotné.

Klidně mu řekni, že nevíš, co máš na to říct, on ti zřejmě řekne to samé. Neznám tebe ani tvého přítele, ale určitě bude pro váš pro oba lepší, když to budete oba vědět.

Jinak, kdo ví, možná, že i tvůj přítel má někde dítě, o kterém možná ani neví a navíc i tvému příteli bylo 17-náct, takže ...

Každopádně, z hluboka se nadechni a oznam mu to.

#63 27. 4. 2006 14:55

Paila
♥♥♥♥---

Eva77: tak co, jak jsi se rozhodla? Reknes mu to nebo ne? Preji hezky den. smile

Není tady

#64 27. 4. 2006 15:23

Eva77
Host

Paila napsal(a):

Eva77: tak co, jak jsi se rozhodla? Reknes mu to nebo ne? Preji hezky den. smile

Ještě ne, jsem srab, ale dneska jedem na večeři, tak snad. Bojím se.
Držte mi palečky. Hlavně potřebuji odvahu.

#65 27. 4. 2006 15:36

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Večer na tebe budem,Evi, všichni moc myslet. Posílám ti internetovou pussa, pak dej co nejdřív vědět, jak to "vzal". Určitě to dobře dopadne. Pá a drž se. A hlavně už mu to řekni, ať se netrápíš.

Není tady

#66 27. 4. 2006 16:00

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Taky držím palce. Bude to dobrý, uvidíš. On už taky něco zaslechl´ a pokud se mu svěříš a vysvětlíš své pohnutky, proč jsi mlčela, tak to pochopí. Třeba ne hned, ale přežvýká si to v hlavě a bude dobře. Pa.

Není tady

#67 27. 4. 2006 16:13

avalonka
♥♥♥♥♥♥-

Taky na tebe myslím, Evo. Hele a zase to nelámej přes koleno. Kdyby se ti ještě dneska večer kroutily odporem palce u nohou, tak s tím ještě pár dní počkej. Myslím, že jsi rozhodnutá, takže je to jen otázka času a pár dní se to už neposere. Ehm, pardon nepo....e.

Není tady

#68 27. 4. 2006 16:21

Paila
♥♥♥♥---

Eva77 napsal(a):

Paila napsal(a):

Evicko, vidis, nejsem jedina, kdo na tebe mysli. smile Preji Ti hodne odvahy u te vasi vecere a neboj se! Ulevi se ti. Drzim palecky. wink

Není tady

#69 3. 5. 2006 9:35

Paila
♥♥♥♥---

Paila napsal(a):

Eva77 napsal(a):

Paila napsal(a):

Evicko, vidis, nejsem jedina, kdo na tebe mysli. smile Preji Ti hodne odvahy u te vasi vecere a neboj se! Ulevi se ti. Drzim palecky. wink

Tak jak jsi se rozhodla. Vi to anebo ne? Dej vedet. Opatruj se! wink

Není tady

#70 3. 5. 2006 9:43

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

I já se hlásím s dotazem, Evo77. Tak jak jsi/jste na tom?

Není tady

#71 3. 5. 2006 10:44

Eva77
Host

Tak ahoj, neví to. Ještě jsem mu to neřekla. Jsem zbabělá!! Achjo, jak dlouho mě to ještě bude trápit. Nemám dost odvahy. Teď jsem byla převážně v práci, takže jsme se moc neviděli. Tuhle na tý večeři na mě poznal, že se něco děje. Dokonce se mě ptal, jestli v tom není jiný mužský. Řekla jsem mu, že mě by nikdo nechtěl. Tak se ptal, co mě tedy trápí, řekla jsem mu, že jsem unavená z práce, že bych si potřebovala odpočinout. To jsem ale srab!!! Mohla jsem to už mít za sebou.

#72 3. 5. 2006 10:48

anaid41
♥♥♥----

Teda holka, pěkně si komplikuješ život. Už dávno jsi měla být pryč a začít znova - na férovku ( s přítelem nebo bez  ). Ty si to pěstuješ, neovlivníš nic a budeš nenávidět celou vesnici. Prostě jsem na rozpacích, jak v tomhle vůbec můžeš žít. 100x nic umoří osla. Mysli na sebe, ať Tvůj život není jedna velká bolest a zapšklost, to by Tě pak nikdo neměl rád :-) Držim palce.

Není tady

#73 3. 5. 2006 11:09

Paila
♥♥♥♥---

Evi77, je to jen ve s tvým rukách. Promarnila jsi skvělou situaci, když se tě zeptat, co se děje, ale to sama nejlíp víš. Pokud se nechceš umořit, tak mu to řekni, ne kvůli němu, ale kvůli sobě, protože se ti uleví. Opravdu to udělej. Mimochodem, už jsi se objednala k tomu psychologovi ? Může ti hodně pomoci a navíc i poradit, jak to máš říct. Hodně odvahy wink

PS: přestaň se ze sebe styděť.

Není tady

#74 3. 5. 2006 11:20

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Evi, vidíš, už tě podezřívá, jestli v tvé zamyšlenosti není jiný chlap!!!
Co když si to fakt myslí?
Vždyť i pro něj to musí být děs, když neví, co s tebou je. Vidí, že se užíráš, že jsi smutná.

Není tady

#75 3. 5. 2006 16:51

Eva77
Host

Tak jsem mu to napsala SMSkou. Byla hodně dlouhá a výstižná, napsala jsem mu všechno co jsem tenkrát udělala a co dneska cítím. Také jsem mu napsala, že se omlouvám, že jsem mu zalhala, že mě to všechno moc mrzí, a že pochopím, když už se mnou dál nebude chtít být. Je mi trapně. Ale už jsem to nedokázala dál držet a říct mu to do očí už vůbec ne. Teď mi několikrát volal, ale já jsem mu to nebrala, napsala jsem mu, že je mi trapně a že se stydím, že nemám tu odvahu s ním teď mluvit. Tak mi odepsal, že večer přijede a promluvíme si o tom. Jsem ráda, že mi vůbec volal. Čekala jsem, že už se mnou nebude chtít ani mluvit. Teď nevím, co budu dělat, až přijede. Asi se hanbou propadnu do země!!!! Vždyť se mu nemůžu podívat ani do očí. To jsou nervy. Ať už je to za mnou.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí