|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Eva77 napsal(a):
Víte, ono to bylo tenkrát vlastně složitější. Ne jenom, že jsem to děťátko nechtěla, ale měsíc před pordem umřel táta náhle na srdeční infarkt. Máma byla už připravená, že bude mít vnuka, ale já ho prostě chladně nechtěla, takže nazbylo než ho dát k adopci. Mohlo to vlastně být všechno i jinak, mohla ho vychovávat mamka sama, ale bylo toho na ní tenkrát taky moc, smrt táty, mě vyhodili z práce, kvůli tomu, že jsem jen cestovala s tím tyrákem, mamka byla na pokraji zhroucení. Dneska mi dovede akorát nadávat, vlastně nemám s kým si o tom popovídat. Mamka mi říká, že jsem si to zpackala sama, tak musím nést následky. Tenkrát na mě mámě domů přišel anonym, bylo tam napsáno, že podporuje a vychovává krypla(jako mě) kolik dětí ještě odložíme, že jsme tím zabili tátu, že se bojíme vylézt z baráku atd....
Kdybych měla tenkrát aspoň ten rozum co teď, tak by k tomu nikdy nedošlo. Mohla jsem mít syna a byla bych ušetřená vysvětlování přítelovi a zlých pohledů lidí.
TAK TO SITUACI DOST MĚNÍ. TO UŽ SE BUDE VYSVĚTLOVAT HŮŘ, ALE STÁLE TRVÁM NA TOM, ŽE BYS TO MĚLA SVÉMU PŘÍTELI ŘÍCT.
BERU ZPĚT TO ŠPATNÉ, CO JSEM O TVÝCH RODIČÍCH NAPSALA. HLAVNĚ O MATCE (NEZNÁM POSTOJ TVÉHO TÁTY) JE MI LÍTO, ŽE TVŮJ TÁTA ZEMŘEL A ŽE TVÁ MÁMA TO NEZVLÁDLA, ALE V DANÉ SITUACI MĚ TO NIJAK NEPŘEKVAPUJE.
JINAK, KDYBY BYLA TEHDY JINÁ SITUACE, TAK BYS SIS MOŽNÁ SVÉHO SYNA V 6-TINEDĚLÍ ZAMILOVALA. KAŽDOPÁDNĚ UŽ SE TO STALO A TO SE ZMĚNIT NEDÁ. MUSÍTE SE S TÍM VŠICHNI NĚJAK VYROVNAT, TY I TVÁ MATKA SI MUSITE ODPUSTIT - VZÁJEMNĚ I SAMI SOBĚ - Z HLUBOKA SE NADECHNOUT A ŽÍT DÁL.
KAŠLI NA OSTATNÍ, TÍM ANONYMEM TOMU OPRAVDU NEPŘIPADALI. SNAŽ SE NĚJAK UROVNAT SI VZTAHY S TĚMI, KTEŘÍ TAM TEHDY BYLI.
NEJDŘÍV SI MUSÍŠ ODPUSTIT SAMA, TAK MUSÍM DÁT OSTATNÍM ŠANCI, ABY TI ODPUSTILI.
OPRAVDU SE OBVIŇOVUJ, TÍM SI NEPOMŮŽEŠ, JEN TĚ TO VNITŘNĚ ROZEŽÍRÁ.
MYSLÍM, ŽE BYSTE MĚLI JÍT NA RODINOU TERAPII (VŠICHNI ZAINTERESOVANÍ JAKO TY A TVÁ MÁMA A ...)
TAK JAK TAK HODNĚ ŠTĚSTÍ,
TYS UŽ V 17-TI PRACOVALA???
Paila napsal(a):
Eva77 napsal(a):
Víte, ono to bylo tenkrát vlastně složitější. Ne jenom, že jsem to děťátko nechtěla, ale měsíc před pordem umřel táta náhle na srdeční infarkt. Máma byla už připravená, že bude mít vnuka, ale já ho prostě chladně nechtěla, takže nazbylo než ho dát k adopci. Mohlo to vlastně být všechno i jinak, mohla ho vychovávat mamka sama, ale bylo toho na ní tenkrát taky moc, smrt táty, mě vyhodili z práce, kvůli tomu, že jsem jen cestovala s tím tyrákem, mamka byla na pokraji zhroucení. Dneska mi dovede akorát nadávat, vlastně nemám s kým si o tom popovídat. Mamka mi říká, že jsem si to zpackala sama, tak musím nést následky. Tenkrát na mě mámě domů přišel anonym, bylo tam napsáno, že podporuje a vychovává krypla(jako mě) kolik dětí ještě odložíme, že jsme tím zabili tátu, že se bojíme vylézt z baráku atd....
Kdybych měla tenkrát aspoň ten rozum co teď, tak by k tomu nikdy nedošlo. Mohla jsem mít syna a byla bych ušetřená vysvětlování přítelovi a zlých pohledů lidí.TAK TO SITUACI DOST MĚNÍ. TO UŽ SE BUDE VYSVĚTLOVAT HŮŘ, ALE STÁLE TRVÁM NA TOM, ŽE BYS TO MĚLA SVÉMU PŘÍTELI ŘÍCT.
BERU ZPĚT TO ŠPATNÉ, CO JSEM O TVÝCH RODIČÍCH NAPSALA. HLAVNĚ O MATCE (NEZNÁM POSTOJ TVÉHO TÁTY) JE MI LÍTO, ŽE TVŮJ TÁTA ZEMŘEL A ŽE TVÁ MÁMA TO NEZVLÁDLA, ALE V DANÉ SITUACI MĚ TO NIJAK NEPŘEKVAPUJE.
JINAK, KDYBY BYLA TEHDY JINÁ SITUACE, TAK BYS SIS MOŽNÁ SVÉHO SYNA V 6-TINEDĚLÍ ZAMILOVALA. KAŽDOPÁDNĚ UŽ SE TO STALO A TO SE ZMĚNIT NEDÁ. MUSÍTE SE S TÍM VŠICHNI NĚJAK VYROVNAT, TY I TVÁ MATKA SI MUSITE ODPUSTIT - VZÁJEMNĚ I SAMI SOBĚ - Z HLUBOKA SE NADECHNOUT A ŽÍT DÁL.
KAŠLI NA OSTATNÍ, TÍM ANONYMEM TOMU OPRAVDU NEPŘIPADALI. SNAŽ SE NĚJAK UROVNAT SI VZTAHY S TĚMI, KTEŘÍ TAM TEHDY BYLI.
NEJDŘÍV SI MUSÍŠ ODPUSTIT SAMA, TAK MUSÍM DÁT OSTATNÍM ŠANCI, ABY TI ODPUSTILI.
OPRAVDU SE OBVIŇOVUJ, TÍM SI NEPOMŮŽEŠ, JEN TĚ TO VNITŘNĚ ROZEŽÍRÁ.
MYSLÍM, ŽE BYSTE MĚLI JÍT NA RODINOU TERAPII (VŠICHNI ZAINTERESOVANÍ JAKO TY A TVÁ MÁMA A ...)
TAK JAK TAK HODNĚ ŠTĚSTÍ,
TYS UŽ V 17-TI PRACOVALA???
Ano v 17-ti jsem pracovala, byla jsem totiž takovej lempl, že jsem se ani nevyučila. Učila jsem se jeden rok na švadlenu, praxe byla dobrá, ale škola horší, nakonec učitelka řekla rodičům, že to nemá smysl, abych dál setrvávala v učení, tak táta řekl, že když se nechci učit, budu tedy pracovat. Takže 16-nácté narozeniny už jsem slavila v práci. V 17-nácti jsem se zamilovala do tyráka, který dovážel do naší fabriky materiál a s tím jsem začala jezdit, takže jsem naflákala v práci áčka, tím pádem mě vyhodili. A v té době jsem taky přišla do jiného stavu.
Pak porodila, šla znova do práce, tam si časem našla nynějšího přítele. Teď žiju spořádaný život, ale jsem z toho všeho zralá na psychiatrii. A čím víc roky přibívají, tím je to horší.
Co k tomu dodat- snad že s přibývajícím věkem vidíme chyby, které jsme dřív udělali. To jsme dřív neviděly.
Nevím, co k tomu víc dodat. Vím, že ti to nepomůže, tohle konstatování. Ale s tím, že jsi dala syna k adopci, se budeš muset smířit, jinak fakt skončíš sebevraždou, nebo pokud se ti sebevražda nepovede, někde v blázinci.
Různí lidé dělají různé chyby, nikdo není neomylný.
Bohužel si ale myslím, že čím budeš starší, budeš na svého syna myslet víc a víc. A jak ti tady někdo radil další dítě- podle mě je to částečné řešení. I když svého syna nikdy ze svého srdce nevymažeš. To nejde.
Ještě se chci, Evi, zeptat, oni ti ho po porodu ukázali? Mám totiž dojem, že asi jo.
Není tady
Tak to je drsné, ale není to konec světa. Pokud máš šanci, vyuč se, dostuduj ... (dálkově při práci). I já jsem udělala pár chyb, kterých jsem dlouho litovala. Snaž si svoji minulost odpustit. Už se to stalo, už ji nezměníš, ale budoucnost pozměnit můžeš. Snaž si to vyříkat s mámou a snaž se ji obejmout a pokud to tak budeš cítit, tak se i omluv. Pokud tě nepustí k sobě, napiš jí dopis anebo mail. A PAK SE SNAŽ UDĚLAT TLUSTOU ČÁRU A ŽÍT DÁL
Já vím, lehko se to řekně, ale ...
Každopádně vyhledej psychologa, kterému důvěřuješ.
Neboj se sama sebe a nestyd se za sebe a hlavně se už neutápěj ve své bolesti. Z hluboka se nadechni, promysli si, jaké jsou tvoje priority v životě a hurá na to.
Přeji hodně odvahy.
Leila napsal(a):
Co k tomu dodat- snad že s přibývajícím věkem vidíme chyby, které jsme dřív udělali. To jsme dřív neviděly.
Nevím, co k tomu víc dodat. Vím, že ti to nepomůže, tohle konstatování. Ale s tím, že jsi dala syna k adopci, se budeš muset smířit, jinak fakt skončíš sebevraždou, nebo pokud se ti sebevražda nepovede, někde v blázinci.
Bohužel si ale myslím, že čím budeš starší, budeš na svého syna myslet víc a víc. A jak ti tady někdo radil další dítě- podle mě je to částečné řešení. I když svého syna nikdy ze svého srdce nevymažeš. To nejde.
Ještě se chci, Evi, zeptat, oni ti ho po porodu ukázali? Mám totiž dojem, že asi jo.
Po porodu mi ho ukázali, vlastně jsem ho měla celý týden u sebe v porodnici. To že ho dám k adopci jsem se rozhodla až když mě měli pustit z porodnice. Tak jsem byla hnusná!!! Kojila jsem svého syna a pak se ho vzdala. Říkám, dneska se stydím sama před sebou, nejradši bych se ani neviděla. Nebýt přítele, asi bych už nebyla, nebo byla, ale někde v léčebně.
Teď dělám uklízečku, nikde jinde uplatnění neseženu, ale chtěla bych si udělat nějakou rekvalifikaci, ale to až na tom budu líp psychicky, jestli vůbec kdy budu. Hodně moc by se mi ulevilo, kdybych to dokázala přítelovi říct a on by to pochopil. Byl by to člověk, se kterým bych si o tom mohla promluvit. To ale budu muset navštívit prvně nějakého odborníka. Myslíte, že by šlo, kdyby šel k psychologovi se mnou a společně s tím psychologem bychom mu to řekli? Nejprve bych samozřejmě psychologa seznámila s mým problémem a potom mu to pověděli. Zdá se mi to lepší řešení, než kdybych mu to měla říci sama, to nedokážu.
Evi, já si taky myslím, že přítel to musí vědět, takováhle záležitost se přece léta neutají, ještě k tomu¨, když tam všichni pomlouvaj.
Takže hlavu vzhůru a pěkně mu to řekni.Pokud tě opravdu miluje, pochopí to, ale může se stát, že ho to zarazí, což by byla normální reakce. Tak mu dej čas, at si to v klidu probere a určitě bude dobře. Jen to neoddaluj.Přeju hodně štěstí.
A ještě k té "nejlepší kamarádce": Přátelé tě v průšvihu mají podržet a ne opustit.Takže vidíš, že to nebyla dobrá kamarádka. Taková by mi nestála ani za pohled. 
Není tady
Evo,
v životě to chodí tak, že vše, co se nám stane, se stane správně
Připadá ti to jako nemožné? Není to nemožné - je to pravda. I to nejhorší, co tě v životě potká, tě potkat mělo a jak říkával můj psycholog - nic není špatně. Ty největší chyby našeho života, ty největší průšvihy a ta největší neštěstí mají svůj smysl, jenže to mnohdy pochopíme až o pár roků později.
Nemá žádného smyslu litovat toho, co se stalo. K čemu myslíš že je to dobré. Co to dneska změní? Nic, viď? Tak s tím přestaň ztrácet energii. Přestaň ještě dneska, protože se lituješ a obviňuješ naprosto zbytečně. Nepomáháš tím ničemu, jen ses nechala okolím totálně připravit o duševní rovnováhu.
Tím, že bereš názory ostatních vážně a necháš se jimi odsuzovat, se na sobě proviňuješ stejnou měrou jako oni. Obviňuješ totiž sama sebe stejně nelítostně jako ti hajzlové, co žijí kolem tebe.
Pokud se k tobě okolí chová způsobem, jakým píšeš, totálně se na ně vyser!! Tento vulgární výraz zde volím záměrně, abych mu dala opravdovou sílu.
První krok k tomu, aby byla šťastná (a opravdu budeš, to mi věř!), je přestat se obviňovat. Když ti těsně před porodem umřel tatínek, byla jsi bez partnera, matka byla na prášky a tobě bylo POUHÝCH 17 let (!), jak by se asi rozhodlo mnoho z nás ve tvé situaci. Stejně jako ty. Neříkám, že všichni by dali dítě k adopci, ale jistě by to některé z nás udělaly.
Já opravdu nechápu, z čeho se obviňuješ???? Byla jsi dítě, naprosto neschopné vychovat bez opory matky, partnera a hodných lidí další dítě. Prostě by ses o něj bývala sama nepostarala. Nikdo ti nepomohl, všichni se postavili proti tobě. Kdyby se ti to stalo ve 25 letech, je to možná něco jiného, ale v 17 jsem já byla na vrcholu puberty a vím, že by mé dítě trpělo, že je jeho máma naprostý tele.
Takže se zbav toho pocitu viny. Jinak nikam nepokročíš.
Tvůj partner zní jako prima chlap. Najdi konečně (možná poprvé) odvahu stát si za tím, kdo jsi, a řekni mu celou pravdu. I s okolnostmi smrti tvého otce před porodem. Tohle tvůj partner pochopí. A nepochybuj o tom, že jsi pro něj dost dobrá. Jsi super holka, jen tomu konečně musíš uvěřit! 
Není tady
Eva77 napsal(a):
Leila napsal(a):
Ještě se chci, Evi, zeptat, oni ti ho po porodu ukázali? Mám totiž dojem, že asi jo.Po porodu mi ho ukázali, vlastně jsem ho měla celý týden u sebe v porodnici. To že ho dám k adopci jsem se rozhodla až když mě měli pustit z porodnice. Tak jsem byla hnusná!!! Kojila jsem svého syna a pak se ho vzdala. Říkám, dneska se stydím sama před sebou, nejradši bych se ani neviděla. Nebýt přítele, asi bych už nebyla, nebo byla, ale někde v léčebně.
Teď dělám uklízečku, nikde jinde uplatnění neseženu, ale chtěla bych si udělat nějakou rekvalifikaci, ale to až na tom budu líp psychicky, jestli vůbec kdy budu. Hodně moc by se mi ulevilo, kdybych to dokázala přítelovi říct a on by to pochopil. Byl by to člověk, se kterým bych si o tom mohla promluvit. To ale budu muset navštívit prvně nějakého odborníka. Myslíte, že by šlo, kdyby šel k psychologovi se mnou a společně s tím psychologem bychom mu to řekli? Nejprve bych samozřejmě psychologa seznámila s mým problémem a potom mu to pověděli. Zdá se mi to lepší řešení, než kdybych mu to měla říci sama, to nedokážu.
To je moc dobrý nápad. Říct to příteli u psychologa. To udělej. Uvidíš, že pak se věci rozhýbají k lepšímu. Začni si věřit - máš na to!!! 
Není tady
Já jsem věděla, že jsi ho musela zahlídnout. A co víc, ty ses o něho normálně starala!!! Nějak jsem to poznala.
No, já nevím, co poradit.
Pokud se dítě matka rozhodne dát dítě k adopci, tak se matce nesmí ukázat. Pokud jí dítě jen někdo ukáže, a to se nesmí, je to trauma na celý život.
No teď opravdu už nevím, jak ti poradit. Zapomenout nemůžeš, to nejde.
Moje jediná rada- řekni to příteli dnes, jinak se z toho fakt "zblázníš".
Držím ti palečky, netrap se. Ozvu se až večer. Měj odvahu, řekni to příteli, ať v tom nejsi sama.
Není tady
Evičko, pokud chceš začít nový život, tak s novými myšlenkami. Tenkrát jsi asi udělala to nejlepší, cos mohla. Byla jsi nepřipravená bez ničeho a bez citu k tomu dítěti. Kdybys ho měla, tak by z něho vyrostl chlapeček, který by byl dost nešťastný. Něměl by tátu, vlastně ani pořádnou laskavou mámu a vše, co mají chtěné děti. Teď je určitě někde hýčkaný a má se blaze, Tys mu poskytla krásnější život. Taky mohla si jít na přerušení a na světe by nebyl. Určitě by bylo lepší, kdyby ses z vesnice odstěhovala nadobro a žila v klid. Příteli to určitě řekni. Podle toho i jak se zachová, tak poznáš, jak tě bude chápat v dalším životě. pokud uvidíš odpor, pohrdání apod., nemá smysl dál v tomto vztahu setrvávat. A třeba budeš mile překvapená a budeš mít vedle sebe chápajícího spojence. Ale výčitky si určitě nedělej, poskytla jsi jednomu člověku daleko krásnější život s více možnostmi, tak co si přece vyčítat.
Evo 77 - nic si nedělej z lidských řečí. neříkej žádná kdyby..., protože co se stalo, stalo se. Tenkrát v 17 letech jsi prostě díte nechtěla a basta! prostě by ti překáželo a tomu se nesmí nikdo divit, ani ti to připomínat.Každej se prostě nějak chováme, něco upřednostňujeme a podle toho žijeme...ˇˇZe tenkrát zrovna umřel tvůj tatínek, že by se mamka starala o tvoje dítko jao o vlastní, kecy, kecy, samo, že mohlo být vše jinak, ale stalo se, je to tak jak to je, a nenech si dál kecat do života. tenkrát sis taky nenechala,k souhlasilas s adopcí, teď ničeho nelituj a žij dál!!!
Není tady
Evčo, tak co, jak jsi na tom? Rozhodla ses, že mu to řekneš? Nebo ne?
Není tady
Eva 77,určitě mu to řekni.Ono se i Tobě uvolní psychyka a spoustu věcí budeš dělat jinak,váš vztah bude stát na pevnějších kořenech a vůbec i problémy běžného charakteru budeš řešit jinak. Takhle jsi velice zranitelná a věř mi,že k problémum se je třeba postavit čestně.Uvidíš jak to zapůsobí na tvého přítele,ale nech mu čas aby si vše mněl možnost si přežvějkat. Kdyby to mnělo dopadnout vaším rozchodem,tak to ber jako zkušenost a jdi dál. Já mněla sousedku,která mněla stejný problém.Nakonec se to vyřešilo tak,že do restaurace,kde byla s přítelem na večeři přišla její kamarádka a tá mu to v její přítomnosti řekla a pak od nedopitého vínka odešla a nechala je,aby si to probrali spolu.Vše dopadlo dobře.A také to tobě přeji.
Není tady
Vůbec Vás neodsuzuju. Dala jste život dítěti a dala jste mu šanci vyrůst v láskyplném prostředí úplné rodiny. Lidi, co vám to mají za zlé, jsou blbci a ignoranti. Kašlete na ně. Kdybyste to tehdy dala pryč, byla byste lepší? Dokud budete před lidmi klonit hlavu, budou Vám po ní šlapat. Vzchopte se! Řekněte to tomu Vašemu. Hned. Bez emocí, bez viny. Je to vaše věc, co bylo předtím, než jste ho poznala. On, pokud Vás miluje, si Vás bude vážit. Uvidí, že jste férová a že pro Vás on a Vaše budoucí dítě budou hodně znamenat. Jste poučená a vyučená. Asi bych se na Vašem místě odstěhovala někam jinam. Když máte kolem sebe takové "lidi". Neutápějte se ve výčitkách. Zničíte se. Nikomu tím nepomůžete. Kdo vás má rád, neodsoudí Vás. Proč vám matka nepomohla? Je sprosté, že Vám to připomíná. To není maminka, ale macecha. Dejte svému okolí najevo, že jste sama se sebou spokojená. S nikým nic nerozebírejte, každému je do Vás houby. Věřte mi. Držím palce. mějte se dobře a hodně štěstí!
Neřekla jsem mu to. Jsem srab, nedokázala jsem to. Už jsem si včera večer v jednu chvíli myslela, že mu to povím, ale pak jsem couvla. Snažím se před ním chovat normálně, nic na mě jěště nepoznal. Ale myslím, že tohle už dál nevydržím a řeknu mu to. Dneska je mi dobře, ne sice úplně, ale rozhodně líp. A to díky vám. Dáváte mi sebevědomí a odvahu.
Kdybych tenkrát šla na potrat, nebyla bych možná tak nešťastná. Lidé se na potraty koukají jinak, pro ně to není tak hnusné, jako dát dítě k adpoci. Sousedka byla na potratu 4krát, poprvé, když jí bylo 14-náct. A tý si nikdo ani nevšimne, nikdo jí nepomluví. Její máma mi tu dělá dusno ve vsi, pořád o mě mluví jako o vyvrhelovi. Ale na svojí dcerunku se nepodívá. Myslím, že by mi nebylo nic platné, kdybych se odstěhovala, svět je malý a všude mě bude někdo znát.
Evo 77,
to máš pravdu, že svět je malý.....no, pomluvám nezamezíš, nakonec sousedka byla 4 x na potratu a je to OK, ty jsi naopak udělala někoho šťastným, tak tě pomlouvají...uvědom si svoji cenu, uvědom si, že tys udělala .- na rozdíl od jiných maximum a buď naopak na to hrdá, a při pomluvách dej světu vědět, že na to hrdá jsi....jak jsem již psala, já tenkrát na potrat šla, absolutně mě nenapadlo donosit a nechat někomu, .Já toho nelituju, nemyslím na to, ale tebe naopak obdivuju, žes toto dokázala, žes dokázala dát životu šanci a dát šanci někomu, kdo je teď velmi spokojený...
Zkus se na to podívat z tohoto úhlu - protože takhle jsi to tenkrát myslela, a kdyby někdo něco říkal, objasni mu utto situaci takto a o tom pak není debaty.
Držím ti palce, ale lidi jsou zlí... a přiznám se, že mi ani nenapadlo, že by se někdo mohl hrabat v cizí minulosti...každý máme svou minulost,
Není tady

Eva 77
- možno by stálo za úvahu :
napísať mu to, stručne, čo sa stalo, na jednu stranu A4, nič viac, žiadny sloh, aby to vôbec dočítal, a aj dôvod prečo si mu to nepovedala, nikoho by som v tom liste neobviňovala,ani ľudí, ani mamu, ale ani seba, vecne by som skonštatovala, čo sa vtedy stalo, a ako to vidím teraz, neviniť, len povedať, je to naozaj tvoja minulosť, nič s ňou už teraz nespravíš, popola si si na hlavu už nasypala dosť sama v sebe aj pred ľuďmi, ......a dať mu to večer prečítať pri poháriku dobrého vínka-v kľude, keď mu to nedokážeš povedať, nech číta, aspoň máš istotu, že to čo si mu dala na papier-tak že si sa tam vyjadrila zrozumiteľne-a aspoň uvidíš ako reagovať, /keď by si mu to dala len tak, nech si to prečíta kedy chce, nemôžeš na to reagovať, mne by sa to nepáčilo/
Není tady

a na ľudí sa môže vykašľať aj on, aj ty, ukáž im, že máš na viac, ako si oni o tebe myslia, z nadhľadom a bez urážok
a chcem vidieť, koľké ženy, by a ako zvládali dať dieťa na adopciu, máš môj obdiv, ja naozaj nie
- prestaň sa podceňovať, stojíš omnoho za viac, ako si ty sama, o sebe myslíš
Upravil(a) katafyge (23. 4. 2006 13:22)
Není tady
Katafyge: v podstatě souhlas, ale proč by mu vůbec měla cosi psát, či říkat, byl a je to, sakra, jají život a její rozhodnutí. Ostatně ona ho taky nezpovídá, kolikrát zasunul ( pardon), či kolikrát měl nějaké děvče, které se třeba taky dostalo do takovéto situace.... ato je dle mě némlich to samý..
Není tady

Michaela.43, trápi ju to, potrebuje pochopenie aj od neho, keď má s ním žiť
a predsa len, na svojich predchádzajúcich partnerov, alebo následky spôsobu doterajšieho života, alebo minulosť je človek dosť viazaný, hlavne, ak tam sú, tie následky, / aj keď dieťa nie je s ňou /,
- predchádzajúci patneri ?, každého páru vec, či a ako si povedia, každý sme iný, a každý unesieme inú úprimnosť / zase len záleží od toho čo máme za sebou /
Není tady

katafyge napsal(a):
Michaela.43, trápi ju to, potrebuje pochopenie / či skôr prijatie, taká aká je / aj od neho, keď má s ním žiť
a predsa len, na svojich predchádzajúcich partnerov, alebo následky spôsobu doterajšieho života, alebo minulosť je človek dosť viazaný, hlavne, ak tam sú, tie následky, / aj keď dieťa nie je s ňou /,
- predchádzajúci patneri ?, každého páru vec, či a ako si povedia, každý sme iný, a každý unesieme inú úprimnosť / zase len záleží od toho čo máme za sebou /
Není tady
Evo 77, to bylo tenkrát a dnes je dnes. Pokud tvůj přítel má stát po tvém boku celý život, tak ho tato skutečnost o dítěti neodradí. No a pokud váš vztah není dokonalý, tak ho to odradí a třeba se rozejdete. Ale aspoň budeš vědět na čem jsi, když mu to řekneš.
Zlé zprávy a klevety se šíří rychlostí světla a ty nezastavíš. Bude lepší, když mu to řekneš sama a také mu vysvětlíš, jak jsi se tenkrát cítila a co jsi všechno prožívala.
Že jsi dala dítě k adopci a že tě to mrzí, na to je příliš pozdě. Ber to jako skutečnost a musíš věřit, že tvé dítě se má dobře a je v rodině, kde ho opravdu chtěli. Ty na tom už nyní nic nezměníš.
Tvoje myšlenky, které tě trápí jsou důkazem, že jsi se s celým problémem stále nesmířila - tíží tě svědomí. Bylo by dobré, kdyby jsi opravdu navštívila psychologa, který by ti to tvé klubko starostí pomohl rozmotat a najít cestu ze začarovaného kruhu. Myslím si, že hodně tvoje rozhodnutí tenkrát ovlivnila tvoje matka, protože její postoj k tobě také není ten pravý ani dnes.
Ale toto vše ti jistě pomůže vyřešit psycholog. Jakmile se vyrovnáš sama se sebou a najdeš vyřešení problému, získáš vnitřní klid a potom tě nerozhází ani řeči lidí ve vesnici.
Přeji ti hodně štěstí a spokojenosti s přítelem.
Není tady
Evi, sama jsem měla první dítě a byla jen o málo starší než ty. to je ovšem jediná podobnost, ve všem ostatním jsem na tom byla tenkrát "líp" a moje dcera byla chtěná. i já jsem byla tenkrát po porodu celkem "chladná" a pravý mateřský pud a láska k dítěti se objevila až později, při celodenním kontaktu....
a Evi, myslím, že bys to svému příteli říct měla. přece nebudeš žít celý život ve strachu, že se to doví a hlavně : budeš se celý život hlídat co mu můžeš říct a co ne, nebudeš mu moci důvěřovat?
Není tady
Evi, jestli tomu správně rozumím tak tvá švagrová o všem ví. Pak tě můžu ujistit, že já se cokoliv dozvědět o bratrově nastávající tak to bráchovi rozhodně řeknu. Věřím tomu, že tvůj přítel už o všem dávno ví, jen čeká až k němu budeš upřímná řekneš mu pravdu sama. Musí tě mít opravdu rád, tak s pravdou ven. Představ si že mu to někdo řekne před svatbou, což by pro tebe bylo ještě horší. Nebo až budete mít spolu děti.....určitě budeš mít někde v papírech napsáno, že se jedná o tvůj druhý porod.......atp.......
Eva77: Milá Evi, přečti si znova oba příspěvky od Avalonky. A čti je pořád dokola. Ona má ve všem pravdu. A mimochodem - já před tebou smekám klobouk. Donosit dítě a dát jej k adopci, to znamená dát mu právo na spokojený život, s hodnými a laskavými rodiči po boku. Udělalas to nejlepší, cos mohla. Věř si, jsi proto hodná holka. Sama ukazuješ na ženy, které volily potrat. Máš pravdu - okolí se na ně dívá jinak. Ale kdo říká, že ten pohled je správný? Z mého hlediska jde o zabití plodu, který tak nedostane šanci na život....neodsuzuju ty ženy, ale dítě donosit a dát k adopci je podle mě mnohem morálnější. Dala jsi mu to, co jsi v rámci svých možností měla. Neodsuzuj se za to, neviň se z toho. Jsi hodná a citlivá žena. A co víc, výčitkami kvůli minulosti stejně nic nespravíš, jen si zavíráš vrátka k lepšímu a šťastnějšímu životu v přítomnosti. Také věřím tomu, že věci se dějí s nějakým smyslem. Procházíš si velkým trápením, kdyby nebylo adopce, nedošla bys k němu....zůstala bys tou hloupou mladou holkou, která se ani nevyučila, která by třeba ani nepracovala, která by motala hlavu ženáčům.....dneska píšeš, že o toho chlapa bys nezavadila....vidíš...posunula ses a budeš se posouvat ve svém životě dál. Jen k lepšímu. Věř si. Udělalas tehdy dobře, moc dobře. Mnohem lépe než ty ženy, které volily potrat. Tím je samozřejmě nechci odsuzovat. Každý má své důvody a každá situace je jedinečná a není na nikom, aby druhé soudil, protože jejich situaci posoudit neumí ani při nejlepší vůli. Tohle si nikdo nemá dovolovat ani vůči tobě, Evi.
Příteli bych se svěřila, čím déle mu to budeš tajit, tím bude větší pravděpodobnost, že se to dozví bez tvého vysvětlení. Ztratí v tebe důvěru, přestane ti věřit. Vaše vztahy to nahlodá. Čím dřív mu to vysvětlíš ty, se všemi okolnostmi, tím lépe pro vás oba. Držím ti palce a přeju ti, abys opravdu natrefila na toho pravého, který při tobě bude stát i v tomto případě. A znovu ti opakuji - není žádná ostuda, žes dítě dala k adopci. V tvém případě to bylo jediné řešení, které ti zbylo, a bylo správné! I když okolí má možná jiný názor. Na okolí kašli. Moje babi říká "Kdo tě pomlouvá, ten ti na chleba nepřidá. O ty se nestarej." A má pravdu. Drž se 
Není tady