Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 21. 4. 2006 17:00

Eva77
Host

Jak s tím mám žít?

Ahoj všem,
až si přečtete můj příspěvek, tak mě mnoho z vás jistě odsoudí, nebudu vám to mít za zlé, vlastně jsem na to zvyklá, ale bolí to.
Když mi bylo 17-náct, nechtěně jsem přišla do jiného stavu, byla jsem mladý nevybouřený střevo, neměla jsem ponětí, jak se postarat o dítě, spíše jsem neměla zájem, nicméně, byla jsem tak hloupá, že jsem ani nešla včas ke gynekologovi, šla jsem tam až když bylo pozdě. Byla jsem poblázněná ženatým řidičem kamionu. Čtyřicetiletý, ale pěkný chlap, no dneska bych o něj nezavadila. Ale k věci, narodil se mi krásný, zdravý chlapeček a já jsem udělala tu OSUDOVOU CHYBU, dala ho k adopci. Dneska, když se ohlédnu zpátky, tak je mi ze sebe zle, dokonce někdy přemýšlím o sebevraždě. Brečím snad obden, vím, že bych potřebovala k psychologovi, ale nemám tu odvahu mluvit o tom s někým z očí do očí. Lidé z vesnice o tom samozřejmě vědí, na malé vesnici se nic neutají, taky mi to dávají patřičně najevo, neodpovídají mi na pozdrav, a kdyby oči zabíjeli, tak jsem mrtvá. Co hůř, mám přítele, máme se brát, on o tom samozřejmě neví a já nevím, zda mu to říct, nebo ne. Myslím, že se to stejně jednou doví od zlých jazyků. A co pak? Také mám tak "skvělou" švagrovou, která bydlí se mnou ve vesnici a neustále to těm lidem tady připomíná, říká, že mám komplexy z toho, že jsem dala dítě k adopci. Takže už je jen otázka času, kdy se to přítel doví. Také máma, když je na mě naštvaná, tak mi nadává, že jsem k..., ať si vzpomenu, co jsem tenkrát udělala. Ptám se vás, jak s tím mám žít? Nevím, jestli budu mít dál vůbec sílu s tím žít.....jsem odepsaná.

#2 21. 4. 2006 17:18

avalonka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: Jak s tím mám žít?

Milá Evo,

odsouzeníhodná nejsi ty, ale všichni ostatní, o kterých píšeš. To za prvé. Zapamatuj si, že ti, kteří se nejvíc starají o problémy druhých, mají ve skutečnosti ještě mnohem větší problém. Problém, který se jmenuje: závist a zloba.

Nikdy se nesnaž těmhle lidem něco vysvětlit. Nejsi vůbec povinná se jim zpovídat ze svých chyb. Protože oni ti v dané chvíli nepomohli a ty jim tedy nic nedlužíš. Ani vysvětlení ne. Vykašli se ZCELA A ÚPLNĚ na to, jak na tebe lidi koukají. Když uviděj, že to s tebou nic nedělá, přestanou je ty jedovaté pohledy a pomluvy bavit. Sami jsou to zbabělci, sami mají máslo na hlavě.

Za druhé:
Nevidím nic nemorálního na tom, že jsi dala děťátko k adopci. Ono na tom totiž nic nemorálního není. Dát zdravé dítě těm, kteří po něm touží a nemohou ho mít, dát jim ho když se o něj nemůžu postarat sama, to je spíš hrdinství než zbabělost. Protože to prospěje jak dítěti (které bude milované a zabezpečené), tak i jeho adoptivním rodičům (kteří budou šťastní).

Za třetí:
Je mi moc líto, že se ti po miminku stýská. Tady ti holčičko neporadím nic. S tím se budeš muset vyrovnat. Pochopit, že dítě nemůžeš žádat zpátky. Je to sice příliš vysoká cena za jedno "malé" mladické uklouznutí, ale každý z nás někdy zaplatil příliš mnoho za malou chybu. Doporučuju ti určitě navštívit psychologa. Sama se s tím nesrovnáš. To je téměř jisté. Mně osobně terapeut moc pomohl.

Za čtvrté:
ROZHODNĚ to svému budoucímu muži řekni. Projevíš tím respekt a úctu k jeho osobě. A také důvěru. Řekni mu to s důvěrou, protože v 17 není nikdo prorokem a chyby děláme každý. Věřím, že to pochopí. A ocení, že se tu "novinu" nemusel dozvědět od nějaké dobré duše, která si to pěkně přibarví a udělá z tebe stvůru.

A za páté:
Držím ti palce, abys vykročila už do zítřejšího slunečného dne plná radosti z toho, jak krásný život leží před tebou, po boku prima chlapa, s vědomím, že tvoje děťátko je právě teď někde moc šťastné (protože má prima mámu, která ho nezabila potratem a umožnila mu žít s lidmi, kteří se mu věnují). Abys už od zítřka dokázala s úsměvem a pochopením pohlédnout na ty zlé lidi, protože oni nejsou zlí, jsou nešťastní a proto chtějí škodit ostatním.
Přeju ti, abys byla šťastná. Jak se to dělá? Prostě buď! Nedělej si starosti s tím, co se stane, NEODSUZUJ SE (s tím hnedka přestaň!!), a usmívej se. Život je prima. To mi věř! smile

Upravil(a) avalonka (21. 4. 2006 17:20)

http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

#3 21. 4. 2006 17:22

Pešta
♥♥♥♥---

Nikdo nemá právo druhého odsoudit.
V 17 ještě nemáš ten správný mateřský pud a tak jsi udělala co se Ti tenkrát zdálo nejlepší rozhodnutí. A co rodiče ještě jsi nebyla plnoletá, tak mohli zasáhnout a vzít dítě do své výchovy nebo Ti důrazně poradit.
Nechci svalit vinu na ně, ale ted by tě měli spíše podpořit než urážet.
Partnerovi bych to určitě řekla, protože se to dřív nebo později dozví (lidé jsou zlatí) a lepší když to uslyší od Tebe , než když mu to ještě někdo  "dokrášlí". A taky se Ti určitě uleví až nebudeš muset nic zkrývat.
Na pomluvy bych se vykašlala, když nebudou mluvit o tomto najdou si něco jiného.

Vezmi to takhle, kdyby sis to tenkrát nechala, tak bys ho třeba odsuzovala, že Ti zkazil život a nedala bys mu potřebnou lásku, tak je lepší cos udělala a umožnila mu, cit a lásku hned od narození od někoho kdo po mimi toužil a nemohl mít.

Není tady

#4 21. 4. 2006 17:27

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Milá Evo, souhlasím s holkama. Každej at se stará o sebe, to tě trápit nemusí. Partnerovi to řekni určitě, to je prostě život, už se to stalo a rozhodně lepší, když to mimčo měl někdo, kdo ho moc chtěl, než abyste se trápili oba.
Co víc: opravdu musíš zapomenout, nic víc se bohužel říct nedá. Držím ti palce, at to všechno zvládneš a určitě zase bude dobře.  smile

Není tady

#5 21. 4. 2006 17:38

katafyge
♥♥♥♥♥--

Eva 77,

po vojne je každý generál,......................nikto nevie pomôcť , nepomohli vtedy, a nepomáhajú ti v zložitej situácii ani teraz, tak nech sa nestarajú ! dala by som im to patrične najavo, skutočne, nie v zlom, práveže normálne a jasne,

- mám k tebe, nech je to akokoľvek,  obrovský  obdiv, nedokázala by som to....

/ interupcia je morálne aj spoločensky prímaná rozdielne, ale.....adopcia mimina takmer maloletej maminy - neprijateľné !  a to si hovoríme ľudia .../

Upravil(a) katafyge (21. 4. 2006 17:39)

Není tady

#6 21. 4. 2006 18:26

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Evíku, ani nevím, co dodat k tomu, co napsaly holky.
Mám dvě  děti, a tak chápu, jak ti je, protože asi často přemýšlíš nad svým synem. Nad vším- jak vypadá, jak se má, chtěla bys ho vidět...
Máš můj obdiv, to by málokdo dokázal, dát dítě k adopci. Litovat toho budeš do konce svého života, ale nic s tím nenaděláš. Musíš se s tím srovnat, opravdu to asi sama nedokážeš.
Přítelovi to řekni, to je bez debat.
Na sebevraždu zapomeň, zkus nemyslet na syna. Prober to s přítelem, co nejdřív. AŤ víš co nejdřív, jaké k tomu zaujme stanovisko, a pokud to vezme, ať se máš o koho opřít, ať v tom nejsi sama. To je asi taky blbý, že ani ten tobě nejbližší člověk to neví a nemůže ti říct- neplač, nebuď smutná...

Není tady

#7 21. 4. 2006 20:22

Slvinka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Střední Čechy

Určitě nejsi k odsouzení, taky nevím, jak bych se v 17 zachovala... Hlavně Tě měla podržet Tvoje rodina a Tvoje maminka, mohla Ti navrhnout, že Ti s výchovou pomůže... Neznám okolnosti, takže těžko posuzovat...
Ale přítelovi to určitě řekni, jestli je normální, tak to pochopí... Měj se a drž se!!!

cool

Není tady

#8 21. 4. 2006 20:52

Eva77
Host

Moc vám všem děkuji, ani nevíte, jak mi to pomohlo. Myslela jsem, že mě budou i tady všichni odsuzovat, ale zkusila jsem to a je mi o moc líp.
Stydím se sama před sebou, nejraději bych se ani neviděla. Tenkrát mi to bylo jedno, prostě jsem porodila syna a byla tak hrozně hnusně chladná, nic jsem k němu necítila, nechtěla jsem ho. Jen jsem se těšila, až budu z porodnice doma a pojedu zase s miláčkem na cesty. To děcko mi v tom překáželo, pamatuju si to jako dneska. A budu trpět celý život. Teď v květnu to bude 10 let, 10 let bude "mému synovi". Ano, já přemýšlím, jak asi vypadá, jak se má, jak se učí a zase bulim jako želva. Co když už nikdy nebudu moct mít děti? A co když se na mě přítel vykašle až mu to řeknu? Co pak? Je to jediný člověk, kterého mám, všichni ostatní už mě ranili i moje máma. Nemůžu mu to říct, nedokázala bych se mu podívat do očí, bojím se toho. Lidé si říkají, jak může můj přítel chodit s takovou .... která onehdy tahala tátu od rodiny a pak udělala to, co udělala. Já vím, že se na lidi můžu vykašlat, každý dělá chyby, ale já udělala tu největší!! Co jsem to za mámu, když jsem se vykašlala na vlastní dítě!!!Vykašlala se na mě kvůli tomu i nejlepší kamarádka, teď mě ani nepozdraví a to bydlíme skoro vedle sebe. Já ani nikam nechci chodit, protože když někam přijdu, tak mi pohledy těch očí říkají "co tady chce ta macecha?" už mi dokonce jeden člověk řekl, že jsem krkavčí máma. A když vám tohle někdo řekne do očí, pak nevíte, co na to máte říct. Takový jsou lidi, dokážou vám říct cokoliv. A nejhorší je, když vás schazuje rodina, místo toho, aby podržela.
Jsem ráda, že sem o tom můžu napsat, cítím se líp. Děkuju smile

#9 21. 4. 2006 20:58

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Evčo, ano, udělala jsi chybu, velkou chybu, ale ne tu největší. Největší chyba by byla ho porodit tajně a zabít. Tys mu dala tímto šanci žít v rodině, kde na něho třeba 7 let čekali. Možná i víc. Víš, jak ho musí mít rádi? Tolik lásky možná dítě, kde lidi přijdou do jinýho stavu, ani neví jak, nedostane.
Je to tak, jenže lidem tohle těžko vysvětlíš, lidi jsou blbí.
Partnera neznám, ale jak už jsem psala, zkus mu to říct co nejdřív, ať víš, na čem jseš.

A nemáte kvůli lidem možnost odstěhovat se jinam?

Není tady

#10 21. 4. 2006 21:07

gemi
♥♥♥♥♥♥-

Evo, opravdu se neboj říct příteli pravdu. Chceš mít vedle sebe člověka, který bude stát při tobě a zastane se tě? Tys neprovedla žádný zločin, i když to tak třeba cítíš... Dalas človíčkovi život, a za chybu, kterou udělalas, už máš své vytrpěno.
Možná to bude zkouška- když se přítel dozví o dítěti- zkouška vašeho vztahu. Je to  situace, kdy se dá poznat, jestli bude stát při tobě, i v těžké chvíli... ale i kdybys  to  neřekla teď, stejně se to někdy dozví. Nečekej, aby to slyšel překroucené od lidí...

Není tady

#11 21. 4. 2006 21:52

71maja
♥♥♥----

EVO
všechno to pečlivě čtu a je mi tě moc líto. Chápu, že se trápíš, ale opravdu jsi udělala v dané situaci správnou věc, když tě tvoje rodina nepodpořila. A určitě se nestyď zajít k psychologovi, může ti to hodně pomoct. Na cizí lidi neber ohled, oni ve tvé situaci nebyli a přesto tě soudí - to svědčí o jejich necitlivosti a krutosti. A jelikož je svět krutý, tak musíš počítat i s tím, že by to tvému příteli někdo řekl. Bude to těžké, ale řekni mu to sama. Jestli tě má rád, tak tě pochopí a možná i ocení, že se dokážeš s něčím tak těžkým svěřit. Určitě celý život budeš na svého syna myslet, ale mysli na to, že se má dobře a je šťastný. Ty jsi mu dala život, to je velký dar. Nikomu nedlužíš vysvětlení a cizím lidem už vůbec ne. Přeju ti hodně štěstí. A kdyby to šlo, tak uvažuj třeba o přestěhování, líp by se ti dýchalo.

Není tady

#12 21. 4. 2006 21:53

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Eva77 napsal(a):

Ahoj všem,
až si přečtete můj příspěvek, tak mě mnoho z vás jistě odsoudí, nebudu vám to mít za zlé, vlastně jsem na to zvyklá, ale bolí to.
Když mi bylo 17-náct, nechtěně jsem přišla do jiného stavu, byla jsem mladý nevybouřený střevo, neměla jsem ponětí, jak se postarat o dítě, spíše jsem neměla zájem, nicméně, byla jsem tak hloupá, že jsem ani nešla včas ke gynekologovi, šla jsem tam až když bylo pozdě. Byla jsem poblázněná ženatým řidičem kamionu. Čtyřicetiletý, ale pěkný chlap, no dneska bych o něj nezavadila. Ale k věci, narodil se mi krásný, zdravý chlapeček a já jsem udělala tu OSUDOVOU CHYBU, dala ho k adopci. Dneska, když se ohlédnu zpátky, tak je mi ze sebe zle, dokonce někdy přemýšlím o sebevraždě. Brečím snad obden, vím, že bych potřebovala k psychologovi, ale nemám tu odvahu mluvit o tom s někým z očí do očí. Lidé z vesnice o tom samozřejmě vědí, na malé vesnici se nic neutají, taky mi to dávají patřičně najevo, neodpovídají mi na pozdrav, a kdyby oči zabíjeli, tak jsem mrtvá. Co hůř, mám přítele, máme se brát, on o tom samozřejmě neví a já nevím, zda mu to říct, nebo ne. Myslím, že se to stejně jednou doví od zlých jazyků. A co pak? Také mám tak "skvělou" švagrovou, která bydlí se mnou ve vesnici a neustále to těm lidem tady připomíná, říká, že mám komplexy z toho, že jsem dala dítě k adopci. Takže už je jen otázka času, kdy se to přítel doví. Také máma, když je na mě naštvaná, tak mi nadává, že jsem k..., ať si vzpomenu, co jsem tenkrát udělala. Ptám se vás, jak s tím mám žít? Nevím, jestli budu mít dál vůbec sílu s tím žít.....jsem odepsaná.

Evo 77,
přečetla jsem si jen tvůj příspěvek, proto takto reaguji:
ano, vesnice je jedna velká drbárna, já sama bydlím na vsi  s 360 obyvateli, každého znám a každý zná mě a jistě i mé problémy.....ale není problém naučit se s tím žít a i čelit jakémukoliv problému hredě a se zdviženou hlavou...."bojuješ pouze" proti x lidem z vaší vsi jinde tě neznají a nerozebírají, jako např. kráůlovnu Alžbětu - tu rozebírají po celém  světě....o to ty jsi na tom líp, či hůř, jak to vezmeš!
Nicméně, na řeči nedej, klid, klidně se případně zeptej, zda by i nekdo jiný se zachoval takto řekněme korektně...ano, dalas k adopci, pomohlas někomu, takhle se k tomu stav a nechť se k tomu tak staví ostatní, kdyby jsi šla na potrat, pravda, nikdo by se nic nedozvěděl, anebo....prostě o tom nebádej.

Jiná věc je -a to ti 100 % bohužel neporadím: říct to partnerovi či ne?Podívej, to co se seběhlo ve tvém životě dřív, to prostě s partnerem nemá co společného, to je pouze tvoje soukromá věc - ovšem to je můj názor, může to být i tvůj názor, příjmeš-li ho, jde  ovšem o to , jak to příjme tvůj partner - ať je jakýkoliv: ješitný, žárlivý, nebo třeba mu to může za x let někdo jen připomenout v hospodě...nebo je v pohodě, klidně mu to můžeš říct - nakonec svěřil-li se ti třeba se svými bývalými kamarádkami, proč mu neříct  , co se dělo u tebe....
Ovšem , kdybys mlčela, nezapíráš, pouze mlčíš.
Jinak od tvých příbuzných není vůbec hezké, že ti to  nějak připomínají (švagrová, matka) -bacha na ně!
V tom případě, že by mohlo dojít od nich k nějakému "prozrazení" ( dávám schválně do uvozovek, protože to bylo tvé rozhodnutí a tvá věc - za tím si stoj!), tak snad by bylo lepší  to tvému příteli říct- normálně - bylo, stalo se a on ti v žádném případě(ať to ví či neví), nemá co vyčítat -protože, znovu opakuji tvůj život a tvé rozhodnutí...
drž se, jsi v právu a jestli se chce na tebe někdo mračit, že jsi udělala to, nebo to, věř, že by se mračil , kdyby jsi udělal úplně i pravý opak...
měj se pěkně a vydrž, lidi dovedou být zlí, když poznají, kde je tvoje slabost. Ty ji ale nemáš, takže klid!

Není tady

#13 21. 4. 2006 22:02

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Evo 77 : čtu tvůj další příáspěvek: nebudu se tě ptát, jak je to dlouho co ti bylo 17 let, ale věř, že jsi udělala správnou věc.Tenkrát jsi to tak cítila, udělala jsi to (adopce), není čeho litovat, pouze přestaň na to myslet. proč bys nemohla mít další dítě/ děti? Nemysli na to.
Když mě bylo něco málo přes dvacet, taky jsem do toho přišla, šla na potrat ( opravdu o adopci jsem neuvažovala), dodnes nebádám, co by, kdy by....samozřejmě okolnosti jsou jiné, rozhodovala jsem se sama, nikdo, tedy rodiče o tom nevěděli a neví dodnes, s nynějším manželem, kterého jsem poznala cca 2 roky po té jsem o tom asi mluvila - fakt se nepamatuju, ale asi jsme se k tomuto tématu dostali, s tím, že někdo ze vsi říkal,... ale v poho. kdyby měl jakékoliv námitky, hned bych ho postavila před hotovou věc, co ty bys o tom býval rozhodoval, když´s tu nebyl, ale to nebylo třeba - prostě je to fakt jen tvoje věc - to si vsugeruj, hlavně, až bude tvoje máti či švagrová připravena na tebe zaútočit...a věř, že kdyby ses tenkrát rozhodla jinak, tak ony by ti nepomohly, i kdyby se teď tvářily, že jo... po bitvě každý generál a to se to druhým radí...

Není tady

#14 21. 4. 2006 22:19

Eva77
Host

Pořád přemýšlím, jak to přítelovi říct. Známe se 9 let z toho spolu 5 let chodíme, nejsme ze stejného místa, poznali jsme se v práci. Bydlíme od sebe 20km, takže jemu už se to kdysi doneslo, ale nevěřil tomu, neptal se sice, ale já jsem mu tenkrát sama řekla, že kdyby něco takového slyšel ať tomu nevěří, že jsem z malé vsi a že je to drbárna. On říkal, že něco zaslechl. Řekla jsem mu, že jsem chodila s ženatým a otěhotněla jsem a bohužel pár týdnů na to o to přišla. Jo, tohle jsem mu nakecala a on mi věří, nepátrá po tom dál. Kdybych už tenkrát řekla pravdu!!! Já husa hloupá. A co teď udělá, když mu řeknu, že jsem lhala? Na druhou stranu, jestli se se mnou má kvůli tomu rozejít, tak tomu stejně nezabráním. Rozejdem se tak jako tak. Jestli se to doví ode mě, nebo od cizích.
Mám skvělého přítele, je mi ve všem oporou, je moc hodný, víc si ani nemůžu přát, říkám si, jak může takový hodný člověk chodit s někým, jako jsem já, že si ho ani nezasloužím.

#15 21. 4. 2006 22:30

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Evčo, ty se dost trápíš tím, jak zareaguje. No to je jasný, to je logický.
Řekni mu, že mu pravdu říkáš proto, že ho máš hodně ráda, tak chceš, aby věděl pravdu. A že jsi mu to tehdy řekla, třeba že ses styděla. Nebo já nevím. Nějak takto.

Mám otázku- vy jste spolu chodili už dřív, když se tě ptal tehdy? Psala jsi, že se mu to kdysi doneslo... Vy jste spolu něco měli už dřív? Protože kdyby ti byl KDYSI úplně cizí, tak cizímu člověku- proč bys něco takového objasňovala? O tom se člověk s cizími lidmi nebaví, o takto "intimních" věcech.

Není tady

#16 21. 4. 2006 23:48

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Evičko, vidíš...lhát se nemá, pak tě to trápí !!! Ale v žádném případě tě neodsuzuji, určitě jsi udělala dobře, v dané situaci jsi  asi ani jinak nemohla, když ti nikdo nepomohl a ty jsi dítě nechtěla. Jsi na tom psychicky dost špatně, na tvém místě bych se asi ted nevdávala, když ještě nemáš odvahu říci partnerovi pravdu. Myslím, že partner by to měl vědět rozhodně před svatkou, aby jsi před ním nemusela mít tajnosti a cítila se svobodná a zároven i štastná , jinak ty lži tě budou spoutávat, stále budeš mít strach z prozrazení....a co když se stane, že by tě právě pro tuto skutečnost, kterou tajíš,  manžel opustil ???  Co pak ? Byla bys ještě víc neštastná.... Já si myslím, že to chce čas ......partnerovi to říct...nechat vychladnout....vdát se....a pak mít třeba i dítě, pokud po něm budete toužit...ale určitě se netrap tím, co už je pryč !!!  Mysli na budoucnost, ne na minulost .Přeji  ti hodně síly a odvahy !

Není tady

#17 22. 4. 2006 8:59

Eva77
Host

Leila napsal(a):

Evčo, ty se dost trápíš tím, jak zareaguje. No to je jasný, to je logický.
Řekni mu, že mu pravdu říkáš proto, že ho máš hodně ráda, tak chceš, aby věděl pravdu. A že jsi mu to tehdy řekla, třeba že ses styděla. Nebo já nevím. Nějak takto.

Mám otázku- vy jste spolu chodili už dřív, když se tě ptal tehdy? Psala jsi, že se mu to kdysi doneslo... Vy jste spolu něco měli už dřív? Protože kdyby ti byl KDYSI úplně cizí, tak cizímu člověku- proč bys něco takového objasňovala? O tom se člověk s cizími lidmi nebaví, o takto "intimních" věcech.

My jsme se poznali v práci, tam se o mě drbalo, tak se to tam dověděl, ale on je takový člověk, kterého drby moc neberou. Pak jsme spolu začali chodit a já jsem se ho sama ptala, jestli něco neslyšel o tom, že jsem měla dát dítě k adopci a on řekl, že slyšel, no a já jsem mu řekla ať tomu nevěří, že jsou to jen drby, že je to jinak. A víc jsme se o tom nebavili, on mi věří. Tenkrát jsem neměla tu odvahu mu to říct a teď je to zrovna tak. Tak nevím, asi se zblázním. Trápí mě moc věcí najednou, nevím, která víc, musím vyhledat odborníka a popovídat si.

#18 22. 4. 2006 9:23

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Evi, zkus mu to říct co nejdřív, třeba dnes večer, jestli se uvidíte. Řekni, že se tím strašně trápíš. Uvidíš, jaký ti spadne kámen ze srdce, když se o to trápení s ním podělíš.

Jen ty můžeš vědět, hádat, jak zareaguje. Ty si asi myslíš, že tě kvůli tomu opustí, že? Máš z toho strach...
Co myslíš, jaká bude jeho reakce?
Mám dojem, že si myslíš, že tě odsoudí, jako celá vesnice, proto mu o tom zatím neřeklas pravdu. Je to tak?

Jenže na co čekat? Takto jenom prodlužuješ trápení- svoje. Protože vlastně nevíš, na čem jseš.

Upravil(a) Leila (22. 4. 2006 9:23)

Není tady

#19 22. 4. 2006 9:35

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Evi, jdi do toho a řekni mu to. Sama píšeš, že se to ve vesnici povídá furt. Docela bych se divila, kdyby ještě nevěděl.
Akorát protahuješ svoje trápení. Jestli tě má rád, tak to pochopí. Když mu to neřekneš, dozví se jinde a bude přemýšlet,
co mu ještě tajíš a bude to horší.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#20 22. 4. 2006 9:39

Eva77
Host

Leila napsal(a):

Evi, zkus mu to říct co nejdřív, třeba dnes večer, jestli se uvidíte. Řekni, že se tím strašně trápíš. Uvidíš, jaký ti spadne kámen ze srdce, když se o to trápení s ním podělíš.

Jen ty můžeš vědět, hádat, jak zareaguje. Ty si asi myslíš, že tě kvůli tomu opustí, že? Máš z toho strach...
Co myslíš, jaká bude jeho reakce?
Mám dojem, že si myslíš, že tě odsoudí, jako celá vesnice, proto mu o tom zatím neřeklas pravdu. Je to tak?

Jenže na co čekat? Takto jenom prodlužuješ trápení- svoje. Protože vlastně nevíš, na čem jseš.

Ano uvidíme se, vidíme se každý den. Kdybych mu to řekla, ten kámen ze srdce by mi spadl, to by byla veliká úleva, nebála bych se, že mu to řekne někdo jiný, nebo dokonce někdo z mé rodiny, švagrová například. To je zmije jedovatá, drbna!! Přemýšlím, jak by zareagoval, asi by zůstal koukat, možná by mi vynadal, proč jsem to neřekla tenkrát, nevím, jak by se pak zachoval. Mám strach, že by se sebral a už bych ho neviděla, na to ho mám moc ráda. Zůstala bych jako kůl v plotě, to by byl konec. Takhle se trápím, pravda, protože o tom pořád přemýšlím, divím se, že na mě ještě nic nepoznal.

#21 22. 4. 2006 9:41

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Evo77, at mu to řekneš, či ne, byla a je to pouze TVOJE věc.On do toho tenkrát nemohl zasahovat, protože jste se neznali, a nemůže ti ani teď nic vyčítat, to by přeci bylo jako vyčítání jestli máš maturu nebo nemáš....ano, dost jsem to zjednodušila, ale ty se na to dívej takto, a ne s pocitem, že někomu něco zatajuješ, a hlavně ne s pocitem, že jsi náhodou udělala něco, čeho bys měla litovat. To absolutně ne! Tenkrát jsi to tak cítila, udělalas to a bylo a je to prima, to nejlepší řešení, co se naskýtalo, tak se v tom ty sama nebabrej, na lidi už vůbec nedej. ber to tak že jsi asi zajímavá, proto tě drbou, nějakou nezajímavou kačenu by lidi vůbec do pusy nevzali...

Není tady

#22 22. 4. 2006 9:49

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Evi, pokud se sebere a odejde, bude to hrozné. Ale takto si prodlužuješ svoji nejistotu.
No, a pokud se sebere a odejde, tak by se to stejně stalo. Pokud to udělá, udělal by to stejně. Ale určitě je lepší, když se to dozví od tebe (no a pro tebe bude nejlepší, když co nejdřív), než od cizích.
Pokud by se to dozvěděl od někoho jiného, tak je ta pravděpodobnost, že od tebe odejde větší- mohl by si fakt myslet, že mu tajíš ještě milion dalších věcí. Prostě by ti asi už nedůvěřoval.
Já ho neznám, znáš ho jen ty, ty dovedeš odhadnout, jak zareaguje. Zřejmě asi předpokládáš, že tě opustí. Třeba ti ale vyrazí dech tím, že ti řekne, že je rád, že jsi mu to řekla. No těžko říct.

Není tady

#23 22. 4. 2006 10:10

Paila
Host

Evičko, naprosto souhlasím s Avalonkou. Odsouzeníhodná nejsi ty, ale ostatní, o kterých se zmiňuješ. Nechápu, co to máš za rodinu, za rodiče. Jaktože tě nepodpořili??? Chápu, že se tehdy styděli a i pro ně to bylo těžké, ale i tak, bylo ti 17, to hodně lidí udělá chybu, taky jsem z vesnice a za posledních 15 let vím nejméně o 5 případech, kdy přišla holka mezi 15 - 20 domů těhotná, dostala výprask, ale dítě porodila a vychovává a rodiče ji podpořili, protože nechtěli ani si dokázali představit, že by jejich vnouče neviděli vyrůstat.
Nevím přesně jaká byla situaci v té době ve tvé rodině, ale vzhledem k tomu, že ti bylo 17 tvý rodiče měli povinnost se o tebe postarat, protože jsi ještě nebyla dospělá.
Nejsi povinná se nikomu zpovídat anebo něco vysvětlovat, to je jen tvá věc, tvé rozhodnutí. Co jsou ti blbí vesničani zač, kdyby to byli slušní lidí, tak by tě podpořili namísto rodičů (možná by tě odsoudili morálně, ale podpořilli finančně, abys mohla malého vychovat, i to se stalo v mé vesnici)

Nevidím nic špatného na tom, že jsi dala chlapečka k adopci.  Dát zdravé dítě těm, kteří po něm touží a nemohou ho mít a kteří mu zajistí dobrou budoucnost je obdivuhodné.

To, že ti děťátko chybí, mě moc mrzí, a s tím už bohužel nic neuděláme, s tím se musíš poprat,  vyrovnat se s tím a odpustit si sama (psycholog nebo partner ti s tím, ale můžou hodně poradit, nestyď se za nimi jít)

Svému budoucímu muži o tom určitě řekni a to ještě dostatečně dlouho před svatbou, aby měl čas se s tím vyrovnat. Pokud jste si opravdu hodně blízcí a pokud je to ten pravý, tak nejen, že na tobě musí pozorovat, že něco není v pořádku, že se trápíš, ale navíc ti s tím pomůže se vyrovnat a možná, že se mu podaří i to, že si odpustíš. Avalonka má pravdu, tím, že mu to řekneš mu projevíš nejen respekt a úctu a taky to, že mu důvěřuješ.

Co se týče toho, že jsi mu řekla, že jsi sice byla těhotná s ženatým mužem, ale přišla jsi to ... řekni mu, že jsi o to dítě opravdu přišla TOU ADOPCÍ, ale žes mu to takhle tehdy nebyla schopná říct.

Na závěr, přeji ti, abys dokázala vidět krásu každého dne, aby tě na srdíčku hřálo vědomí, že tvé dítě ŽIJE a že je o něj dobře postarané a že je po tvém boku muž, který tě miluje a kterého miluješ ty a který je spolehlivý.

Zlé lidi ignoruj, možná, že se i přestěhuj, už jsi si vytrpěla dost. Jsi stálé mladá a život máš před sebou tak si ho nezkaš zbytečným obviňováním se, minulost už sice nezměníš, ale budoucnost ovlivnit můžeš. Opatruj se a hodně štěstí!!!  smile  wink big_smile hjarta

#24 22. 4. 2006 10:16

paila
Host

Eva77 napsal(a):

Pořád přemýšlím, jak to přítelovi říct. Známe se 9 let z toho spolu 5 let chodíme, nejsme ze stejného místa, poznali jsme se v práci. Bydlíme od sebe 20km, takže jemu už se to kdysi doneslo, ale nevěřil tomu, neptal se sice, ale já jsem mu tenkrát sama řekla, že kdyby něco takového slyšel ať tomu nevěří, že jsem z malé vsi a že je to drbárna. On říkal, že něco zaslechl. Řekla jsem mu, že jsem chodila s ženatým a otěhotněla jsem a bohužel pár týdnů na to o to přišla. Jo, tohle jsem mu nakecala a on mi věří, nepátrá po tom dál. Kdybych už tenkrát řekla pravdu!!! Já husa hloupá. A co teď udělá, když mu řeknu, že jsem lhala? Na druhou stranu, jestli se se mnou má kvůli tomu rozejít, tak tomu stejně nezabráním. Rozejdem se tak jako tak. Jestli se to doví ode mě, nebo od cizích.
Mám skvělého přítele, je mi ve všem oporou, je moc hodný, víc si ani nemůžu přát, říkám si, jak může takový hodný člověk chodit s někým, jako jsem já, že si ho ani nezasloužím.

EVIČKO, POKUD JE TVUJ PŘÍTEL OPRAVDU TAK SKVĚLÝ A JE TI OPOROU, TAK TO POCHOPÍ, VŽDYŤ TI BYLO 17 A VŠICHNI SE NA TEBE VYKAŠLALI A TY JSI NEMĚLA JINOU ŠANCI. NO TAK DO TOHO, ŘEKNI MU TO.

MYSLÍM NA TEBE AŤ DO DOBŘE PODOPNE NEJENOM JÁ, ALE MYSLÍME NA TEBE VŠECHNY, KTERÉ O TVÉM PROBLÉMU VÍME. wink TFUJ TFUJ PRO ŠTĚSTÍ wink JDI NA TO wink smile

#25 22. 4. 2006 10:45

Eva77
Host

Víte, ono to bylo tenkrát vlastně složitější. Ne jenom, že jsem to děťátko nechtěla, ale měsíc před pordem umřel táta náhle na srdeční infarkt. Máma byla už připravená, že bude mít vnuka, ale já ho prostě chladně nechtěla, takže nazbylo než ho dát k adopci. Mohlo to vlastně být všechno i jinak, mohla ho vychovávat mamka sama, ale bylo toho na ní tenkrát taky moc, smrt táty, mě vyhodili z práce, kvůli tomu, že jsem jen cestovala s tím tyrákem, mamka byla na pokraji zhroucení. Dneska mi dovede akorát nadávat, vlastně nemám s kým si o tom popovídat. Mamka mi říká, že jsem si to zpackala sama, tak musím nést následky. Tenkrát na mě mámě domů přišel anonym, bylo tam napsáno, že podporuje a vychovává krypla(jako mě) kolik dětí ještě odložíme, že jsme tím zabili tátu, že se bojíme vylézt z baráku atd....
Kdybych měla tenkrát aspoň ten rozum co teď, tak by k tomu nikdy nedošlo. Mohla jsem mít syna a byla bych ušetřená vysvětlování přítelovi a zlých pohledů lidí.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí