27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Prosím má někdo zkuenost se spořením u CONSEQ?
Bankéř mi to doporučuje jako nejlepí spoření, ale nerozumím tomu, nikdy jsem se s ničím podobným nesetkala, a tak se bojím a nevím, zda toho jít či ne.
Není tady
To je iroký pojem - spoření.
Na jejich stránkách je hodně produktů, co nabízejí.
Není tady
Eva. napsal(a):
To je iroký pojem - spoření.
Na jejich stránkách je hodně produktů, co nabízejí.
Není tady
Lenno, já jsem si na jejich stránkách četla. Ale jak u jsem psala - mají tam spoustu produktů. Který ti tvůj bankéř nabízí?
Osobně bych do tohohle nela. A penzijko si můu sjednat přímo u konkrétního penzijního fondu.
U jen ty vstupní poplatky by mě odradily. Jetě jsi nic nedostala a u platí vstupy a poměrně vysoké.
Upravil(a) Eva. (25. 9. 2018 13:20)
Není tady
Eva. napsal(a):
Lenno, já jsem si na jejich stránkách četla. Ale jak u jsem psala - mají tam spoustu produktů. Který ti tvůj bankéř nabízí?
Osobně bych do tohohle nela. A penzijko si můu sjednat přímo u konkrétního penzijního fondu.
U jen ty vstupní poplatky by mě odradily. Jetě jsi nic nedostala a u platí vstupy a poměrně vysoké.
Nabízí mi právě ten Horizont Invest. Chci někde spořit, ale vůbec se v tom neorientuji. Bankéř vysvětluje, ale stylem, e chválí tohle investování, co je samozřejmě jeho zájem. Proto se snaím hledat informace jetě na netu. Chápu, e tohle bude asi nejvýhodnějí z hlediska úroků, ale nelíbí se mi, e to není bez rizika, e o peníze nepřijdu. Na mé konstatování, e bych raději něco bezpečnějího, jako je spořící účet nebo stavebko, mi bankéř řekl, e ani tam nemám záruku. To se mi nezdá, myslela jsem, e tyto spoření jsou bezpečné a e naspořené peníze člověk určitě dostane, tedy o ně nepřijde. Co u toho investování se můe stát. Bankéř myslí podle mého hlavně na svůj zisk a tak mi doporučí klidně cokoliv, teda myslím. Na druhou stranu je pravda, e i on sám má toto investiční spoření Horizont Invest sjednané.
Budu vděčná za kadou radu a názor. Opravdu přiznávám upřímně, e se v této oblasti neorientuji.
Kde byste spořili vy? Co je podle Vás nejlepí? Moc děkuji.
Není tady
Stavebko a penzijko je bezpečné, to ti agent kecá. Měl by z toho malou provizi nebo vůbec ádnou, kdy si to zařídí sama.
Jen u penzijka u si nelze uzavřít tu smlouvu s výhodnějími podmínkami, to skončilo myslím rokem 2013.
Stavební spoření je zatím stále pro konzervativní spořitele nejbezpečnějím způsobem s nejvyím navýením a můe být jen (minimálně) na 6 let, nejsou tam peníze vázané dlouho, kdy nechce. A je tam kromě státního příspěvku i úročení - různé podle jednotlivých poskytovatelů.
Dobré je i penzijko. Pokud spoří hodně, při 36 000,- spoření ročně má 24 000,- odečet od základu daně při ročním zúčtování. A státní příspěvek je taky prima, i "úrok", zhodnocení tvých peněz penzijním fondem. Kdy má dost naspořeno, můe s ním jít i do předdůchodu (nezaměňovat s předčasným důchodem), pokud bude chtít.
Jsem ekonom, troku se o tohle zajímám. Jsem konzervativní, nerada dávám své peníze do rizikových investic.
Není tady
Moc děkuji!
Není tady
Horizont Invest určitě není spoření, jak ti asi bankéř řekl, jedná se o investování A tady u záleí, jakou dobu chce spořit... pokud peníze bude do 10 let potřebovat, asi bych (vzhledem k tomu e ekonomika je teď na vrcholu a dá se čekat propad), volila bych spíe stavebko. Pokud je to na důchod, nebála bych se toho. Mrkni na youtube na videa ohledně investování do podílových fondů, je to tam hezky vysvětleno - PF nemůe "krachnout", pouze se mění hodnota v průběhu let - tři roky ti peníze rostou, čtvrtý klesnou... a takhle to jde pořád.
Jde o to, v jaké fázi peníze vybere.
Jinak bych osobně volila spí Classic Invest
(vím e je příspěvěk starí a asi u má vyřeeno, třeba se ale bude hodit do budoucna, nebo někomu jinému )
Není tady