29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
sylva napsal(a):
To je právě ten oboustraný problém-nevím proč jí nemám ráda,prostě nepatří do skupiny lidí,který si člověk může vybrat/přátele/ hodí ti jí život a to jak tchýni,tak snachu.A teď jde o to co s tím.Můj syn jí má rád a chtěl by abych jí měla ráda i já,ale proč?Prostě mi nesedí,kdybych jí potkala kdekoliv jinde v životě,tak bych se s ní nebavila a pochybuji,že ona se mnou ano.Myslím,že je to i generační problém,ale myslím,že není důležité,abych jí měla ráda/třeba to přijde /Důležité je myslet na to ,že všichni si zasloužíme,aby se k nám ostatní chovali tak ,jak se chováme my k nim......mimochodem nenávidím přísloví -kdo do tebe kamenem ty do něj chlebem-
Omlouvám se - to ne já, ale klávesnice [img]http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png[img], tak ještě jednou
Sylvo, jednak je to "generační rozdíl" - těžko si budeš hledat kamarádku o cca pětadvacet let mladší. Ale vybral si ji tvůj syn, on s ní chce a bude žít a ty by ses měla snažit ne o to, mít ji ráda, ale abys jí nedávala najevo, jak ji "nemusíš". Tím nemyslím jen slušné chování, slušně vycházíme i s cizími lidmi, ale zkusit jednat tak, aby věděla, že máš ráda syna, který má rad jí, takže s jeho volbou souhlasíš.
Myslím, že pokud to zvládneš, první vnouče vás dá dohromady, když si to nepo... tak, aby se ti raději vyhýbala i s miminkem.
Není tady
No to jsem právě chtěla říct,že se nesnažím jí mít ráda,ale ptala ses proč jí nemám ráda .......Vycházím s ní slušně právě jen proto,že má ráda mého syna a on jí.A momentálně mi ke štěstí stačí jeho štěstí a klid na studia,které by těžko dokončil,kdyby byl problém s ní a nemohla být u nás.Nabízeli jsme jim pronájem bytu,ale chlapec tuší,že by to nebyl takový servis jaký má doma,takhle jim to maximálně vyhovuje,takže Helo vidíš,že jí nemučím,ale prostě to tak je.Myslím,že se na to díváš z pohledu matky dcery,která nemá s tchýní zrovna dobré vztahy,každá máma asi těžce nese odchod dítěte někam,kde ho nemají tak rádi jako ona.Ale takový je život.Chvíli si snacha chvíli tchýně a někdo dost dlouho oboje.......Moje máma se se svojí tchýni nenáviděla.A já se to dozvěděla už jako dospělá.Nemohla jsem pochopit,že by moje milovaná babička mohla být tak zlá.Je to pro mě příklad toho,že ač byly jejich vztahy takové,my děti jsme si toho nikdy nevšimly.
Není tady
Sylvo - dcera bydlí u tchýně už asi 5 let, z toho dva roky je vdaná a teď má čerstvé baby. A přestože tchýni nemiluje, vycházejí spolu. Já jsem mimi viděla akorát jednou v porodnici přes sklo, zatímco druhá babička si ho užívá. To je zas ta druhá stránka věci, víš. Synkova slečna u nás taky nějaký čas bydlela a přesto, že je to docela zásah do soukromí našeho i jejich, bylo to na jednu stranu lepší než teď, kdy jsou ve svém, i když ten "servis" museli opustit. Ne že by jim nevyhovoval, ale chtějí být spolu a co nadělám? Mám se vztekat, že děti odcházejí za svými partnery a nedrží se mě věčně za sukně? Já nevím, asi jsem "rozmazlená" svojí tchýní, která byla doslova zlatá, takže se snažím chovat tak, jako ona, i kdybych měla probrečet noci steskem.
Není tady
Moje tchýně bydlí od nás asi 12km,pokud my nepřijedeme za ní tak ona tak jednou za půl roku přijde knám podívat se natříletou vnučku, zrovna když má v místě mého bydliště nějaké vyřizování.Kdybychom chtěli prý dceru pohlídat, tak pouze od října do března, poté už začíná chatový syndrom!!! Jo, a nedávno se prý urazila,když jsem je sprdla aby se v mém bytě nehádali s mým švagrem před naší dcerou.Tchyni fakt nemusím,bavit se sní nemám o čem a náhodná setkání přetrpím!!
Není tady
Tak to jeste neznate moji tchyni. My spolu taky moc dobre nevychazime. Vpodstate jsem mela vzdycky lidi rada az na jednoho cloveka, a tim byla moje tchyne.
Zacalo to tim, ze jsme si s pritelem jen tak psali o vsem a jeho maminka si cetla nase dopisy. Zasvetila jsem cely zivot plavani, takze jsem mu hodne psala o tom, ze jsme na bazene spavali atd. Z tohoto duvodu me jeho maminka brala vpodstate jako nejvetsi ku**** pod sluncem. Navim proc. Potom jsme spolu zacali chodit a nehrozilo to, ze by se mnou prohodila par slov. Maximalne mi rekla ahoj a kdyz jsem ji ja nepozdravila dost hlasite, tak po mem priteli poslala nekolik namitek, jak jsem nevychovana apod.
Potom jsem otehotnela a to byl kamen urazu. Tchyne kvuli tomu probrecela cely tyden, ze jeji jediny syn ma dite s takovou nevychovanou ku**** a navrhla, ze se o dite budou starat oni. To jsem jim vsak nedovolila, at si o me mysli co chcou, ale o sve dite se postaram sama.
Tomasek se narodil a my jsme nemeli kde bydlet, tak jsme se stridali tak mesic u tchyne a mesic u me. Tchyne se se mnou dale odmitala bavit krome pozdravu (uz 4 roky), ale to nebylo tak nejhorsi. Za vsechno mi porad nadavala. Udajne jsem jim v kuchyni rozbila kachlicku tim, ze mi spadla na zem jednou plastova lahev, pote, co mi kapla na zem kapka vody a ja jsem se to dovolila utrit houbickou na nadobi - to bylo velmi nemyslitelne - vzala haru na podlahu a vytrela celou kuchyni, uklizi cely barak 3krat tydne a ja se s maly¨m nemuzu hnout s pokoje, aby ji tam nahodou neco neudelal a malyho taky pohlidat nechce. Snazila jsem se hodne dlouho, ale uz to opravdu neslo dal snaset, tak jsem se z tama radeji odstehovala nadobro. A jsem rada, ze jsem to tak udelala, protoze kdyz se ke me chovala takto, tak to proste neslo prehlednout.
Nakonec si poridili dalsi mimino, ktere se ma narodit nekdy v cervenci a to jsem zvedava, jak doma bude udrzovat cistotu. S malym ditetem se to neda.
Takze ja jsem moc velke stesti na tchyni nemela a je mi to lito.