29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Není tady
Adélka 5.měsíc 6,5kg a 65cm
Není tady
Kamčitko prosím o doplnění váhy a míry máme čtyři měsíce 5950kg 63cm díky.Jo a taky se už umíme otočit!
Není tady
Nelča - 6.týdnů - 3750g - 49 cm (za měsíc nám beruška přibrala 1300g)
Není tady
Vítáme Honzíka s Ivuškou do klubu . Jinak Ivuš, to teda byl ale chlapák, pěkný kousek, ani se neptám, jak to šlo - auau
Klaris, tak už i vy máte větší váhu než my - v 5 měsících máte stejně jako my v 6
No Nelinko, jestli to tak půjde dále, tak budeš další adeptka na miss sumo
Není tady
Ahoj maminy,
my jsme byli u doktorky v 6 týdnu a příště jdeme až ve třech měsících na očkování, takže aktualizovat váhu a výšku bohužel nemůžeme....ale zkoušela jsem se doma postavit s Filípkem na váhu a podle té nám vychází 6 kg a 60 cm měřeno krejčovským metrem. Jak tady koukám, tak některá miminka mají tyto míry ve čtyřech měsících
To bude to kojení po dvou hodinách!!!
Venku leje jak z konve, to dneska zase žádná procházka nebude, ach jo
Není tady
Souris, já takhle Káťu vážila úplně stejně, sama na váze a pak s ní na váze.
A měřím si ji na letišti u čela, takhle ji vlasntě měří i sestřička v ordinaci.
U váš už leje? Tady ještě svítí sluníčko, ale docela fouká vítr....
Není tady
Kamči, vypadá to tak, že z Nelči bude další adeptka na miss sumo - maminka taky není zrovna žádný hubeňour
Souris stále po dvou hodinkách - těpic, Filípek má ale pozornosti Jsem ráda, že Nelče stačí po 3-5 hod. A už pěkně zvedá hlavičku, tak se těším až se začne pořádně smát.. Zatím se usmívá jen když si s ní hrajou andělíčci
Počasí je dneska na 4 a o víkendu nebude taky růžový a to zrovna jedeme na návštěvu do Hořovic a já jsem se těšila na pořádnou procházku...
Není tady
Ahoj Peťo,
Filípek sice jí po dvou hodinách, ale saje tak pět minut a hotovo, je to děsnej rychlík
My už také děláme pokroky, koukáme na hrazdičku a povídáme si s ní a úplně nejradši jsme, když nás někdo nosí a my můžeme vykulenýma očima pozorovat všechno kolem sebe
Není tady
Tak to je Filípek rychlík to s Nelčou je to na hoďku i s dokrmem
ale za to pak dlouho spinká, akorát to usínání... Ójé, dvacetkrát musím běžet zandavat dudlík..
Jinak se mi taky dost zakuckává u jídla a dávám několikrát během jídla odgrcnout a u toho mě dost řve než si odříhne, takže u nás je krmení malých zvířátek dost velká makačka
Není tady
Pro Žanetu: tak jsme dneska byli na stříhání té uzdičky a proběhlo to docela hladce malej trochu plakal ale jen proto,že jsme ho se sestřičkou držely.Pan doktor byl moc hodnej a furt mě ujišťoval,že ho to nebolí,krvácelo to minimálně,přibližně jako když se kousneš do jazyku.Ale divili se že prý je to brzo že to normálně dělají dětem až tak kolem jednoho roku a tady holčiny psaly že jim to střihali už v šesti týdnech tak nevím ale hlavně,že je to za námi a opravdu to není nic hrozného.
Není tady
Kamčitka napsal(a):
Vítáme Honzíka s Ivuškou do klubu
. Jinak Ivuš, to teda byl ale chlapák, pěkný kousek, ani se neptám, jak to šlo - auau
Klaris, tak už i vy máte větší váhu než my - v 5 měsících máte stejně jako my v 6
kamči, porod byl fakt docela dobrej, já pořád čekala něco šílenýho, každý mi tvrdil, že si takovou bolest vůbec nedokázal představit a mně to vůbec nepřišlo (to bude ale i tím epidurálem ) Pak jsem se sama divila, kolik vážil
Že byl velkej jsem ale poznala pak na těch 20 stezích, co mám, takže porod dobrej, ale týden potom dost hrůza. Teď už to docela jde, když to s námahou nepřeháním.
Jinak už máme rýmu Máme doma totiž docela zimu a malej má pořád studený ruce. Přikrýt si je nenechá, hned je vystrčí. Je ta rýma normální u takhle malých miminek? Myslela jsem, že ho bude před vším dost chránit to kojení, ale asi jsem se spletla a teď má chudáček plnej nos. Snad se k tomu nepřidá ještě nějaká teplota
Jo a už jsem pořídila ty kloboučky na bradavky, sice mi mlíko teče všude kolem, ale tolik to nebolí. vždycky začnu s nima, jenom uvolnim prsa a pak už frčíme bez nich. Takže díky za tip
Není tady
Ahoj Ivagrun já čekala taky šílenou hrůzu u porodu a byla to brnkačka.. Ale u mě to bylo tím, že Nelča je prcek. Tedy pardón, už zase takový prcek není. Teď už má obvod hlavičky 36cm a při porodu 31,5cm. Teď by se rodila hůř..
U nás je taky hrozná zima. Nelča studený ruce, takže jsem ráda když pěkně spinká a je celá zachumlaná. Jo, já začínám pšíkat, tak snad se z toho něco nerozjede... Plný nos má taky Nelča od narození - je to hlavně tím suchým panelákovým vzduchem, takže zvlchčujeme a dáváme mokrou plínu přes postýlku, ale dneska není potřeba - vlhko je dost... Jinak jí denně vytírám nosánek vatovými špulkami a když už hodně chrčí, tak odsaju a to už teda v tom nosánku má pěkný bordelík
Není tady
PetoZ, to jsi mě docela uklidnila, já se bála, že jediný moje dítě má rýmu, protože dělám něco špatně. Blbý je, že mi tchýně doporučila, ať mu dávám přes dupačky ještě ponožky, takže se bojím, že to budu mít na talíři: vidíš, to má z toho, žes mu nedávala ty ponožky :-) Ach jo, ty tchýně... I když já si nemám moc co stěžovat, docela to jde.
taky znám to zandavání dudlíku, pořád řve, že ho chce a po dvou vteřinách letí ven :-) S těma dětma je stejně sranda :-))
Není tady
To jo je s nima prča, už se začíná Nelča usmívat. Není to žádný hrdelní smích, ale aspoň nějaká změna k tomu řvousení Jo, ponožtičky přes dupačky dáváme (doporučeno od mojí máti). Máme nad přebalovákem topení a stejně nám po každý začne pšíkat, jak jí rozbalím. Je to naše malá zimomřivka...
Není tady
Ivagrun a petoZ nejste sami náš Martínek má rýmu už podruhé a to jsou mu čtyři měsíce taky jsem si myslela,že ho kojení ochrání ale nic poprvé se nakazil od starší dcery a teď ede mě a už ho to trápí týden a zatím to nevypadá,že by to bylo na ústupu.
Není tady
Není tady
o té vincentce jsem taky slyšela já vytírám nosík mat.mlíčkem a koupila jsem nasivin pro kojence ale příjde mi,že nic nepomáhá.
Upravil(a) Světluška (26. 5. 2006 21:04)
Není tady
Není tady
jo hadičkami je to děs manžel drží já tahám a navíc se manželovi zvedá žaludek s toho zvuku.
Není tady
Není tady
já když odsávám tak mi taky lezou voči s důlků.
Není tady
Holky mě si malej zvyknul na odsávání hadičkama, dřív se cukal a teď chudinka drží a pozoruje mne co dělám:-) Dělám na něj u toho ksichtíky a není problém:-)
Není tady
Kamčitka napsal(a):
Vítáme Honzíka s Ivuškou do klubu
. Jinak Ivuš, to teda byl ale chlapák, pěkný kousek, ani se neptám, jak to šlo - auau
Jo jo Aduš papá jak divá, hlavně že ji chutná.. Už dávám odpolko přesnídávky a moc jí chutnají..Začala taky dělat akrobatku, pořád se obrací sem a tam a hrozně se tomu směje
Není tady