19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Falená kuřečí svíčková:
4-5 kuřecích řízku jemně naklepene, osolíme, opepříme
Na oleji a másle zesklovatíme jednu malou cibuli, vloíme maso a se zatáhne, přidáme asi 2 ličky kari a dusíme do měkka (asi 15-20 min). Pak přídáme 3 najemno nastrouhaná jablka, 1 kyselou smetanu a 1 sladkou smetanu a je to. Já to vylepuju. 2 ličky hlad. mouky rozmíchám v troe smetany nebo mléka a jětě zahustím dle potřeby, mohu přikyselit citronem a určite pak přisladím dle chuti. Za 30 minut máte vynikající jídlo i pro prezidenta ! Lepí je druhý den. Příloha: samozřemě - knedlík
Mňam, to bych si dala!
Není tady
Rýové smaenky.
2 pytlíky uvařené rýe
1 cibule(na drobno)
20 g másla
3 vejce
50 g strouhaného sýra
petrelka
strouhanka
sůl dle potřeby(sýr bývá slaný)
Tvoříme malé placičky,obalíme ve strouhance a smaíme.Příloha-zelenina.
Upravil(a) Ivča K. (23. 4. 2006 0:39)
Není tady
Tak právě jsem dojedla ty rýové smaenky. Jen koukám, e jsem tam zapomněla dát máslo (asi proto se mi to před smaením troku drolilo). Udělala jsem je proto, e se mi válel v ledničce zbylý pytlík rýe. Byla to taková chuovka, udělala jsem si k tomu okurkový dresink (jog. majonéza + strouhaná okurka + česnek + sůl, pepř). Na ďobnutí to bylo dobré.
Není tady
Stelička napsal(a):
Tak právě jsem dojedla ty rýové smaenky. Jen koukám, e jsem tam zapomněla dát máslo (asi proto se mi to před smaením troku drolilo). Udělala jsem je proto, e se mi válel v ledničce zbylý pytlík rýe. Byla to taková chuovka, udělala jsem si k tomu okurkový dresink (jog. majonéza + strouhaná okurka + česnek + sůl, pepř). Na ďobnutí to bylo dobré.
Můj chlap se po nich můe utlouct.Mě zbyde rýe kadou chvíli.Rodina je někdy hladová a 6 pytlíků je málo a jindy mi 2 zbydou,tak mám brourku na jídla ze zbytků..Učíme se neplýtvat".A bude čas,něco sem hodím.
Není tady
ahojky tak já zase dělám sýrové smaenky, ale spí je pojídáme k večeři. Ale věřím, e ty rýové smaenky jsou bezva.
Sýrové smaenky:
nastrouhat eidam, ale ne na tom největím struhadle
přidat vajíčko, osolit, opepřit a přidat trochu mletého kmínu
potom přidám trochu mléka a nakonec aby se to spojilo přidám strouhanku
a potom smaím a k tomu si dáváme chleba.
Není tady
jídla ze zbytků by byla zajímavá - dávejte sem co kdo máte ....
Není tady
Cauky, prave jsem objevila na www.nadoma.cz v receptech sekci inspirativni rychlovky a uz jich i par vyzkousela. Docela dobra inspirace.
Není tady
pagety Aglio Olio e Peperoncini, či jak se to správně píe
pagety
Olivový olej
Česnek
Feferonková pasta ( červená, sambal oelek např.)
Parmezán
Sůl
pagety uvařte al dente, čili ne na rozvařeno. Na pánvičce rychle osmate na oliv oleji nakrájený česnek na kostičky( ne do zlatova, zratila by se chu) a rozmíchejte feferonkovou pastu do oleje. pagety pak ve směsi
promíchejte. Podává se sypané parmezánem.
Není tady
Fle napsal(a):
Falená kuřečí svíčková:
4-5 kuřecích řízku jemně naklepene, osolíme, opepříme
Na oleji a másle zesklovatíme jednu malou cibuli, vloíme maso a se zatáhne, přidáme asi 2 ličky kari a dusíme do měkka (asi 15-20 min). Pak přídáme 3 najemno nastrouhaná jablka, 1 kyselou smetanu a 1 sladkou smetanu a je to. Já to vylepuju. 2 ličky hlad. mouky rozmíchám v troe smetany nebo mléka a jětě zahustím dle potřeby, mohu přikyselit citronem a určite pak přisladím dle chuti. Za 30 minut máte vynikající jídlo i pro prezidenta ! Lepí je druhý den. Příloha: samozřemě - knedlík
Tak jsem to dnes uvařila a vichni se olizovali a za uima!!! Dík za recept!!!
Není tady