Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 18. 2. 2019 11:07

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Re: Deprese jen s tělesnými příznaky

Poslední týden jsem byla naspídovaná a jela jsem jako fretka. Hlavně v práci. Až do večera.
Začala jsem znovu jezdit autem, i služebním, mám radost ze znovunabytých kompetencí.

Nicméně se ukázala druhá strana mince a od pátku jen spím. Dnes jsem si ještě vzala dovolenou, ale zítra už jdu do práce. Donutila jsem se trochu dát do kupy, najíst se a fungovat.
Mám naději, že povinnost jít do práce mě z té postele vytáhne.

Poslední moje spací období ale trvalo 6 týdnů, a následoval propad a  relaps.
K praktické doktorce už nejdu, posledně jsem byla za hypochondra.

Věřím, že s terapeutem to dneska proberem. Nemocenskou nechci, prospala bych život a ztratila sílu úplně.

Není tady

#77 18. 2. 2019 11:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Držím päste, aby si našla pravú rovnováhu a ideálne tempo v živote. ;-)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#78 18. 2. 2019 14:50

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

moc děkuji, snad to dám.
Vlastně určitě to dám.
Jen potřebuji podpořit.
Terapeut mi pomáhá, ale (pochopitelně) chce, a se zbavím nejdříve fyzických projevů.

Musím začít trochu více jíst. A aspoň nehubnu, to mi bere sílu.
Ale nemám vůbec chu.

Není tady

#79 18. 2. 2019 15:00

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Dami, přidávám se k Selimě. Moc ti držím palce! pussa

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#80 18. 2. 2019 17:23

Damila
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Dami, přidávám se k Selimě. Moc ti držím palce! pussa

Kujííí
kapitulation

Není tady

#81 18. 2. 2019 21:47

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Vypadá to milá Damilo, jako bys potřebovala pevný řád a cosi, jako skromnost. Myslím to tak, že když ti něco strašně dobře půjde, budeš sršet energií, budeš nejlepší...
budeš taková třeba šest hodin denně a víc ne. I když budeš mít na víc, neudělᚠto. Nikomu to nenatřeš, nic nestihneš, nikomu nic víc neukážeš, nedokážeš, ani době ne. Možná zítra, jestli bude čas.
A zbytek dne se budeš bděle věnovat sobě. Je možné, že na to potřebuješ víc časoprostoru, než je průměr - není na tom nic špatného, ani dobrého, prostě je to tak.
Stejně, lépe spíš podobně i v útlumu, či depresi.
A alespoň 3 jídla denně, ve stejný čas, do postele ve stejnou hodinu, z postele ve stejnou hodinu (s ohledem k víkendu).

Není tady

#82 19. 2. 2019 7:37

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Damilo, netrpíš maniodepresí? Tam se střídají takové fáze.
Já na sobě taky pociuji aktivní a pasivní fázi. V aktivní mám menší potřebu spánku a jsem aktivnější. V pasivní zase víc spím a cítím se nevyspalá. Snažím se disciplínou o to, aby ta sinusoida výkyvů byla co nejmenší.
Zaujalo mě, co napsala Barča.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#83 19. 2. 2019 12:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Damila napsal(a):

Selima napsal(a):

moc děkuji, snad to dám.
Vlastně určitě to dám.
Jen potřebuji podpořit.
Terapeut mi pomáhá, ale (pochopitelně) chce, a se zbavím nejdříve fyzických projevů.

Musím začít trochu více jíst. A aspoň nehubnu, to mi bere sílu.
Ale nemám vůbec chu.

Œkoda, že ti nemôžem dobrovožnícky darova takých 6-10 kíl... big_smile to by bola výhra pre obidve... Chuti zasa ja osobne mám až moc.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#84 19. 2. 2019 17:23

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Barča napsal(a):

Vypadá to milá Damilo, jako bys potřebovala pevný řád a cosi, jako skromnost. Myslím to tak, že když ti něco strašně dobře půjde, budeš sršet energií, budeš nejlepší...
budeš taková třeba šest hodin denně a víc ne. I když budeš mít na víc, neudělᚠto. Nikomu to nenatřeš, nic nestihneš, nikomu nic víc neukážeš, nedokážeš, ani době ne. Možná zítra, jestli bude čas.
A zbytek dne se budeš bděle věnovat sobě. Je možné, že na to potřebuješ víc časoprostoru, než je průměr - není na tom nic špatného, ani dobrého, prostě je to tak.
A alespoň 3 jídla denně, ve stejný čas, do postele ve stejnou hodinu, z postele ve stejnou hodinu (s ohledem k víkendu).

To si moc neumím představit, jak to dávkovat. Kdyby to šlo navážit-tu energii, a pak vydat jen potřebný počet, a rozvrstvit ho do celého týdne...

Většinu času bývám normální, s normální hladinou energie. Jen někdy se to takto zhoupne.
Spím dobře posledních asi 8 let. Od doby, co se trochu starám o své duševní zdraví.

3 jídla denně zatím nedám, ale dnes jsem jedla už dvakrát.

Není tady

#85 19. 2. 2019 17:25

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Œkoda, že ti nemôžem dobrovožnícky darova takých 6-10 kíl... big_smile to by bola výhra pre obidve... Chuti zasa ja osobne mám až moc.

To já zas umím sama tloustnout, když mám chu k jídlu.smile
Před půl rokem jsem měla o 10 kg více, a bylo to už opravdu dost.

Není tady

#86 19. 2. 2019 17:27

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Damilo, netrpíš maniodepresí? Tam se střídají takové fáze.
Já na sobě taky pociuji aktivní a pasivní fázi. V aktivní mám menší potřebu spánku a jsem aktivnější. V pasivní zase víc spím a cítím se nevyspalá. Snažím se disciplínou o to, aby ta sinusoida výkyvů byla co nejmenší.
Zaujalo mě, co napsala Barča.

Nevím, zda se to dá nazvat přímo maniodepresí, jsou to spíše takové hypománie a subdeprese.
Zažila jsem ale skutečnou, těžkou depresi, a to bylo opravdu velký hnus, to teď je mi oproti tomu vlastně báječně.

Není tady

#87 19. 2. 2019 18:25

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Barča napsal(a):

Taky mě Barčiny myšlenky zaujaly. tummenupp

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí