6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Poslední týden jsem byla naspídovaná a jela jsem jako fretka. Hlavně v práci. A do večera.
Začala jsem znovu jezdit autem, i sluebním, mám radost ze znovunabytých kompetencí.
Nicméně se ukázala druhá strana mince a od pátku jen spím. Dnes jsem si jetě vzala dovolenou, ale zítra u jdu do práce. Donutila jsem se trochu dát do kupy, najíst se a fungovat.
Mám naději, e povinnost jít do práce mě z té postele vytáhne.
Poslední moje spací období ale trvalo 6 týdnů, a následoval propad a relaps.
K praktické doktorce u nejdu, posledně jsem byla za hypochondra.
Věřím, e s terapeutem to dneska proberem. Nemocenskou nechci, prospala bych ivot a ztratila sílu úplně.
Není tady
Drím päste, aby si nala pravú rovnováhu a ideálne tempo v ivote. ;-)
Není tady
Selima napsal(a):
moc děkuji, snad to dám.
Vlastně určitě to dám.
Jen potřebuji podpořit.
Terapeut mi pomáhá, ale (pochopitelně) chce, a se zbavím nejdříve fyzických projevů.
Musím začít trochu více jíst. A aspoň nehubnu, to mi bere sílu.
Ale nemám vůbec chu.
Není tady
Dami, přidávám se k Selimě. Moc ti drím palce!
Není tady
vrabčák napsal(a):
Dami, přidávám se k Selimě. Moc ti drím palce!
Kujííí
Není tady
Vypadá to milá Damilo, jako bys potřebovala pevný řád a cosi, jako skromnost. Myslím to tak, e kdy ti něco straně dobře půjde, bude sret energií, bude nejlepí...
bude taková třeba est hodin denně a víc ne. I kdy bude mít na víc, neudělá to. Nikomu to nenatře, nic nestihne, nikomu nic víc neukáe, nedokáe, ani době ne. Moná zítra, jestli bude čas.
A zbytek dne se bude bděle věnovat sobě. Je moné, e na to potřebuje víc časoprostoru, ne je průměr - není na tom nic patného, ani dobrého, prostě je to tak.
Stejně, lépe spí podobně i v útlumu, či depresi.
A alespoň 3 jídla denně, ve stejný čas, do postele ve stejnou hodinu, z postele ve stejnou hodinu (s ohledem k víkendu).
Není tady
Damilo, netrpí maniodepresí? Tam se střídají takové fáze.
Já na sobě taky pociuji aktivní a pasivní fázi. V aktivní mám mení potřebu spánku a jsem aktivnějí. V pasivní zase víc spím a cítím se nevyspalá. Snaím se disciplínou o to, aby ta sinusoida výkyvů byla co nejmení.
Zaujalo mě, co napsala Barča.
Není tady
Damila napsal(a):
Selima napsal(a):
moc děkuji, snad to dám.
Vlastně určitě to dám.
Jen potřebuji podpořit.
Terapeut mi pomáhá, ale (pochopitelně) chce, a se zbavím nejdříve fyzických projevů.
Musím začít trochu více jíst. A aspoň nehubnu, to mi bere sílu.
Ale nemám vůbec chu.
koda, e ti nemôem dobrovožnícky darova takých 6-10 kíl... to by bola výhra pre obidve... Chuti zasa ja osobne mám a moc.
Není tady
Barča napsal(a):
Vypadá to milá Damilo, jako bys potřebovala pevný řád a cosi, jako skromnost. Myslím to tak, e kdy ti něco straně dobře půjde, bude sret energií, bude nejlepí...
bude taková třeba est hodin denně a víc ne. I kdy bude mít na víc, neudělá to. Nikomu to nenatře, nic nestihne, nikomu nic víc neukáe, nedokáe, ani době ne. Moná zítra, jestli bude čas.
A zbytek dne se bude bděle věnovat sobě. Je moné, e na to potřebuje víc časoprostoru, ne je průměr - není na tom nic patného, ani dobrého, prostě je to tak.
A alespoň 3 jídla denně, ve stejný čas, do postele ve stejnou hodinu, z postele ve stejnou hodinu (s ohledem k víkendu).
To si moc neumím představit, jak to dávkovat. Kdyby to lo naváit-tu energii, a pak vydat jen potřebný počet, a rozvrstvit ho do celého týdne...
Větinu času bývám normální, s normální hladinou energie. Jen někdy se to takto zhoupne.
Spím dobře posledních asi 8 let. Od doby, co se trochu starám o své duevní zdraví.
3 jídla denně zatím nedám, ale dnes jsem jedla u dvakrát.
Není tady
Selima napsal(a):
koda, e ti nemôem dobrovožnícky darova takých 6-10 kíl... to by bola výhra pre obidve... Chuti zasa ja osobne mám a moc.
To já zas umím sama tloustnout, kdy mám chu k jídlu.
Před půl rokem jsem měla o 10 kg více, a bylo to u opravdu dost.
Není tady
Eva. napsal(a):
Damilo, netrpí maniodepresí? Tam se střídají takové fáze.
Já na sobě taky pociuji aktivní a pasivní fázi. V aktivní mám mení potřebu spánku a jsem aktivnějí. V pasivní zase víc spím a cítím se nevyspalá. Snaím se disciplínou o to, aby ta sinusoida výkyvů byla co nejmení.
Zaujalo mě, co napsala Barča.
Nevím, zda se to dá nazvat přímo maniodepresí, jsou to spíe takové hypománie a subdeprese.
Zaila jsem ale skutečnou, těkou depresi, a to bylo opravdu velký hnus, to teď je mi oproti tomu vlastně báječně.
Není tady
Barča napsal(a):
Taky mě Barčiny mylenky zaujaly.
Není tady