6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ja som to teda dala bez profesionálov, ale spomínam si, e mi tie pomohlo, ba priam ma oslobodilo a znamenalo začiatok cesty k lepiemu, keď som si uvedomila, e - na rozdiel od dovtedajích utkvelých mylienok - takto NEMUSÍ vyzera zvyok môjho ivota. A paradoxne si myslím, e mi pomohli dve "rany", ktoré ma dostali a na dno - no a odtiaž u som sa celkom plavne, aj keď ete leňochodsky, odrazila na cestu nahor.
Není tady
Jessika napsal(a):
A přece jenom, jak jsem četla tvoje příspěvky - stále pracuje a vykonává rutinu.
A to je taky důleité. Nevzdat se a doufat, e se to jednou zlepí.
Já tedy nejspíe vůbec v depresi nejsem. Dělám věci co dřív. Jen se mi teď jetě do toho veho stal průser, e jsem po deseti letech poruila abstinenci. A ne zrovna jednorázově. Začala jsem se řítit zase do hlubin, kde u jsem byla. Začínám nanovo, cítím se dobře, ale stejně tam někde vzadu hlodá zase nějaký zákeřný červ, potřebuji teď fakt podporu, které se mi natěstí bohatě dostává. Take to zvládnu.
a díky
Není tady
Selima napsal(a):
Ja som to teda dala bez profesionálov, ale spomínam si, e mi tie pomohlo, ba priam ma oslobodilo a znamenalo začiatok cesty k lepiemu, keď som si uvedomila, e - na rozdiel od dovtedajích utkvelých mylienok - takto NEMUSÍ vyzera zvyok môjho ivota. A paradoxne si myslím, e mi pomohli dve "rany", ktoré ma dostali a na dno - no a odtiaž u som sa celkom plavne, aj keď ete leňochodsky, odrazila na cestu nahor.
Pomohla sis sama, úplně bez odborníků? Ani psychologa jsi nikdy nenavtívila?
Tak to já jsem srab, já si hned říkám o pomoc.
Já bych to fakt nedala, kdyby mě nepodporovali, a v jistou dobu ani kdybych neměla léky a stacionáře, atd. Asi by to patně skončilo.
Mám velkou výhodu, a tou je rodina. Sice nevěděli, co se děje, ale mají mě rádi a podporují mě. To je velká síla. A motivace.
Kdy se není kam vracet, musí to jít mnohem hůře.
Není tady
Kadý a si to řeí po svým, ale hlavně a to řeí. Nejsi srab. A je moc fajn, e má milující rodinu.
Damilo, dr se!!!
Není tady
Damila napsal(a):
Selima napsal(a):
Pomohla sis sama, úplně bez odborníků? Ani psychologa jsi nikdy nenavtívila?
Tak to já jsem srab, já si hned říkám o pomoc.
Já bych to fakt nedala, kdyby mě nepodporovali, a v jistou dobu ani kdybych neměla léky a stacionáře, atd. Asi by to patně skončilo.
Mám velkou výhodu, a tou je rodina. Sice nevěděli, co se děje, ale mají mě rádi a podporují mě. To je velká síla. A motivace.
Kdy se není kam vracet, musí to jít mnohem hůře.
Nepovedala by som, e som "si pomohla" - proste som poriadne nevedela, e mám depresiu (kým som nezačala váne uvaova o samovrade, to mi u bolo podozrivé, priznávam) a bola som príli unavená hžada pomoc. Aj profesionálnu. Dvaja najlepí odborníci, ktorým by som verila, boli fuč, o iných som počula skôr také veci, e by som k nim la, keby som potrebovala nakopnú k tej samovrade... a nemala som ani peniaze, ani energiu hžada si vlastnými silami súkromnú terapiu. Take som drala, čakajúc, e to prejde - a ono to prelo. Ale skoro dva roky mám v takom hnusnom hmlistom opare bez emocionálnych spomienok, bez fotiek a väčích udalostí (skoro). Ja som práve nemala vežmi rodinu (tá, čo mám, netuila - aby neprudili, keby som sa rozhodla ukonči to) a skoro iadnu motiváciu niečo razantne zmeni (napríklad bra lieky) alebo o niečo bojova.
Není tady
Damila napsal(a):
Jessika napsal(a):
A přece jenom, jak jsem četla tvoje příspěvky - stále pracuje a vykonává rutinu.
A to je taky důleité. Nevzdat se a doufat, e se to jednou zlepí.Já tedy nejspíe vůbec v depresi nejsem. Dělám věci co dřív. Jen se mi teď jetě do toho veho stal průser, e jsem po deseti letech poruila abstinenci. A ne zrovna jednorázově. Začala jsem se řítit zase do hlubin, kde u jsem byla. Začínám nanovo, cítím se dobře, ale stejně tam někde vzadu hlodá zase nějaký zákeřný červ, potřebuji teď fakt podporu, které se mi natěstí bohatě dostává. Take to zvládnu.
a díky
Mňo - ono to úplne bezdôvodne asi nebude... Take ak nie depresia, tak čo? A prečo práve teraz, e...?
Není tady
Selima napsal(a):
Mňo - ono to úplne bezdôvodne asi nebude... Take ak nie depresia, tak čo? A prečo práve teraz, e...?
Procházím individuální výcvikovou částí .
A v terapii se vyrojili dávní démoni, které musím
zpracovat.
Tak proto teď
.
Není tady
Damila napsal(a):
zpracovat.
Tak proto teď
.
Co znamená, e prochází individuální výcvikovou částí? Mluví o své práci?
Není tady
Damila napsal(a):
Selima napsal(a):
zpracovat.
Tak proto teď
.
A myslí, e tá viedla k tomu porueniu abstinencie?
Není tady
Eva. napsal(a):
Damila napsal(a):
zpracovat.
Tak proto teď
.Co znamená, e prochází individuální výcvikovou částí? Mluví o své práci?
Je to součast psychoterap. výcviku, ale probíhá jako běná terapie.
Není tady
Selima napsal(a):
Damila napsal(a):
Selima napsal(a):
zpracovat.
Tak proto teď
.A myslí, e tá viedla k tomu porueniu abstinencie?
Ne přímo. Otevřela nějaké bolavé věci, toto mohla být reakce (ale nemusela)
Není tady
Damilo, zajímají mě ty mylenkové pochody, jak se ti stalo, es věděla, e nesmí a přesto sis alkohol vzala.
Zajímá mě to hodně proto, e jsem kuřák abstinent. Nekouřím 26 let, předtím jsem 12 let kouřila docela hodně. I teď mám jetě chu na cigaretu, hlavně ve společnosti, kde se kouří. Ale vím, e nesmím. e bych do toho zase spadla. Kdy bych si u-u cigaretu vzala, představím si, jak jsem kalala, jak mi u ke konci kuřáckého období nebylo fyzicky dobře a v tu chvíli u nemám ádné nutkání si cigaretu zapálit, i kdy chu mám.
Tak mě zajímá, jak to ne/funguje u jiných abstinentů.
Snad jsem to nenapsala nějak - neomaleně. Jestli to tak cítí, omlouvám se.
Nepi o tom, jak se to stalo, jestli cítí, e nechce.
Není tady
Eva. napsal(a):
Damilo, zajímají mě ty mylenkové pochody, jak se ti stalo, es věděla, e nesmí a přesto sis alkohol vzala.
Zajímá mě to hodně proto, e jsem kuřák abstinent. Nekouřím 26 let, předtím jsem 12 let kouřila docela hodně. I teď mám jetě chu na cigaretu, hlavně ve společnosti, kde se kouří. Ale vím, e nesmím. e bych do toho zase spadla. Kdy bych si u-u cigaretu vzala, představím si, jak jsem kalala, jak mi u ke konci kuřáckého období nebylo fyzicky dobře a v tu chvíli u nemám ádné nutkání si cigaretu zapálit, i kdy chu mám.
Nepi o tom, jak se to stalo, jestli cítí, e nechce.
Já si to zcela neumím vysvětlit.
Prostě jsem to jednou ochutnala, a nic se nedělo. Několik týdnů.
Tak jsem to zkusila pak zase, pak dve piva, pořád pauzy, a pořád jsem věděla, e je to průser, a bála se, kam a to můe dojít.
Poté, co u jsem pila úplně denně, by jen pivo, ale ne jedno, poté, co jsem to několikrát přehnala (i 9 piv za den), jsem u poprosila o pomoc odborníka, ke kterému docházím v rámci výcviku.
A ten to vzal pevně do svých rukou. Najednou, kdy jsem mu to řekla, tak nebylo tak těké přestat pít. Potřebovala jsem v tom asi jen nebýt sama a mít podporu. A někoho, kdo mě "hlídá", aspoň zpočátku.
Tím se vynořilo spoustu nových témat a málem dvě sezení týdně nestačí.
Vlastně to urychlilo proces.
Ale ten prvotní impulz, PROČ jsem to vůbec zkusila poprvé po té době, ten ti neřeknu. Nebyl důvod.
Jen je dobré vědět, e čert nikdy nespí.
Není tady
Damilo, tak a to dobře jde i dál.
Jen mi pořád není jasný, e je to součást psychoterapeutickýho výcviku.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Damilo, tak a to dobře jde i dál.
Jen mi pořád není jasný, e je to součást psychoterapeutickýho výcviku.
Výcvik se skládá z mnoha částí. Kadý druh terapie to má trochu jinak, ten "můj to má takhle:
Jedna část je pětiletý skupinový výcvik (550 hodin) .
Dalí část je teorie (dva roky) a zkouka (ústní + práce-kazuistika).
Dalí součástí je supervize (my musíme mít 100 h)
dalí částí je 100 h individuální psychoterapie (sebezkuenost)
a poslední částí je praxe, účast v zařízeních, kde probíhají skupinové psychoterapie.
Pak není divu, e psychoterapeut nás stojí tolik peněz, kdy do toho tolik vrazí...
Není tady
To je moc zajímavé, Dam. Zvlátní, jak to vechno začalo (viz i název vlákna) a kam se to sune. Nechci se tě teď na nic ptát, protoe se asi nedá vyhnout ivému. Přeju ti, abys vechno dobře zvládla a drím palce. Nespěchej, a se neztratí.
Není tady
Damilo, moc ti děkuju za vysvětlení. Trvale ti drím palce!
Není tady
vrabčák napsal(a):
Děkuji.
Zdá se, e je to na dobré cestě.
Mám největí monou podporu, jakou můu mít.
Kadý z kamarádů a kolegů, komu jsem to řekla, mi nabídl pomoc.¨
Moc mě to potěilo.
Jsem ráda, e mám kolem sebe tolik skvělých lidí, kteří se v takové chvíli neotočí zády.
I za vás tady jsem vděčná, e vnímám podporu.
Dík
Není tady
I kdy to třeba na první kouknutí nevypadá, přece jen se kolem nás vyskytuje docela dost dobrých lidí.
Není tady
Damila napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Děkuji.
Zdá se, e je to na dobré cestě.
Mám největí monou podporu, jakou můu mít.
Kadý z kamarádů a kolegů, komu jsem to řekla, mi nabídl pomoc.¨
Moc mě to potěilo.
Jsem ráda, e mám kolem sebe tolik skvělých lidí, kteří se v takové chvíli neotočí zády.
I za vás tady jsem vděčná, e vnímám podporu.
Dík
Není tady
Damila napsal(a):
Eva. napsal(a):
Nepi o tom, jak se to stalo, jestli cítí, e nechce.Já si to zcela neumím vysvětlit.
Prostě jsem to jednou ochutnala, a nic se nedělo. Několik týdnů.
Tak jsem to zkusila pak zase, pak dve piva, pořád pauzy, a pořád jsem věděla, e je to průser, a bála se, kam a to můe dojít.
Poté, co u jsem pila úplně denně, by jen pivo, ale ne jedno, poté, co jsem to několikrát přehnala (i 9 piv za den), jsem u poprosila o pomoc odborníka, ke kterému docházím v rámci výcviku.
A ten to vzal pevně do svých rukou. Najednou, kdy jsem mu to řekla, tak nebylo tak těké přestat pít. Potřebovala jsem v tom asi jen nebýt sama a mít podporu. A někoho, kdo mě "hlídá", aspoň zpočátku.
Tím se vynořilo spoustu nových témat a málem dvě sezení týdně nestačí.
Vlastně to urychlilo proces.
Ale ten prvotní impulz, PROČ jsem to vůbec zkusila poprvé po té době, ten ti neřeknu. Nebyl důvod.
Jen je dobré vědět, e čert nikdy nespí.
Zavislost nikdy nespi,pokud byl clovek nekdy zavisly bude nad nim cely zivot.Je jen na nem jestli podlehne.Vypravel me syn,ze s nim v lecebne byl muz alkoholik ktery abstinoval 15 let po 15-ti letech zacal pit nealkoholicke pivo,pak normalni pivo,az se dostal zpet do lecebny.Zavisly clovek nikdy nebude vyleceny,zavislost nad nim bude po cely zivot
Není tady
Erem, asi má pravdu. Zdravím.
Není tady
Erem, včera jsem si na tebe vzpomněla a ty ses objevila.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Erem, včera jsem si na tebe vzpomněla a ty ses objevila.
Jo,jo,dekuji
Není tady
Me moc pomohla kniha 4 dohody
Není tady