Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 22. 10. 2018 13:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Deprese jen s tělesnými příznaky

Ja som to teda dala bez profesionálov, ale spomínam si, že mi tiež pomohlo, ba priam ma oslobodilo a znamenalo začiatok cesty k lepšiemu, keď som si uvedomila, že - na rozdiel od dovtedajších utkvelých myšlienok - takto NEMUSÍ vyzera zvyšok môjho života. A paradoxne si myslím, že mi pomohli dve "rany", ktoré ma dostali až na dno - no a odtiaž už som sa celkom plavne, aj keď ešte leňochodsky, odrazila na cestu nahor.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#52 22. 10. 2018 17:22

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Jessika napsal(a):

A přece jenom, jak jsem četla tvoje příspěvky - stále pracuješ a vykonávᚠrutinu.
A to je taky důležité. Nevzdat se a doufat, že se to jednou zlepší.

Já tedy nejspíše vůbec v depresi nejsem. Dělám věci co dřív. Jen se mi teď ještě do toho všeho stal průser, že jsem po deseti letech porušila abstinenci. A ne zrovna jednorázově. Začala jsem se řítit zase do hlubin, kde už jsem byla. Začínám nanovo, cítím se dobře, ale stejně tam někde vzadu hlodá zase nějaký zákeřný červ, potřebuji teď fakt podporu, které se mi naštěstí bohatě dostává. Takže to zvládnu.
a díky

Není tady

#53 22. 10. 2018 17:26

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Ja som to teda dala bez profesionálov, ale spomínam si, že mi tiež pomohlo, ba priam ma oslobodilo a znamenalo začiatok cesty k lepšiemu, keď som si uvedomila, že - na rozdiel od dovtedajších utkvelých myšlienok - takto NEMUSÍ vyzera zvyšok môjho života. A paradoxne si myslím, že mi pomohli dve "rany", ktoré ma dostali až na dno - no a odtiaž už som sa celkom plavne, aj keď ešte leňochodsky, odrazila na cestu nahor.

Pomohla sis sama, úplně bez odborníků? Ani psychologa jsi nikdy nenavštívila?

Tak to já jsem srab, já si hned říkám o pomoc.smile
Já bych to fakt nedala, kdyby mě nepodporovali, a v jistou dobu ani kdybych neměla léky a stacionáře, atd. Asi by to špatně skončilo.

Mám velkou výhodu, a tou je rodina. Sice nevěděli, co se děje, ale mají mě rádi a podporují mě. To je velká síla. A motivace.

Když se není kam vracet, musí to jít mnohem hůře.

Není tady

#54 22. 10. 2018 19:12

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Každý a si to řeší po svým, ale hlavně a to řeší. Nejsi srab. stolt A je moc fajn, že mᚠmilující rodinu. big_smile
Damilo, drž se!!! pussa

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#55 23. 10. 2018 13:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Selima napsal(a):

Pomohla sis sama, úplně bez odborníků? Ani psychologa jsi nikdy nenavštívila?

Tak to já jsem srab, já si hned říkám o pomoc.smile
Já bych to fakt nedala, kdyby mě nepodporovali, a v jistou dobu ani kdybych neměla léky a stacionáře, atd. Asi by to špatně skončilo.

Mám velkou výhodu, a tou je rodina. Sice nevěděli, co se děje, ale mají mě rádi a podporují mě. To je velká síla. A motivace.

Když se není kam vracet, musí to jít mnohem hůře.

Nepovedala by som, že som "si pomohla" - proste som poriadne nevedela, že mám depresiu (kým som nezačala vážne uvažova o samovražde, to mi už bolo podozrivé, priznávam) a bola som príliš unavená hžada pomoc. Aj profesionálnu. Dvaja najlepší odborníci, ktorým by som verila, boli fuč, o iných som počula skôr také veci, že by som k nim šla, keby som potrebovala nakopnú k tej samovražde... a nemala som ani peniaze, ani energiu hžada si vlastnými silami súkromnú terapiu. Takže som držala, čakajúc, že to prejde - a ono to prešlo. Ale skoro dva roky mám v takom hnusnom hmlistom opare bez emocionálnych spomienok, bez fotiek a väčších udalostí (skoro). Ja som práve nemala vežmi rodinu (tá, čo mám, netušila - aby neprudili, keby som sa rozhodla ukonči to) a skoro žiadnu motiváciu niečo razantne zmeni (napríklad bra lieky) alebo o niečo bojova.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#56 23. 10. 2018 13:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Jessika napsal(a):

A přece jenom, jak jsem četla tvoje příspěvky - stále pracuješ a vykonávᚠrutinu.
A to je taky důležité. Nevzdat se a doufat, že se to jednou zlepší.

Já tedy nejspíše vůbec v depresi nejsem. Dělám věci co dřív. Jen se mi teď ještě do toho všeho stal průser, že jsem po deseti letech porušila abstinenci. A ne zrovna jednorázově. Začala jsem se řítit zase do hlubin, kde už jsem byla. Začínám nanovo, cítím se dobře, ale stejně tam někde vzadu hlodá zase nějaký zákeřný červ, potřebuji teď fakt podporu, které se mi naštěstí bohatě dostává. Takže to zvládnu.
a díky

Mňo - ono to úplne bezdôvodne asi nebude... Takže ak nie depresia, tak čo? A prečo práve teraz, že...?

Brita

Není tady

#57 23. 10. 2018 20:35

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Mňo - ono to úplne bezdôvodne asi nebude... Takže ak nie depresia, tak čo? A prečo práve teraz, že...?

Procházím individuální výcvikovou částí .

A v terapii se vyrojili dávní démoni, které musím
zpracovat.
Tak proto teď
.

Není tady

#58 24. 10. 2018 7:38

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

zpracovat.
Tak proto teď
.

Co znamená, že procházíš individuální výcvikovou částí? Mluvíš o své práci?

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#59 24. 10. 2018 12:47

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Selima napsal(a):

zpracovat.
Tak proto teď
.

A myslíš, že tá viedla k tomu porušeniu abstinencie?

Brita

Není tady

#60 25. 10. 2018 10:47

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Damila napsal(a):

zpracovat.
Tak proto teď
.

Co znamená, že procházíš individuální výcvikovou částí? Mluvíš o své práci?

Je to součast psychoterap. výcviku, ale probíhá jako běžná terapie.

Není tady

#61 25. 10. 2018 10:48

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Damila napsal(a):

Selima napsal(a):

zpracovat.
Tak proto teď
.

A myslíš, že tá viedla k tomu porušeniu abstinencie?

Ne přímo. Otevřela nějaké bolavé věci, toto mohla být reakce (ale nemusela)

Není tady

#62 25. 10. 2018 11:46

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Damilo, zajímají mě ty myšlenkové pochody, jak se ti stalo, žes věděla, že nesmíš a přesto sis alkohol vzala.
Zajímá mě to hodně proto, že jsem kuřák abstinent. Nekouřím 26 let, předtím jsem 12 let kouřila docela hodně. I teď mám ještě chu na cigaretu, hlavně ve společnosti, kde se kouří. Ale vím, že nesmím. Že bych do toho zase spadla. Když bych si už-už cigaretu vzala, představím si, jak jsem kašlala, jak mi už ke konci kuřáckého období nebylo fyzicky dobře a v tu chvíli už nemám žádné nutkání si cigaretu zapálit, i když chu mám.
Tak mě zajímá, jak to ne/funguje u jiných abstinentů.
Snad jsem to nenapsala nějak - neomaleně. Jestli to tak cítíš, omlouvám se.
Nepiš o tom, jak se to stalo, jestli cítíš, že nechceš.

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#63 26. 10. 2018 11:31

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Damilo, zajímají mě ty myšlenkové pochody, jak se ti stalo, žes věděla, že nesmíš a přesto sis alkohol vzala.
Zajímá mě to hodně proto, že jsem kuřák abstinent. Nekouřím 26 let, předtím jsem 12 let kouřila docela hodně. I teď mám ještě chu na cigaretu, hlavně ve společnosti, kde se kouří. Ale vím, že nesmím. Že bych do toho zase spadla. Když bych si už-už cigaretu vzala, představím si, jak jsem kašlala, jak mi už ke konci kuřáckého období nebylo fyzicky dobře a v tu chvíli už nemám žádné nutkání si cigaretu zapálit, i když chu mám.

Já si to zcela neumím vysvětlit.
Prostě jsem to jednou ochutnala, a nic se nedělo. Několik týdnů.
Tak jsem to zkusila pak zase, pak dve piva, pořád pauzy, a pořád jsem věděla, že je to průser, a bála se, kam až to může dojít.
Poté, co už jsem pila úplně denně, by jen pivo, ale ne jedno, poté, co jsem to několikrát přehnala (i 9 piv za den), jsem už poprosila o pomoc odborníka, ke kterému docházím v rámci výcviku.

A ten to vzal pevně do svých rukou. Najednou, když jsem mu to řekla, tak nebylo tak těžké přestat pít. Potřebovala jsem v tom asi jen nebýt sama a mít podporu. A někoho, kdo mě "hlídá", aspoň zpočátku.

Tím se vynořilo spoustu nových témat a málem dvě sezení týdně nestačí.

Vlastně to urychlilo proces.

Ale ten prvotní impulz, PROČ jsem to vůbec zkusila poprvé po té době, ten ti neřeknu. Nebyl důvod.
Jen je dobré vědět, že čert nikdy nespí.

Není tady

#64 26. 10. 2018 17:07

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Damilo, tak a to dobře jde i dál. smile
Jen mi pořád není jasný, že je to součást psychoterapeutickýho výcviku.

Seneca

Není tady

#65 26. 10. 2018 21:31

Damila
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Damilo, tak a to dobře jde i dál. smile
Jen mi pořád není jasný, že je to součást psychoterapeutickýho výcviku.

Výcvik se skládá z mnoha částí. Každý druh terapie to má trochu jinak, ten "můj to má takhle:
Jedna část je pětiletý skupinový výcvik (550 hodin) .
Další část je teorie (dva roky) a zkouška (ústní + práce-kazuistika).
Další součástí je supervize (my musíme mít 100 h)
další částí je 100 h individuální psychoterapie (sebezkušenost)
a poslední částí je praxe, účast v zařízeních, kde probíhají skupinové psychoterapie.

Pak není divu, že psychoterapeut nás stojí tolik peněz, když do toho tolik vrazí...kapitulation

Není tady

#66 27. 10. 2018 12:01

Barča
♥♥♥♥♥♥-

To je moc zajímavé, Dam. Zvláštní, jak to všechno začalo (viz i název vlákna) a kam se to sune. Nechci se tě teď na nic ptát, protože se asi nedá vyhnout živému. Přeju ti, abys všechno dobře zvládla a držím palce. Nespěchej, a se neztratíš.

Není tady

#67 28. 10. 2018 11:08

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Damilo, moc ti děkuju za vysvětlení. Trvale ti držím palce! pussa

Seneca

Není tady

#68 28. 10. 2018 13:00

Damila
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Děkuji.
Zdá se, že je to na dobré cestě.
Mám největší možnou podporu, jakou můžu mít.
Každý z kamarádů a kolegů, komu jsem to řekla, mi nabídl pomoc.¨
Moc mě to potěšilo.
Jsem ráda, že mám kolem sebe tolik skvělých lidí, kteří se v takové chvíli neotočí zády.

I za vás tady jsem vděčná, že vnímám podporu.
Dík
hjarta

Není tady

#69 28. 10. 2018 14:03

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

I když to třeba na první kouknutí nevypadá, přece jen se kolem nás vyskytuje docela dost dobrých lidí. tummenupp hjarta

Seneca

Není tady

#70 28. 10. 2018 15:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

vrabčák napsal(a):

Děkuji.
Zdá se, že je to na dobré cestě.
Mám největší možnou podporu, jakou můžu mít.
Každý z kamarádů a kolegů, komu jsem to řekla, mi nabídl pomoc.¨
Moc mě to potěšilo.
Jsem ráda, že mám kolem sebe tolik skvělých lidí, kteří se v takové chvíli neotočí zády.

I za vás tady jsem vděčná, že vnímám podporu.
Dík
hjarta

tummenupp

Brita

Není tady

#71 18. 11. 2018 12:02

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Eva. napsal(a):

Já si to zcela neumím vysvětlit.
Prostě jsem to jednou ochutnala, a nic se nedělo. Několik týdnů.
Tak jsem to zkusila pak zase, pak dve piva, pořád pauzy, a pořád jsem věděla, že je to průser, a bála se, kam až to může dojít.
Poté, co už jsem pila úplně denně, by jen pivo, ale ne jedno, poté, co jsem to několikrát přehnala (i 9 piv za den), jsem už poprosila o pomoc odborníka, ke kterému docházím v rámci výcviku.

A ten to vzal pevně do svých rukou. Najednou, když jsem mu to řekla, tak nebylo tak těžké přestat pít. Potřebovala jsem v tom asi jen nebýt sama a mít podporu. A někoho, kdo mě "hlídá", aspoň zpočátku.

Tím se vynořilo spoustu nových témat a málem dvě sezení týdně nestačí.

Vlastně to urychlilo proces.

Ale ten prvotní impulz, PROČ jsem to vůbec zkusila poprvé po té době, ten ti neřeknu. Nebyl důvod.
Jen je dobré vědět, že čert nikdy nespí.

Zavislost nikdy nespi,pokud byl clovek nekdy zavisly bude nad nim cely zivot.Je jen na nem jestli podlehne.Vypravel me syn,ze s nim v lecebne byl muz alkoholik ktery abstinoval 15 let po 15-ti letech zacal pit nealkoholicke pivo,pak normalni pivo,az se dostal zpet do lecebny.Zavisly clovek nikdy nebude vyleceny,zavislost nad nim bude po cely zivot

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#72 18. 11. 2018 17:18

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Erem, asi mᚠpravdu. Zdravím.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#73 18. 11. 2018 20:20

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Erem, včera jsem si na tebe vzpomněla a ty ses objevila. smile

Seneca

Není tady

#74 18. 11. 2018 21:34

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

vrabčák napsal(a):

Erem, včera jsem si na tebe vzpomněla a ty ses objevila. smile

Jo,jo,dekuji

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#75 21. 11. 2018 23:05

LuckaPucka
♥------

Me moc pomohla kniha 4 dohody smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí