6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Promin, Dam. Jsem kouzelnice, ale na "víly v nouzi" kouzlo nemam. Prvne v zivote mi je toho nesmírně líto... Udelam vsechno pro to, abych to napravila.
Není tady
Diky Dam
Není tady
Dorka napsal(a):
Promin, Dam. Jsem kouzelnice, ale na "víly v nouzi" kouzlo nemam. Prvne v zivote mi je toho nesmírně líto... Udelam vsechno pro to, abych to napravila.
Tomu moc nerozumím.
Není tady
Damila napsal(a):
Díky, holky, za podporu.
Já mám pocit, e bych se měla zabývat něčím méně intelektuálním, něčím, kde se nemyslí...a přitom lutím sudoku, poslouchám přednáky Petra Kotka, a ano, i píu. Píu dopisy kamarádce, a vlastně jste mi připomněly, e bych jí měla odepsat. Já se jí tam vypíu, ona mně, funguje to.
Ale pořád zaměstnávat hlavu nechci, tak zkouím normální procházky. Hodina procházky mě ale málem zabila (trochu přeháním, a pravda, bylo to po horách), včera jsem cestovala asi hodinu a půl domů, z toho polovinu pěky, to mě taky mělo aktivizovat. No, fyzicky na to prostě jetě nemám.
Ale leet celý den v posteli mi taky nepomůe.
objednala jsem si na pondělí masá. Na tu se moc těím.
Mňa nabíjajú prechádzky - ale so psom(a po rovine, podža monosti), to je niečím úplne iné... a potom tanec. Poldruha hodiny po horách by ma zabilo úplne spožahlivo , aj keď nemám únavové obdobie...
Není tady
Damila napsal(a):
Dorka napsal(a):
Sel, vrabce, diky za pochopeni...
Rano jsem premyslela: Proc se mi TOHLE deje? (Mam tezke obdobi...)
Ja uz "pisu svuj pravdivej dennicek" jenom v myslenkach = napsala jsem: VY SVINĚ! e jste nány, mně nedonutí chovat se tak primitivně, jako vy. Vcetne sefa, ted uz par hodin byvaleho. Jo. Ja vim. J e d n o u s e t o p r o v a l i ...
A ja jsem trpeliva.
Pak jsem si predstavila nejake blyskajici se mece, kere se "ve vzduchu perou"... ne, nikoho nezabijely, jen tak proste letaly, nebylo jich malo, ale nikdo je nedrzel, nikde nebyla krev, ani zraneni ci mrtvi. Proste jen tak svistely a s cinkotem dopadaly na zem, jakoby si nekdo vymenoval s nekym kuzelky...
Tim se vybila energie zlosti..., ja se uklidnila a hned si vzpomela na Dam.
Ona ani nahodou nemuze byt ve stejnem rozpolozeni, jako ja, presto se mi to s ni spojilo.
Znam ji. Rozumim ji. Velmi me boli, ze nevim, kam se podel jeji obrovsky potencial, o kterem mooooc dobre vim, ze ho ma... Rikala jsem si - SZ. Ale moc dobre jsem citila, ze to neni ono.
Tak jsem pozadala "hlavu a ruku + a jeste srdce, u mne ", aby se spojily, a napsala jsem tohle...Dorko, já necítím zlost, vlastně teď spíe vděčnost-vedení, e mě ředitelka poslala na odpočinek hned a ne a přítí týden.
Já se zlobím málokdy. Ale u to umím, A dokonce u to umím i nasměrovat tam, kam to patří. To nebývala u mě taková samozřejmost.
Jak se má odpočívat, vlastně? Já to nikdy nepotřebovala, a asi to neumím.
Hledám si wellnes, na dva tři dny, ale mám problém tam i dojet.
Pre kadého znamená odpočinok niečo iné - a ete aj u jednej osoby sa to môe líi... Ja oddychujem pri etnických tancoch, v kine, na stretávkach s kamokami (alebo kamomi, známymi, rodinou), ale niekedy potrebujem len vypnú, osta v posteli, robi vetko a nič, do ničoho sa nenúti, chvížu číta, potom pozrie film, potom niečo málo uvari, da si kávu... a podvečer/večer podža chuti - buď s as niekým stretnú, alebo sa znovu len považova... Vypínam aj pri hrách na PC - scrabble, mahjong, pasiáns, tetris, atď....
Není tady
Luxor, Zuma, Svetlograd, Fishdom..., ale tak odpocivaju iba zdravi ludia bez dlhodobo neliecenej (neriesenej) depresie, ochotni vykaslat sa na podozrenie z infantility...
Není tady
Dorka napsal(a):
Luxor, Zuma, Svetlograd, Fishdom..., ale tak odpocivaju iba zdravi ludia bez dlhodobo neliecenej (neriesenej) depresie, ochotni vykaslat sa na podozrenie z infantility...
to vůbec nevím, co je.
Jinak já se na depresi léčila osm let.
Stále docházím na terapie. Ale teď jsem fakt u potřebovala volno z práce.
Upravil(a) Damila (6. 9. 2018 21:36)
Není tady
Selima napsal(a):
Pre kadého znamená odpočinok niečo iné - a ete aj u jednej osoby sa to môe líi... Ja oddychujem pri etnických tancoch, v kine, na stretávkach s kamokami (alebo kamomi, známymi, rodinou), ale niekedy potrebujem len vypnú, osta v posteli, robi vetko a nič, do ničoho sa nenúti, chvížu číta, potom pozrie film, potom niečo málo uvari, da si kávu... a podvečer/večer podža chuti - buď s as niekým stretnú, alebo sa znovu len považova... Vypínam aj pri hrách na PC - scrabble, mahjong, pasiáns, tetris, atď....
Hraju karty na PC, před spaním.
Poslouchám YouTube, čtu si.
Na wellnes nedolo, neb mám kadý den něco.
pondělí masá
úterý navtívila mě moje sestra
středa terapie, a pak výlet se synem na vě (je tady ve městě)
čtvrtek setkání s kamarádkou v čajovně
pátek dalí masá.
sobota italtina
a furt něco dělám v domácnosti.
peru ehlím, vařím a neustále myju nádobí. :-)
A mezitím stále hodně spím.
Kdybych nebyla tak unavená, cítím se úplně super a uívám si to mnohem víc
Tak snad mi to pomůe se zregenerovat...
Není tady
Damilo, je to obdivuhodný, co vechno stíhá. Myslím na tebe a moc ti drím palce, aby tě únava co nejdřív opustila nebo se aspoň zmírnila.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Damilo, je to obdivuhodný, co vechno stíhá. Myslím na tebe a moc ti drím palce, aby tě únava co nejdřív opustila nebo se aspoň zmírnila.
Jejda, to snad není nutné, obdivovat mě.
Je to pouhý pud sebezáchovy, nic obdivuhodného. Nechci zdechnout, to je vechno. ;-)
Není tady
Damila napsal(a):
Selima napsal(a):
Hraju karty na PC, před spaním.
Poslouchám YouTube, čtu si.
Na wellnes nedolo, neb mám kadý den něco.
pondělí masá
úterý navtívila mě moje sestra
středa terapie, a pak výlet se synem na vě (je tady ve městě)
čtvrtek setkání s kamarádkou v čajovně
pátek dalí masá.
sobota italtina
a furt něco dělám v domácnosti.
peru ehlím, vařím a neustále myju nádobí. :-)
A mezitím stále hodně spím.
Kdybych nebyla tak unavená, cítím se úplně super a uívám si to mnohem víc
Tak snad mi to pomůe se zregenerovat...
nič v zlom, ale to vytučnené by som totálne unavenej osobe ako regeneráciu neodporúčala...
Není tady
Damilo, a stejně tě obdivuju! Ale Selima dí pravdu pravdoucí; koukej velkou část domácích prací přenechat ostatním členům rodiny. Měli by v tomto pro tebe tak náročným období mít a hlavně projevit velký pochopení. A navíc se jim to do budoucna bude mooooooooccc hodit.
Není tady
Ano, ale nemůu přece celé dny jen leet. Atrofují mi svaly a v úterý nedojdu do práce. :-)
Zkoumala jsem, jak se léčí únavový syndrom.
Krom toho, e ho část lékařů vůbec neuznává jako dg., tak na to nejsou léky. Protoe se neví co ho způsobuje. Někomu pomůou AD, někomu antihistaminika, někomu dokonce Brufen...
Kadopádně na to nedostanu ani nemocenskou, protoe testy krve apod. nevykazují ádnou anomálii.
To je v pytli, fakt, ale asi je to lepí ne bolesti. Jen ta chu bojovat se zmenuje.
Není tady
Dami, napsala jsem "velkou část domácích povinností". Aktivit má hodně, určitě bys celý dny neleela.
Nezajímala ses trochu o tu psychosomatiku? Bohuel to u nás nehradí pojiovna.
Říkám si, e tvůj stav by skoro vyadoval hospitalizaci, pozorování snad na neurologii... Nevím, nic chytřejího mě nenapadá.
Hlavně by ti měl poradit praktický lékař.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Dami, napsala jsem "velkou část domácích povinností". Aktivit má hodně, určitě bys celý dny neleela.
Nezajímala ses trochu o tu psychosomatiku? Bohuel to u nás nehradí pojiovna.
Říkám si, e tvůj stav by skoro vyadoval hospitalizaci, pozorování snad na neurologii... Nevím, nic chytřejího mě nenapadá.
Hlavně by ti měl poradit praktický lékař.
ten moc nebere váně takové nejasné příznaky.
Myslí si, e přeháním, asi.
Byla jsem dvakrát, potřetí nejdu.
Není tady
V tom případě bych vyrazila na ambulanci přímo do nemocnice a řekla bych jim, e u si nevím rady. Výsledky vech vyetření bych si vzala s sebou. Co lidí jde rovnou do nemocničního zařízení i s nějakou banalitou! Myslím si, e tvůj stav vyaduje důkladný vyetření.
Není tady
Na neurologii nebo na internu. A snaila bych se změnit praktika.
Není tady
vrabčák napsal(a):
V tom případě bych vyrazila na ambulanci přímo do nemocnice a řekla bych jim, e u si nevím rady. Výsledky vech vyetření bych si vzala s sebou. Co lidí jde rovnou do nemocničního zařízení i s nějakou banalitou! Myslím si, e tvůj stav vyaduje důkladný vyetření.
Děkuji za zájem.
Krom psychoterapeuta (který spíe trvá na psychologických příčinách a jistě má i pravdu, jen to potřebuji řeit) je tady Babinet jedno z mála míst, kde opravdu někoho zajímá, jak se cítím.
Mám od praktické lékařky poukázky na vyetření sono břicha a rentgen plic. Ale to mi přijde úplně mimo. Jen u nevěděla co se mnou. Nechce se mi absolvovat zbytečná vyetření. Ono to není zadarmo (pro pojiovnu), a výsledek bude zase negativní, jsem si jistá, e mi nic není.
Myslím, e jsem prostě unavená, vyhořelá, a potřebuji mnohem delí prázdniny, ne dva týdny.
V severských státech údajně v pomáhajících profesích mají placené nějaké velké mnoství odpočinku, protoe si uvědomují, jak je to náročné.
U nás se jede na výkon. Dokud můe, maká, kdy nemůe, přijdou mladí, a makaj dokud nevyhoří.
U mě sed to neprojevuje cynismem ke klientům, ale jen únavou. Nic víc mi není. A pořád mě ta práce baví, naplňuje, ale nějak se nestačím dobíjet.
Třeba to bude motivace k tomu, kde si najít dobíječku.
Vechno zlé je k něčemu dobré. A já se v práci cítím astná, jen mít na to tu sílu.
Ale máte pravdu v tom, e ohledně výivy mám jetě na čem pracovat.
Zeleninu jsem neviděla několik týdnů, a kdy, tak tepelně upravenou (cuketu). Jím teď méně, vyhovuje mi to. Ale musím tam nacpat to důleité.
Dnes jsem snědla krůtí gulá, no.
Není tady
vrabčák napsal(a):
V tom případě bych vyrazila na ambulanci přímo do nemocnice a řekla bych jim, e u si nevím rady. .
Moná budu směná, ale mně praktička řekla, e na sono i na rentgen mohu jít kdekoliv chci ve městě. Máme tu tři velké nemocnice a několik soukromých meních zařízení.
Ani nevím, jestli tam zavolat a objednat se, nebo můu přijít. Jen tak, a počkat... Nemám zkuenost, nebývám nemocná.
Není tady
Jo, a objednala jsem se (tedy spíe jsem poslala mail, jestli se mohu objednat)
na psychosomatické odd.
Ale je to v rámci psychiatrie,no.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Na neurologii nebo na internu. A snaila bych se změnit praktika.
Kdy já mám pocit, e není na vině praktitk, ale skutečně psychosomatika.
Úkolem praktika je vyloučit somatické potíe, to dělají, celkem dobře.
Holt lidi jsou v medicíně rozporcovaní na kousky. A kadý odborník řeí ten svůj kousek. No...
Není tady
Damilo, být tebou bych na vechny ty vyetření bez odkládání la. A se vyloučí případný dalí příčiny. Pokud vím, tak je to v dnení době běná praxe, e si člověk můe vybrat, kde vyetření (RTG, sono, magnetickou rezonanci...) absolvuje. Vdycky si zvolím zařízení, kde je ance se na to dostat co nejdřív (a kde je to na pojiovnu). Určitě je třeba se objednat, já se objednávám telefonicky. Na RTG berou bez objednání.
Na ambulanci do nemocnice je mono přijít rovnou, i o víkendu. Je tam nepřetritá sluba. Hodně lidí to zneuívá... Ale kdybys je navtívila ty, rozhodně bych to za zneuívání nepokládala. Aspoň popsat svý potíe, poradit se. Příčiny únavy přece můou být různý. Třeba by ti dali infuze.
Jestli psychosomatický odd., kam se snaí objednat, spadá pod psychiatrii, by přece vůbec nemělo vadit. Je to hraniční obor. A zdá se, e se vztah lidí k psychiatrii v dnení náročný době přece jen posouvá tím lepím směrem.
Jez pravidelně, třeba méně, ale často. A nevyhýbej se zelenině a ovoci!!!
Není tady
To Damila:
(jsem tady tak dlouho nebyla, e jsem si musel obnovit heslo, ale to kvůli tobě )
Měla jsem téměř dvouleté období vyhoření.
Totální únava, neschopnost odejít ráno do práce (kolikrát jsem se pláčem v koupelně hroutila).
Neschopnost rozhodování, za dva roky jsem nekoupila nic na sebe! Víkendy jsem trávila tak, e jsem se naloila na gauč a od rána do večera (a přes noc) sledovala seriály a céčkové filmy, nejoblíbenějí byly detektivky, horrory a masakry... Nebyla jsem na dovolené mimo Česko - nedokázala jsem se sbalit...
Představa o nějaké akci ne postel-práce-postel mě dokázala úplně zdeptat.
Hodně jsem byla v noci vzhůru a něco dělala - nemohla jsem jen leet a přemýlet o tom, jak je mi blbě.
Byla jsem jak ta babizna z Mrazíka : jíst mi nechutná, spát mi nechutná...
Během tohoto období mi výrazně narostl zůstatek na kontu a výrazně jsem zhubla. To byly výhody, nepopírám
Jediné, co jsem nepřestala dělat, byly tenisové tréninky. Uff. Nechtělo se mi, nikdy, ale la jsem.
Zkouela jsem a) dobře jíst a pít, aby b) jsem dobře spala... c) bylinkové a jiné "samoordinovatelné" prostředky d) pozitivní přístup
Jeliko jsem měla různé tělesné doprovodné projevy (nespavost, křeče, často mě pálilo celé tělo), absolvovala jsem různé zdravotní prohlídky, ve negativní (resp. pozitivní). Psycholog mi připadal jako "slabý kafe", tak jsem zkusila psychiatra. Na pojiovnu - no, výsledek byl zkusíme to s tím... a pak s tím a pak... jsem tam u nela.
Nala jsem si psychologa. A koupila jsem si jednu kníku pro osobností rozvoj (900 stránek, z toho tak 400 na reklamu přísluné kliniky
ale poctivě jsem to vechno přelouskala). A psycholog se mnou zkoumal, proč.
Probrali jsem jednotlivé oblasti, které by mě "celoivotně" tíí.
A pak mi řekl jednu důleitou věc , která je moná pro někoho samozřejmá : nemusí to tak zůstat, můe se to změnit.
A ví, e to změnilo? Vlastně ani nevím proč, ale uvědomit si, e můu, mi moc pomohlo.
Není tady
Jessika napsal(a):
To Damila:
(jsem tady tak dlouho nebyla, e jsem si musel obnovit heslo, ale to kvůli tobě )
Měla jsem téměř dvouleté období vyhoření.
Totální únava, neschopnost odejít ráno do práce (kolikrát jsem se pláčem v koupelně hroutila).
Neschopnost rozhodování, za dva roky jsem nekoupila nic na sebe! Víkendy jsem trávila tak, e jsem se naloila na gauč a od rána do večera (a přes noc) sledovala seriály a céčkové filmy, nejoblíbenějí byly detektivky, horrory a masakry... Nebyla jsem na dovolené mimo Česko - nedokázala jsem se sbalit...
Představa o nějaké akci ne postel-práce-postel mě dokázala úplně zdeptat.
Hodně jsem byla v noci vzhůru a něco dělala - nemohla jsem jen leet a přemýlet o tom, jak je mi blbě.
Byla jsem jak ta babizna z Mrazíka : jíst mi nechutná, spát mi nechutná...
Během tohoto období mi výrazně narostl zůstatek na kontu a výrazně jsem zhubla. To byly výhody, nepopírám
Jediné, co jsem nepřestala dělat, byly tenisové tréninky. Uff. Nechtělo se mi, nikdy, ale la jsem.
Zkouela jsem a) dobře jíst a pít, aby b) jsem dobře spala... c) bylinkové a jiné "samoordinovatelné" prostředky d) pozitivní přístup
Jeliko jsem měla různé tělesné doprovodné projevy (nespavost, křeče, často mě pálilo celé tělo), absolvovala jsem různé zdravotní prohlídky, ve negativní (resp. pozitivní). Psycholog mi připadal jako "slabý kafe", tak jsem zkusila psychiatra. Na pojiovnu - no, výsledek byl zkusíme to s tím... a pak s tím a pak... jsem tam u nela.
Nala jsem si psychologa. A koupila jsem si jednu kníku pro osobností rozvoj (900 stránek, z toho tak 400 na reklamu přísluné kliniky ale poctivě jsem to vechno přelouskala). A psycholog se mnou zkoumal, proč.
Probrali jsem jednotlivé oblasti, které by mě "celoivotně" tíí.
A pak mi řekl jednu důleitou věc , která je moná pro někoho samozřejmá : nemusí to tak zůstat, můe se to změnit.
A ví, e to změnilo? Vlastně ani nevím proč, ale uvědomit si, e můu, mi moc pomohlo.
Moc ti děkuji za tvůj povzbudivý příspěvek. Zrovna dnes jsem něco takového potřebovala slyet.
Vyvinuly se u mě i jiné příznaky. A momentálně jsem natvaná na svého psychologa, snad to se mnou nevzdá...věnuje mi dokonce dvě hodiny týdně. Takový nadstandard, to mám prvotřídní péči.
Mám ho ráda, ale dnes mě natval.
A tobě moc díky za naději.
Není tady
Damila napsal(a):
...A momentálně jsem natvaná na svého psychologa, snad to se mnou nevzdá...věnuje mi dokonce dvě hodiny týdně. Takový nadstandard, to mám prvotřídní péči.
Mám ho ráda, ale dnes mě natval....
Dami, tak to u má nakročeno k vylepení.
Protoe člověk na dně nemá sílu se ani natvat.
Ale také správné poouchnutí někdy dělá divy.
A přece jenom, jak jsem četla tvoje příspěvky - stále pracuje a vykonává rutinu.
A to je taky důleité. Nevzdat se a doufat, e se to jednou zlepí.
Není tady