Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 1. 9. 2018 12:56

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Re: Deprese jen s tělesnými příznaky

Promin, Dam. Jsem kouzelnice, ale na "víly v nouzi" kouzlo nemam. Prvne v zivote mi je toho nesmírně líto... Udelam vsechno pro to, abych to napravila.

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#27 1. 9. 2018 13:11

Dorka
Zablokovaný

Diky Dam

Není tady

#28 1. 9. 2018 16:23

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Dorka napsal(a):

Promin, Dam. Jsem kouzelnice, ale na "víly v nouzi" kouzlo nemam. Prvne v zivote mi je toho nesmírně líto... Udelam vsechno pro to, abych to napravila.

Tomu moc nerozumím.

Není tady

#29 3. 9. 2018 18:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Damila napsal(a):

Díky, holky, za podporu.
Já mám pocit, že bych se měla zabývat něčím méně intelektuálním, něčím, kde se nemyslí...a přitom luštím sudoku, poslouchám přednášky Petra Kotka, a ano, i píšu. Píšu dopisy kamarádce, a vlastně jste mi připomněly, že bych jí měla odepsat. Já se jí tam vypíšu, ona mně, funguje to.
Ale pořád zaměstnávat hlavu nechci, tak zkouším normální procházky. Hodina procházky mě ale málem zabila (trochu přeháním, a pravda, bylo to po horách), včera jsem cestovala asi hodinu a půl domů, z toho polovinu pěšky, to mě taky mělo aktivizovat. No, fyzicky na to prostě ještě nemám.
Ale ležet celý den v posteli mi taky nepomůže.

objednala jsem si na pondělí masáž. Na tu se moc těším.

Mňa nabíjajú prechádzky - ale so psom(a po rovine, podža možnosti), to je niečím úplne iné... a potom tanec. Poldruha hodiny po horách by ma zabilo úplne spožahlivo big_smile , aj keď nemám únavové obdobie...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#30 3. 9. 2018 18:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Dorka napsal(a):

Sel, vrabce, diky za pochopeni...

Rano jsem premyslela: Proc se mi TOHLE deje? (Mam tezke obdobi...)
Ja uz "pisu svuj pravdivej dennicek" jenom v myslenkach = napsala jsem: VY SVINĚ! Že jste nány, mně nedonutí chovat se tak primitivně, jako vy. Vcetne sefa, ted uz par hodin byvaleho. Jo. Ja vim.  J e d n o u   s e   t o  p r o v a l i ...
A ja jsem trpeliva.

Pak jsem si predstavila nejake blyskajici se mece, kere se "ve vzduchu perou"... ne, nikoho nezabijely, jen tak proste letaly, nebylo jich malo, ale nikdo je nedrzel, nikde nebyla krev, ani zraneni ci mrtvi. Proste jen tak svistely a s cinkotem dopadaly na zem, jakoby si nekdo vymenoval s nekym kuzelky...

Tim se vybila energie zlosti..., ja se uklidnila a hned si vzpomela na Dam.
Ona ani nahodou nemuze byt ve stejnem rozpolozeni, jako ja, presto se mi to s ni spojilo.
Znam ji. Rozumim ji. Velmi me boli, ze nevim, kam se podel jeji obrovsky potencial, o kterem mooooc dobre vim, ze ho ma... Rikala jsem si - SZ. Ale moc dobre jsem citila, ze to neni ono.
Tak jsem pozadala "hlavu a ruku + a jeste srdce, u mne smile ", aby se spojily, a napsala jsem tohle...

Dorko, já necítím zlost, vlastně teď spíše vděčnost-vedení, že mě ředitelka poslala na odpočinek hned a ne až příští týden.
Já se zlobím málokdy. Ale už to umím, A dokonce už to umím i nasměrovat tam, kam to patří. smile To nebývala u mě taková samozřejmost.

Jak se má odpočívat, vlastně? Já to nikdy nepotřebovala, a asi to neumím.
Hledám si wellnes, na dva tři dny, ale mám problém tam i dojet.

Pre každého znamená odpočinok niečo iné -  a ešte aj u jednej osoby sa to môže líši... Ja oddychujem pri etnických tancoch, v kine, na stretávkach s kamoškami (alebo kamošmi, známymi, rodinou), ale niekedy potrebujem len vypnú, osta v posteli, robi všetko a nič, do ničoho sa nenúti, chvížu číta, potom pozrie film, potom niečo málo uvari, da si kávu... a podvečer/večer podža chuti - buď s as niekým stretnú, alebo sa znovu len považova... Vypínam aj pri hrách na PC - scrabble, mahjong, pasiáns, tetris, atď....

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#31 4. 9. 2018 18:19

Dorka
Zablokovaný

Luxor, Zuma, Svetlograd, Fishdom..., ale tak odpocivaju iba zdravi ludia bez dlhodobo neliecenej (neriesenej) depresie, ochotni vykaslat sa na podozrenie z infantility... smile

Není tady

#32 6. 9. 2018 21:26

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Dorka napsal(a):

Luxor, Zuma, Svetlograd, Fishdom..., ale tak odpocivaju iba zdravi ludia bez dlhodobo neliecenej (neriesenej) depresie, ochotni vykaslat sa na podozrenie z infantility... smile

to vůbec nevím, co je.

Jinak já se na depresi léčila osm let.
Stále docházím na terapie. Ale teď jsem fakt už potřebovala volno z práce.

Upravil(a) Damila (6. 9. 2018 21:36)

Není tady

#33 6. 9. 2018 21:45

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Pre každého znamená odpočinok niečo iné -  a ešte aj u jednej osoby sa to môže líši... Ja oddychujem pri etnických tancoch, v kine, na stretávkach s kamoškami (alebo kamošmi, známymi, rodinou), ale niekedy potrebujem len vypnú, osta v posteli, robi všetko a nič, do ničoho sa nenúti, chvížu číta, potom pozrie film, potom niečo málo uvari, da si kávu... a podvečer/večer podža chuti - buď s as niekým stretnú, alebo sa znovu len považova... Vypínam aj pri hrách na PC - scrabble, mahjong, pasiáns, tetris, atď....

Hraju karty na PC, před spaním.
Poslouchám YouTube, čtu si.
Na wellnes nedošlo, neb mám každý den něco.
pondělí masáž
úterý navštívila mě moje sestra
středa terapie, a pak výlet se synem na věž (je tady ve městě)
čtvrtek setkání s kamarádkou v čajovně
pátek další masáž.
sobota italština

a furt něco dělám v domácnosti.
peru žehlím, vařím a neustále myju nádobí. :-)
A mezitím stále hodně spím.
Kdybych nebyla tak unavená, cítím se úplně super a užívám si to mnohem víc
Tak snad mi to pomůže  se zregenerovat...

Není tady

#34 6. 9. 2018 21:54

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Damilo, je to obdivuhodný, co všechno stíháš. tummenupp Myslím na tebe a moc ti držím palce, aby tě únava co nejdřív opustila nebo se aspoň zmírnila. pussa  storstark

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#35 6. 9. 2018 22:07

Damila
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Damilo, je to obdivuhodný, co všechno stíháš. tummenupp Myslím na tebe a moc ti držím palce, aby tě únava co nejdřív opustila nebo se aspoň zmírnila. pussa  storstark

Jejda, to snad není nutné, obdivovat mě.

Je to pouhý pud sebezáchovy, nic obdivuhodného. Nechci zdechnout, to je všechno. ;-)

Není tady

#36 7. 9. 2018 14:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Selima napsal(a):

Hraju karty na PC, před spaním.
Poslouchám YouTube, čtu si.
Na wellnes nedošlo, neb mám každý den něco.
pondělí masáž
úterý navštívila mě moje sestra
středa terapie, a pak výlet se synem na věž (je tady ve městě)
čtvrtek setkání s kamarádkou v čajovně
pátek další masáž.
sobota italština

a furt něco dělám v domácnosti.
peru žehlím, vařím a neustále myju nádobí. :-)

A mezitím stále hodně spím.
Kdybych nebyla tak unavená, cítím se úplně super a užívám si to mnohem víc
Tak snad mi to pomůže  se zregenerovat...

nič v zlom, ale to vytučnené by som totálne unavenej osobe ako regeneráciu neodporúčala...

Brita

Není tady

#37 7. 9. 2018 16:54

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Damilo, a stejně tě obdivuju! big_smile Ale Selima dí pravdu pravdoucí; koukej velkou část domácích prací přenechat ostatním členům rodiny. Měli by v tomto pro tebe tak náročným období mít a hlavně projevit velký pochopení. A navíc se jim to do budoucna bude mooooooooccc hodit. wink

Seneca

Není tady

#38 7. 9. 2018 19:08

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Ano, ale nemůžu přece celé dny jen ležet. Atrofují mi svaly a v úterý nedojdu do práce. :-)

Zkoumala jsem, jak se léčí únavový syndrom.
Krom toho, že ho část lékařů vůbec neuznává jako dg., tak na to nejsou léky. Protože se neví co ho způsobuje. Někomu pomůžou AD, někomu antihistaminika, někomu dokonce Brufen...
Každopádně na to nedostanu ani nemocenskou, protože testy krve apod. nevykazují žádnou anomálii.

To je v pytli, fakt, ale asi je to lepší než bolesti. Jen ta chu bojovat se zmenšuje.

Není tady

#39 7. 9. 2018 19:35

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Dami, napsala jsem "velkou část domácích povinností". Aktivit mᚠhodně, určitě bys celý dny neležela.
Nezajímala ses trochu o tu psychosomatiku? Bohužel to u nás nehradí pojišovna.
Říkám si, že tvůj stav by skoro vyžadoval hospitalizaci, pozorování snad na neurologii... Nevím, nic chytřejšího mě nenapadá.
Hlavně by ti měl poradit praktický lékař.

Seneca

Není tady

#40 7. 9. 2018 21:49

Damila
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Dami, napsala jsem "velkou část domácích povinností". Aktivit mᚠhodně, určitě bys celý dny neležela.
Nezajímala ses trochu o tu psychosomatiku? Bohužel to u nás nehradí pojišovna.
Říkám si, že tvůj stav by skoro vyžadoval hospitalizaci, pozorování snad na neurologii... Nevím, nic chytřejšího mě nenapadá.
Hlavně by ti měl poradit praktický lékař.

ten moc nebere vážně takové nejasné příznaky.
Myslí si, že přeháním, asi.
Byla jsem dvakrát, potřetí nejdu.

Není tady

#41 7. 9. 2018 22:33

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

V tom případě bych vyrazila na ambulanci přímo do nemocnice a řekla bych jim, že už si nevím rady. Výsledky všech vyšetření bych si vzala s sebou. Co lidí jde rovnou do nemocničního zařízení i s nějakou banalitou! Myslím si, že tvůj stav vyžaduje důkladný vyšetření.

Seneca

Není tady

#42 8. 9. 2018 12:40

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Na neurologii nebo na internu. A snažila bych se změnit praktika.

Seneca

Není tady

#43 8. 9. 2018 12:46

Damila
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

V tom případě bych vyrazila na ambulanci přímo do nemocnice a řekla bych jim, že už si nevím rady. Výsledky všech vyšetření bych si vzala s sebou. Co lidí jde rovnou do nemocničního zařízení i s nějakou banalitou! Myslím si, že tvůj stav vyžaduje důkladný vyšetření.

Děkuji za zájem.wink
Krom psychoterapeuta (který spíše trvá na psychologických příčinách a jistě má i pravdu, jen to potřebuji řešit) je tady Babinet  jedno z mála míst, kde opravdu někoho zajímá, jak se cítím.

Mám od praktické lékařky poukázky na vyšetření sono břicha a rentgen plic. Ale to mi přijde úplně mimo. Jen už nevěděla co se mnou. Nechce se mi absolvovat zbytečná vyšetření. Ono to není zadarmo (pro pojišovnu), a výsledek bude zase negativní, jsem si jistá, že mi nic není.

Myslím, že jsem prostě unavená, vyhořelá, a potřebuji mnohem delší prázdniny, než dva týdny.

V severských státech údajně v pomáhajících profesích mají placené nějaké velké množství odpočinku, protože si uvědomují, jak je to náročné.

U nás se jede na výkon. Dokud můžeš, makáš, když nemůžeš, přijdou mladší, a makaj dokud nevyhoří.

U mě sed to neprojevuje cynismem ke klientům, ale jen únavou. Nic víc mi není. A pořád mě ta práce baví, naplňuje, ale nějak se nestačím dobíjet.

Třeba to bude motivace k tomu, kde si najít dobíječku.

Všechno zlé je k něčemu dobré. A já se v práci cítím šastná, jen mít na to tu sílu.

Ale máte pravdu v tom, že ohledně výživy mám ještě na čem pracovat.

Zeleninu jsem neviděla několik týdnů, a když, tak tepelně upravenou (cuketu). Jím teď méně, vyhovuje mi to. Ale musím tam nacpat to důležité.
Dnes jsem snědla krůtí guláš, no.smile

Není tady

#44 8. 9. 2018 12:55

Damila
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

V tom případě bych vyrazila na ambulanci přímo do nemocnice a řekla bych jim, že už si nevím rady. .

Možná budu směšná, ale mně praktička řekla, že na sono i na rentgen mohu jít kdekoliv chci ve městě. Máme tu tři velké nemocnice a několik soukromých menších zařízení.

Ani nevím, jestli tam zavolat a objednat se, nebo můžu přijít. Jen tak, a počkat... Nemám zkušenost, nebývám nemocná.

Není tady

#45 8. 9. 2018 13:15

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Jo, a objednala jsem se (tedy spíše jsem poslala mail, jestli se mohu objednat)
na psychosomatické odd.
Ale je to v rámci psychiatrie,no.

Není tady

#46 8. 9. 2018 13:20

Damila
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Na neurologii nebo na internu. A snažila bych se změnit praktika.

Když já mám pocit, že není na vině praktitk, ale skutečně psychosomatika.
Úkolem praktika je vyloučit somatické potíže, to dělají, celkem dobře.

Holt lidi jsou v medicíně rozporcovaní na kousky. A každý odborník řeší ten svůj kousek. No...

Není tady

#47 8. 9. 2018 13:52

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Damilo, být tebou bych na všechny ty vyšetření bez odkládání šla. A se vyloučí případný další příčiny. Pokud vím, tak je to v dnešní době běžná praxe, že si člověk může vybrat, kde vyšetření (RTG, sono, magnetickou rezonanci...) absolvuje. Vždycky si zvolím zařízení, kde je šance se na to dostat co nejdřív (a kde je to na pojišovnu). Určitě je třeba se objednat, já se objednávám telefonicky. Na RTG berou bez objednání.
Na ambulanci do nemocnice je možno přijít rovnou, i o víkendu. Je tam nepřetržitá služba. Hodně lidí to zneužívá... Ale kdybys je navštívila ty, rozhodně bych to za zneužívání nepokládala. Aspoň popsat svý potíže, poradit se. Příčiny únavy přece můžou být různý. Třeba by ti dali infuze.
Jestli psychosomatický odd., kam se snažíš objednat, spadá pod psychiatrii, by přece vůbec nemělo vadit. Je to hraniční obor. A zdá se, že se vztah lidí k psychiatrii v dnešní náročný době přece jen posouvá tím lepším směrem. smile
Jez pravidelně, třeba méně, ale často. A nevyhýbej se zelenině a ovoci!!! wink

Seneca

Není tady

#48 19. 10. 2018 10:39

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

To Damila:
(jsem tady tak dlouho nebyla, že jsem si musel obnovit heslo, ale to kvůli tobě smile )

Měla jsem téměř dvouleté období vyhoření.
Totální únava, neschopnost odejít ráno do práce (kolikrát jsem se pláčem v koupelně hroutila).
Neschopnost rozhodování, za dva roky jsem nekoupila nic na sebe! Víkendy jsem trávila tak, že jsem se naložila na gauč a od rána do večera (a přes noc) sledovala seriály a céčkové filmy, nejoblíbenější byly detektivky, horrory a masakry... Nebyla jsem na dovolené mimo Česko - nedokázala jsem se sbalit...
Představa o nějaké akci než postel-práce-postel mě dokázala úplně zdeptat.
Hodně jsem byla v noci vzhůru a něco dělala - nemohla jsem jen ležet a přemýšlet o tom, jak je mi blbě.
Byla jsem jak ta babizna z Mrazíka : jíst mi nechutná, spát mi nechutná...
Během tohoto období mi výrazně narostl zůstatek na kontu a výrazně jsem zhubla. To byly výhody, nepopírám smile
Jediné, co jsem nepřestala dělat, byly tenisové tréninky. Uff. Nechtělo se mi, nikdy, ale šla jsem.

Zkoušela jsem a) dobře jíst a pít, aby b) jsem dobře spala... c) bylinkové a jiné "samoordinovatelné" prostředky d) pozitivní přístup …
Jelikož jsem měla různé tělesné doprovodné projevy (nespavost, křeče, často mě pálilo celé tělo), absolvovala jsem různé zdravotní prohlídky, vše negativní (resp. pozitivní). Psycholog mi připadal jako "slabý kafe", tak jsem zkusila psychiatra. Na pojišovnu - no, výsledek byl zkusíme to s tím... a pak s tím a pak... jsem tam už nešla.
Našla jsem si psychologa. A koupila jsem si jednu knížku pro osobností rozvoj (900 stránek, z toho tak 400 na reklamu příslušné kliniky smile … ale poctivě jsem to všechno přelouskala). A psycholog se mnou zkoumal, proč.
Probrali jsem  jednotlivé oblasti, které by mě "celoživotně" tíží.
A pak mi řekl jednu důležitou věc , která je možná pro někoho samozřejmá : nemusí to tak zůstat, může se to změnit.
A víš, že to změnilo?  Vlastně ani nevím proč, ale uvědomit si,  že můžu, mi moc pomohlo.

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#49 19. 10. 2018 20:50

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Jessika napsal(a):

To Damila:
(jsem tady tak dlouho nebyla, že jsem si musel obnovit heslo, ale to kvůli tobě smile )

Měla jsem téměř dvouleté období vyhoření.
Totální únava, neschopnost odejít ráno do práce (kolikrát jsem se pláčem v koupelně hroutila).
Neschopnost rozhodování, za dva roky jsem nekoupila nic na sebe! Víkendy jsem trávila tak, že jsem se naložila na gauč a od rána do večera (a přes noc) sledovala seriály a céčkové filmy, nejoblíbenější byly detektivky, horrory a masakry... Nebyla jsem na dovolené mimo Česko - nedokázala jsem se sbalit...
Představa o nějaké akci než postel-práce-postel mě dokázala úplně zdeptat.
Hodně jsem byla v noci vzhůru a něco dělala - nemohla jsem jen ležet a přemýšlet o tom, jak je mi blbě.
Byla jsem jak ta babizna z Mrazíka : jíst mi nechutná, spát mi nechutná...
Během tohoto období mi výrazně narostl zůstatek na kontu a výrazně jsem zhubla. To byly výhody, nepopírám smile
Jediné, co jsem nepřestala dělat, byly tenisové tréninky. Uff. Nechtělo se mi, nikdy, ale šla jsem.

Zkoušela jsem a) dobře jíst a pít, aby b) jsem dobře spala... c) bylinkové a jiné "samoordinovatelné" prostředky d) pozitivní přístup …
Jelikož jsem měla různé tělesné doprovodné projevy (nespavost, křeče, často mě pálilo celé tělo), absolvovala jsem různé zdravotní prohlídky, vše negativní (resp. pozitivní). Psycholog mi připadal jako "slabý kafe", tak jsem zkusila psychiatra. Na pojišovnu - no, výsledek byl zkusíme to s tím... a pak s tím a pak... jsem tam už nešla.
Našla jsem si psychologa. A koupila jsem si jednu knížku pro osobností rozvoj (900 stránek, z toho tak 400 na reklamu příslušné kliniky smile … ale poctivě jsem to všechno přelouskala). A psycholog se mnou zkoumal, proč.
Probrali jsem  jednotlivé oblasti, které by mě "celoživotně" tíží.
A pak mi řekl jednu důležitou věc , která je možná pro někoho samozřejmá : nemusí to tak zůstat, může se to změnit.
A víš, že to změnilo?  Vlastně ani nevím proč, ale uvědomit si,  že můžu, mi moc pomohlo.

Moc ti děkuji za tvůj povzbudivý příspěvek. Zrovna dnes jsem něco takového potřebovala slyšet.

Vyvinuly se u mě i jiné příznaky. A momentálně jsem naštvaná na svého psychologa, snad to se mnou nevzdá...věnuje mi dokonce dvě hodiny týdně. Takový nadstandard, to mám prvotřídní péči.
Mám ho ráda, ale dnes mě naštval.

A tobě moc díky za naději.

Není tady

#50 22. 10. 2018 9:19

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Damila napsal(a):

...A momentálně jsem naštvaná na svého psychologa, snad to se mnou nevzdá...věnuje mi dokonce dvě hodiny týdně. Takový nadstandard, to mám prvotřídní péči.
Mám ho ráda, ale dnes mě naštval....

Dami,  tak to už mᚠnakročeno k vylepšení.
Protože člověk na dně nemá sílu se ani naštvat.
Ale také správné pošouchnutí někdy dělá divy.

A přece jenom, jak jsem četla tvoje příspěvky - stále pracuješ a vykonávᚠrutinu.
A to je taky důležité. Nevzdat se a doufat, že se to jednou zlepší.

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí