Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 8. 2018 17:09

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Deprese jen s tělesnými příznaky

Vy, co už mě trochu znáte, tak víte, že depresi na sobě fakt poznám, užila jsem si jí celkem dost.
Ale teď mám něco jako spavou nemoc.
Je hrozně vysilující, vůbec žít.
Nejsem smutná, nic se mi špatného neděje, ale tělo nějak protestuje. Asi nemusím vysvětlovat, jak mi to brání v práci...

Krevní testy jsou v pořádku. Doktor si se mnou neví rady. Řekl, že to spíše vypadá na depresi.
Vím, že existuje takový druh deprese, kdy jsou jen fyzické příznaky, ale spíše jsem měla zato, že když jsem depresi kdysi měla klasickou, že mám sklon k tomuto typu depresí, a nebudu tedy tíhnout k jiným projevům.

Připadám si jako hypochondr. Ale přece bych dobrovolně v létě netrávila týdny v posteli, kdybych nemusela.
Chodím i na psychoterapii, terapeut není nakloněn medicínskému řešení, ale já skoro o tom uvažuji, že si nějaká AD nechám napsat třeba tím obvoďákem...

Co si o tom myslíte?

Není tady

#2 26. 8. 2018 20:45

Barča
♥♥♥♥♥♥-

Re: Deprese jen s tělesnými příznaky

Změnilo se něco (před tím)?
Jestli myslíš, že je to deprese a je jiná, asi bych se zkusila poradit s psychiatrem dobře obeznámeným s psychofarmaky.

Není tady

#3 26. 8. 2018 21:09

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Damilo, není to spíš únavový syndrom?

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#4 27. 8. 2018 13:44

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Mala som to tiež takto, aspoň v začiatkoch. Len únava, nesmierna únava. Vo finále teda viedla k tomu, že ma nebavilo už ani nikam chodi, s nikým sa stretáva a po cca poldruha roku som rozmýšžala, ako sa elegantne zabi... Ale asi po dvoch rokoch mi to prešlo. Až spätne som sa dočítala rodna, že to zrejme bola depreska. A neexistoval dôvod ani na jej spustenie (resp. jedne vežký dôvod, skôr sa mi vtedy všeobecne darilo horšie...) a ani na jej koniec. wink

Upravil(a) Selima (27. 8. 2018 13:45)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#5 28. 8. 2018 20:17

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Barča napsal(a):

Změnilo se něco (před tím)?
Jestli myslíš, že je to deprese a je jiná, asi bych se zkusila poradit s psychiatrem dobře obeznámeným s psychofarmaky.

Asi to není deprese.
Asi jsem jen unavená, beru si dovču.  12 dní.

Není tady

#6 28. 8. 2018 20:20

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Damilo, není to spíš únavový syndrom?

Může být.
Někteří lékaři tvrdí, že je to ale umělá kategorie, a že neexistuje.
Tak jako larvovaná deprese, na kterou mám podezření já a můj praktický lékař.
Nějaká únava to je, ale zjevně ne fyzická..
Uvidím po dovolené...

Není tady

#7 28. 8. 2018 20:22

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Mala som to tiež takto, aspoň v začiatkoch. Len únava, nesmierna únava. Vo finále teda viedla k tomu, že ma nebavilo už ani nikam chodi, s nikým sa stretáva a po cca poldruha roku som rozmýšžala, ako sa elegantne zabi... Ale asi po dvoch rokoch mi to prešlo. Až spätne som sa dočítala rodna, že to zrejme bola depreska. A neexistoval dôvod ani na jej spustenie (resp. jedne vežký dôvod, skôr sa mi vtedy všeobecne darilo horšie...) a ani na jej koniec. wink

A řešilas to někdy nějak?
Dva roky tohle mít, to je fakt na sebevraždu, to není život, prospat ho. sad
Přešlo to samo?

Není tady

#8 28. 8. 2018 23:23

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Damilo, tak a ti dovolená udělá dobře. Moc ti držím palce. smile

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#9 29. 8. 2018 20:25

Damila
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Damilo, tak a ti dovolená udělá dobře. Moc ti držím palce. smile

Moc děkuji, odstěhovala jsem se na 3 dny na chatu a nehodlám tu nic dělat. Ani vařit. Instatntní polívka stačí, k tomu hora spánku, hodně vody a procházky
Těším se. Mám tu kočičky na pomazlení, muže, co se tu objeví odpoledne, a děti doma si musí poradit. s jídlem. Jsou už velcí...je trochu zhýčkají mou péčí.

Moc se těším na změnu. Mám tu knihy a sudoku.
smile

Není tady

#10 29. 8. 2018 22:33

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Damilo, to vypadá lákavě. smile A co velký ušák, houpací křeslo či hamaka sova ?
                                                                                                                     pussa

Seneca

Není tady

#11 29. 8. 2018 23:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Damila napsal(a):

Selima napsal(a):

A řešilas to někdy nějak?
Dva roky tohle mít, to je fakt na sebevraždu, to není život, prospat ho. sad
Přešlo to samo?

Nerobila som nič (psychológ ani psychiater, ktorých som poznala a dôverovala im, neboli dostupní a nemala som silu nič rieši). Nejako som to prežila, hoci ku koncu mi predstava, že sa to bude aha dlho, vadila už tak, že som uvažovala o samovražde. Potom to nejako postupne prešlo, našastie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#12 30. 8. 2018 20:19

Damila
♥♥♥♥♥♥-

vrabčák napsal(a):

Damilo, to vypadá lákavě. smile A co velký ušák, houpací křeslo či hamaka sova ?
                                                                                                                     pussa

Zatím to je hodně o spaní. Ale odpoledne mě muž vytáhl na hodinovou procházku. Zpotila jsem se jako bych vystoupala na Everest. Hrozně se divil. Byl teď dlouho na cestách. a vracel se jen na jeden den domů, většinou přes noc. Přestože jsem mu psala, jak na tom jsem, tak se hrozně diví, když to vidí.
Pořád říká, "to není normální, to není normální."
No, je hrozně "bystrý"
nebo si myslel, že přeháním, nebo mě prostě neposlouchal, když jsem mu říkala, že prospím celé dny....nechápu.
Přece když píšu, že jsem hodně unavená, už tři týdny, tak to znamená, že jsem fakt unavená. Nerozumím tomu jeho divení, Je v tomhle trochu méně vnímavý, nebo to vidět nechce, protože si se mnou zažil skutečnou velkou depresivní epizodu, a podvědomě se bojí, aby se to nevrátilo, tak to vytěsňuje.

Zítra jedu domů, prospím další dva dny, ale pak už chci dělat fakt nějaké procházky i mimo dům. Podle počasí.

Není tady

#13 30. 8. 2018 20:43

Dorka
Zablokovaný
Místo: HK

Ahoj Dam.
Vezmi bloček, a piš.
Kdykoliv, cokoliv.
Promysli si, kam to schováš, (a jak to schováš, když tě přistihnou), protože to bude JENOM TVOJE a NIKDY TO NIKDO nebude číst.
Spoj jazyk s perem. Chápeš?

Potom, až budeš po sobě číst, klidně škrtej.

Přeju odvahu a sílu.
K obojímu...

Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru a malý ten, kdo má jen malý cíl...
... ještě jsem nezmoudřel, a už zas blbnu...

Není tady

#14 30. 8. 2018 20:47

Eva.
♥♥♥♥♥♥♥

Někomu psaní pomáhá. Někomu vůbec ne.
Člověk by neměl dělat to, co nechce, když to tak necítí.
Damilo, napadlo mě, i když to asi zní zvláštně, není to u tebe projev přechodu?

May the road rise to meet you, may the wind be always at your back.
The sun shine warm upon your face, the rain fall soft upon your fields.
And until we meet again, may God hold you in the hollow of his hand.

Není tady

#15 30. 8. 2018 20:55

Dorka
Zablokovaný

Dekuju za povzbuzeni, pro Dam, a za oceneni, pro sebe.
Umis dokonale zkazit vsecko!

Na tobe se ten prechod teda paradne podepsal: Zapšklá necitlivá řeholnice...

Není tady

#16 30. 8. 2018 21:21

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Dorka napsal(a):

Ahoj Dam.
Vezmi bloček, a piš.
Kdykoliv, cokoliv.
Promysli si, kam to schováš, (a jak to schováš, když tě přistihnou), protože to bude JENOM TVOJE a NIKDY TO NIKDO nebude číst.
Spoj jazyk s perem. Chápeš?

Potom, až budeš po sobě číst, klidně škrtej.

Přeju odvahu a sílu.
K obojímu...

píšu ráda a často. ale k čemu mi to v tuhle chvíli může sloužit?

Není tady

#17 30. 8. 2018 21:23

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Eva. napsal(a):

Někomu psaní pomáhá. Někomu vůbec ne.
Člověk by neměl dělat to, co nechce, když to tak necítí.
Damilo, napadlo mě, i když to asi zní zvláštně, není to u tebe projev přechodu?

ne, zdá se, že jsem pořád v plodném věku. menstruuji pravidelně.

Není tady

#18 30. 8. 2018 21:57

Dorka
Zablokovaný

Damila napsal(a):

Kouzlo tehle veci je v tom, ze najdes tuzku, papir, zpusob, jak je pro ostatni svet znepristupnit... a pak tam napsat "zvostra", detinsky naivne, se sci-fi myslenkama (Lid Bajau, žijící mezi stovkami malých ostrůvků na Filipínách a Borneu a také kolem Malajsie a Indonésie, se často nazývá Sea Gypsies, což je něco jako mořští kočovníci. Nemají nic než své loďky a zdá se, že jim ke štěstí nic nechybí.
http://extrastory.cz/neumi-psat-ani-cis … -raji.html):..."tady bych se chtela plahocit v te pruhledne vode..." To je muj sen, pro tebe jsem ho uvedla jen jako priklad... par

Je to o te odvaze, uprimnosti, sile a odhodlani NAPSAT OPRAVDU NEPRIBARVENOU PRAVDU.
K tomu je to dobre.

Dnes uz to malokdo umi. Spisovatele musi "pribarvovat", aby prodali, lide pisici dennicek prikrasluji (sebe), protoze vpodstate ho pisou pro budouciho ctenare... atd.

Tva posledni otazka byla hooodne chladna a nezucastnena. Ty ses bala si to jenom predstavit, ze ano? rodna

Nevadi. styrka
Drzim palec...

Není tady

#19 31. 8. 2018 12:27

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Dorka napsal(a):

Damila napsal(a):

Kouzlo tehle veci je v tom, ze najdes tuzku, papir, zpusob, jak je pro ostatni svet znepristupnit... a pak tam napsat "zvostra", detinsky naivne, se sci-fi myslenkama (Lid Bajau, žijící mezi stovkami malých ostrůvků na Filipínách a Borneu a také kolem Malajsie a Indonésie, se často nazývá Sea Gypsies, což je něco jako mořští kočovníci. Nemají nic než své loďky a zdá se, že jim ke štěstí nic nechybí.
http://extrastory.cz/neumi-psat-ani-cis … -raji.html):..."tady bych se chtela plahocit v te pruhledne vode..." To je muj sen, pro tebe jsem ho uvedla jen jako priklad... par

Je to o te odvaze, uprimnosti, sile a odhodlani NAPSAT OPRAVDU NEPRIBARVENOU PRAVDU.
K tomu je to dobre.

Dnes uz to malokdo umi. Spisovatele musi "pribarvovat", aby prodali, lide pisici dennicek prikrasluji (sebe), protoze vpodstate ho pisou pro budouciho ctenare... atd.

Tva posledni otazka byla hooodne chladna a nezucastnena. Ty ses bala si to jenom predstavit, ze ano? rodna

Nevadi. styrka
Drzim palec...

Vůbec nevím jakou pravdu bych psala
Já nemám jinou pravdu, než tuhle.
Nemám moc energie dávat sílu do psaní něčeho, co ani nevím čeho. Prostě se ptám, k čemu mi to v tuhle chvíli může sloužit.

Upravil(a) Damila (31. 8. 2018 12:29)

Není tady

#20 31. 8. 2018 14:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

K užaveniu si... ak to potrebuješ. Ale možno potrebuješ niečo iné - to fakt najlepšie zistíš Ty sama... Ešte mi napadlo, že u mňa to možno čiastočne bolo aj zmenami funkčnosti štítnej žžazy - a vraj to má viacero žien po 40tke- možno každá tretia, štvrtá. Tak by som skúsila skontorlova aj to... (Zubárkina sestrička mi tvrdila, že aj depresie, aj únava bývajú aj zo štítnej žžazy, ale nejako vážne medicínsky overené to nemám...)

Brita

Není tady

#21 31. 8. 2018 14:54

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

K užaveniu si... ak to potrebuješ. Ale možno potrebuješ niečo iné - to fakt najlepšie zistíš Ty sama... Ešte mi napadlo, že u mňa to možno čiastočne bolo aj zmenami funkčnosti štítnej žžazy - a vraj to má viacero žien po 40tke- možno každá tretia, štvrtá. Tak by som skúsila skontorlova aj to... (Zubárkina sestrička mi tvrdila, že aj depresie, aj únava bývajú aj zo štítnej žžazy, ale nejako vážne medicínsky overené to nemám...)

Mám všechny testy hotové, vč. štítné žlázy. Je to OK.

Není tady

#22 31. 8. 2018 21:56

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

To, co napsala Dorka, vnímám jako dobrý nápad. smile Damilo, říkáš, že píšeš ráda a často, tak by to mohlo být pro tebe k něčemu i teď. Ale nenu se do toho násilím. Trochu počkej, jestli se hlava a ruka spolu domluví. stolt
Tak a se ti to pořád jen zlepšuje. storstark
Co to zkusit u lékaře, který se zabývá psychosomatikou? (Pokud mᚠmožnost.)

Seneca

Není tady

#23 1. 9. 2018 11:31

Dorka
Zablokovaný

Sel, vrabce, diky za pochopeni...

Rano jsem premyslela: Proc se mi TOHLE deje? (Mam tezke obdobi...)
Ja uz "pisu svuj pravdivej dennicek" jenom v myslenkach = napsala jsem: VY SVINĚ! Že jste nány, mně nedonutí chovat se tak primitivně, jako vy. Vcetne sefa, ted uz par hodin byvaleho. Jo. Ja vim.  J e d n o u   s e   t o  p r o v a l i ...
A ja jsem trpeliva.

Pak jsem si predstavila nejake blyskajici se mece, kere se "ve vzduchu perou"... ne, nikoho nezabijely, jen tak proste letaly, nebylo jich malo, ale nikdo je nedrzel, nikde nebyla krev, ani zraneni ci mrtvi. Proste jen tak svistely a s cinkotem dopadaly na zem, jakoby si nekdo vymenoval s nekym kuzelky...

Tim se vybila energie zlosti..., ja se uklidnila a hned si vzpomela na Dam.
Ona ani nahodou nemuze byt ve stejnem rozpolozeni, jako ja, presto se mi to s ni spojilo.
Znam ji. Rozumim ji. Velmi me boli, ze nevim, kam se podel jeji obrovsky potencial, o kterem mooooc dobre vim, ze ho ma... Rikala jsem si - SZ. Ale moc dobre jsem citila, ze to neni ono.
Tak jsem pozadala "hlavu a ruku + a jeste srdce, u mne smile ", aby se spojily, a napsala jsem tohle...

Není tady

#24 1. 9. 2018 12:48

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Díky, holky, za podporu.
Já mám pocit, že bych se měla zabývat něčím méně intelektuálním, něčím, kde se nemyslí...a přitom luštím sudoku, poslouchám přednášky Petra Kotka, a ano, i píšu. Píšu dopisy kamarádce, a vlastně jste mi připomněly, že bych jí měla odepsat. Já se jí tam vypíšu, ona mně, funguje to.
Ale pořád zaměstnávat hlavu nechci, tak zkouším normální procházky. Hodina procházky mě ale málem zabila (trochu přeháním, a pravda, bylo to po horách), včera jsem cestovala asi hodinu a půl domů, z toho polovinu pěšky, to mě taky mělo aktivizovat. No, fyzicky na to prostě ještě nemám.
Ale ležet celý den v posteli mi taky nepomůže.

objednala jsem si na pondělí masáž. Na tu se moc těším.

Není tady

#25 1. 9. 2018 12:53

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Dorka napsal(a):

Sel, vrabce, diky za pochopeni...

Rano jsem premyslela: Proc se mi TOHLE deje? (Mam tezke obdobi...)
Ja uz "pisu svuj pravdivej dennicek" jenom v myslenkach = napsala jsem: VY SVINĚ! Že jste nány, mně nedonutí chovat se tak primitivně, jako vy. Vcetne sefa, ted uz par hodin byvaleho. Jo. Ja vim.  J e d n o u   s e   t o  p r o v a l i ...
A ja jsem trpeliva.

Pak jsem si predstavila nejake blyskajici se mece, kere se "ve vzduchu perou"... ne, nikoho nezabijely, jen tak proste letaly, nebylo jich malo, ale nikdo je nedrzel, nikde nebyla krev, ani zraneni ci mrtvi. Proste jen tak svistely a s cinkotem dopadaly na zem, jakoby si nekdo vymenoval s nekym kuzelky...

Tim se vybila energie zlosti..., ja se uklidnila a hned si vzpomela na Dam.
Ona ani nahodou nemuze byt ve stejnem rozpolozeni, jako ja, presto se mi to s ni spojilo.
Znam ji. Rozumim ji. Velmi me boli, ze nevim, kam se podel jeji obrovsky potencial, o kterem mooooc dobre vim, ze ho ma... Rikala jsem si - SZ. Ale moc dobre jsem citila, ze to neni ono.
Tak jsem pozadala "hlavu a ruku + a jeste srdce, u mne smile ", aby se spojily, a napsala jsem tohle...

Dorko, já necítím zlost, vlastně teď spíše vděčnost-vedení, že mě ředitelka poslala na odpočinek hned a ne až příští týden.
Já se zlobím málokdy. Ale už to umím, A dokonce už to umím i nasměrovat tam, kam to patří. smile To nebývala u mě taková samozřejmost.

Jak se má odpočívat, vlastně? Já to nikdy nepotřebovala, a asi to neumím.
Hledám si wellnes, na dva tři dny, ale mám problém tam i dojet.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí