6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vy, co u mě trochu znáte, tak víte, e depresi na sobě fakt poznám, uila jsem si jí celkem dost.
Ale teď mám něco jako spavou nemoc.
Je hrozně vysilující, vůbec ít.
Nejsem smutná, nic se mi patného neděje, ale tělo nějak protestuje. Asi nemusím vysvětlovat, jak mi to brání v práci...
Krevní testy jsou v pořádku. Doktor si se mnou neví rady. Řekl, e to spíe vypadá na depresi.
Vím, e existuje takový druh deprese, kdy jsou jen fyzické příznaky, ale spíe jsem měla zato, e kdy jsem depresi kdysi měla klasickou, e mám sklon k tomuto typu depresí, a nebudu tedy tíhnout k jiným projevům.
Připadám si jako hypochondr. Ale přece bych dobrovolně v létě netrávila týdny v posteli, kdybych nemusela.
Chodím i na psychoterapii, terapeut není nakloněn medicínskému řeení, ale já skoro o tom uvauji, e si nějaká AD nechám napsat třeba tím obvoďákem...
Co si o tom myslíte?
Není tady
Změnilo se něco (před tím)?
Jestli myslí, e je to deprese a je jiná, asi bych se zkusila poradit s psychiatrem dobře obeznámeným s psychofarmaky.
Není tady
Damilo, není to spí únavový syndrom?
Není tady
Mala som to tie takto, aspoň v začiatkoch. Len únava, nesmierna únava. Vo finále teda viedla k tomu, e ma nebavilo u ani nikam chodi, s nikým sa stretáva a po cca poldruha roku som rozmýžala, ako sa elegantne zabi... Ale asi po dvoch rokoch mi to prelo. A spätne som sa dočítala , e to zrejme bola depreska. A neexistoval dôvod ani na jej spustenie (resp. jedne vežký dôvod, skôr sa mi vtedy veobecne darilo horie...) a ani na jej koniec.
Upravil(a) Selima (27. 8. 2018 13:45)
Není tady
Barča napsal(a):
Změnilo se něco (před tím)?
Jestli myslí, e je to deprese a je jiná, asi bych se zkusila poradit s psychiatrem dobře obeznámeným s psychofarmaky.
Asi to není deprese.
Asi jsem jen unavená, beru si dovču. 12 dní.
Není tady
Eva. napsal(a):
Damilo, není to spí únavový syndrom?
Můe být.
Někteří lékaři tvrdí, e je to ale umělá kategorie, a e neexistuje.
Tak jako larvovaná deprese, na kterou mám podezření já a můj praktický lékař.
Nějaká únava to je, ale zjevně ne fyzická..
Uvidím po dovolené...
Není tady
Selima napsal(a):
Mala som to tie takto, aspoň v začiatkoch. Len únava, nesmierna únava. Vo finále teda viedla k tomu, e ma nebavilo u ani nikam chodi, s nikým sa stretáva a po cca poldruha roku som rozmýžala, ako sa elegantne zabi... Ale asi po dvoch rokoch mi to prelo. A spätne som sa dočítala , e to zrejme bola depreska. A neexistoval dôvod ani na jej spustenie (resp. jedne vežký dôvod, skôr sa mi vtedy veobecne darilo horie...) a ani na jej koniec.
A řeilas to někdy nějak?
Dva roky tohle mít, to je fakt na sebevradu, to není ivot, prospat ho.
Přelo to samo?
Není tady
Damilo, tak a ti dovolená udělá dobře. Moc ti drím palce.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Damilo, tak a ti dovolená udělá dobře. Moc ti drím palce.
Moc děkuji, odstěhovala jsem se na 3 dny na chatu a nehodlám tu nic dělat. Ani vařit. Instatntní polívka stačí, k tomu hora spánku, hodně vody a procházky
Těím se. Mám tu kočičky na pomazlení, mue, co se tu objeví odpoledne, a děti doma si musí poradit. s jídlem. Jsou u velcí...je trochu zhýčkají mou péčí.
Moc se těím na změnu. Mám tu knihy a sudoku.
Není tady
Damilo, to vypadá lákavě. A co velký uák, houpací křeslo či hamaka ?
Není tady
Damila napsal(a):
Selima napsal(a):
A řeilas to někdy nějak?
Dva roky tohle mít, to je fakt na sebevradu, to není ivot, prospat ho.
Přelo to samo?
Nerobila som nič (psychológ ani psychiater, ktorých som poznala a dôverovala im, neboli dostupní a nemala som silu nič riei). Nejako som to preila, hoci ku koncu mi predstava, e sa to bude aha dlho, vadila u tak, e som uvaovala o samovrade. Potom to nejako postupne prelo, naastie.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Damilo, to vypadá lákavě. A co velký uák, houpací křeslo či hamaka ?
Zatím to je hodně o spaní. Ale odpoledne mě mu vytáhl na hodinovou procházku. Zpotila jsem se jako bych vystoupala na Everest. Hrozně se divil. Byl teď dlouho na cestách. a vracel se jen na jeden den domů, větinou přes noc. Přestoe jsem mu psala, jak na tom jsem, tak se hrozně diví, kdy to vidí.
Pořád říká, "to není normální, to není normální."
No, je hrozně "bystrý"
nebo si myslel, e přeháním, nebo mě prostě neposlouchal, kdy jsem mu říkala, e prospím celé dny....nechápu.
Přece kdy píu, e jsem hodně unavená, u tři týdny, tak to znamená, e jsem fakt unavená. Nerozumím tomu jeho divení, Je v tomhle trochu méně vnímavý, nebo to vidět nechce, protoe si se mnou zail skutečnou velkou depresivní epizodu, a podvědomě se bojí, aby se to nevrátilo, tak to vytěsňuje.
Zítra jedu domů, prospím dalí dva dny, ale pak u chci dělat fakt nějaké procházky i mimo dům. Podle počasí.
Není tady
Ahoj Dam.
Vezmi bloček, a pi.
Kdykoliv, cokoliv.
Promysli si, kam to schová, (a jak to schová, kdy tě přistihnou), protoe to bude JENOM TVOJE a NIKDY TO NIKDO nebude číst.
Spoj jazyk s perem. Chápe?
Potom, a bude po sobě číst, klidně krtej.
Přeju odvahu a sílu.
K obojímu...
Není tady
Někomu psaní pomáhá. Někomu vůbec ne.
Člověk by neměl dělat to, co nechce, kdy to tak necítí.
Damilo, napadlo mě, i kdy to asi zní zvlátně, není to u tebe projev přechodu?
Není tady
Dekuju za povzbuzeni, pro Dam, a za oceneni, pro sebe.
Umis dokonale zkazit vsecko!
Na tobe se ten prechod teda paradne podepsal: Zapklá necitlivá řeholnice...
Není tady
Dorka napsal(a):
Ahoj Dam.
Vezmi bloček, a pi.
Kdykoliv, cokoliv.
Promysli si, kam to schová, (a jak to schová, kdy tě přistihnou), protoe to bude JENOM TVOJE a NIKDY TO NIKDO nebude číst.
Spoj jazyk s perem. Chápe?
Potom, a bude po sobě číst, klidně krtej.
Přeju odvahu a sílu.
K obojímu...
píu ráda a často. ale k čemu mi to v tuhle chvíli můe slouit?
Není tady
Eva. napsal(a):
Někomu psaní pomáhá. Někomu vůbec ne.
Člověk by neměl dělat to, co nechce, kdy to tak necítí.
Damilo, napadlo mě, i kdy to asi zní zvlátně, není to u tebe projev přechodu?
ne, zdá se, e jsem pořád v plodném věku. menstruuji pravidelně.
Není tady
Damila napsal(a):
Kouzlo tehle veci je v tom, ze najdes tuzku, papir, zpusob, jak je pro ostatni svet znepristupnit... a pak tam napsat "zvostra", detinsky naivne, se sci-fi myslenkama (Lid Bajau, ijící mezi stovkami malých ostrůvků na Filipínách a Borneu a také kolem Malajsie a Indonésie, se často nazývá Sea Gypsies, co je něco jako mořtí kočovníci. Nemají nic ne své loďky a zdá se, e jim ke těstí nic nechybí.
http://extrastory.cz/neumi-psat-ani-cis … -raji.html):..."tady bych se chtela plahocit v te pruhledne vode..." To je muj sen, pro tebe jsem ho uvedla jen jako priklad...
Je to o te odvaze, uprimnosti, sile a odhodlani NAPSAT OPRAVDU NEPRIBARVENOU PRAVDU.
K tomu je to dobre.
Dnes uz to malokdo umi. Spisovatele musi "pribarvovat", aby prodali, lide pisici dennicek prikrasluji (sebe), protoze vpodstate ho pisou pro budouciho ctenare... atd.
Tva posledni otazka byla hooodne chladna a nezucastnena. Ty ses bala si to jenom predstavit, ze ano?
Nevadi.
Drzim palec...
Není tady
Dorka napsal(a):
Damila napsal(a):
Kouzlo tehle veci je v tom, ze najdes tuzku, papir, zpusob, jak je pro ostatni svet znepristupnit... a pak tam napsat "zvostra", detinsky naivne, se sci-fi myslenkama (Lid Bajau, ijící mezi stovkami malých ostrůvků na Filipínách a Borneu a také kolem Malajsie a Indonésie, se často nazývá Sea Gypsies, co je něco jako mořtí kočovníci. Nemají nic ne své loďky a zdá se, e jim ke těstí nic nechybí.
http://extrastory.cz/neumi-psat-ani-cis … -raji.html):..."tady bych se chtela plahocit v te pruhledne vode..." To je muj sen, pro tebe jsem ho uvedla jen jako priklad...
Je to o te odvaze, uprimnosti, sile a odhodlani NAPSAT OPRAVDU NEPRIBARVENOU PRAVDU.
K tomu je to dobre.
Dnes uz to malokdo umi. Spisovatele musi "pribarvovat", aby prodali, lide pisici dennicek prikrasluji (sebe), protoze vpodstate ho pisou pro budouciho ctenare... atd.
Tva posledni otazka byla hooodne chladna a nezucastnena. Ty ses bala si to jenom predstavit, ze ano?
Nevadi.
Drzim palec...
Vůbec nevím jakou pravdu bych psala
Já nemám jinou pravdu, ne tuhle.
Nemám moc energie dávat sílu do psaní něčeho, co ani nevím čeho. Prostě se ptám, k čemu mi to v tuhle chvíli můe slouit.
Upravil(a) Damila (31. 8. 2018 12:29)
Není tady
K užaveniu si... ak to potrebuje. Ale mono potrebuje niečo iné - to fakt najlepie zistí Ty sama... Ete mi napadlo, e u mňa to mono čiastočne bolo aj zmenami funkčnosti títnej žazy - a vraj to má viacero ien po 40tke- mono kadá tretia, tvrtá. Tak by som skúsila skontorlova aj to... (Zubárkina sestrička mi tvrdila, e aj depresie, aj únava bývajú aj zo títnej žazy, ale nejako váne medicínsky overené to nemám...)
Není tady
Selima napsal(a):
K užaveniu si... ak to potrebuje. Ale mono potrebuje niečo iné - to fakt najlepie zistí Ty sama... Ete mi napadlo, e u mňa to mono čiastočne bolo aj zmenami funkčnosti títnej žazy - a vraj to má viacero ien po 40tke- mono kadá tretia, tvrtá. Tak by som skúsila skontorlova aj to... (Zubárkina sestrička mi tvrdila, e aj depresie, aj únava bývajú aj zo títnej žazy, ale nejako váne medicínsky overené to nemám...)
Mám vechny testy hotové, vč. títné lázy. Je to OK.
Není tady
To, co napsala Dorka, vnímám jako dobrý nápad. Damilo, říká, e píe ráda a často, tak by to mohlo být pro tebe k něčemu i teď. Ale nenu se do toho násilím. Trochu počkej, jestli se hlava a ruka spolu domluví.
Tak a se ti to pořád jen zlepuje.
Co to zkusit u lékaře, který se zabývá psychosomatikou? (Pokud má monost.)
Není tady
Sel, vrabce, diky za pochopeni...
Rano jsem premyslela: Proc se mi TOHLE deje? (Mam tezke obdobi...)
Ja uz "pisu svuj pravdivej dennicek" jenom v myslenkach = napsala jsem: VY SVINĚ! e jste nány, mně nedonutí chovat se tak primitivně, jako vy. Vcetne sefa, ted uz par hodin byvaleho. Jo. Ja vim. J e d n o u s e t o p r o v a l i ...
A ja jsem trpeliva.
Pak jsem si predstavila nejake blyskajici se mece, kere se "ve vzduchu perou"... ne, nikoho nezabijely, jen tak proste letaly, nebylo jich malo, ale nikdo je nedrzel, nikde nebyla krev, ani zraneni ci mrtvi. Proste jen tak svistely a s cinkotem dopadaly na zem, jakoby si nekdo vymenoval s nekym kuzelky...
Tim se vybila energie zlosti..., ja se uklidnila a hned si vzpomela na Dam.
Ona ani nahodou nemuze byt ve stejnem rozpolozeni, jako ja, presto se mi to s ni spojilo.
Znam ji. Rozumim ji. Velmi me boli, ze nevim, kam se podel jeji obrovsky potencial, o kterem mooooc dobre vim, ze ho ma... Rikala jsem si - SZ. Ale moc dobre jsem citila, ze to neni ono.
Tak jsem pozadala "hlavu a ruku + a jeste srdce, u mne ", aby se spojily, a napsala jsem tohle...
Není tady
Díky, holky, za podporu.
Já mám pocit, e bych se měla zabývat něčím méně intelektuálním, něčím, kde se nemyslí...a přitom lutím sudoku, poslouchám přednáky Petra Kotka, a ano, i píu. Píu dopisy kamarádce, a vlastně jste mi připomněly, e bych jí měla odepsat. Já se jí tam vypíu, ona mně, funguje to.
Ale pořád zaměstnávat hlavu nechci, tak zkouím normální procházky. Hodina procházky mě ale málem zabila (trochu přeháním, a pravda, bylo to po horách), včera jsem cestovala asi hodinu a půl domů, z toho polovinu pěky, to mě taky mělo aktivizovat. No, fyzicky na to prostě jetě nemám.
Ale leet celý den v posteli mi taky nepomůe.
objednala jsem si na pondělí masá. Na tu se moc těím.
Není tady
Dorka napsal(a):
Sel, vrabce, diky za pochopeni...
Rano jsem premyslela: Proc se mi TOHLE deje? (Mam tezke obdobi...)
Ja uz "pisu svuj pravdivej dennicek" jenom v myslenkach = napsala jsem: VY SVINĚ! e jste nány, mně nedonutí chovat se tak primitivně, jako vy. Vcetne sefa, ted uz par hodin byvaleho. Jo. Ja vim. J e d n o u s e t o p r o v a l i ...
A ja jsem trpeliva.
Pak jsem si predstavila nejake blyskajici se mece, kere se "ve vzduchu perou"... ne, nikoho nezabijely, jen tak proste letaly, nebylo jich malo, ale nikdo je nedrzel, nikde nebyla krev, ani zraneni ci mrtvi. Proste jen tak svistely a s cinkotem dopadaly na zem, jakoby si nekdo vymenoval s nekym kuzelky...
Tim se vybila energie zlosti..., ja se uklidnila a hned si vzpomela na Dam.
Ona ani nahodou nemuze byt ve stejnem rozpolozeni, jako ja, presto se mi to s ni spojilo.
Znam ji. Rozumim ji. Velmi me boli, ze nevim, kam se podel jeji obrovsky potencial, o kterem mooooc dobre vim, ze ho ma... Rikala jsem si - SZ. Ale moc dobre jsem citila, ze to neni ono.
Tak jsem pozadala "hlavu a ruku + a jeste srdce, u mne ", aby se spojily, a napsala jsem tohle...
Dorko, já necítím zlost, vlastně teď spíe vděčnost-vedení, e mě ředitelka poslala na odpočinek hned a ne a přítí týden.
Já se zlobím málokdy. Ale u to umím, A dokonce u to umím i nasměrovat tam, kam to patří. To nebývala u mě taková samozřejmost.
Jak se má odpočívat, vlastně? Já to nikdy nepotřebovala, a asi to neumím.
Hledám si wellnes, na dva tři dny, ale mám problém tam i dojet.
Není tady