6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No penízku, já stejně moc nechápu její matku. Já mám doma dceru 17 a 1/2 a kdyby po jídle zvracela, tak si toho rozhodně všimnu. Zvlášť, kdyby najednou zhubla během krátké doby. Bylo by mi hlavně divný, že po každém jídle mizí na záchod. No a úroveň její češtiny, to je děs. Tohle přece nemůže psát čtrnáctiletá holka, která by měla dělat za rok někam přijímačky.
Není tady
no protože se zabývá jen svým tělem, myslí si, že když bude jak kostlivec a v hlavě mít prázdno, že to někam dotáhne..jedině do blázince a to myslím vážně.... ona nechápe, že postava není všechno, je plno plnoštíhlých holek a jsou šťastní a hlavně mají v hlavě víc, než Kilia... a potom nechápu, proč právě ona, řekla o kamarádce že vypadá děsne, když je vyzáblá, když chce tak skončit taky!!! ona si opravdu myslí, že jen drží dietu a že to zastaví..nevím, jak jinak už jí napsat že je to nemoc a sama to nezastaví, neskončí, jak ona si myslí na 56 kilech..
Není tady
Svas napsal(a):
No penízku, já stejně moc nechápu její matku. Já mám doma dceru 17 a 1/2 a kdyby po jídle zvracela, tak si toho rozhodně všimnu. Zvlášť, kdyby najednou zhubla během krátké doby. Bylo by mi hlavně divný, že po každém jídle mizí na záchod. No a úroveň její češtiny, to je děs. Tohle přece nemůže psát čtrnáctiletá holka, která by měla dělat za rok někam přijímačky.
To je právě to...ty to bereš z pohledu mámy,která se do své dcery nenaváží...
Jde o to,jestli Kilia bude schopná za rok nějaké přijímačky dělat.Jestli nebude ráda,že vůbec chodí a funguje.... Mě chvílemi přijde,že jí to dělá dobře,když se nás tolik ozvalo a vlastně se to všechno motá kolem ní... Nevím,nedokážu(už)se vžít do čtrnáctileté holky a puberťačky.Možná,že si nedá poradit,přestože většina z nás už píše díky svým BLBÝM zkušenostem s anorexií a bulimií...a ona je teprve na začátku.Určitě si říká"No tak tohle já teda nikdy!dělat nebudu...mě se to určitě nestane" Psala jsem jí,že si asi potřebuje nabýt čumák,ani to zřejmě nepochopila.Za PPP jsou desítky dalších věcí,které člověk v sobě "nosí".Jsou za tím určitě i vztahy v rodině,jak nás rodiče přijmou...jak okolí...a jak se přijmeme my!
Může tady napsat a přiznat jen zlomeček toho,jak to opravdu je.Nikdo z nás do ní opravdu nevidí a ani neví,jak vychází se svými rodiči a mladším bráškou(i na to jsem se jí ptala).Stačí aby na bratra jen trochu žárlila a potřebuje být středem pozornosti...
A jinak...to je asi jako kdybysme se někomu snažily rozmluvit drogy,když po nich bude chtít sáhnout,udělá to...
Není tady
kilia napsal(a):
Myslím si,že kdybych zhubla 8kg.Tak s tím dokážu zkončit.Pak bych si váhu jen hlídala.
Ahoj Kilio-pak s tím dokážeš přestat ,o kousek dál píšeš,že na jídlo nemáš chuť,jak si pak poručíš,abys jedla???Máš anorexii jak vyšitou,ale k tý nemoci to patří,že nevěříš,omítáš,nechápeš......
Není tady
Penízku, já zkušenosti ani s anorexií ani bulimií zaplaťbůh nemám, ale s tebou souhlasím. Taky jsem jí psala, jestli nežárlí na malého brášku nebo si tímto způsobem nechce vynutit nějakou pozornost, které se jí asi úplně doma nedostává. Je mi jí prostě líto, i když chvílemi má člověk chuť ji ohnout přes koleno, jak si pořád hučí tu svou: zhubnu, zhubnu, nejlépe za 10 minut. A máš pravdu, do své dcery se nenavážím, protože je to v tomhle blbým věku nebezpečný. P. Zapletal jim podstrkuje ty svoje vychrtlé missky, v obchodech mají oblečení většinou velikosti XS = tak na panenky a tak se jim chce jedna hloupá Kilie podobat. A to za každou cenu.
Není tady
Svas napsal(a):
Svas-ahoj,já si taky myslela,že to poznám.Protože držela diety,hodně cvičila,počítala kalorie,byla vegetariánka(a i z tý zdravý výživy si vybrala minimum!)-hlídala jsem anorexii.Už jsem to někde popisovala.Bulimie mě nenapadla Ona nešla hned na záchod a i kdyby,asi by mě to nenapadlo.Pak se třeba 2krát za den sprchovala,když přišla ze školy(že je upocená)a večer před spaním.Mezi tím 2krát záchod.Akorát jsme měli strašně špinavej záchod,ale jak jsem začala nadávat,tak ho začala uklízet.Nebýt jejího kluka ,tak v tom lítala dýl,než by mě to došlo.Já byla totiž strašně ráda,že po 7letech(od 9 do 16)konečně jí normálně,to co my(ty plný igelitky,co si kupovala-o těch jsem nevěděla).
A můžu ti říct,že ne každá máma překousne,že její dcera musí k psych.,to ju v tom radši nechá plavat.
Upravil(a) ctyr,listek (25. 4. 2006 12:03)
Není tady
Čtyřlístku, tak gratuluju, že jste to zvládly. Máš asi pravdu, já si to neumím vůbec představit, jak to probíhá, v každém případě mám husí kůži, protože Kilia má nakročeno přesně tak, že na té psychiatrii skončí.
Není tady
Článek z dnešního tisku:
Ve Španělsku se měří a váží ženy, aby se zjistilo, jaké jsou jejich skutečné velikosti. Jde o součást kampaně, jejímž cílem je skoncovat s reklamou předvádějící superštíhlé modelky. Soudí se, že pod vlivem takové reklamy mohou vznikat závažné poruchy v příjmu potravy, jako je anorexie.
Není tady
Já problémy v rodině a ve škole žádné nemám a na bráchu už tuplem nežárlím.Mám ppp?neeeeee ptz sním zelenimu nebo tak
Není tady
kilia napsal(a):
Já problémy v rodině a ve škole žádné nemám a na bráchu už tuplem nežárlím.Mám ppp?neeeeee ptz sním zelenimu nebo tak
Kilio,
co myslíš tím ptz?
To by mě taky zajímalo, co to je ptz. Už jsi to napsala jednou, ptala jsem se tě- neodpovědělas. Co to je?
Není tady
ptz = protoze..
Čili Kilia píše, že nemá poruchu příjmu potravy, protože sní nějakou zeleninu. Třeba jednu mrkev
Tak schválně, Kilie, jak dlouho bude trvat než se nebudeš moci podívat ani na tu jednu mrkev... samozřejmě, aby jsi po ní nepřibrala...
Jen tak mimochodem, nick Kilia máš proto, že jsi tlustá? Myslíš, že na Tobě není nic výraznějšího než Tvoje váha? Co třeba odvodit nick od názvu Tvého oblíbeného filmu či filmové postavy, od svého jména, od toho, že jsi vtipná, že se ráda směješ, že máš ráda např. modrou barvu nebo máš např. zelené oči?
Co vůbec děláš ve svém volném čase, kromě toho, že se pozoruješ jak hubneš a že píšeš na net, že nemáš žádné problémy, jenom nejíš?
Není tady
Ano ptz znamená protože.Nevím co nick Kilia znamená prostě jsem si to vymyslela.Já nejraději dělám aerobic a čtu knížky a kamarádi.
Není tady
no tak vidíš...když cvičíš ráda aerobic, tak bys s postavou neměla mít problémy, pokud budeš normálně jíst a cvičit, tak proč to řešíš anorexií a bulimií... nezlob se na mě, ale už jednou jsme ti psala, že mi přijde, že ty se chceš prostě ujistit, jak jsi dobrá, že jsi anorektička...ale to není na vytahování, to je nemoc, jako by ses vytahovala že máš třeba hemeroidy:-)) a co ti na to říkají holky a kluci ve škole, venku, na aerobicu?? neříkej mi, že tě vychvalují, jak hubneš...
Není tady
Děcka nic, oni oničem neví.
Není tady
kilia napsal(a):
Děcka nic, oni o ničem neví.
A čím to bude, K.? Proč o tom dokážeš mluvit jenom s námi, které neznáš(a které neznáme Tebe) a kterým nevidíš do obličeje?
Není tady
Kolik dneska vážíš, Kilio, už jen 59?
Chci se zeptat- kolikrát se vážíš- několikrát denně?
Měj se...
Upravil(a) Leila (25. 4. 2006 21:58)
Není tady
Kilio, je jednoduché popřít svoje problémy: ve škole, doma, žárlivost na bráchu...Jenže příčinou ppp není touha zhubnout, příčinou ppp je právě nějaký problém na úrovni psychiky. Touha zhubnout je až sekundární, touha něco si dokázat, touha vyniknout, být v něčem "lepší" než ostatní, když to nejde jiným (normálním) způsobem v jiné (normální) oblasti. Vynucuješ si pozornost, tak to je a ne, že ne. Takže, když se tě tu jedna z mnoha přispěvatelek táže, zda nemáš problém jinde, nedělá to proto, aby tě naštvala, urazila či zahnala do kouta. Dělá to proto, aby ses nad sebou zamyslela, protože tvůj problém je jinde, než si myslíš.
A promiň, svým stylem "zaseknuté gramofonové desky" už mě dovádíš téměř k nepříčetnosti. "Chci zhubnout, dneska nebudu jíst, problém nemám..." blablabla...na podněty nedokážeš adekvátně zareagovat a myslíš si o sobě, jak jsi dobrá, když nejíš.
Není tady
Ahoj Caroline,
napsala jsi to přesně. Já bych k tomu dodala, že je za nezdravým hubnutím také touha ublížit si, trápit se. Když si vzpomenu, že jsem kolikrát už nechěla jít poněkolikáté zvracet, nutila jsem se k tomu tak, že ji to vlastně zasloužím. Vše to pramenilo z mého nicotného sebevědomí..
Tak Kilio,
kolik už jsi zhubla?
Mary
Hlavně by sis Kilio měla uvědomit, že tenhle způsob trestání někoho, ( ať je to mamka, bráška, taťka ) je to nejhorší co můžeš udělat..jestli se ti něco stane, zničíš si vlastně svůj život, ale zničíš ho i plno jiným lidem okolo sebe..dovedeš si představit ty výčitky svědomí co bude mít tvoje mamka... co kamarádi, táta, brácha atd...
měla by sis už jednou sakra uvědomit, že takhle si ničí náklonost nezískáš jen lítost a to ještě možná... a neříkej mi zase to svoje stále dokola, že ti stačí zhubnout tolik a tolik...protože kdyby to tak bylo, vůbec by jsi nemluvila o tom, že jsi bulimička a teď i anorektička, mluvila by jsi jen o dietě a to by jsi sem nepsala, protože takových lidí co drží dietu je hodně a nikde to neřeší...ty víš o tom všem co se může stát, ty si i přiznáš, že jsi nemocná, ale neuvědomuješ si náskledky....
Není tady
Dobrá den.Má váha je zatím 60kg a to jsem měla nejvíc 64kg.Náhodou já jím třeba cerálie s jogurtem nebo dětskou porcičku těstovin ale to jím je někdy.Snažím se hodně pít.
Není tady
Víš Kilie, to, že se snažíš hodně pít, je naprosto v pořádku. Ale ty dětské porcičky jídla bys měla jíst 5 x denně a to všechno. Jogurt, cereálie, zeleninu, ovoce, ale i maso. Když k tomu budeš hodně pít a opravdu dodržovat těch 5 - 6 malých porcí denně, uvidíš, jak začneš hubnout. Tělo si zvykne na pravidelný přísun živin a nebude si ukládat tukové zásoby. Zkus to.
Není tady
Víš Svas ale já vlbec nemám chuť k jídlu to jídlo si kolikrít dám kvůli mamce ptz ona na mě ,,Na snídani si dáš cerálie?" a já nooooooooooo hmmmm tak jo.
Není tady
To je ale špatně. Musíš se trošku přinutit, já po tobě nechci nic zázračného, jenom si tělo, aby hublo, musí zvyknout na nějaký režim. Tím, že nejíš, vlastně neví, kdy dostane další přísun nějakých živin a všechno se snaží si schovat na horší časy. Když ho trošku přinutíš to změnit a to tím, že mu ty živiny dodáš v malých porcích, ale často (taky po tobě nechci, aby ses cpala brambůrkama), změní se ti metabolismus a začneš hubnout a půjde to samo, uvidíš. Ale jak se říká, bez práce nejsou koláče, musíš se o to zasloužit ty sama. A to, že nejíš, není ten správný způsob.
Není tady
Óóó, klaním se tvé pevné vůli!! Určitě to dotáhneš hodně daleko!! Možná i do hrobu.
Jen bys svou energii (a že jí s ubývajícím jídlem rozhodně přibývat nebude) měla investovat do konstruktivní činnosti, ale toho se zřejmě bojíš.
A Kilio, dovol mi ještě jednu poznámku (kdo ví, zda je vůbec čteš, když ani nezareaguješ a neustále nás krmíš svými dietními úspěchy): ty nejsi chytrá holka (vymezuju to tímto způsobem, protože mi připadá ostré vmést ti do tváře, že jsi prostě blbá). Nikoli proto, žes začla držet naprosto nesmyslnou a neefektivní dietu (do toho spadne hodně lidí), ale proto, že si neuvědomuješ a odmítáš připustit, že něco není v pořádku, že máš problém a že tvoje dieta substituuje jiný deficit...
Prostě...blbá.
Není tady