Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 22. 4. 2006 21:54

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Re: jak vzniká bulimie?

No možná,když si kilia myslý,že to uhlídá,tak jí teda budem věřit   hmm roll
Ať nám napíše za týden(možná už ve středu)jak jí je.Protože to už podle ní třetí den nebude vůbec jíst!!!

Není tady

#127 23. 4. 2006 6:08

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy

Kilio přečetla sis mou zprávu, kterou jsem ti poslala??? Protože jestli jo, nemohla bys tady polkládat takové otázky, " kolik zhubneš jako anorektička"????

To přeci není možný, já ti napsala, jak to všechno bylo, jak jsem umírala a ty stejně pokračuješ???

Není tady

#128 23. 4. 2006 7:37

kilia
♥♥-----

Myslím si,že kdybych zhubla 8kg.Tak s tím dokážu zkončit.Pak bych si váhu jen hlídala.

Není tady

#129 23. 4. 2006 10:54

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Pak je to O.K., Kilio. Co dneska jíš? Snídalas? Budeš obědvat?

Podle mě bys měla zhubnout už jenom 4 kila a pak toho raději nechat, toho hubnutí.

Není tady

#130 23. 4. 2006 11:12

kilia
♥♥-----

dnes jsem snídala bílí jogurt

Není tady

#131 23. 4. 2006 12:47

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Kilio, tak mě napadla jedna věc- pokud ti mamka říká, že jsi tlustá, tak co kdybys jí řekla, že chceš zhubnout? Ať ti poradí.
Pokud ti říká, že seš tlustá, a ty máš 62 /už jenom 60/ kilo, tak ona asi váží míň. Tudíž buď jí málo, nebo občas drží nějakou dietu.
Co kdybys jí řekla- mamko, budem hubnout spolu, já se k tobě přidám. Nebo pokud mamka občas nedrží nějakou dietu, jestli by ti apoň neporadila.
Kolik mamka váží?
Mamka si nevšimla, že jíš jinak? Že držíš dietu? Kdyby si moje dítě rozdělalo samo od sebe bílej jogurt, takmu sáhnu na čelo, jestli nemá teplotu, protože nám nikomu neochucenej bílej jogurt nechutná. Nevím, tobě chutná samotnej bílej jogurt?
Nebo vy jíte běžně bílý jogurty? Já vím, že někomu to chutná, ale ve svým okolí nikoho neznám.
Čau

Není tady

#132 24. 4. 2006 6:51

kilia
♥♥-----

Mamka vůbec neváží míň,ale myslím si že chce mít p´řed kamarádkami taky šíhlou dceru a ne žádnou tlustou.Bíli jogurt mám velice ráda.a ráda si ho kupuji.

Není tady

#133 24. 4. 2006 9:45

Mary
Host

Ahoj Kornoutku,

je mi líto, že Tvůj příběh nepomohl Kilie otevřít oči. Obávám se, že je již těžce v PPP a je bohužel tak MLADÁ a nedospělá, že si neuvědomuje význam slova "anorektička" či "bulimička". Je to pro ní něco nového a troufám si říct i zajímavého (z hlediska dnešního kultu štíhlosti)

Kornoutku, neznám sice Tvůj příběh, ale pokud jsi nad tou zákeřnou nemocí vyhrála, TLESKÁM!!!!!!!!!!!!!!!

Mary

#134 24. 4. 2006 13:33

kornoutek
♥♥♥♥---

Ahojík Mary...no sice jsem vyhrála, ale musela jsem si sáhnout opravdu až na to pomyslné dno... taky jsem to neuměla a hlavně pak už nechtěla zastavit,  viděla jsem jen to jídlo a mizející kila a mohli mi všichni říkat co chtěli  a ukazovat jak dopadnu, ale bylo mi to jedno...já jen doufám, že tak jako já Kilia nedopadne, že si to snad uvědomí včas....
papa

Není tady

#135 24. 4. 2006 14:53

Mary
Host

Ahoj Kornoutku,

myslím, že nejhorší na tom, je, že si člověk opravdu musímsáhnout až na dno, aby pochopil, že bulimie a anorexie je cesta do pekel. Byla jsem na tom stejně, také mi všichni říkali, ať toho nechám, ale já je bohužel neposlouchala. Myslela jsem si, že já přeci žádný problém nemám. Když už jsem se dostala na to pomyslné dno, bylo už pozdě. Bylo to tak strašné, že jsem se necítila ani jako člověk. Ale to by bylo na dlouhé vyprávění. Už jsem čtyři roky "čistá". Jak jsi na tom ty?

Kilia je mlaďoučká a o radu bohužel nestojí. Kdyby se ale šla podívat do nemocnice, nebo alespoň na internet, jak tyto případy mohou končit, třeba by se jí rozsvítilo. Kdyby ji aspoň měl člověk aspoň na očích, aby jí mohl pohlídat... Takto přes maily je to tak obrovská bezmoc. Ach jo sad

Mary

#136 24. 4. 2006 15:43

kornoutek
♥♥♥♥---

Ahojík, s Kiliou máš pravdu, ale mě se občas zdálo, že ona ani pomoc nechce, že o to nestojí, jestli jsi četla celou debatu, tak jí zajímali jen konkrétní otázky, kolik může zhubnout, jak dlouho bude hubnout 8 kilo...a každý jí psal, jak je to nebezpečné, já jí napsala celou pravdu o tom, jak to bylo se mnou, ale asi to nezabralo, nebo možná jo, snědla alespoň jogurt..je to těžký...

já si taky myslela, že jsem v pohodě, manžel mi říkal, že už jsem zhubla dost, že to stačí,že to dopadne špatně, ale já stále říkala, ještě kilo, pak další, pak další, všechny jsem přesvědčovala o tom, jak to mám pod kontrolou a pak....
Já jsem z toho venku už 8 let a doufám že natrvalo:-)) spadla jsem do toho po prvním porodu, přibrala jsem strašně moc.. je ale pravda, že jsem problémy měla i před tím, to si teď uvědomuji, že to byli takový rychlý diety, ale nikdy to nedošlo tak daleko, zhubla jsem opravdu jen kolik jsem potřebovala a stačilo mi to, ale pak...

Není tady

#137 24. 4. 2006 16:22

Mary
Host

Celou debatu jsem četla, proto mi přišlo, že nechápe význam slova "bulimie", že to bere jako další možnost "diety". Což je hrůza.. Pochopila jsem ji tak, že si chce ověřit, že bulimičky a anorektičky hubnou "snadno a rychle". Při této myšlence mi jde mráz po zádech.

To, co píšeš, musela být síla, anorexie po porodu.. Smekám, že jsi to zvládla. Já znám spíše případy bulimiček (hlavně proto, že jsem mezi ně patřila), s anorexií jsem se setkala u mladších dívek. V nemocnici nám říkali, že doba úplného uzdravení je třikrát dlouhá než doba nemoci, proto si pořád snažím dávat pozor na rizika, kterým se v dnešní době plné modelek a vychrtlých celebrit bohužel nevyhneme.

Doufám, že si to Kilia aspoň čte, i když je tu malá naděje, stále věřím, že bychom jí mohly pomoc.. ¨

Kilio, dej nám prosím vědět, co nového.

Mary

#138 24. 4. 2006 19:41

kilia
♥♥-----

Ahojky.jak se vám daří?Dneska jsem byla podlouhlé době ve škole a pak jsem jela na bruslích rovnou na trenala a pak nazpátek.Od středy jsem zhubla 3kg.Ale vůbec nemám chut na jídlo a dnes jsem vůbec nejedla.sad

Není tady

#139 24. 4. 2006 19:49

kornoutek
♥♥♥♥---

Jak se nám daří??? spíš tobě, jak se daří...hele chtěla jsem ti fakt pomoct, ale asi to neumím, nebo nevím...ty jsi prostě mladá a " hloupá"  a já už nevím, jak bych ti jinak pomohla... Prosím tě, jen se zeptám, piješ alespoň něco???

Není tady

#140 24. 4. 2006 19:51

kornoutek
♥♥♥♥---

Uvědomuješ si prosím tě, že jsi opravdu nemocná???

Není tady

#141 24. 4. 2006 19:51

kilia
♥♥-----

Jo piju asi tak litr a půl.Bohužel já fakt se nemůžu podívat na jídlo.

Není tady

#142 24. 4. 2006 20:38

kilia
♥♥-----

A co vy jak se máte?

Není tady

#143 24. 4. 2006 20:54

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj, my se máme fajn. Teda aspoň pokud můžu za sebe mluvit. Právě jsem si dala nanukovej dort a dvojku bílýho vína- mňam. Narozdíl od tebe, která nic nejíš.

Ano, chuť na jídlo nemáš- typický příznak anorexie. Ty v tom začínáš lítat, Kilio, ani nevíš jak. Až ti budou ve 22 letech trhat jeden zub za druhým, budeš toho hodně litovat. A  nový zuby ti dát nepůjdou, protože po anorexii budeš mít tak prořídlý kosti v čelistech, že by to tam implantáty neudrželo. Jednoho krásného dne si na nás, Babineťačky, vzpomeneš, a řekneš si- ty baby měly pravdu. Ovšem krásný den to bude jen pro ostatní- ty budeš ležet někde na psychiatrii a budeš se z těch sraček hrabat ven.

Včera 12.47 jsem sem psala o tvé mamce, dosud jsi mně neopověděla- pomohla by ti mamka s hubnutím, nebo ne?

Kilio, měj se hezky.

Není tady

#144 25. 4. 2006 6:43

kilia
♥♥-----

Mamka v hubnutí?No ona si myslí že něco jím a tak je ráda ,že hubnu.

Není tady

#145 25. 4. 2006 6:45

kornoutek
♥♥♥♥---

já bych ještě doplnila, pokud se vůbec 22 let dožiješ....

já si taky dala nanukáč a ještě si přelévám salkem...ty jo to je mňamka...

Kilio, litr a půl vody je málo normálně a pro tebe je to úplné nic... když nejíš, musíš o to více pít...ale to zase asi stejně říkám zdi, tak je to vlastně jedno...

Není tady

#146 25. 4. 2006 6:58

kilia
♥♥-----

Ne není to jedno.Já jsem řekla až zhubnu mích aspon požadovaných 56kg.Začnu jíst a váhu si budu udržovat.No a pokusím se více pít.

Není tady

#147 25. 4. 2006 7:17

kornoutek
♥♥♥♥---

A to nemůžeš třeba začít jíst už teď málo a víc se hýbat?? protože až potom začneš jíst, budeš tloustnout a daleko víc...tak to takhle začni dělat už teď, ne???

Není tady

#148 25. 4. 2006 9:36

Svas
♥♥♥♥♥--

Víš Kilio, ty chceš mít kila dole rychle a  bez práce jenom tím, že nebudeš jíst. Že si tím možná nenávratně poškodíš organismus, to už víš a je ti to jedno. Ty, které reagovaly na tvoje téma, se ti jenom snaží pomoct a ty si pořád meleš svou. Co takhle se zaměřit ne na tělo, ale na hlavu a zopakovat si gramatiku. Přečti si po sobě ty chyby. Není přece důležité, jak vypadáš, ale co máš v hlavě. Ale proč ti to píšu, tobě je to stejně jedno.

Není tady

#149 25. 4. 2006 10:05

penizek
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Středočeský kraj

Svas napsal(a):

Víš Kilio, ty chceš mít kila dole rychle a  bez práce jenom tím, že nebudeš jíst. Že si tím možná nenávratně poškodíš organismus, to už víš a je ti to jedno. Ty, které reagovaly na tvoje téma, se ti jenom snaží pomoct a ty si pořád meleš svou. Co takhle se zaměřit ne na tělo, ale na hlavu a zopakovat si gramatiku. Přečti si po sobě ty chyby. Není přece důležité, jak vypadáš, ale co máš v hlavě. Ale proč ti to píšu, tobě je to stejně jedno.

big_smile Svas:souhlasím.Už jsem to Kilie psala,že se jí snažíme odradit od rychlého hubnutí a že si jen mele svou... A jak napsala:..."až zhubnu mích!(ty vado...)aspon požadovaných 56kg..." No,to už si tady moc neužije,po zhubnutí šestapadesáti kil... roll

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyUbIGXDASyAKk60.png

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyU7IGXDASzgKm58.png

Není tady

#150 25. 4. 2006 10:10

Mary
Host

Ahoj děvčata,

já se připojuju, já si dala k snídani dva chlebíčky s vajíčkm a bramborovým salátem. Mňam.

Je to tak, Kilio, my se máme dobře. To, že jsi zhubla 3 kg za tak krátkou dobu je příznak anorexie, která se léčí na psychiatrii. Jsi na nejlepší cestě ke kapačkám.

Ještě mi řekni, psala jsi, že jsi byla po dlouhé době ve škole, to jsi se hodila marod? Matka ti to toleruje? A ještě něco, co tvůj taťka? Nemohla by ses svěřit jemu?

Mary

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí