Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 19. 4. 2006 16:19

kilia
♥♥-----

jak vzniká bulimie?

Smím se zeptat jak vzniká bulimie?
Když dívky popřípadně ženy začnou s bulimi ,tak jak to jde dál?
Dejme tomu že se začnou přejídat a pak to vyzvrací.Tak to se musí pohybovat jen na té samé váze jak začaly ne?Velice by mě to zajimalo.Napište;)

Není tady

#2 19. 4. 2006 16:51

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Re: jak vzniká bulimie?

Nevím,jestli jsi holčina,která chce poradit ,jak na to dumbom ?!?Na váze se to nepozná,odrovnají se zuby,žaludek,zatěžuje se srdce,...A hlavně jde o psych.nemoc(ne jenom rozmar),takže bez doktorů se z toho holky  nedostanou.Víc možná http://www.anabell.cz/,tam vysvětlí líp a odborně.

Není tady

#3 19. 4. 2006 16:53

ctyr,listek
♥♥♥♥---

http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=fo … &auth=
nebo tady,když si to pročteš,poznáš,jak holkám je,co prožívájí atd.

Není tady

#4 19. 4. 2006 17:15

Caroline
♥♥-----
Místo: Praha

Dr. Krch píše, že u klasických bulimiček váha neklesá výrazně a rapidně jako u anorektiček. Ve většině případů je BMI v normě a váha kolísá v rozmezí 6 kg...to vyčteno. A zkušenost: já jsem zhubla "anorekticky" (nicnejedením) a podprůměrnou váhu si následně udržovala "bulimicky" (přejedení a následné vyzvrácení). Moje kamarádka zhubla i tím druhým způsobem. Jednoduše nezvracela jen po přejedení, ale třeba i po mrkvi.

Není tady

#5 19. 4. 2006 18:16

Alan
♥♥-----
Místo: Vsetín

kilia napsal(a):

Smím se zeptat jak vzniká bulimie?
Když dívky popřípadně ženy začnou s bulimi ,tak jak to jde dál?
Dejme tomu že se začnou přejídat a pak to vyzvrací.Tak to se musí pohybovat jen na té samé váze jak začaly ne?Velice by mě to zajimalo.Napište;)

Bulimičky seřerou vše na co příjdou a pak to vyzvrací, aby nepřibraly. Cha, cha....

Není tady

#6 19. 4. 2006 19:36

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy

Já nesopuhlasím s tím, že bulimičky nehubnou...hubnou!!!
Byla jsem taky bulimička, snědla jsem na co jsem přišla a pak to vyzvracela, ale protože mi to nestačilo, myslela jsem si, že je to málo, tak jsem si brala i projímadla.. do toho  jsem hodně!! cvičila, denně jsem ráno běhala, hned po běhu jsem se přejedla, vyzvracela, a cvičila 3 hodinky aerobik... pak jsem se opět přejedla, vyzvracela a tak to šlo pořád dokola... zvracela jsem 3-4x denně..a večer jsem zase tancovala jak pominutá..až jsem najednou vážila při výšce 170cm 40 kilo a už mě vezli...je to už tedy skoro 8 let, ale na to nikdy nezapomenu a od té doby jsem " normální " a svoji váhu už vůbec nehlídám... protože mám strach, že když mě popadne nějaká dieta, tak se zase neovládnu..

Není tady

#7 19. 4. 2006 19:40

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Bulimie vzniká často jako pokračování anorexie. Dívka má anorexii, pak ji někdo nebo něco donutí začít jíst a ten strach z přibírání způsobuje to, že dívka zvrací buď po přejedení, nebo třeba trochu po každém jídle.
Psala jsem dívka, ale toto onemocnění se prý týká i mužů.
Jinak léčbou se zabývá psychiatrie, jak psal čtyřlístek.

Není tady

#8 19. 4. 2006 20:13

Aniččka
♥♥-----

Leila napsal(a):

Bulimie vzniká často jako pokračování anorexie. Dívka má anorexii, pak ji někdo nebo něco donutí začít jíst a ten strach z přibírání způsobuje to, že dívka zvrací buď po přejedení, nebo třeba trochu po každém jídle.

Alan to vlastně napsal dobře.

Není tady

#9 19. 4. 2006 23:03

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Aniččka napsal(a):

Leila napsal(a):

Alan to vlastně napsal dobře.

Akorát mohl vynechat to cha cha dumbom dumbom dumbom

Není tady

#10 19. 4. 2006 23:09

Leila
♥♥♥♥♥♥-

kornoutek napsal(a):

Já nesopuhlasím s tím, že bulimičky nehubnou...hubnou!!!
Byla jsem taky bulimička, snědla jsem na co jsem přišla a pak to vyzvracela, ale protože mi to nestačilo, myslela jsem si, že je to málo, tak jsem si brala i projímadla.. do toho  jsem hodně!! cvičila, denně jsem ráno běhala, hned po běhu jsem se přejedla, vyzvracela, a cvičila 3 hodinky aerobik... pak jsem se opět přejedla, vyzvracela a tak to šlo pořád dokola... zvracela jsem 3-4x denně..a večer jsem zase tancovala jak pominutá..až jsem najednou vážila při výšce 170cm 40 kilo a už mě vezli...je to už tedy skoro 8 let, ale na to nikdy nezapomenu a od té doby jsem " normální " a svoji váhu už vůbec nehlídám... protože mám strach, že když mě popadne nějaká dieta, tak se zase neovládnu..

Kornoutku, myslím, že u tebe se nejednalo pouze o bulimii. U tebe v té době probíhala kombinace bulimie i anorexie. To nadměrné dvičení je totiž příznak anorexie.
Váha bulimiček se pohybuje kolem nějaké stále hodnoty, občas např. o2  kila míň, občas např. o 2 kila víc. To záleží na tom, kolik toho organismus stačil vstřebat od doby jídla do jeho vyzvracení. Váha bulimiček je zhruba stabilní, okolí si nějakých větších výkyvů nevšimne.

Upravil(a) Leila (19. 4. 2006 23:12)

Není tady

#11 20. 4. 2006 8:11

penizek
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Středočeský kraj

No....asi jsem na tenhle způsob"hubnutí" taky přešla po dietě.Zhubla jsem za dva měsíce 20 kilo a myslela si,že můžu zase jíst co chci.Akorát jsem si rozhodila metabolismus(na půl roku ztratila menstruaci) a byla podobný pošuk jako "kornoutek".Cvičila jsem pořád do pryč,běhala dokolečka kvůli řízku... Ale nebrala jsem laxativa.A jen nějaký pud sebezáchovy mě nedovolil dojít až na hranici podváhy.
A obdobím,kdy jsem "sežrala"co nejvíc jídla jsem si prošla usch Dneska mi to přijde,jak zlý sen...
Ctyr,listek má pravdu,že tahle nemoc není z rozmaru.Je to grater.
Mě z toho dostalo až dudlik

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyUbIGXDASyAKk60.png

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyU7IGXDASzgKm58.png

Není tady

#12 20. 4. 2006 9:32

kilia
♥♥-----

Je to asi svinstvo.ale anorexii a bulimii jako jedno z řešení abych zhubla.Ptz má váha je 62kg a to je hruza.

Není tady

#13 20. 4. 2006 9:38

Leila
♥♥♥♥♥♥-

62 kilo a jakou mᚠvýšku? Je rozdíl, jestli měříš 150 nebo 180 cm? Ty chceš začít trpět anorexií nebo bulimií programově, plánovaně? Jak jsi to myslela?
A co znamená to ptz?

Není tady

#14 20. 4. 2006 9:46

Daroly
♥♥♥----

kilia napsal(a):

Je to asi svinstvo.ale anorexii a bulimii jako jedno z řešení abych zhubla.Ptz má váha je 62kg a to je hruza.

Jedno z řešení to je, ale je to řešení, které tě může stát zdraví nebo i život. Není lepší najít cestu, díky které nebudeš muset zvracet či se týrat hlady a ničit si svoje zdraví? wink

Není tady

#15 20. 4. 2006 10:40

sandra
♥♥♥♥♥♥-

kilia napsal(a):

Kilio, tohle určitě neber jako řešení, jak zhubnout. Trpěla jsem tím stejným a můžu ti říct, že jsem nezhubla. Je to pěkný svinstvo a ke konci jsem už byla po*ná sama sobě. yikes Jestli do toho skočíš, tak věř, že cesta ven je obtížná a zdlouhavá a budeš si přát, aby jsi měla raději svých pár kilo zpátky než tohle. Nejt잚í je přijmout se taková,jaká jsi. A tohle ti fakt nepomůže,naopak. To si raději odpus k TV tatranku nebo chipsy a jdi si s kámoškou zacvičit, než tohle.

Jinak jak již bylo psáno výše,taky se raději vyhýbám jakýmkoliv dietám, abych do toho zase náhodou nesklouzla. Snažím se jíst tak nějak normálně  a trochu se hýbat. I když někdy taky sním celou čokoládu na posezení. Ale už se z toho nehroutím. Tělo to občas potřebuje big_smile

Není tady

#16 20. 4. 2006 12:41

kilia
♥♥-----

No právě  že moje výška je 162cm.Je mi ze sebe na nic.nejsem žádná tlustoška to zas ne,ale je to moc.Poradte mi.

Není tady

#17 20. 4. 2006 12:46

Leila
♥♥♥♥♥♥-

162 na 62 není žádná tragédie. Chápu, že chceš něco zhubnout. Tak jez - 5-6x denně malinký porce. Jinak se fakt dostaneš někam, čeho budeš litovat.

Není tady

#18 20. 4. 2006 13:25

sandra
♥♥♥♥♥♥-

kilia napsal(a):

No právě  že moje výška je 162cm.Je mi ze sebe na nic.nejsem žádná tlustoška to zas ne,ale je to moc.Poradte mi.

Mně pomáhá, když vynechám sladký, jím víc ovoce a zeleniny, jím pravidelně a snažím se hýbat. vissla

Není tady

#19 20. 4. 2006 13:33

Daroly
♥♥♥----

kilia napsal(a):

Kilie,
nemᚠžádnou katastrofální nadváhu wink , ale chápu, že se třeba cítíš trochu oplácaná...  Být na Tvém místě, přidala bych pohyb. Zkus chodit více pěšky(když je čas, tak vynechávat autobus, auto atp.), najdi si sport, který by tě bavil a začni ho dělat! Můžeš taky začít cvičit doma, třeba podle TV nebo DVD, zkus chodit plavat atd. Možná mᚠkamarádku, která má podobné pocity a ve dvou se vždy všechno lépe táhne... A hlavně je dobré si uvědomit, že člověk je víc než jeho váha! Proč bys neměla trochu shodit, pokud se necítíš dobře wink , ale nepřehánět to a neudělat si z váhy nejdůležitější věc svého života... to nedopadá dobře...
Pokud jde o jídlo, vykašlala bych se ve Tvém případě na nějakou dietu, jenom bych např. vyměnila bílé pečivo ze celozrnné, knedlíky za těstoviny nebo brambory, jíst hodně zeleniny a ovoce, zkus míň sladit cukrem a nemazat si na rohlík máslo a sýr, ale jenom sýr a ze začátku zkus nejíst chipsy při TV atp.
Zkus jíst menší porce než dosud a uvidíš, že když začneš sportovat, tak zhubneš - a zdravě smile ! Měj se fajn, D.

Není tady

#20 20. 4. 2006 13:39

Svas
♥♥♥♥♥--

Leila napsal(a):

162 na 62 není žádná tragédie. Chápu, že chceš něco zhubnout. Tak jez - 5-6x denně malinký porce. Jinak se fakt dostaneš někam, čeho budeš litovat.

Jez 5 - 6 x denně malé porce, ale všechno a k tomu hodně pij, denně 2 l vody a na to, že bys po jídla zvracela, okamžitě zapomeň. Buď ráda, že jsi zdravá a váhou se netrap, žádnou šílenou nadváhu nemáš.

Není tady

#21 20. 4. 2006 13:46

penizek
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Středočeský kraj

kilia:a kolik je ti let?
Jinak já mám 163cm a 62kilo a jsem ráda,že je to tak.Samozřejmě,jde o to kam tvoje snaha o zhubnutí vede...jestli tě matou hubeňoučký modelky,nebo missky,nebo jen nějaká narážka a že by chlap?Ale opravdu upřímně nezkoušej žádný "blicí"(pardon) taktiky.Ono tě to totiž sejme i psychicky,nejdřív budeš mít ze sebe radost,jak skvěle své tělo ovládᚠa pak se propadneš ani nevíš jak.Radši změň trochu jídelníček,jak ti radí i holky.A trochu pohybu smile Prostě najít si "něco"při čem nebudeš myslet na jídlo.

Upravil(a) penizek (20. 4. 2006 13:47)

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyUbIGXDASyAKk60.png

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI1NzMyU7IGXDASzgKm58.png

Není tady

#22 20. 4. 2006 14:23

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Kilio. podívej se na stránky anorektičk a bulimiček, jak toho litují, že to vůbec kdy začalo. Co to udělalo s jejich těly, zuby, prostě celkově. Myslím, že jsou to stránky www.anabell.cz. Nevím přesně, možná je na konci jen jedno l. Být tebou, tak tam kouknu. Nejen kouknu. Ty holky toho hodně litujou.

Není tady

#23 20. 4. 2006 14:46

ctyr,listek
♥♥♥♥---

http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=fo … &auth=
nebo koukni sem,tady píší svoje pocity atd,radí si,jak z toho ven.Mám dceru bulimičku a nechtěj to zažít dumbom
Ten Anabell je taky dobrej,jestli v tom už lítᚠa nemáš,kdo by ti pomohl,můžeš se na ně obrátit i anonimně!!!

Upravil(a) ctyr,listek (20. 4. 2006 14:48)

Není tady

#24 20. 4. 2006 16:14

kilia
♥♥-----

Já dělám 3krát týdně aerobic a snažím se ho nevynechávat ,ale změny na mém těle nevidím ,možná trochu zpevněné břicho.No samozřejmě začíná být horko a já´ze sebou něco musím dělat.Omezila jsem hodně jídlo a když už tak něco s ním schutí,ale za pět minut to vyzvracím.No a na váze to pozoruji za pul dne pul kg dolu.No hruza.

Není tady

#25 20. 4. 2006 16:37

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy

nemůžeš vidět změny na těle, protože nehubneš... jde z tebe pouze voda a ubírání na svalech, ne na " tlouštce "!!!!! až nebude mít tělo z čeho brát, tak pak začne proces hubnutí...takže pokud nechceš skončit jako já, týden v kómatu a pak na kapačkách, v léčebně, tak takhle skonči!!! jez normálně malý porce pravidelně a do toho hodně!!!!! pij... zeleninu, ovoce, ne tučný a sladký a hýbat se... a vůbec nemysli na to, že chceš hubnout, a půjde to samo...držím palce a NEBLBNI

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí