|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dobrý den.Měla bych dotaz-zřejmě mám mykózu.Koupila jsem si vagin.globule.Dostala jsem menstruaci a nevím, jestli si je můžu zavádět i během mensruace.Jsou to obyč tetraborové globule.Díky
Ahoj, tak s tímhle mám dost zkušeností - bohužel :-(! Během menstruace by se užívat neměly, až potom... Jestli Ti to po tom týdnu nepomůže, tak je lepší si dojít k doktorovi... Držím palce, vím jaké to je...!

Není tady
Jo a taky na mykózu zabírá bílý jogurt, mám to vyzkoušené... Ale to Ti určitě pak poradí ten doktor!

Není tady
Ahojky, během menstruace se musí léčba přerušit. Jinak si ale určitě zajdi k lékaři, sama to asi nevyléčíš
Není tady
Jinak je ještě dobrý a volně prodejný gynopevaryl.ten doporučuji, jsou to 3 čípky + mastička pro partnera
Není tady
Cauky,ja na to trpim taky dost casto a vykaslala jsem se na cipky a masti a zkusila jsem bily jogurt se zivyma kulturama,na noc a pohoda.Hodne stesti.
Není tady
Holky a můžu se zeptat jak tam ten jogurt zavádíte? A jaký jogurt? A děláte to jen při léčbě nebo jako prevenci????
Není tady
Jogurt je dobré zavádět i konzumovat. Také je výborný čaj z kontryhele, ale ten se musí užívat déle - pije se i se z něj dělají sedací koupele. Pak ještě existuje mastička na plísně Canesten, ale ta se také musí užívat dlouhodobě.
Není tady
[Já ani nevím, jestli je to mykóza.Svědí mě to a mám červená rodidla.Výtok ale žádný.Koupila jsem si obyč globule a teď je teda vysadím přes mensky.A ten bílý jogurt-jakou značku??A jak moc hluboko ho zavádíte??? Mám to úplně poprvé, nikdy před tím, jsem to neměla a partner pořád stejný.Tak nevím....
já měla mykózu minulý měsíc, doktor mi dal tablety na polikání, protože se mi to objevilo přesně 2 dny přes menstruací a já nechtěla čekat až po MS a zabraly, ale svědění jsem měla dál bez výtoku a tak mi udělal znova kultivaci a bylo to v pořádku, takže já taky nechápu z čeho bylo to svědění, když jsem nic neměla??? Ale já beru hormony, tak to přisuzuji tomu..... Ale měla jsem to samé, červená rodidla a svědění
Není tady
Mám mykózy od 19. 
Janajko největší chyba je mytí mýdlem a mýdlo obsahujícími přípravky. Kup si nějaký intimní gel, dá se koupit od různých výrobců, v drogerii i v lékárně. Lactacyd, Carefree, ale dají se i české od Ryor, Mika nebo Lilien. Je jich na trhu spousta v různých cenových relacích.
Jogurt samozřejmě jíst i zavádět, ale to jen jako prevenci, na vyléčení je třeba nějaké antimykotikum. Odvážnější používají urinoterapii. Určitě zajdi k lékaři, udělá Ti kultivaci. Může to být běžná candida, ale i něco jiného. Každopádně se toho zbavíš během týdne, ale musí se léčit i partner. Ten nemusí mít příznaky, ale přenašečem se stát může.
Kvasinkám svědčí teplo a vlhko, takže nosit vzdušné oblečení a bavlněné kalhotky (nejlepší je prý sukně naostro). Nejhorší kombinace je syntetické prádlo, silonové punčocháče a sezení nohu přes nohu.
Jo a pozor na antibiotika, hlavně ta širokospektrá, příliš cukru a soli!
Konec přednášky! 
Upravil(a) Betka (19. 4. 2006 12:24)
Není tady
Ahoj, ja doporucuju koupit si borovou mast a borovou vodu. Prvni se oplachni borovou vodou (neni moc dobre pouzivat mydlo s vodou, kdyz te to svedi) a pak se namasti masti. Doporucil mi to gynekolog a zabiralo mi to mnohem lip nez canesten krem
Není tady
Dík moc...počkám po menstruaci jak to bude vypadat...Teď by mě stejně nevyšetřil nikdo.Já používám intim. gel, ale teď jsem změnila značku a koupila jiný a přisuzuju to tomu.Je dost parfémovaný....tak se vrátím k tomu mému oblíbenému....napíšu, jak jsem dopadla...
Ta borová voda asi zabírá dost, protože moje mamka byla porodní bába a doporučila mi, abych si koupila v lékárně tetraborové globule, že dost pomáhají...jenže mám tu pitomou menstruaci a nemůžu to zkusit.......ach jo....chtěla jsem si postěžovat, protože to svědí jak čert:grater:....ty chlapi se maj......díky všem!!!
janaj, tak si zkus aspon ted koupit tu borovou vodu a jen se s ni jakoby na povrchu utri
Není tady
Ahoj mykóza mě postihla po mém návratu z Indie.Léčili jsme ji s dr. Diflucanem tbl jednorázová dávka i partner, pak Lactobacillus vaginální čípky na noc. Jako prevenci dodnes používám intimní mýdlo a někdy Femisan gel(volně prodejný)na noc do pochvy. Je tam speciální aplikátor, tak to jde bez problémů.Doporučuje se upravit jídelníček. Omezit sladké, a kvasinky ničí konzumace česneku a citrusových plodů.
Není tady
Ahoj,k tem jogurtum,taky jsem to dozvedela pomoci babinetu,diky moc jeste jednou.Normalne na prst a co nejhloubeji a na noc kalhotky a vlozku,at neni rano prusvih,fakt mi to moc pomohlo.jinak ta borova voda a mast se muzou i v tehu?
Není tady
Pomáhá i Femigel , v krabičce je i aplikátor , celkem na tři aplikace cca 150 Kč . Obsahuje Tree oil , může se používat i v těhotenství i jako prevence .
Není tady
Leidi, taky si ten jogurt můžeš zavést pomocí injekcni strikacky, tak mi to doporucil muj doktor... Zvolit si co nejmensi velikost a ufikat ji dno, tak je to nejlepsi... Fakt to dost pomaha, ja to jednou mela 5 mesicu v kuse, hruza!!!!

Není tady