Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 4. 2006 10:03

Electra
♥♥♥♥---

Homeopatie

Kvůli neustále nemocným dětem váhám nad homeopatií. Mohu si jen koupit knihu a podle ní homeopatika dětem, ale i sobě a manželovi, podávát?
Máte někdo doma knihu o homeopatii, která je přehledná a můžete ji doporučit?

Není tady

#2 18. 4. 2006 10:31

Darja70
♥♥♥♥---

Re: Homeopatie

Electro, myslím, že bys měla raději zajít s dětmi k homeopatikovi. Homeopatika jsou totiž předepisována na míru každému, takže taková ta všeobecná pro všechny nemusí hned zabrat. Já používám homeopatika pro celou rodinu třeba na průjem nebo na rýmu, ale když jde o kašel nebo nebo něco jiného, zajdu k lékařce.
Když zakládala dceři a synovi kartu, trvalo to skoro hodinu, musí poznat okolnosti porodu, čeho se dítě bojí, co rádo jí, pije, co si rádo obléká, jak poslouchá, no prostě fůra otázek a teprve podle toho si uddělá obrázek a zjistí, co je příčinou nemoci a pak teprve může předepsat účinné homeopatikum.
Je to drahé, já vím, také střídáme normální léčbu s homeopatií a když nezabere normální, tak ještě ráda běžím k homeopatce.
Jeden příklad- dcera ve 4 letech měla výtok, já na infarkt, tak jsem volala dětské lékařce, co  jako s tím. Ta mi hned oznámila, že bude muset na gynekologii, tam ji provedou vyšetření, stěry, odběr krve a moči. Jen jsem si představila to martýrium pro dceru a ten šok, co by z toho měla, naložili jsme ji a odvezli k homeopatce.
TA nás vyslechla a položila tři otázky- je dcera alergická na jarní sluníčko, měla zánět spojivek, brala antibiotika? Pak ještě jestli se nebouchla a koukla, jak výtok vypadá.
Už přesně nevím, jak to diagnostikovala- prostě zánět v těle ( ty spojivky a tak) a ten se projevuje u silného nachlazení i výtokem. Napsala kuličky a do týdne bylo po zánětu- bez odběrů a gyn. prohlídek.

Není tady

#3 18. 4. 2006 10:32

Pája a
Host

Electra napsal(a):

Kvůli neustále nemocným dětem váhám nad homeopatií. Mohu si jen koupit knihu a podle ní homeopatika dětem, ale i sobě a manželovi, podávát?

Electro, také použivám výhradně homeopatii. U dětí od narození, nepoznaly a nepotřebovaly žádný jiný lék, už jem je 5 a 7 let. Neví co jsou antibiotika. Určitě homeopatii vyhledej, nám tedy pomáhá. Mám Homeopatickou encyklopedii.  P.

#4 18. 4. 2006 10:38

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Homeopatie je určitě dobrá věc. V případě podávání dětem bych ale raději alespoň na první konzultaci zašla k lékaři. U dospělých by to asi bylo taky lepší.
Otázkou je, jak najít dobrého homeopata a ne nějakého "fušaře". Protože stejně jako je rozdíl třeba mezi lékaři, jsou rozdíly určitě i mezi homeopaty. butter

Není tady

#5 18. 4. 2006 10:40

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Já je taky používám,ale v lékárně se dostanou takový ty základní.Na ostatní zdravotní problémy mám doktora-homeopata.Při určení špatné diagnózy ti nepomůžou a je tam i ředění atd.A myslím,že jsou stejnak na předpis(ty speciální)Takže místo knížky se nejdřív poptej v lékárně(ale tam,kde tomu rozumí)Nebo moje dět.doktorka je na požádání vyhledá sama v knize a mám jistotu,že jsou ty správný.

Není tady

#6 18. 4. 2006 10:41

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

První konzultace určitě u lékaře, my jsme byli se synem a vyptával se podrobně na všechno možné, potom jsme dostali homeopatika na alergii (tu měl určenou na alergologii) a zabralo to!

Strach je malá smrt...

Není tady

#7 18. 4. 2006 10:41

Ca
♥♥-----

Pája a napsal(a):

Electra napsal(a):

Electro, také použivám výhradně homeopatii. U dětí od narození, nepoznaly a nepotřebovaly žádný jiný lék, už jem je 5 a 7 let. Neví co jsou antibiotika. Určitě homeopatii vyhledej, nám tedy pomáhá. Mám Homeopatickou encyklopedii.  P.

Homeopatie je nejjemněnší a nejšetrnější léčba nejen pro děti. Nedoporučuje se však samoléčba bez bližších znalostí homeopatie. Na www.homeopatie.cz najdeš seznam homeopatů blízko tvého bydliště. Než se s homeopatií více seznámíš, je vhodnější vyhledat homeopata.

Není tady

#8 18. 4. 2006 10:48

Electra
♥♥♥♥---

No právě - jak najít dobrého homeopata??????
Nemám nikoho kdo by mi mohl doporučit, v mém okolí tohle spíše všichni zavrhují a jedna jediná kamarádka, které homeopatii věří je z Moravy......No a tam se z Prahy nevydám.

Ale jsem už fakt nešastná. Je to týden, co dcera dobrala antibiotika, měla zánět spojivek, zánět středního ucha a dokonce i ten výtok. Nakazila mě i syna. Všichni jsme tu lehli s antibiotiky.
No a dneska? Dcera je pád dní po dobrání augmentinu a má šíííílenej kašela a zdá se mi, že se zase vrací výtok.
Už fakt nemůžu. My máme posl. rok antibiotika pořád. Jedinej kdo to ustojí bez nich je manžel.
K dětské dr se mi nechce - ta nám stejně předepíše jen Sinecod. Ten nám předepisuje furt a pak stejně končíme na ORL s ušima, nebo se zápalem plic v nemocnici na pohotovosti.
Už fakt nemůžu....................doufala jsem, že máme aspoň na měsíc pokoj - jako jindy, ale teď je po léčbě tak krátce a už hrozně kašle.
Prosím nemáte někdo dobrého homeopata  v Praze? Nejlépe P-4.

Není tady

#9 18. 4. 2006 11:01

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Já ti nepomůžu, nebo jsem z Moravy ale měli jsme štěstí, naše lékařka se právě homeopatií zabývá a ta nám ty pohovory udělala - myslím že je to dost důležité a pohovor byl hodně podrobný, už je to delší dobu tak si na všechno už nevzpomínám, ale např. se i ptala, jestli upřednostňuje nějakou chu (např, sladkou, slanou, kyselou apod.) Potom bral 2 typy bobulek, napřed jeden typ na začátek, a potom dlouhodoběji jiný typ. A myslím že všechny homeopatické léky se ani nedají koupit bez předpisu ( já si chtěla koupit kapičky cimicifuga na bolest hlavy a řekli mi ve 3 lékárnách že je to jen na předpis lékaře).
Na internetu se žádný lékař z Prahy nenajde?

Jo a ještě mrkni na www.anamneza.cz je tam v záhlaví alternativní medicína  a tam je homeopatie ale neměla jsem čas to podrobněji zkouat. smile

Upravil(a) Bety (18. 4. 2006 11:03)

Strach je malá smrt...

Není tady

#10 18. 4. 2006 11:04

Daniela M
♥♥♥----

Electra napsal(a):

Nemám nikoho kdo by mi mohl doporučit, v mém okolí tohle spíše všichni zavrhují a jedna jediná kamarádka, které homeopatii věří je z Moravy......No a tam se z Prahy nevydám.

Ale jsem už fakt nešastná. Je to týden, co dcera dobrala antibiotika, měla zánět spojivek, zánět středního ucha a dokonce i ten výtok. Nakazila mě i syna. Všichni jsme tu lehli s antibiotiky.
No a dneska? Dcera je pád dní po dobrání augmentinu a má šíííílenej kašela a zdá se mi, že se zase vrací výtok.
Už fakt nemůžu. My máme posl. rok antibiotika pořád. Jedinej kdo to ustojí bez nich je manžel.
K dětské dr se mi nechce - ta nám stejně předepíše jen Sinecod. Ten nám předepisuje furt a pak stejně končíme na ORL s ušima, nebo se zápalem plic v nemocnici na pohotovosti.
Už fakt nemůžu....................doufala jsem, že máme aspoň na měsíc pokoj - jako jindy, ale teď je po léčbě tak krátce a už hrozně kašle.

Tak jsem koukala do seznamu homeopatů na Praze 4, tam jich mᚠněkolik. Nejsem z Prahy, snad ti někdo poradí .... ale k homeopatovi rozhodně jdi. Antibiotika oslabují imunitu!

Není tady

#11 18. 4. 2006 15:49

Rikita
Host

Vyhledej si na netu Barbora Mašková. Mám poci, že ji tu někdo chválil a myslim, že je z Prahy.

#12 18. 4. 2006 19:01

Marienka
Host

Rikita napsal(a):

Vyhledej si na netu Barbora Mašková. Mám poci, že ji tu někdo chválil a myslim, že je z Prahy.

Je to homeopatka, která je absolventkou homeopatické fakulty v Brně, není lékařka, ale má jistě větší znalosti než lékař, který homeopatii na LF nikdy nestudoval. Lékař homeopat nemusí mít takové znalosti, jako ona.

#13 18. 4. 2006 19:23

llenka
♥♥-----
Web

Electra napsal(a):

Moje děcka taky bývala často nemocná, začli jsme chodit k léčiteli a ten nám doporučil změnu jídelníčku - zcela vyloučit sladkosti a vše slazené cukrem, chipsy, vše s Éčkama, hodně pít ( vodu), přidávat do jídla různá semínka - dýňová, slunečnicová, sezamová... Je to přes 3/4 roku, co se děcka takto stravují a jsou bez antibiotik. Když už mají rýmu, tak 1-2 dny, bez kašle.

Není tady

#14 18. 4. 2006 19:29

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Electra napsal(a):

pokus se poptat po kapkach L52 (snad je mozne je sehnat i v cechach). Jako prevence se podavaji, jestlize ma nekdo v rodine rymu a je nachlazeny - 10 kapek do vody 3x denne, nemocnemu 20 kapek do vody 6x denne. mam je doma neustale, nachlazeni je pryc za 3 dny a nikdo jiny vetsinou neonemocni. Jinak nosim v kabelce neustale arniku - kluk je divoch a kazdou chvili se nekde prasti. Jednou dokonce spadl hlavou na dlazbu. Skakal na gauci u babicky a "vystrelilo" ho pero. Po arnice nemel skoro zadnou bouli a bolest minimalni. vseobecne plati, ze homeopatika, cim vice se redi, tim lepsi maji ucinek. U homeopata jsme nebyli nikdy, vse jsem kupovala po porade s lekarnici a vylecila jsem si napriklad i zanet mocoveho mechyre, synovi zas kojenecky exem. Mel ho od narozeni. V Cz nam na to 32 roky psali vselijake smradlave masticky a tady u nas, po homeopatii byl za pul roku pokoj.

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#15 19. 4. 2006 8:28

Electra
♥♥♥♥---

Holky díky moc.
Včera to na mě už nějak padlo, tak jsem byla ráda, že mi píšete.
Nad tou Maškovou už jsme také přemýšlela, ale u ní to stojí 1500,- a to je hrozně moc. Navíc bych se rovnou nechala "vyšetřit" taky, tak 2x 1500,- bych momentálně nerada utratila.
Našla jsem si jednu na netu a včera jsem jí psala mejl, hned odpověděla a první vyšetření u ní stojí 900,- a kontroly 200,-
Jenom škoda, že má volno až po 1.5.
Musíme to nějak vydržet, stejně se v těch nemocech plácáme už dlouho, tak to tech 14dní už počkáme.

Fakt díky moc za všechny rady.

Není tady

#16 19. 4. 2006 8:35

Bea
Host

Najeď si na:www.r-web.cz/nadeje
JE TO FIRMA MGR.JARMILY PODHORNÉ A TATO SE TÍM ZABÝVÁ A I PRODÁVÁ A PORADÍ.Kdysi o ní bylo psaný v Tině a já už léta používám s celou rodinou 2krát ročně od ní hom.přípravky a je nám dobře.I ve zdravé výživě na její výrobky narazíš.Bea

#17 19. 4. 2006 14:59

Iwett
Host

Electra napsal(a):

Holky díky moc.
Nad tou Maškovou už jsme také přemýšlela, ale u ní to stojí 1500,- a to je hrozně moc. Navíc bych se rovnou nechala "vyšetřit" taky, tak 2x 1500,- bych momentálně nerada utratila.
Našla jsem si jednu na netu a včera jsem jí psala mejl, hned odpověděla a první vyšetření u ní stojí 900,- a kontroly 200,-
Musíme to nějak vydržet, stejně se v těch nemocech plácáme už dlouho, tak to tech 14dní už počkáme.

Ahojki, neznáte nějakého homeopata blízko Sokolova - K. Varů. Mám stále nemocné děti a už jim nechci spát pořád antibiotika.

#18 19. 4. 2006 16:19

ctyr,listek
♥♥♥♥---

Electra napsal(a):

Holky díky moc.

1500kč je průměr(orientační cena),je to hodně,ale měla jsem v tom i vyšetření na tý mašince(AVG ??),svoje jehličky,první akupunkturu a prášky atd.Aby ses pak nedivila,že ta z netu ti tohle všechno započítá extra.Tak jí radši zkus napsat,co v těch 900kč všechno je.A je to DOKTORKA,co se zajímá o hom.?Nebo jen léčitelka?

Není tady

#19 19. 4. 2006 17:56

Daniela M
♥♥♥----

Iwett napsal(a):

Ahojki, neznáte nějakého homeopata blízko Sokolova - K. Varů. Mám stále nemocné děti a už jim nechci spát pořád antibiotika.

na www.homeopatie.cz mᚠvýběr homeopatů.

Není tady

#20 19. 4. 2006 18:59

Aniččka
Host

Daniela M napsal(a):

Iwett napsal(a):

na www.homeopatie.cz mᚠvýběr homeopatů.

Já hledám někoho kolem Ústí nad Labem

#21 20. 4. 2006 15:35

Ilseli
♥♥♥----

Léčba homeopatií - homeoterapie patří k nejšetrněníším, nejjemnějším a nehlubším terapeutickým formám léčby, proto je doporučenou metodou pro děti, dospělé i starší osoby. Jedná se o holistickou léčbu, kdy správným homeopatickým lékem dochází k ozdravnému procesu.

Používá se jako první pomoc při akutním stavu nemoci, jako jsou úrazy, poúrazový šok, běžné chřipky, krvácení, koliky, bolesti hlavy, při popáleninách aj ... I v případě léčby akutního stavu, vždy platí základní princip homeopataie tj., léčit člověka a nikoliv nemoc v člověku. To platí zejména při léčbě duševního zranění, traumat, depresí, smutku - ztráty blízké osoby, nízkého sebevědomí, trémy , strachu - všeobecný pocit viny, bezmoci atd... . Léčba chronických projevů nemoci, které odolávají alopatické léčbě např.: abcesy, akné, alergie, astma, atopický ekzém, artritida, artróza, anorexie, bulimie, bolestivá menstruace, hemeroidy, ledvinové, žlučníkové, urogenitální záněty....atd..... Než se začneme léčit homeopaticky, vždy je vhodné o ní získat co nejvíce informací.

Nejlepším lékem pro člověka je člověk a nejvyšším stupněm léku je láska. Paracelsus

Není tady

#22 20. 4. 2006 17:18

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Na www.dáma.cz jsou na titulní straně Porady a je tam i homeopatická poradna - odpovědi na dotazy...je to docela zajímavé

Strach je malá smrt...

Není tady

#23 20. 4. 2006 18:57

Anna M
♥♥-----

Ilseli napsal(a):

Léčba homeopatií - homeoterapie patří k nejšetrněníším, nejjemnějším a nehlubším terapeutickým formám léčby, proto je doporučenou metodou pro děti, dospělé i starší osoby. Jedná se o holistickou léčbu, kdy správným homeopatickým lékem dochází k ozdravnému procesu.

Používá se jako první pomoc při akutním stavu nemoci, jako jsou úrazy, poúrazový šok, běžné chřipky, krvácení, koliky, bolesti hlavy, při popáleninách aj ... I v případě léčby akutního stavu, vždy platí základní princip homeopataie tj., léčit člověka a nikoliv nemoc v člověku. To platí zejména při léčbě duševního zranění, traumat, depresí, smutku - ztráty blízké osoby, nízkého sebevědomí, trémy , strachu - všeobecný pocit viny, bezmoci atd... . Léčba chronických projevů nemoci, které odolávají alopatické léčbě např.: abcesy, akné, alergie, astma, atopický ekzém, artritida, artróza, anorexie, bulimie, bolestivá menstruace, hemeroidy, ledvinové, žlučníkové, urogenitální záněty....atd..... Než se začneme léčit homeopaticky, vždy je vhodné o ní získat co nejvíce informací.

Souhlasím s Ilseli, homeopatie u u nás našla místo. Jen mě mrzí, že musím za homeopatem tak daleko dojíždět.

Není tady

#24 21. 4. 2006 10:14

Hahnčí
♥♥-----

Zdravím všechny příznice homeopatie! Hana

Není tady

#25 21. 4. 2006 19:04

Anna M
♥♥-----

Mám poslední dobou velké bolesti kloubů, chtěla bych zkusit homeopatii, můžete mi někoho doporučit? jsem z Prahy 10. Zjistili mi boreliozu až po dvouch letech a teď mám každou chvíli něco. An.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí