19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Maminky, poraďte, jak byste řeily to, e se můj 16-ti měsíční chlapeček z hodného chlapečka převrátil na zlobivého, neposluného a vztekacího chlapečka? Nevím, jak přistupovat. Nevím, zda není jetě malý na to, abych ho vychovávala a dostal třeba někdy přes plenečku nebo přes prstíky nebo mám jen zvyovat hlas? Poraďte. NEchci to nechat být, aby mi nepřerostl přes hlavu. Díky moc.
Není tady
já mám dvouletou holčičku a co mi teď vyvádí je příerný...vzteká se, vude vleze a a schválně se jetě podívá, jestli jako koukám a udělá co nemá, nebo mi poslední dobou vyndavá hlínu z kytek..ale proč to píu, pokadé jí dám přes ruku, nebo přes zadek, sice jen malinko, ale tak, aby to cítila. Oni jsou moc chytrý na to, aby věděli, e se to nesmí. take si myslím, e kdy troku uhodí, vůbec nic se nestane...
Upravil(a) kornoutek (18. 4. 2006 18:42)
Není tady
ahoj, moná u něj jen začíná období vzdoru a snaí se prosazovat.U někoho se moc neprojevuje, u někoho víc.Čím je starí, tím je zvědavějí,víc chce zkoumat a objevovat, ale zároveň i naráí na to, e ne ve mu dovolíte.A neumí to řeit jinak ne třeba brekem nebo i záchvatem vzteku.Ono ho to časem přejde.Já jsem svoji dceru, kdy byla v tomhle období a vztekala se,vyoupla občas za dveře a někdy jsem jí trochu plácla, kdy to jinak nelo.No, občas to bylo hodně náročný a taky mi tekly nervy, ale přeily jsme to a dnes je z ní vcelku pohodová 5- letá slečna.
Není tady
Chomáčku, hledala jsem ve svém oblíbeném Matějčkovi. Na období vzdoru je jetě dost brzy. Protoe mám dítě o měsíc mladí, tak zkusím uvaovat. Moje dcera je teď hotová trysomy. Spoustu věcí chce sama zkusit sama vidět ale pozornost má krátkodobou. Take je potřeba pořád jí něco vymýlet. ted nejvíc zabírá tuka a papír a pak strkat klíč do zámku. Co se týče výchovy, věci které nesmí (zásuvky, horký čaj) má pod přísným hlasem a ne. V tomto se snaím být důsledná. Kdy neposlechne, dostane lehce přes prdku, nebo ruku, aby si ne spojila s nepříjemným, větinou to ani není třeba. Přes hlavu ti nepřeroste, kdy ho bude chválit za splněný úkol, bude důsledná (zákaz je vdy zákaz) a bude mu vymýlet zábavu. (Pro Evku je nejlepí zábava kvedlat vařečkou v misce, kdy vařím) Vychováváme hlavně příkladem. Na výchovu není potřeba zas a tak myslet. Jen dodrovat určité zásady a reim. Základní pravidla pokud vím ted hodně propagují chůvy v akci a nemohu tomu nic vytknout.
Není tady
Svého vztekajícího se chlapečka jsem ve dvou letech seřezala a nechala vybrečet v koupelně, potom přiel jako míkius, nevztekal se nejméně měsíc a opakování bylo matka moudrosti, po třech výprascích zjistil, kdo je pánem a vztekat se předstal.
Není tady
Ahoj Chomáčku, souhlasím naprosto s Irenkou 21- seřezat, nechat vyvztekat, nechat vybrečet.Opravdu to funguje. Musela jsem to kdysi pouít taky, párkrát a pomohlo to. Nechal toho a bylo to kolem 2 let jeho věku. Dnes je mu 14 a ádnou újmu jsem mu tím určitě nezpůsobila -.
Není tady
U naeho vztekálka víc ne naplácání zabíralo strčit čumáček nad vanu a pustit na něj studenou sprchu (opatrně). V ten moment na vztekání zapomněl a zklidnil se. Je to větí "překvapení" ne plácnutí, navíc to oni občas v tom záchvatu zuřivosti ani nevnímají, kdeto tohle zabírá poměrně spolehlivě.
Není tady
Ahoj enský. Moc vám vem děkuji,ale vichni jste se soustředily spí na to vztekání. Malej se nevzteká a tak, e by rudnul, plácnul sebou o zem a ječel, jako to dělaj jiný děti. Kdyby to tak bylo, tak se tu na nic neptám a řeím to tak jak píete. On je prostě zvlátní. Jakoby u ted byl osobnost, co si v duchu říká, "se mnou orat nebudete , panáčkové". Je to klidné dítě a do toho právě začíná dělat tyhle seky. Proto se spí ptám, jak řeit toto. Mě přijde, e i kdy zvýím hlas nebo plácnu, nic si z toho nedělá, pak-li e to není trochu víc a bolí ho to. Ale do toho se mi moc nechce, je přece jen jetě hodně maličkatý. Nebo ne?
Není tady
Musí mu dokázat, e s vámi teda on orat nebude. Tak mu dej najevo, e to, co dělá, se ti nelíbí = klidně ho pleskni několikrát za sebou, kdy bude potřeba. Ne, aby ho to bolelo, ale aby věděl. Případně ho prostě od "zdroje zlobení" odnes jinam a opakuj to (já vím, je to do zblbnutí) tak dlouho, a pochopí, e se ti to nelíbí. Taky mu můe zkusit nabídnout jinou aktivitu, méně "nebezpečnou" a pro něj zajímavějí.
Není tady
Přidám moji zkuenost . Mojí nejmladí dceři je 1,5 roku .
1. V těchto chvílích v sobě mobilizuju vechnu trpělivost a snaím se pochopit , co se zrovna v té malé hlavičce děje . Je jisté e děti v tomto období - myslím , e ne kadé dítě odpovídá ve vývoji příručkám - se učí znát svou sílu a monost ovládat druhé tím , e si prosazuje svou vůli . Kdy je to nad moje chápání a nezabírá napomenutí , tak úplně měním činnost . Prostě ji vemu , odejdeme z místa , kde si dupe nokama a jdeme si číst a prohlíet obrázky , podívat se z okna , vak sama ví , co nejlíp zabírá .
A je to opravdu pořád dokola . Ale to období nejde přeskočit . Nehledě k tomu , e i kdy my jsme z toho někdy nervní , dítě se i tím učí vytvářet postoje, i tak vyvíjí své schoponosti .
Někde jsem četla a líbilo se mi to , e : netrpělivý rodič má málokdy trpělivé dítě , " problémové " dítě často jen normálně reaguje na problémovou rodinu .
Ne vdy vechno platí beze zbytku , ale něco na tom bude .
Není tady
chomáček napsal(a):
Maminky, poraďte, jak byste řeily to, e se můj 16-ti měsíční chlapeček z hodného chlapečka převrátil na zlobivého, neposluného a vztekacího chlapečka? Nevím, jak přistupovat. Nevím, zda není jetě malý na to, abych ho vychovávala a dostal třeba někdy přes plenečku nebo přes prstíky nebo mám jen zvyovat hlas? Poraďte. NEchci to nechat být, aby mi nepřerostl přes hlavu. Díky moc.
Moje dcera 3 roky mě dnes opravdu dostala. Od samého rána neposlouchá, zlobí a dělá naschvály. Vyvrcholilo to tím, e strčila hlavu do plotu a nemohla ji vyndat. Kdy se nám podařilo hlavu vytáhnout, tak jsem ji nandala pár na zadek. Byla jsem vzteky mimo. Ani toto ji nepřimělo k tomu, aby se zklidnila . Take ze své vlastní zkuenosti vím, e na zadek dát, nepomáhá. Nedávno jsem slyela nějakou dětskou psycholoku, která radila, kdy bude mít dítě svoje záchvaty řevu a vzteku, tak ho zavřít do pokoje, kde si nic nemůou udělat a nechat je tam vyvztekat. U nás to docela funguje.
holky, tak dneska jsem to udělala. Nechtěl sám slézt z jídelní stoličky (přesto, e to umí), pořád natahoval ručičky, abych ho sundala a já mu vklidu řekla, jak má slézt. Dostávalo ho, e jsem klidná a pořád víc a víc řval. Pak se na ní postavil a plakal, ale schválně nahlas. Tak jsem ho s tou stoličkou odvezla dozadu kde je koberec, zavřela jsem dveře a odela. Začal íleně řvát, ale přiel. Jetě chvíli ke mě nechtel jít, ale pak přiel, hajnul si mi na rameno a usnul. Jo jo, výchova dítěte je největí záhul.
)
Není tady
Myslím, e jsi to vyřeila moc dobře. Pokud jde o to mírnějí odmítání, pak je lépe odvést pozornost, ale pokud ti takhle odmítá spolupráci, nechej ho. SUPR. HOlka má u mě 100 bodů
Není tady
Správně, chomáčku. Odejít z pokoje, kde se vzteká, je taky řeení.
Není tady
NO to muj malej broucek kdyz ho necham vztekat v jeho pokoji tak ma sklony k vyskleni dveri a oken...co s tim tedy?Mame prosklene dvere u vsech pokoju...
Není tady
elemntgirl...........váně? Tak to je celkem drsný. A co ta sprcha co tu maminky radily? myslím, e ty má synka u přes 2,5 roku, ne? Tam by to u bylo reálné.
Není tady
elementgirl - tak ho ukliď do koupelny nebo na záchod, tam snad prosklené dveře nemáte. Nech mu rozsvíceno, ale zavři, aby nemohl ven.
Není tady
Tcháni zavírali manela a vagra na záchod a to jim rozhodně rozvíceno nenechávali. ádnou újmu na něm nesleduji
Do dneka si to ale pamatuje.
Není tady
No, tak tohle mi taky poradili na mou vztekající se dcerku (dnes 3)-zavřít do pokoje a nechat vyvztekat. Jednou se začala zase vztekat v pokoji a já jsem odela beze slova do kuchyně. Najednou slyím ránu, tak tam utíkám a dcera leela na zemi-omdlela! Jak začla toti řvát, tak se u nenadechla a omdlela a spadla na zem-byla úplně modrá.Od té doby si ,,uíváme" tzv. afektivních záchvatů. Byla jsem s ní hospitalizovaná v nemocnici, jestli to není počínající epilepsie a tam nic nenaly. V nemocnici (kdy jí chtěli dát pod EKG) znovu začla řvát a omdlela a byla u toho doktorka-prý ukázkový afektivní záchvat. Některé děti jsou citlivějí (vnímavějí) a kdy začnou řvát (vztekat se), tak u, i kdy chcou, se neadechnou a zkolabují. Nevypadá to hezky, ale není to zdraví nebezpečné-jen hlídat a být u dítěte, protoe hrozí spíe úraz hlavy, nebo zapadnutí jazyku). A to bych, pokud bych jí nechala v jiném pokoji, nezjistila a mohlo by být pozdě.Pomáhá polít vodou, ale i tak to omdlení trvá chviličku a hned se sama probere. Hrůza, pořád mi to dělá zle, i kdy u to znám a trvá to prakticky od jejího roku a půl. Někdy se to stane jednou za tři měsíce a z toho i 5krát do měsíce. Musíme hodně dbát na její spánek a odpočinek.
Není tady
Káčo, a co takhle zkusit metodu paní Prekopové? Je popsána v její knize Malý tyran. Nehodí se ale pro vechny děti, proto je potřeba najít "instruktora", který tě metodu pevného objetí naučí.
Gio: o, e si to pamatuje, jsou právě ty nesmazatelné stopy, které to zanechalo....
Není tady
Teda z některých rad mi jde mráz po zádech. Určitě bych nenechala rok a půl staré dítě zavřené v koupelně nebo na záchodě a na víc za tmy. U těch starích vzteklounů to snad má občas opodstatnění. Moje dítě se moc nevzteká, ale neposlouchá. Kdy ho odtáhnu od zdroje zlobení, za chvíli zapomene. Kdy něco provede, co mu zakáu (např. dnes kdy okubal opět kytky na zahradě), tak ho oupnu do ohrádky a nechám chvíli samotného, aby o tom mohl přemýlet. On se vzteká, akorát, kdy ho tam nesu, a pak u ne. Plácnutí nemá smysl a myslím, e je hodně kodlivé. Jak jsem s kamarádkami, které svoje děti plácají, tak vidím, e jejich děti, kdy chtějí hračku, klidně plácnou jiné dítě.
Není tady
PavlaH: taky jsme u vyzkoueli-mělo to úplně opačný účinek!
Není tady
Káčo a bylo to s instruktorem? Sama doma to můe dost zmrit, navíc pro děti s problémy při porodu je to zakázaně. Hele polu ti odkaz, kde se dočte víc....http://www.emimino.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=3878
Není tady
kornoutek napsal(a):
já mám dvouletou holčičku a co mi teď vyvádí je příerný...vzteká se, vude vleze a a schválně se jetě podívá, jestli jako koukám a udělá co nemá, nebo mi poslední dobou vyndavá hlínu z kytek..ale proč to píu, pokadé jí dám přes ruku, nebo přes zadek, sice jen malinko, ale tak, aby to cítila. Oni jsou moc chytrý na to, aby věděli, e se to nesmí. take si myslím, e kdy troku uhodí, vůbec nic se nestane...
to mi moje mala dělá taky a kdy jí plácnu přes plínu tak se podívá usmějese na mě a jde dělat opět to co dělala.
chomáček :jo a on se mi tam zamkne a co budu delat?(neni to zamykani na klic.Je to takove to klasicke panelakove:)
Není tady