|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
jsem mladsi...me je 22 manzovi 37 
Není tady

Ahoj,
tak k tomu, kdy je muž mladší než žena. Moje mamka byla o 9 let starší než můj otec. Co si pamatuju, nikdy se nehádali, rozuměli si, měli podobné názory. Doma opravdu vládla pohoda a klid.
Bohužel jen do doby, kdy mamka vážně onemocněla /po 20 letech společného života/. Zkrátím to - otec to vůbec neustál - najednou byla pro něj přítěž být doma, převezmout část povinností, podpořit psychicky mamku, kdy to nejvíc potřebovala. Prostě se na všechno vyfláknul a mimojiné měl k alkoholu stále blíž....
Vím, že mi napíšete, že to není o věku, ale o lidech. Ale vemte to z druhé strany - čím je člověk starší, tím je větší pravděpodobnost, že si najde nějaká nemoc. Také v určitých letech už mají lidé rádi svůj klid, potřebují pomalejší tempo....Nemluvím o věku ženě je 40 a muži 30......ale když je ženě 60 nebo 65 a chlapovi 50 nebo 55.....to jsou ty rozdíly víc znát...
Rozhodně ale nikoho nehodlám odsuzovat za cokoliv....hlavně, že to klape a máte se rádi 
Není tady
Annie, to máš určitě pravdu...ale s tím musí partneři počítat už od počátku... Já jsem taky smířená s tím (když nezasáhne vyšší moc), že tady na tom světě nakonec zůstanu sama, nebudu mít s kym zestárnout, ale snad mi to za to stojí. Když mi bude 50, tak mému příteli bude 70... co od něj budu moct čekat? Ale vím to už teď a postupně se s tím musím srovnávat. Jistě, že je to hodně o věku, ve 30ti máš jiné potřeby a cíle než v 50ti...ale jde o to, se dohodnout a najít si společný směr.
Není tady

Jo - ono "s tím počítáš", ale když přijde na lámání chleba, tak se na to nikdy nepřipravíš - na to, že třeba budeš jednou sama /třeba ne - taky říkám, že za hodinu tu nemusím být, že mě může třeba přejet auto/, že se budeš non stop starat o nemohoucího partnera....když je to taaaak vzdálené....ale když ono je to tak krááásnééé....takový je život.
Ale spíš než dvacetiletému věkovému rozdílu nerozumím tomu čtyřicetiletému - u našich celebrit. To už mi přijde hodně - jsou to dvě generace....asi bych z toho měla strach.
Když si představím, jak mě objímá takový Honza Nedvěd...brrrr 
Není tady
Mládí není období života,ale duševní stav....
Někdo je mladý v 50ti, jiný starý ve 30ti..... A charakter člověka nemá s věkem co dělat.....
Není tady

misha88 napsal(a):
Ahoj...jo ještě když už jsme tuhle diskuzi tak pěkně rozjeli..a vetšinou sem píšete ty,co zkušenosti se starším partnerem opravdu mají, co kdyby se nám taky ozvala některá,co má doma muže třeba mladšího-o deset,dvacet let...M
Mala som, síce "frajera", nie manžela, aj o 17 rokov staršieho, aj o 10 rokov mladšieho - a došla som k záveru, že to nie je o čísle v občianke, ale o tom, aký je REÁLNY vek oboch partnerov. Sú chlapi, čo sú nútení dospieť v sedmenástich, a sú chlapi, čo zomrú ako puberťáci...
Není tady

Judinka napsal(a):
Je to individuální, někdo je fakt už ve třiceti konzervativní a těžkopádný "stařík" a znám 60letého "mladíka", který se sice poněkud stylizuje, ale je fakt, že se přátelí se samýma mladšíma lidma, cca ve věku svých synů, lozí po horách i po nížinách, ba šplhá po umělých horolezeckých stěnách, snad i skalách, je pro každou srandu, rozumí PC a mobilu víc, než někteří lidi o polovinu mladší...
Stejné různosti můžou být i v soužití. Některé děvče se se starším partnerem doslova zahrabe a předčasně zestárne, zatímco starší partner rigidně lpí na svých předpotopních názorech a způsobech a jiná má prostě duší vrstevníka..I vzhledem mnozí přes 50 let předčí zchátralé třicátníky...
Ale....je to opět nespravedlivě jendostranné: párů, kde je o dost starší muž je hafo, a co naopak? Napiště své zkušennosti, též se připojuju s prosbou..
Môj brat má ženu o 11 rokov staršiu, okrem prvej platoniky a jedného pokusu o rozchod(metóda klin klinom) nikdy so žiadnou inou nič nemal... Poznajú sa od jeho detstva, ale chodili spolu viac-menej od jeho 18(bracho má 34), žijú spolu 7 rokov, z toho 5 ako manželia a majú 3-ročnú dcéru... Švagriná má dcéry s vekovým rozdielom 21 rokov; ale všetci sú spokojní a aj preto si trúfnem tvrdiť, že vek je len číslo v občianke. Švagriná vyzerá mladšie a brat staršie, takže sa to vyrovnáva. Aj energie a životného elánu ma švagriná asi viac, alebo prinajmenšom rovnako.
Není tady
hehehe toz rada se do klubu pridavam..ale dedkem bych toho meho nenazyvala..vypada mladsi nez ja:P
na veku nezalezi..myslim si ze je to spis o tom jak si dva rozumi 
a s tim mym "dedkem " hehe....si rozumim naramne a lepsiho bych sehnat snad nemohla!!! je uuuuzasnej 
Není tady
A Ferdo,jak se ten tvůj učí češtinu? Nebo jen po anglicku?
Nebo po francouzsky 
Upravil(a) 666salome (17. 11. 2006 23:41)

Není tady
Jinak si myslím taky že to není o datu narození
U nás je manža starší o 15měsíců, ale někdy si připadám že je snad mladší o 15let a chová se jak dítě
a někdy mám doma skoro důchodce 

Není tady