18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky my jsme od sebe 8,5 roku seznámili jsme se kdy mě bylo 17 a jemu 26 teď jsme spolu úasných dvanáct let máme dvě děti a jsme docela astni.Ale co mě vdycky dostane je to kdy mi řekne:"já kdy jsem el do učení tak ty si la do první třídy"přemýleli jste otom někdy takhle?
Není tady
první jsme měli kdy mi bylo 23 a jemu 31,5 take asi est let po tom co jsme se seznámili.
Není tady
Ahoj holky, nelamte si hlavu s věkovými rozdíly. Já věřim na osud. Osud mi dal o dvacet let starího partnera, čekáme spolu mimčo a klape nám to skvěle.
Není tady
Gabrielle napsal(a):
Tahkle diskuze mě moc zajímá. Taky mám přítele starího o 15 let (je mi 28, jemu 43), jsme spolu 5 let. Bydlíme spolu rok a celkem v pohodě, čekala jsem, e sráky mezi námi budou ostřejí, jsme oba tvrdohlaví. Komplikace občas plynou z toho, e přítel nerad mění cokoli ze svých zvyklostí a je větinou na mě se přizpůsobit - já bych zase spoustu věcí dělala ráda jinak - jak jsem zvyklá z domova..
A co vy, měly jste někdy pocit, e vás vae mládí oproti partnerovi znevýhodňuje?
Matka si vzala otčína o 17 let starího a myslím, e pro mě a pro bráchu neměl moc pochopení (slabé slovo) Byl velmi árlivý na matku, vnímaly jsme to jako děti velmi silně. Mám pocit, e matka vedle něho rychle zestárla...
Není tady
Čaute taky mám partnera o 26 starího.Kalpe nám to báječně a jsme spolu u 6 let. Nemohla bych si vedle sebe představit nikoho jiného. Mooocinky se máme rádi.Tak nevěte hlavu
aannddyy napsal(a):
Čaute taky mám partnera o 26 starího.Kalpe nám to báječně a jsme spolu u 6 let. Nemohla bych si vedle sebe představit nikoho jiného. Mooocinky se máme rádi.Tak nevěte hlavu
Tak si to nejak neumim predstavit.... me je ted 44 a memu partnerovi uz by bylo 70!!!
Citim se na svuj vek hodne mlada a libi se mi muzi stejneho veku nebo mladsi. Ale je to k vzteku, protoze ty chteji mladsi protejsky a tak na me zbyvaji jen stary dedci. Takze radsi zustanu sama...
misha88 napsal(a):
Ahoj...jo jetě kdy u jsme tuhle diskuzi tak pěkně rozjeli..a vetinou sem píete ty,co zkuenosti se starím partnerem opravdu mají, co kdyby se nám taky ozvala některá,co má doma mue třeba mladího-o deset,dvacet let...M
Nemám osobní zkuenost, ale vagr (36) má druku, která vloni oslavila padesátiny. Ona má dvě dospělé děti a vnučku. Spolu mají čtrnáctiletou holčinu a jsou naprosto v pohodě. Chodí s vnučkou po městě a holčina mu říká dědo. Cizím je to divné, rodina si zvykla. Nejtěí to bylo asi pro tchyni, protoe její "snacha" je o pár let mladí ne ona.
Není tady
Ve 27.letech ( rozvedená se 7. letou dcerou) jsem si vzala 39.letého mue, máme 9. letého syna a vztah fungoval pouze do mého otěhotnění. Kdy bylo synovi 9. měsíců odela jsem od něho. Ve bylo patně, patně jsem kojila, patně přebalovala, patně vařila, apod. Bil mě i mojí dceru. Jeho matka byla nejlepí. Dnes mi je 38.let a mému příteli 27.let. A ve funguje, nikdo mě nechce předělávat k obrazu svému. Pět let jsem byla sama a ,,uhnal,, mě vlastně kolega z práce. Víc jak půl roku jsem ho odmítala, hlavně pro jeho věk.Pak jsem byla 6. týdnů v nemocnici a on za mnou kadý den chodil, nosil mi vitamíny,časopisy,jídlo,dusy,apod.,pomáhal mi s dětmi. Vzala jsem ho na milost :-))) a u nám to skoro 3. roky skvěle funguje. Já vypadám prý na 32 a on na 30. let. A protoe moje matka vypadá v 55.letech na 45, nemám strach, e budu vedle přítele vypadat jako ,,vykopávka,,.
Není tady
Ahoj po zkuenosti se starím partnerem a jeho odchodu mě taky doslova uháněl o hodně mladí - a taky jsem to vzdala a tak jsme spolu u 9měsíc a zatím jsem nelitovala.Asi je to tím e se nesnaí mít navrch z pozice věku.Nevím jak to dlouho vydrí ,ale to neřeíme a ijeme teď.
Není tady
dzifdayly napsal(a):
Ahoj po zkuenosti se starím partnerem a jeho odchodu mě taky doslova uháněl o hodně mladí - a taky jsem to vzdala a tak jsme spolu u 9měsíc a zatím jsem nelitovala.Asi je to tím e se nesnaí mít navrch z pozice věku.Nevím jak to dlouho vydrí ,ale to neřeíme a ijeme teď.
Tak tohle byl presne muj pripad. Mela jsem starsiho partnera o 13 let a pak jsem randila skoro 2 roky s klukem o 13 let mladsim. Bylo to prima, neresila jsem to, bylo to uplne o necem jinem. Pripadala jsem si jak pubertacka. Na rozchod nerada vzpominam, prijit to muselo, jsou tu mladsi a dravejsi devcata. Bylo to smutne a ponizujici.
Dneska uz jsem vdana, ale stale rada na ty roky vzpominam. a hlavne toho nelituji.
Není tady
Tak já si teda myslím,e to asi bude smutný,ale e se na mou stranu postaví rozum,a řekne mi bud ráda za ty hezký a zábavný chvíle,ale věděla jsi to od začátku tak ho nech jít má na to právo.ON je o 24let mladí.
Není tady
Mám přítele starího o deset let, co zas není tolik, ale zezačátku mi to připadalo docela hodně (začali jsme spolu chodit kdy mi bylo 20, teď je mi 25). Moji i jeho kamarádi si z toho dělají legraci dodnes (co je ale taky i díky tomu e vypadám o pár let mladí a občas jetě musím ukazovat občanku kdy chci koupit víno ke kamarádce :-),
ale u jsem si zvykla, naopak si dokáu vedle sebe představit klidně i někoho jetě straího. V osmnácti jsem dva roky chodila se stejně starým klukem a byla to hrůza, vadilo mi e se na něj vůbec nemůu spolehnout, byl tak bezradnej a nesamostatnej........i kdy to je určitě hlavně ve výchově.
Není tady
Je to individuální, někdo je fakt u ve třiceti konzervativní a těkopádný "stařík" a znám 60letého "mladíka", který se sice poněkud stylizuje, ale je fakt, e se přátelí se samýma mladíma lidma, cca ve věku svých synů, lozí po horách i po níinách, ba plhá po umělých horolezeckých stěnách, snad i skalách, je pro kadou srandu, rozumí PC a mobilu víc, ne někteří lidi o polovinu mladí...
Stejné různosti můou být i v souití. Některé děvče se se starím partnerem doslova zahrabe a předčasně zestárne, zatímco starí partner rigidně lpí na svých předpotopních názorech a způsobech a jiná má prostě duí vrstevníka..I vzhledem mnozí přes 50 let předčí zchátralé třicátníky...
Ale....je to opět nespravedlivě jendostranné: párů, kde je o dost starí mu je hafo, a co naopak? Napitě své zkuennosti, té se připojuju s prosbou..
Není tady
Ahoj Miko,
problémy určitě máme, ale spí bych řekla e to souvisí s povahou nás obou. Jedna věc co mě napadá je bydlení které jsme řeili před rokem, jeliko on od svých 18let bydlel sám a zcela mu to vyhovovalo, neviděl jediný důvod proč bychom měli začít bydlet spolu. Mě to u přilo trochu uhozený a hlavně dost nepraktický čtyři roky za ním jezdit s igelitkou v baůku se spodním prádlem na druhý den, čekala jsem pořád kdy mi nabídne jestli bych se k němu nechtěla nastěhovat a ono nic, zeptala jsem se ho tedy já a on souhlasil. Sice jsem si to takhle nepředstavovala, připadala jsem si trochu jako jeden ná rodinný přítel který k nám kdy jsem byla jetě dítě kdysi přiel na návtěvu, lehce se pozdrel na týden a nakonec kdy začal rodičům zasahovat do výchovy dětí (mám jetě bráchu), přepínat televizi a konzumovat jednoho lahváče za druhým tak ho museli rodiče vyhodit. Mluvili jsme o tom spolu, prý ho to nikdy nenapadlo e bych s ním chtěla bydlet, tudí mi to nikdy ani nenabízel. Je to asi těký kdy člověk íje takhle dlouho sám a najednou si má zvykat s někým ít. Zatím to docela klape,
těko říct jak to bude za pár let. Přítel je k tomu naemu vztahu trochu skeptický, myslí si e si stejně jednou najdu někoho mladího.....taky u se párkrát v ivotě hodně zklamal, take u je opatrnějí, moná proto to bydlení. Nechce se moc vázat, co mi zas tak nevadí, já jsem zvyklá si víceméně dělat co chci, mám spíe kamarády ne kamarádky, hodně koníčků, v létě jsem byla sama na dovolené a vadilo by mi kdyby mi to někdo vyčítal. To bydlení mi ale vyhovuje, je to hrozně hezký mít něco společnýho, nevím jak to přesně popsat. Co se týče dětí, tak zatím o nich neuvaujeme, já bych chtěla tak ve 30ti, ale pochybuju e on je chtít bude. Chce si prý jetě uívat a cestovat, plánujeme e budeme cestovat spolu, ale já se snaím se toho zas a tak nedret, vdycky kdy jsem si něco hodně naplánovala, tak to dopadlo úplně jinak. No, teď na to koukám, napsala jsem to dost zmateně a ani nevím jestli to má nějaký smysl, jsem v práci a vymýlím blbosti.
To co napsala Judinka je určitě pravda, já jsem se paradoxně zahrabala s tím bývalým který byl stejně starý jako já, jeho maminka byla hrozně hodná enská, ale bohuel toho mýho bývalýho příerně rozmazlila, take měl pocit e je středem světa a vichni včetně mě se k němu budou podle toho chovat. U v těch 18ti letech měl straně negativní postoj k ivotu, dostávalo mě to do depresí. Pořád jsme se jenom hádali, dokonce jsme se i poprali, ten člověk mě úplně duevně vycucnul. Celý ty dva roky jsme jenom vysedávali po hospodách, jak dědek s bábou. Byl daleko "starí" ne můj nynějí přítel, moná dnes i vzhledem!
Není tady
Můj první manel byl starí o 3 roky a po 11 letech jsem se rozvedla. Pak jsem poznala mého druhého manela, o 18 let starího a bylo to krásné manelství, o takovém vztahu jsem vdycky snila a jsem astná e jsem takový vztah poznala. Byli jsem spolu skoro 25 let. Bohuel mi před 4lety zemřel. Nevím jestli se s tím vůbec někdy vyrovnám. Zattím se mi to nepodařilo.
Není tady