18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, já mám zkuenost takovou: chodila jsem od 17 s klukem který byl o 6 let starí, nezdá se to moc. Klapalo to celkem v pohodě, vdycky jsem si rozumněla se staríma. Pak to ale začalo nějak skřípat, nemyslím jen jeho chorobnou árlivost,ale byl u by nejraději trochu klidný ivot, uvaoval o dětech. Já jsem chtěla jít na výku a poznat i jiné kluky. Nakonec jsme se rozeli, a já utekla na kolu do Brna, protoe rozchod byl hrozný.......
Bylo mi 19 jemu 25, ale on neměl v ivotě pořádný cíl ani nic zajímavého před sebou. Nehodili jsme se k sobě. A teď můu říct, e rozchod bylo to nejlepí co mě s ním podkalo. Mám nového přítele, poznala jsem za tu dobu pár kluků.... a moje naivita zmizela. Dalo mi to spoustu zkueností. On? Zase si nael 16, protoe inteligentní holky rovny jemu, by ho nechtěly....
Samozřejmě nechci srovnávat toho tvého s bývalým, jen píu svou zkuenost
A jestli můu poradit, zamysli se nad tím, jestli ve 21 (tolik je teď mi) chce prát pinavé trenky a ponky, nepoznat víc kluků (pro monost srovnávání ) a třeba se starat o miminko. Já teda chci jetě pár let počkat
Ale jestli se opravdu tak milujete a chce se o něj starat pak vám přeju hodně těstí.....
Není tady
Ahoj Misho, jsem úplně ve stejné situaci jako ty. Kdy jsem s přítelem začala chodit, tak mi bylo 18 let a příteli 29. Nyní jsem na vysoké kole, bydlíme spolu a vechno nádherně klape. Momentálně jsem ve třetím ročníku a začali jsme plánovat miminko. Myslím, e nic není problém. Vechno určitě zvládne. Taky to bylo ze začítku pro mě těké. Musela jsem se naučit starat se o domácnost a jetě při tom studovat. Dneska s tomu zpětně směju. Vechno mi příjde samořejmé. Vím, e kdy nenavařím, neuklidím, nevyperu, ... tak to za mě nikdo neudělá. Jsme ale přece enské a ty kdy chcou něco dokázat, tak to zvládnou.
Nekoukej do budoucnosti- třeba bude Tvůj přitel i v padesáti vypadat mladě
Drím Ti pěsti abys to vechno zvládla
Není tady
Můj přítel je o 16 let starí a je nám fajn jako nikdy předtím. Sice jsem to ze začátku poslouchala ze vech stran, e je to velký věkový rozdíl a e narazím, ale musím říct, e o věku to opravdu není. I dvacetiletý kluk můe mít názory jako starý děda a naopak. Záleí na povaze.
S miminkem je to na Tobě, jak to cítí. Kdy bude vechno v pořádku a budete oba chtít, tak proč ne... To je ale jetě brzy na to to řeit. Nelam si s tím teď hlavu a uívej si ivota. A ta chvíle za 3-4 roky přijde, tak sama bude vědět, jestli jsi na to připravená nebo ne. Drím palečky, a Vám to klape i nadále.
Není tady
Nevím, co řeí-má člověka, který tě má rád, chce s tebou ít, mít dítě.
Pokud u teď řeí, jestli nebude vypadat jako dědeček dětí, pak to asi nemá vůbec cenu.
Mně spí připadne divný, kdy je ten věkový rozdíl naopak. Tzn. ena o hodně starí. Jeden případ mám v okolí- ena 41, mu 28. Kdy jdou s dvouma dětma ven, vypadá to, jako by la matka se třema. Ten její partner vypadá hodně mladě ne na 28, tak vypadá jako její syn.Tak tohle mně přijde divný, ale naopak teda vůbec ne.
Není tady
Mío, klidně mi napi na mail. Ráda Ti zodpovím vechny otázky. U mě to bylo podobné. Mamka byla sice úplně v poho, ale taka to nějak neuměl rozdýchat. Ale neboj, vechno jde zvládnout. Okolí si zvykne. A pamatuj: dělej to, co myslí, e je správné, ne to, co chce okolí. Má přece svůj rozum. Sna se to mamce vysvětlit. Určitě to pochopí, ne hned, chce to určitě čas.(můj přítel taky vypadá, e mu je pětadvacet)
Není tady
Misho88, u jsem vdaná nějaký ten pátek :-), jsme zhruba stejně staří - manel je o est měsíců mladí, co se nedá povaovat za rozdíl.
Není tady
Kamarádce je 21 let a od sedmnáct chodí s člověkem, kterému je dnes padesát. A je straně astná.
Není tady
Můj první manel byl o 16 let staří. Ze začátku ádný jiný problém kromě okolí jsem neměla. Byli jsme spolu 12 let a věkový rozdíl je ji po třiceti a při malém dítěti opravdu znát. Rozvedli jsme se, ale otázou je jestli by chom se nerozvedli i bez věkového rozdílu. Po svojí třicítce jsem ho pociovala ve vech stránkách společného ivota. A ty řeči o mladistvém zjevu a atd znám, stejně si nikdo nedá říct, kdy je zamilovaný. Já taky ne. Můj druhý manel je o est a půl roku mladí a po deseti letech stále super, tak uvidíme.
Rybička napsal(a):
Můj přítel je o 16 let starí a je nám fajn jako nikdy předtím. Sice jsem to ze začátku poslouchala ze vech stran, e je to velký věkový rozdíl a e narazím, ale musím říct, e o věku to opravdu není. I dvacetiletý kluk můe mít názory jako starý děda a naopak. Záleí na povaze.
S miminkem je to na Tobě, jak to cítí. Kdy bude vechno v pořádku a budete oba chtít, tak proč ne... To je ale jetě brzy na to to řeit. Nelam si s tím teď hlavu a uívej si ivota. A ta chvíle za 3-4 roky přijde, tak sama bude vědět, jestli jsi na to připravená nebo ne. Drím palečky, a Vám to klape i nadále.
Měla jsem manela o 18 let starího. Zpočátku idyla, imponovala mi jeho vyzrálost atp. Pak přily děti a s nimi i zlom ve vztahu, tam, kde jsem já měla energie nadbytek, on u chtěl svůj klid, děti mu vyloeně vadily, dětský křik, jejich hry .. Já chtěla jít někam za kulturou, on raději posedět si s kamarádama v zakouřený putyce.. Po dvouletém ití na hromádce a pětiletém manelství jsme se rozeli.
Není tady
Já nenapíu názor na věk , jen mě zaujala jiná věc , píe , e přítel bydlí stále s rodiči a plánujete bydlení tamté . Já bych trvala na samostatném bydlení . Mám vagra - 32 let taky bydlí doma , má známost , no , přece jen jsou chlapci zvyklí , e se maminka postará , pomůe , ona má taky stálý zájem o péči , mě by to lezlo na nervy . I kdyby byl byt oddělený . Pokud jeho maminka není nadprůměrně tolerantní a taktní mohly by ti některý věci později taky vadit a jsou pak zbytečné rozpory . (Zkuenost).A budete mít děti , jistě bude mamince mezi 50 -60 a jestli bude mít taky stálý zájem - nic proti - bude muset obhajovat svoje výchovné postupy a názory . Vysilující .
Není tady
destinn napsal(a):
Kamarádce je 21 let a od sedmnáct chodí s člověkem, kterému je dnes padesát. A je straně astná.
Moná je straně astná, e spolu chodí, nikoliv ji delí dobu ijí. A a přijdou děti .. Ono zamilovanost s růovými brýlemi, vidění se občas a realita kadodenní vednosti a denně spolu kdykoliv s jakoukoliv náladou jsou dvě diametrálně odliné věci.
Není tady
Mám s tím zkuenosti od kamarádky. Ona nastoupila na vysokou a jejímu přítely bylo asi 27. Rozdíl 8 let. Musím říct, e teď je ve druháku a zatím jim to klape. On by sice u chtěl rodinu,ale dohodly se, e nejmíň do bakaláře vydrí a pak se uvidí.Přece jenom je u muů ten věk, dokdy mohou mít dítě vyí, take čas mu neuteče a kvůli ní si počká. Ale moná bych řekla e on je mezi chlapy váně světlá výjímka. Jinak co s etýče velkého věkového rozdílu mezi partnery, nic proti tomu nemám, ale je fakt, e nedávno jsem viděla15 letou dívku, které chodí s 30 muem a vypadalo to dost " úchylně". To mi přilo zvlátní.
Není tady
Manel je o 8 let a 4 měsíce starí. Poznala jsem ho v estnácti, letos mi bude 32, jemu je ji 40. Prvního kluka jsme si pořídili hodně brzo - v porodnici mi bylo 3 dny po porodu 19 let...
Natěstí si rozumíme, ale kdy to vezmu od základu, tak jsme kadý úplně jiný... taky to trvalo nějakou dobu ne jsme se sladili na stejnou vlnu.
Není tady
Mám přítele o 14 let starího. Spolu jsme ji jedenáctý rok a můu říct, e bych neměnila (nai to rozdýchývali dost dlouho a myslím, e dodnes s tím smíření nejsou ).
Vdy jsem si rozuměla se starími "kluky". Take hlavu vzůru a nebát se, vdy ijeme jen jednou a svůj ivot...
Mně je 30 a manelovi 45 let. Jsme spolu 8 let. Máme 2 děti a čekáme třetí. První jsme měli, kdy mně bylo 22 let. Vcelku nám to klape. My spí máme problém, e manel musí jezdit hodně za prací, take přes týden nebývá doma. Proto jsem si asi potom vzácní a ani se moc nehádáme. Zvlátní je, e tím netrpím ani tak já, jako on odloučením od rodiny. Vdycky se mu moc stýská. Manelskou krizí jsme proli nedávno, ale to není ve věkovém rozdílu. Ta nemine nikoho. Důvodem bylo právě manelovo dojídění za prací. Pořád měl strach, e kdy nebude doma, tak se poohlídnu po někom jiném, kdo se mnou bude trávit více času. Ale já ho miluju a nikdy mě to ani nenapadlo. Nezáleí na věkovém rozdílu, ale na toleranci obou lidí. Moji rodiče jsou od sebe o 9 let a jsou spolu u 31 let.
Není tady
Musim se pridat k teto debate. Mam partnera o 21 let starsiho (ja 27 let, on 48 let). Zijeme spolu 4 roky a je nam fajn. Myslim, ze rozdil 12 let neni neprimereny. Jak znamo, muzi vetsinou vypadaji lepe dele a tak myslim ze az Tobe bude 38 a partnerovi 50 let, nebude rozdil az tak znatelny. Jinak mam jeste jednu pripominku. V mem predchozim vztahu byl muj pritel starsi o 7 let. Dnes je mu 34 let a ve srovnani 48letym chlapem ktery sportuje je tento relativni mladik (nesportovec) naprostym zoufalstvim. Takze neni vse jen o veku.
Vanda55
V mých 15-ti jsem chodila s o 23 let starím muem, ale byli jsme od sebe daleko (myslím bydlitěm), tak si nael nějakou devatenáctku v Praze. Byli jsme spolu skoro rok. Teď u jsem 3/4 roku s o 10 let starím přítelem (za pár dní mám 17), máme společný byt a u si vůbec ivot bez něj nedovedu představit. Nechápu např. spoluačky, které chodí s vrstevníky, v tomto věku jsou kluci "ucha" . Ale to můj názor. Mně vyhovuje, kdy čekám s večeří, a přijde z práce a ne čekat na zastávce tramvaje, a přijede ze koly a jít na hodinu do parku. Já jsem naprosto spokojená.
Není tady
misha88 napsal(a):
Ahoj...jo jetě kdy u jsme tuhle diskuzi tak pěkně rozjeli..a vetinou sem píete ty,co zkuenosti se starím partnerem opravdu mají, co kdyby se nám taky ozvala některá,co má doma mue třeba mladího-o deset,dvacet let...M
Myslím, e na věku vůbec nezáleí, spí záleí na lásce, toleranci a trpělivosti naslouchat jeden druhému.
Není tady