29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PetaZ se dnes dostala z porodnice domu, tak uz sice nepatri mezi nas - tehule, ale mezi maminky, ale doufam, ze na nas nezapomene a brzy vsechno napise! Koukam sem dnes cely den, i kdyz chapu, ze ted ma urcite uplne jiny starosti nez psat na babinet :-)
Není tady
Ahojky holky,
takže zdravím do dalšího krásného dne a doufám že nám sluníčko dodá tolik potřebnou energii
No já jí potřebuju jak sůl. Dneska mám zasebou první noc s křečma do lejtek a asi jsem si to přivolala , protože jsem si radči po zkušenostech z prvního těhu zrovinka včera koupila hořčík a vápník.
Není tady
ahoj holky, to počasí je jako balzám :-) ..., já se dnes probudila úplně oteklá, musela jsem se celá umýt ledovou vodou, tak se teď cítím lépe, ale na váhu raději ani nelezu.
Není tady
Ahojte skoromaminy,
tak vám řeknu, že tohle počasí je na podráždění tygra. Je nááádherně a já bych nejraději s kočárkem na procházku. No jo, jenže tlačte před sebou prázdný kočárek a mimčo v pupíku. Leda bych pupík položila na kočár....
No nic, tohle asi nevymyslím, holt si budu muset počkat.
Ale láká to, láká. Počasíčko jako cukýrek.
Není tady
Ja uz bych ten kocarek taky nejradsi vytahla :-)) Zatim mam doma misto miminka velkyho plysaka, tak bych ho mohla jit provetrat :-)
Není tady
Já nemám ani toho velkýho plyšánečka. Náhodou, Ivčo, tak budeš mít v kočárku malý, hnědý, chlupatý.... co je komu do toho. Hlavně, že nepojedeš s prázdnou. To já bych do kočíku musela narvat třeba krabicový mlíko. Ale na hranatý mimčo bez hlavičky mi nikdo nenaletí
(jak to teď píšu, tak se prcek v pupíku může umlátit, se mu ty debaty "o něm bez něj" asi moc nezamlouvají).
Není tady
Tak se hlásím po ultrazvukové kontrole - vše máme v pořádku - prý je prďola tlustý jako rak (do dneška jsem nevěděla, že by mohl být rak tlustý, tak nevím...). Velikostí odpovídá 35+1, já jsem dnes 33+0. Tak doufám, že to nebude 5-kilový macek.
Taky jsem dělala testy na cukrovku - ta glukoza byla docela po*ná, blééé, jsem ráda, že to nemusím pít častěji... Výsledky se dovím až na příští kontrole.
Není tady
Ahojky vsichni.... Rada bychse pridala k vam zbyvajicim tehulkam. Ja uz mam navic 8kg . A testy na cukrovku me dopadly az necekane ale pro mne mile dobre,mam pri rychle vstrebavani cukru a po tom zatezovem testu jsem mela jeste mene nez ma byt, tak bych mela nosit neco sladkeho stale pri sobe. Cos delam moc rada :-)) Preji vam,at vam to dopadne podobne,neni nadto kdyz musite sladky,jak se rika,kdyz musis,tak musis.........
Není tady
Ahoj holky,
tak jsem byla včera v nemocnici na kontrole a docela se nás tam sešlo opravdu hodně.Nebylo si pomalu kam sednout.Doufám, že to nebude na frontu až se bude malej chtít narodit
Jinak to vypadá, že tu ještě chvilku budu.Podle MS mám termín 29.4. , ale metřík jsem si dělala podle ultrazvuku.Podle Dr.bychom se ještě příští týden mohli vidět.Zato holčina, která byla na kontrole přede mnou, tak se rovnou odebrala z poradny na sál, že už je dost otevřená.Docela mě povzbudilo, že když jsem jí viděla vcházet dovnitř, vypadala dost v pohodě a určitě ne, že by za chvilku měla rodit.Vy , které už máte premieru za sebou ze mě budete mít srandu, ale já si říkám, abych poznala až se něco bude dít Mno, určitě to pak celý později zdokumentuju
Tak hodně sluníčka a ať nám to všem v pohodě běží !
Upravil(a) Tynas (21. 4. 2006 9:24)
Není tady
Tynas, ja bych chtěla mít termín jako ty - líbí se mi to 04/05/06 :-) Ja jdu na kontrolu za chvilku, tak jsem zvedava, co mi rekne. Chtela bych miminko zmerit, nemam ted vubec predstavu, jestli bude vetsi nebo mensi. Kdy vam v poslednich tydnech tehu miminko merili?
Není tady
Ivco,
taky se mi ten datum líbí, ale možná zůstane jen na metříku Mimochodem jsem se zrovna včera na tu velikost ptala, ale měla jsem se zeptat ve chvíli, kdy nás doktor kontroloval na utz.Zeptala jsem se až po té a říkal, že se díval se jen na hlavičku, že to odpovídá.Prý jsme akorát...tak příště...
Nevím ale, jestli nám spíš nepoví odhad váhy, protože ta velikost...už jsou tam ty mimča dost zmuchlaný ....zkus se zeptat dr., taky by mě to zajímalo.
Upravil(a) Tynas (21. 4. 2006 10:25)
Není tady
Ahojky těhulky, tak jsem se včera poprvé vypravila na cvičení pro těhotné, ale sešel se nás rekordní počet (25 těhulek), tak se necvičilo, protože by jsme se v tom malém sále pozabily. Místo toho nám asistentka udělala menší přednášku, vyzkoušely jsme si dýchání při kontrakcích a nakonec jsme relaxovaly.
Maso, příští týden jdu určitě znova, protože se mi tam líbilo.
Jinak holčiny, já už mám +10 kg a děsím se kolik ještě přiberu.
Není tady
Tynas, tak ja se nakonec na velikost nezeptala :-) Vsem tady radim, jak se nemaji bat se na cokoliv doktora zeptat a pritom sama mlcim jak zarezana :-))) Ale on mi dnes UZV vubec nedelal, jen mimi poslouchal.
Není tady
Hmm, tak já jsem se na velikost taky nezeptala. Napadlo mě to až když jsem byla venku.
Není tady
Ahojky těhulky,tak zase píšu od kámošky...sice nemá výtah a já šlapu do 5.patra pěšky,ale musím mít přeci přehled,co se na babinetu děje.
Tynas:a kde ty budeš rodit? Víkend před námi a já už se sotva plazim...To bříško dá pěkně zabrat,zvlášt když se tam malá převaluje...Spánek taky nekvalitní at už je malá radši venku
Nák to zvládneme holky...Přeji všem krásný den
Není tady
kiki24 napsal(a):
Ahojky těhulky,tak zase píšu od kámošky...sice nemá výtah a já šlapu do 5.patra pěšky,ale musím mít přeci přehled,co se na babinetu děje.
Tynas:a kde ty budeš rodit?Víkend před námi a já už se sotva plazim...To bříško dá pěkně zabrat,zvlášt když se tam malá převaluje...Spánek taky nekvalitní at už je malá radši venku
Nák to zvládneme holky...Přeji všem krásný den
Ahoj Kiki,
rodit bych měla v Krči.Koukám, že to máš taky za chviličku
Není tady
Ahojky Maso. Jak to, že budeš bez netu?? Vy si tam nebudete pořizovat net?? A kdo to tu potáhne?!?!?
Není tady
Ahojky Miši, No už dneska je poslední den a pak už nic. no teda připojím se občas, ale ne už každý den. net bych si ráda pořídila, ale tenhle PC neníé náš a nevím jestli v nejbliší době ušetříme na jinej s tou hypotékou co máme. Návic bydlet budem na Višňovce v baráku plnej důchodců, tak tam není a přípojka. Třeba aspoň toho doma víc udělám.
Jinak dnešní den mi dal zabrat už nemůžu ani chodit.. nohy mám jak konve a to je teprve začátek.
A potitivní zpráva je že mi vyloučili cukrovku
, dneska jsem dávala moč a byla v pořádku, tak hurá do zmrzliny.
Není tady
Maso, poslala jsem ti zprávu.
Holky, tak hlásím 17kg nahoře. Hrozné, co?!
Chtěla jsme se zeptat, kdy si asi tak budete připravovat věci pro mimčo, jako myslím skládat postýlku a tak, a tašku do porodnice? Kolik tak dnů před termínem??
Pořád mi tvrdne břicho , tak musím pořád dokola odpočívat a nejsem nic schopná udělat. A to mě ještě zbývá tolik dní. To je šílené. Aspoň, že je sluníčko, co?!
Maso, to je perfektní, že nemáš cukrovku!! Tak vítej do klubu sladkounů
Není tady
Ahoj Mišinečku, já se chci začít připravovat na příchod miminka po ultrazvuku ve 30 tt. Myslím tím přivézt postýlku, našít do ní mantinel, kapsáře a nebesa a doplnit poděděnou výbavičku o věci, které mi ještě chybí a sehnat přebalovací pult. Kočárek zatím neřešíme, ten až tak těsně před porodem. A tašku do porodnice? Ještě ani nevím co sebou.
S tou únavou mám to samé. Když si odpoledne neschrupnu, tak nevydržím do 20 hod. Váha mi taky pěkně vylítla, mám +10 kg a ani se nedivím, opravdu jsem poslední měsíc jedla za dva.
Hlavně se šetři a klidně odpočívej, však se po porodu naběháme dost.
Není tady
Ja poslavila postylku a zabalila tasku do porodnice tenhle tyden, ale stejne se plno veci bude balit, az to prijde. Chce to mit spis dobre napsany seznam, at uz to pak jen nahazis do tasky a jede se. Prece si ted nebudu balit brejle, abych chodila jeste mesic bez nich :-) Podobne jsem na tom s kartackem na zuby :-))
Co ale balim peclive jsou veci, ktere ma pak privezt manzel. Kdybych mu rekla jen, at priveze nejake obleceni pro miminko, nechci videt, jak by to dopadlo :-))
Není tady
No, ja jeste vybavicku ani tasku do porodnice nemam hotove, ale uspesne mi vyskakaly strije, a to se mazu tim pitomym kremem uplne od zacatku, jeste nez mi bricho zacalo rust. Mazat budu dal, ale asi to uz prilis nezachranim...
Není tady
Ivagrun už se ti to kvapem blíží. Budu na tebe teď tři týdny myslet a v den D držet palečky A jak se cítíš v poslední etapě? Já měla zbalený dvě tašky do porodnice - 1 na tu první dobu porodní (ručník, dokumenty, kapesníčky, vodu..) a 2 na šestinedělí. Kvůli méme překotnému porodu jsem byla ráno na pokoji jako chudá příbuzná. Bez pantoflí, síťových kalhotek, mobilu atd.
Manžel z toho rychlého porodu byl tak zmaten, že ho nenapadlo udělat kolečko domů a zajet pro tu druhou tašku (a to to máme domů z Motola 5min.)
Není tady
PS: jinak děvčata já během těhotenství přibrala dvacku a teď mám zbylých 6kg navíc.. Jde to opravdu rychle dolů a to baštím 5x denně, ale ten kolotoč kolem mimča a domácnosti dá zabrat...
Během těhu mi vyrostly chloupky na břiše a ty nechtějí tedy zmizet, takže jsem jako opička
Není tady