6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
PROSÍM PORADÍ NĚKDO kolik je druhů zakrslých králíčků,kolik asi stojí ,zda hodně línají,na co si dát pozor při výběru a hlavně v čem bydlí doma.Synovi ho chci věnovat k narozeninám ale jetě nejsem rozhodnuta.Bydlíme na baráku tedy v létě by mohl být venku v ohradě ale nemám v okolí kdo ho má,zapáchají králíčči?Kolika let se doívají.?Kdysi jsme mívalijako děti křečky.morčata,neustále umírali a zapáchali.a co na něj řekne ná kocour?Neublíí mu?Ajak je to ze,, záchodem "?Opravdu se králíčči dají ochočit?Díky za rady.B.
jukni na http://www.kralici.cz/ , je tam hodně zajímavých informací
Není tady
Ela.. napsal(a):
Díky za radu ale přesto ,mám volit samce nebo samičku?Ale samičku ne na rozmnoovámí.jen kvůli tomu e samec občůrává.Mám zkuenosti z kocourem a bylo to nepříjemné .
Bea napsal(a):
Ela.. napsal(a):
Díky za radu ale přesto ,mám volit samce nebo samičku?Ale samičku ne na rozmnoovámí.jen kvůli tomu e samec občůrává.Mám zkuenosti z kocourem a bylo to nepříjemné .
Samička je lepí. Samec vechno očůrává. A někteří mohou být i agresivní (kouou).
Není tady
Ahoj Beo zakrslých králíčků je mnoho. Třeba Holandský trpaslík- ten má krátké ui. Trpasličí králík se svěenýma uima. A vím, e taky existují holandtí králíci. A já jsem za králíčka dávala asi stopadesát korun, ale podle toho jak kde ho seene. Králíčka mám doma v kleci. Klec jsem si koupila, e mám spodní díl klece vyvíený, aby jak skáče nebo běhá nebyli vude na koberci piliny. A nahoře na kleci mám víko a na přední straně taky. Ná králíček chodí na záchod jen do jednoho rohu kde má piliny, ale chtěla jsem mu sehnat mističku, aby si na ní chodil, ale u nás jí nemají. Take na dně klece v tom rohu kam on chodí na záchod jí mám od čůránků vylisovanou. Obvyklá délka králíčků je 4-6 let ivota i déle aspoň to píí v kníce my ho máme přes jeden rok. A jestli chce samičku nebo samečka tak to nevím, ale ná je kluk v poslední době opravdu ve očůrává. Je dobré se sním mazlit a mluvit na něj, aby si zvykl na jméno. Ten ná nám skáče na gauč. Jsou opravdu roztomilí!!!
Není tady
Měli jsme pidikráličku, modrého beránka. Bydlela ve starém proutěném koíku na prádlo, v něm igelit a na tom seno. Měla svoji misku na záchod, (ale ta se jí dala a po té, co jsme vypozorovali místo, které si vybrala). Kocouři před ní zdrhali, protoe si s nimi chtěla hrát a oni nevěděli, co to je. Potí nastala a po tom, co objevila krásu kabelů a rohů od nábytku. Přes vechny moné rady a snáení vech moných klacíků na ohryzávání, se musela vzdát volnosti a poutěli jsme ji ven z klece, u jen pod dohledem...Doila se pěti a půl roku...Jo a ke stáru byla nerudná a kousala. Kdy dostala batu, přebrala si to a kdy nebyl pamlsek, ďobla... Moná to bylo tím, e neměla mladé. Venkovní výběh bych nezkouela, pokud u něj nebude sedět, králík se podhrabe v miku. Ale zase si uije hóóodně srandy a pohybu, ne ho chytí...
Není tady
Ahojky. My máme také králíčka-Beránka. Stál asi 300kč. Je bílý a má svěené ui. Máme ho něco přes rok. Máme chlapečka a také ve "obskakoval"(pak si oblíbil balónek:)), ale nic neobčůrával. jen ne z toho vyrostl, tak ve kousal, teda kabely a jedny pantofle. Od malička ho máme volně putěného v bytě a na noc mu dáváme hamání a zavřeme ho do klece. Ráno ho zase na celý den pustíme. Zvykl si na to a ani se nebojíme jet pryč a nechat ho samotného. Je hodný, skoro celý den spí, nael si koutek v lonici a ani moc nekaká a vůbec nečůrá jen v kleci. Nekaká tolik, neb mu hamání dáváme na noc a je zavřený v kleci, take skoro ve nechá tam:) Jednou se nám stalo, e si "ustříkl" a tak jsme ho hned nechali vybrat. Bylo to v pohodě. Jen člověk si musí najít čas se mu věnovat - mazlit se s ním, aby nezaklněl. Jsou pak kousavý a zlobivý. Ten ná vdy večer přijde za náma do obýváku a sám si řekne o mazlení. Kdy jsou děti, je dobré dát klec někam, kde není tak runo, neb mají labilnějí psychiku. Stříháme mu hlavičku, neb mu pak hnisá očičko. Kdyby jste ho ale dávali ven, tak to chce prodiskutovat s lékařem, neb nevím, jak je to s tím, kdy není zvyklý celoročně. My ho občas vezmeme ven, ale jen na chvilku, neb by mě bylo smutno ho nemít doma:)
S tím kocourem to nevím. Ten ná králíček vdy, kdy někdo přijde na návtěvu s pejskem a je třeba malinkatý, tak hned utíká, ale někdy teda provokuje a hodně dupe. To znamená, e je natvaný.
Není tady