1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
U asi třetí rok mám andulku, křičela vdycky, ale a tento rok je to opravdu brutální. Má takový svůj ranní "rituál" přiblině od půl sedmé ráno nepřetritě vříská. Asi po hodině ztichne, ale i tak je to problém - bydlí u mě v pokoji a já se vracím pozdě v noci z brigády a chci se prospat, co nemůu. Nic by jí nemělo chybět - ráda poletuje, je čilá, dostává pravidelně krmení i vodu. Nevíte tedy v čem můe být příčina? Nebo jak křiku zabránit? Pomáhá zakrývání klece tmavou látkou nebo tak něco?
Není tady
Ahoj Jessie, my máme dvě andulky a kadý večer je zakrýváme- preventivně. Máme na to speciální starý větí tričko- ideální věc na zakrytí klece. Protoe jsou dvě, tak vřískají a povídají si jak o ivot. To bysme asi museli vstávat v est, kdybysme je nezakrývali.
Nebo je dej do místnosti, ve které nespí.
Není tady
Asi vříská protoe se rozednívá a ona vstává, tak ji zkus na noc přikrýt. My jsme takhle museli vystěhovat morče holce z pokoje, protoe ji v noci budilo.
Není tady
Zakrýt,to by mělo pomoct
Upravil(a) ctyr,listek (18. 4. 2006 10:26)
Není tady
Také zakrývám, kdy u to není k vydrení, mám dvě anduly a kdy na sebe začnou řvát, tak je to opravdu síla ...
Není tady
Tak ja casto vzpominam na naseho ticheho andulaka,kdyz po trinacti letech umrel,poridili jsme neco vetsiho.Prosli jsme literaturu a rozhodli se pro "tichou" roselu pestrou.Je to neco neuveritelneho,vita a louci se se slunickem takovim zpusobem,ze to nemuze vydrzet ani pes a pak rvou oba.Od manzela ma jiz dutku s vystrahou.Co se tyce prikryvani,to u nas nepomohlo,nasel si previt skulinku,posadil se k ni a vyrvaval tam.Ted ho chudaka zavirame do spajzu ,to zatim funguje.
Není tady
Jessie, nudí se, protoe je sama. Poutíte jí proletět? Můj korelák byl hlučný, doadoval se pozornosti, chtěl pustit, nebo řval jen tak. Od té doby co má v kleci spolubydlící, skoro nevím, e mám papoucha! Kup jetě jednu andulku a bude klid.
Není tady
Nae andulka můe úplně vude, zavírám ji jen na noc, kdy ji přikrývám. To se mi osvědčilo.
Není tady
njn nám u andulák před dvouma rokama umřel ale vřískal taky, buď to chce opravdu zakrýt a nebo mu tam dát nějaké zrcátko a nebo toho umělohmotného papouka já sem mu ho koupil, kdy se rozbilo zrcátko, po čase sem mu ho ale sebral, u ani nevím proč ale nějaký důvod to mělo, dneska toho lituju, od té doby skoro nemluvil nevřískal atrd nevěděli sme co mu je, ani vitamínové injekce nepomohli, během krátké doby umřel, kdy sme s naima pak nad tím přemýlely tak sme dospěli k závěru, e byla chyba oddělávat mu toho papouka, on u ho bral jako kamaráda a kdy sem mu ho sebral, tak u tam byl úplně sám a umřel asi na samotu, protoe kdy sem chodil do koly atd tak sem se mu u tak jako dřív nevěnoval, kor kdy sem dojíděl.....s tím u ale nic nenadělám hold chybama se člověk učí, jenom ti chci říct, e kdy mu tam něco dá tak pokud si s tím hraje a vykládá si s tím, tak u mu to neber pokud mu tam za to nedá náhradu...a to opravdu odpovídající náhradu
Není tady