Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Senátoři řekli-můžem si sami zato, že jsme samoživitelky!!!!

#51 20. 4. 2006 0:37

EFG
Host

Re: Senátoři řekli-můžem si sami zato, že jsme samoživitelky!!!!

Irenko, o jaké spravedlnosti je řeč? Náš stát nemá sociální síť? Přijdou Vám "sociální" zákony nespravedlivé?  Určitá solidárnost bohatých s chudinou musí být, ale tím nelze zajišťovat nějaký slušný život. Vždy to musí být chápáno jako pomoc v tísni! Problém je, že to málo kdo tak chápe a nejhorší jsou ti, kteří to velmi dobře  chápou ale odmítají uznat.
Komunismu se na řadě lidí tvrdě podepsal. Chrakteristické vlastnosti - závist, lenost. Všude ve světě je bohatství známkou úspěchu a jedná se o vážené lidi. Já se bojím komunistických socek. Musím hrát divadlo, že jsem chudý a neúspěšný. Jedině tak se dá v ČR přežít, aniž by Vám soused propích kola u auta. Hnus hnus hnus.

#52 20. 4. 2006 6:31

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

také jsem stejného názoru. Sociální dávky by měly být na nejnezbytnější pomoc, ne na to, abych si koupila DVD na splátky, nový mobil, protože tenhle už nefrčí. To jsou věci, které ke svému životu nepotřebuji a na ně také sociální dávky nejsou. Běžně si matky naberou půjčky a pak křičí , že jsou sociální dávky malé. Také to není na to, aby si udržovaly byt 3+1. Už nejsme v komunismu a možná by si každý měl uvědomit, že velikost bytu a vybavení není standart. Na to si člověk musí vydělat. Sociální dávky jsou na to, aby žena s dítětem slušně žili. Slušně, ne tak jako žena, která pracuje. A slušně žít je žít bez hladu a mít kam složit hlavu. Ne mít to, co sousedka, která vystudovala dvě školy a má dvě zaměstnání. Sociální dávka je poomoc v sociální nouzy, je na přežití a ne na nákup hrnců z předváděčky za 5 tisíc a pak nadávat, že sociálka je malá a já nevyjdu. Prostě zvykněme si už, že žijeme v kapitalismu a tady se vše měří na vzdělání a na výkon práce. Prostě samoživitelka prodavačka s třemi dětmi bude žít na hranicí bídy a vysokoškolačka s jedním dítětem bude mít luxus. Potom si ta prodavačka rozmyslí, mít tři děti a neuživit je, a vysokoškolačka se rozhodne mít další. Dítě si nepořizujeme když chceme, ale když víme, že ho dokážeme uživit i když chlap odejde a vykašle se na nás. Je  to stejné jako u auta, taky si ho koupíme , až když na to máme. Mít 4 děti a žít ze sociálních dávek není pro tento stát žádná výhoda, tyto děti ve většině případů stejně jako jejich matky končí na sociálních dávkách.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#53 20. 4. 2006 7:18

Jaruna
♥♥-----

Souhlasím s EFG i s Danou a to jsem samoživitelka. Názory typu - "já chudák jsem tu zůstala s dětmi sama, tak se o mě stát postará" mě dost vytáčí. Předpokládám, že děti si pořizují dospělí lidé, tedy lidé se schopní o sebe i o ty děti postarat. Nikdy jsem život samoživitelky neplánovala, počítala jsem s tím, že budeme žít jako rodina. O výživné jsem bojovala s pomocí soudu i policie 7 let, nakonec jsem si musela najmout soukromého exekutora a výsledkem je, že "tatínek" platí 1.000,-- Kč/měs.   Přesto nás dokážu slušně uživit a docela mě štve, když si spočítám co zaplatím na daních a na odvodech na ZP a SP, kolik lemplů a nemakačenků z toho živím. Většina lidí z mého okolí, kteří "jsou na dávkách" těch dávek akorát slušně zneužívá, přitom by klidně mohli jít pracovat (v našem regionu je prac.míst dostatek), jenže proč by chodili do práce, když se o ně stát postará. Souhlasím s tím, že musí být sociální síť, ale v té by měli skončit ti skutečně potřební!

Duše sama může udělat z pekla nebe a z nebe peklo.

Není tady

#54 20. 4. 2006 7:40

annytt
♥♥-----

Tak vidím,že je to pořád to samé,samoživitelky kontra prudič.Já sama jsem byla opuštěna manželem po 20 letech manželství...pokud bych si to nechala vyvěštit,tak jsem to mohla vědět,že se na mně jednou ten můj miláček vykašle,ale protože jsem to neudělala,tak jsem si ho vzala.V domnění ,že je to ten jediný na celý život. Mohla jsem já nezodpovědná ženská předpokládat,že ho kolem 40 přestane manželství se mnou bavit,protože si bude chtít  užívat a ne dřít na baráku.Ale to  mi bohužel v 19 letech ,kdy jsem si ho brala a nemusela..NEDOŠLO! Naštěstí jsem celý život dřela jako barevná...i při mateřské,tak jsem nikdy nebyla závislá na manželovi,když se rozhodl ze dne na den odejít i s našimi úsporami.To ,že neplatil sám od sebe alimenty mám jako bonus za to ,že jsem ho měla ráda a dokázala se o všechno postarat sama.Dluží  na výživném něco kolem 50.tis..ale to je v pořádku,on děti nemá ,to jsou jenom moje děti,tak proč by měl na ně platit?Bylo mi z několika stran řečeno,že tak jak dělám já ,dělá málokterá ženská,tak má chlapec kliku,že to dokážu zvládnout sama.On si může brát další úvěry abych to potom při vyrovnání majetku musela platit s ním napůl i když jsem s ním už dávno nebyla.Díky našim zákonům mu to projde,protože papírově jsem v té době byla jeho žena...no proč bych mu nepomohla,žejo.Jo tak jsem došla k závěru....moc se líbí naše zákony,otci se nic neděje pokud neplatí,ale matka se postarat musí.A když by to konečně šlo vyřešit zákonem,tak to neprojde...proč taky,to jak to funguje momentálně, je docela fajn....jenom samoživitelky mají holt smůlu,pokud si narazili tatínka grázla.Já mám ještě tu kliku,že on pracuje,tak tu byla možnost exekuce,ale zase má  ofic.minimální plat,tak mu strhávají výžiné na jedno dítě,druhé má smůlu...to si musí chodit žebrat o alimenty osobně a ješte dostane s bídou půlku za dobré chování.Pokud to u nás bude fungovat pořád tak jak to funguje,bude to pořád na...NIC.

Není tady

#55 20. 4. 2006 8:22

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Marillyn napsal(a):

Týna napsal(a):

Mně na celé kauze návrhu zákona o náhradním výživném zaujalo především to, jak byl prezentován médii. Všude se psalo, že by měl zajistit dětem a potažmo drodiči, tkerý je má v péči, výživné za neplatiče. Ale až při bližším zkoumání jsme zjistila, že by se to týkalo jen omezeného počtu matek, které jsou na hranici životního minima. Lidsky je to možná správné, ale z morálního a právního hlediska nechápu, proč by měla mít jedna skupina lidí výhody. Pokud pracuji a nepobírám sociálí dávky, tak už se neplatící tatík nemusí být stíhání ze strany státu? Projde mu to, protože v tomto právním systému  je velmi obtížné a  občas zhola nemožné domoci se práva. Jeslti jsme to správně pochopila, tak by se samoživitelky( i samoživitelé), kteří nedostávají pravidelní výživné, podíleli ze svých daní na podpoře jiné skupiny dzejně postižených samoživitelů. Takže právo a spravedlnost jen pro někoho? Je-li to tak, jsem ráda, že to neprošlo. A i vyučená prodavačka, prsotá žena,  může sobě a dětem zvyšovat životní úroveň například příležitostný úklidem v domácnostech, žehlením nebo hlídáním dětí. Tedy pokud chce.

A Vy si myslíte, že by to ta žena při hl. práci (8 i více hod denně)a péče o děti a domácnost , fyzicky stačila? Jste hloupá a zřejmě jste nikdy pořádně fyzicky nepracovala a nevíte, že den má jen 24 hod

Milá Marillyn - při minimálně 8,5 hodinách běžného zaměstnání jsem měla vždycky ještě nějakou další práci a péči o 3 děti (včetně denních cest do jeslí a školky, později školy, úkolů a kroužků) a domácnost fyzicky i duševně zvládla bez toho, že by to zanechalo nějaké výrazné stopy na mém zdraví. A ujišťuju tě, že takových matek byla většina. Mateřská skončila po dvou letech a šlo se makat bez ohledu na to, kolik má den hodin.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#56 20. 4. 2006 8:57

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Já tedy pracuji také docela tvrdě a ještě se chystám dále studovat, živím své kluky také vlastně já, protože pan velkopodnikatel neplatí, ale nechápu proč by se měla matka dřít do úmoru , mít dvě zaměstnání a nevěnovat se dětem, jenom kvůli otci, který neplatí, fakt je, že díky tomu, že mám 2 VŠ mám jinou práci než jako ten, kdo má jenom výuční list, prostě chlapi, co neplatí na své děti, jsou nezodpovědní a měli by se vykastrovat, aby nedělali nešťastnými další ženy a děti.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#57 20. 4. 2006 9:32

Marillyn
Host

helena napsal(a):

Marillyn napsal(a):

Týna napsal(a):

Mně na celé kauze návrhu zákona o náhradním výživném zaujalo především to, jak byl prezentován médii. Všude se psalo, že by měl zajistit dětem a potažmo drodiči, tkerý je má v péči, výživné za neplatiče. Ale až při bližším zkoumání jsme zjistila, že by se to týkalo jen omezeného počtu matek, které jsou na hranici životního minima. Lidsky je to možná správné, ale z morálního a právního hlediska nechápu, proč by měla mít jedna skupina lidí výhody. Pokud pracuji a nepobírám sociálí dávky, tak už se neplatící tatík nemusí být stíhání ze strany státu? Projde mu to, protože v tomto právním systému  je velmi obtížné a  občas zhola nemožné domoci se práva. Jeslti jsme to správně pochopila, tak by se samoživitelky( i samoživitelé), kteří nedostávají pravidelní výživné, podíleli ze svých daní na podpoře jiné skupiny dzejně postižených samoživitelů. Takže právo a spravedlnost jen pro někoho? Je-li to tak, jsem ráda, že to neprošlo. A i vyučená prodavačka, prsotá žena,  může sobě a dětem zvyšovat životní úroveň například příležitostný úklidem v domácnostech, žehlením nebo hlídáním dětí. Tedy pokud chce.

A Vy si myslíte, že by to ta žena při hl. práci (8 i více hod denně)a péče o děti a domácnost , fyzicky stačila? Jste hloupá a zřejmě jste nikdy pořádně fyzicky nepracovala a nevíte, že den má jen 24 hod

Milá Marillyn - při minimálně 8,5 hodinách běžného zaměstnání jsem měla vždycky ještě nějakou další práci a péči o 3 děti (včetně denních cest do jeslí a školky, později školy, úkolů a kroužků) a domácnost fyzicky i duševně zvládla bez toho, že by to zanechalo nějaké výrazné stopy na mém zdraví. A ujišťuju tě, že takových matek byla většina. Mateřská skončila po dvou letech a šlo se makat bez ohledu na to, kolik má den hodin.

Prožila jsem podobný život ale s 2 dětmi, jen s tím rozdílem , že do práce jsem šla vždy po 1 roce dítěte. Dnes je mi přes padesát, pracuji 10 hod denně, před vánocemi i 14 hod. Nevím, ale někdy se cítím vyždímaná k smrti, což se mi před 20ti lety nestávalo... asi jsem cimprdlich a srágora

#58 20. 4. 2006 9:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Marillyn, je mi asi tolik, jako tobě, chodím normálně do práce a k tomu mám úklid 4 domů včetně chodníků (hlavně sněhu v zimě, zametání je brnkačka). Unavená bývám taky, ale myslím, že to není předchozím životem, ale tím, že už fakt nejsme nejmladší. Nemůžeš vycházet z toho, co bylo před dvaceti lety - to je sakra rozdíl. A s prvním dítětem jsem šla do práce, když mu bylo půl roku, protože dýl jsem doma být nemohla, takže fakt vím, o čem to je.

Není tady

#59 20. 4. 2006 9:51

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Ty jsi superžena a jak ses věnovala dětem při tolika zaměstnáních, co z nich je, jaká mají povolání?

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#60 20. 4. 2006 10:40

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Zákon o náhradním výživném je blbost, opravdu nechápu, proč by měl stát, potažmo jeho daňoví poplatníci, tedy i já, platit něčí soukromé závazky. Navíc, pokud stát není schopen donutit za současné právní úpravy dlužníky k tomu, aby platili, nový zákon to nespasí. Takže stát uhradí tomu z rodičů dlužné výživné za neplatiče a ve finále nebude schopen dostat ty peníze od dlužníka zpět a tak to zaplatíme my všichni. A s tím já velmi nesouhlasím.

Není tady

#61 20. 4. 2006 11:33

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Irenka21 napsal(a):

Ty jsi superžena a jak ses věnovala dětem při tolika zaměstnáních, co z nich je, jaká mají povolání?

Irenko, jako superžena jsem si nikdy nepřipadala - ono je to hlavně o výchově a o tom, jak si umíš zorganizovat práci. Všechny tři děti mají jako základ maturitu, mimo to výuční listy, roční jazykovku, kluk ještě VOŠ a všechny si slušně vydělávají. Taky od určitého věku věděly, že doma se musí pomáhat, ne proto, že to po nich máma chce, ale proto, že když je jich víc, nemůžou si všechno nechat donést až pod nosánek. Ono to taky třeba fungovalo jako "výměna" - když chtěla dcera uplést parádní svetr, tak třeba upekla vánoční cukroví, abych měla čas.

Není tady

#62 20. 4. 2006 11:54

Dana
♥♥♥♥♥♥♥

Milá Annytt, takže pokud vezmu tu první větu, jsem tedy podle tebe prudič ( protože samoživitelka nejsem) proto, že si dovolím říci, že z mých daní bych si představila platit něco jiného, než alimenty nezodpovědných otců? Já bych byla spíš proto, aby byl tvrdší postih za neplacení alimentů, to by si to potom většina pánů rozmyslela. V tom, že to zaplatí stát, potažmo my platící občané daní nevidím nic pozitivního. Zase se přesune zodpovědnost na někoho jiného. V tomto zákonu nevidím nic pozitivního. Pokud jak píšeš sis narazila tatínka grázla, tak já, majitelka tatínka pracujícího a vydělávajícího ti mám alimenty dotovat? To je ta příslovečná věta o statistice. Ty nemáš nic, já hodně, tak budeme mít obě dost, ale takhle to nechodí. Já samozdřejmě lituji matky, které musí peníze z tatínků tahat, zákon by měl být tvrdý tak, že by se tatínkové zamysleli nad tím zda nezaplatit. Neodsuzuji ani sociální dávky matkám, které si v regionu, kde je velká nezaměstnanost nevydělají dost. Jen se mi příčí dávat sociální dávky ženě, která má doma podnikatele, ale podle papírů je samoživitelka. A věř nebo ne, takových je hodně. Dlouhou dobu jsem měla dvě zaměstnání já a teď v současné době má dvě zaměstnání manžel. Děláme to ale pro sebe a předpokládám, že naše daně půjdou na zdravotnictví, nebo školství, ne na nezodpovědné tatínky.

Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#63 20. 4. 2006 12:16

Fany
Host

helena napsal(a):

Irenka21 napsal(a):

Irenko, jako superžena jsem si nikdy nepřipadala - ono je to hlavně o výchově a o tom, jak si umíš zorganizovat práci. Všechny tři děti mají jako základ maturitu, mimo to výuční listy, roční jazykovku, kluk ještě VOŠ a všechny si slušně vydělávají. Taky od určitého věku věděly, že doma se musí pomáhat, ne proto, že to po nich máma chce, ale proto, že když je jich víc, nemůžou si všechno nechat donést až pod nosánek. Ono to taky třeba fungovalo jako "výměna" - když chtěla dcera uplést parádní svetr, tak třeba upekla vánoční cukroví, abych měla čas.

Heleno, měla byste kandidovat na prezidentku ! Vše jste zvládala, zorganizovala, vyřešila...(patero zaměstnání, tři děti..) Jste zřejmě dominatní ,úžasný typ. Mě by zajímalo, kolik chlapů Vám uteklo...

#64 20. 4. 2006 12:17

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Dano, to co píšeš o tvrdším postihu neplatících rodičů je přesně to, co ministerstvo spravedlnosti nechce/neumí/odmítá (já nevím), takže se to někteří pánové a dámy poslanci snaží protlačit přes MPSV, které se jim zdá "průchodnější". Navíc, jakmile by se to podařilo schválit, tak i spousta těch platících okamžitě platit přestane, což je nakonec z jejich hlediska pochopitelné. Taky nějak nedovedu pochopit, proč bych ze svých daní měla dotovat nikoli matky samoživitelky, ale vysmáté neplatící lemply.

Není tady

#65 20. 4. 2006 12:25

papa
♥♥-----

Re:Dana. Ty jsi teda naivka, koukni jak se přerozdělují v tomhle státe daně, příspěvky  SSZ a ZP a na co se používají.  Jo kde jsou sliby Klause  a spol. o tom, že každý bude vědět na co platí. Máme krátkou pamět.

A k matkám samoživitelkám, která z vás, které jen vzdycháte, jak tatínek neplatí,  dokáže zbalit dítě (třebárs na prázdniny nebo svátky) a postavit tátovi před dveře a říct: je tvoje, postarej se.
To raději když jsi táta příjde po dítě, tak je nemocné, na turnaji, u babičky mají narozky...
Ona každá mince má dvě strany.

Není tady

#66 20. 4. 2006 12:40

Dana
♥♥♥♥♥♥♥

Re: papa, opravdu nejsem najivní, to jen ty jsi nepochopil/a co jsem tím chtěla říci. A ZP, to mi nemusíš říkat, opravdu si myslíš, že naše odvody pokryjí to, co z něj během let vytáhneme?  Ať už to jde kamkoli, lepší, než na nezodpovědné zmetky.

Není tady

#67 20. 4. 2006 12:48

Dana
♥♥♥♥♥♥♥

heli, já chápu, že se ministerstvo spravedlnosti brání zatěžování soudů, ale když ona jde dneska přes soud kdejaká blbina. Kdyby se rozšířily pravomoce obcí, matrik a jiných orgánů, na ty důležité věci by určitě zbylo. Dám příklad, pokud se dva rozvádějí a soud nařídí manželovi vyklizení bytu, mělo by být na policii se o to postarat. Jenže to se odvolává, pak se zase onaobrací na soud, že to neudělal, soud potvrdí rozsudek, on se zase odvolá, pak se ona zase domáhá soudu. Kdyby ho policie za asistence majitelky bytu vystěhovala na ulici, bylo by to nato šup a soud by mohl řešit jiné věci. Vše se táhne, svědci se nedostavují, jsou velké pokuty za pohrdání soudem, nikdo je nevymáhá, vše se odročuje, bordel jak má být.
re: papa
možná jste si nevšiml/a, ale Klaus není u moci 8 let, to pláčete na špatném hrobě.

Není tady

#68 20. 4. 2006 13:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

TerezoK - na záplavy nejde tolik peněz a tak často, jako by šlo na státní alimenty. To za prvé. Za druhé stát sice prostředky na vymáhání má, ale vsaď se, že se vždycky najde "objektivní důvod", proč to nemůže udělat, přetíženými soudy počínaje a nedostatkem ouřadů konče. Takže žádná "půjčka", ale dárek neplatičům. Ona ta tvoje "cesta nejmenšího odporu" je v pojetí státu zrovna tahle, jinak by totiž jeho zástupci museli už dávno vymáhání alimentů upravit tak, aby všechny ty matky, co léta pronásledujou otce-dlužníky, měly jednodušší život. Kdyby to udělali, tahle debata by se vůbec nemusela vést.

Není tady

#69 20. 4. 2006 13:18

Marillyn
Host

TerezaK napsal(a):

Já nevím o co vám zde jde. Strašně mě mrzí, že ženy v tomto státě stojí zásadně proti sobě. "Já jsem dřela jako kůň, tak si to ty taky užij!!" To je časté. Právě proto, aby se zlepšil život našim dcerám, je třeba táhnout za stejný provaz. Alimenty od státu by nešly z našich daní. Pouze by to byly "půjčky", které splatí dlužný rodič. A stát MÁ prostředky jak je z nich dostat. Ale ono je jednodušší jít cestou nejmenšího odporu. To znamená ty slabší nechat svému osudu. Však je jich jen pár. Udivuje mě, že vám tady nevadí, že z vašich daní jdou peníze na vyplavené domy v záplavové oblasti - tady je přece daleko jednodušší předpokládat, že když budu bydlet u vody, tak mě hrozí vyplavení, než předpoklad, že ta moje láska mě někdy opustí. Zvyšování mateř.příspěvku - vždyť to omezení je jen na 3 roky. To že si "mladá rodina" při mateřské nemůže splácet hypotéku na byt - to je přece logické, v tomto případě mi vadí víc, že někomu budu přispívat NENÁVRATNĚ na JEHO soukromý majetek. To samé MŠ - to je SOCIÁLNÍ ZAŘÍZENÍ, a přesto tam chodí děti, které mají matky doma. A to není ZDALEKA všechno. A vy tady budete závidět pár tisícovek dětem od nezodpovědných rodičů. Neuvěřitelné!!  Je strašně smutné, že zde je pro děti "výhodnější", když rodič umře. Sirotčí důchod je vyšší a jistý :sad((.

Terezo, mluvíš mi z duše ... rodiny nebo matky-samoživitelky s malými dětmi bych podporovala.. Samozřejme, že se najde nějaká mrcha, ale od toho tu musí fungovat sociálka, aby si to pohlídala.. Ono jich  (těch mrch) zase v obvodu moc není. Děti jsou naše budoucnost... A ještě pro ostatní, co se ozvou, že nebudou poporovat třeba moje haranty... Já jsem vdaná, mám hodného muže, který umí vydělat peníze, nikdy jsem se neocitla v bezvýchodné situaci sama s dětmi (mám dvě), ale dovedu se vcítit ....

#70 21. 4. 2006 4:06

EFG
Host

Pro zarmoucené samoživitelky a solidarizující feministky.
Už jsem to tady říkal a asi Vám to uniklo. Laskavě si ten zákon o náhradním výživném alespoň přečtěte a pokud Vám to vrozená inteligence umožní, tak si spočítejte, zda by na Vás "pasoval". I kdyby ano, tak NIKDY NEDOSTANETE to, co Vám má otec dítěte platit.

Proč je tolik neplatičů a proč se celkem nic neděje? Protože v tomto státě není zákon o výživném a výživné je určováno podle momentální nálady soudce a není stejné  pro všechny podboné případy v hrubém rozporu s Listinou základních práv a svobod. Protože nejsou dodržována práva dítěte mít oba rodiče a děti jsou až na ojedinělé případy svěřovány do péče matkám, které si pak (ne každá ale většina) přes výživné a styk dítěte s otcem léčí svojí planou ukřivděnost.

Ä to už jsem tady také říkal. Přestaňte bojovat proti otcům a společně bojujme za zákon o výživném. Pak nebudou soudy zatížené pravidelným opruzováním o výživné a budou mít čas řešit neplatiče.  Všem nám jde o blaho našich dětí.

#71 21. 4. 2006 7:36

annytt
♥♥-----

Tak aby bylo jasno,já jsem nemyslela toho kdo není samoživitel,že je automaicky prudič.To je naprostá blbost.Bylo to myšleno na to,že jsou tady názory které vyjadřují neslouhlasy naprosto se vším co je tady napsáno,hlavně aby byli proti.
A další věc,někde jsem tady četla,že matky si děti uzurpují hlavně pro sebe a když by je měly dát otci tak jsou pořád nemocné....atd.Že žádná matka nesbalí dítě a nestrčí ho k otci před dveře...tak se starej sám když neplatíš.Tak přesně tohle jsem já udělala...a výsledek byl,že je ,,tatínek,,dal do azylového domu.K tomu asi není co dodat.
Stát by dluhy z otců dostal,tak je nesmysl,že se to bude platit z daní,nejvíc možná křičí ti,kteří daně neplatí vůbec nebo minimální,snad každý ví jak to chodí s daněmi u podnikatelů.A omluvám se těm kteří platí daně opravdu poctivě,to je ale malá hrstka lidí.To by nesměli být lidé zaměstnaní na černo,na černo brát platy vyšší než mají ve skutečnosti napsáno..atd..atd.
Je toho opravdu moc co by chtělo změnu a to se tady asi nevyřeší.

To co tady píše EFG,je částečně pravda,že jsou alimenty určovány momentální náladou soudce a někdy i nespravdelivě,ale jak tohle má ten soudce posoudit,když vychází z toho co mu je předloženo?
Dám příklad,můj BM udával plat asi 7800 hr.Ve skutečnosti má asi 20.tis.čistého,tak to má soudce vycházet z toho,že má asi kolem 5.tis čistého a z toho mu určit výživné?Nebylo by to vůči dětem nespravedlivé?A z tohoto platu jsme si podle BM si pořídili,dům,auta,zařízení...a vůbec ještě plno věcí.Tak by mi vycházelo,že jsem na to všechno vydělala já sama,když on byl tak moc špatně placen.Ale to zase není podle BM pravda,protože já jsem domu nosila málo a všechen majetek je jenom jeho,protože on vydělával víc.
Když mu určovali alimenty,tak se snažil tvrdit,že já mám dost peněz na to abych děti uživila sama.
Tak když tohle dáte k soudu a má rozhodnout...no tak podle čeho se tedy má řídit.
Podotýkám,že při určování výživného se posuzuje i majetek,ale to ví snad každý,kdo tím prošel.

Není tady

#72 21. 4. 2006 7:46

pavli
♥♥♥♥♥--
Místo: Valmez

panebože, Annytt, to jsi fakt udělala?! to ti toho dítěte nebylo líto?! nechat ho samotnýho, kde o něj nestojí?! nechalas ho stát za dveřmi a odešla?! vždyť si musel myslet, že ho opouštíš?! jsem rozvedená, mám dvě děti a otec o ně nestojí a nepřispívá na ně, ale tohle bych jim udělat nemohla - potrestala bych tím je a ne jeho.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

#73 21. 4. 2006 8:03

annytt
♥♥-----

Ano, tohle jsem udělala v zoufalé situaci kdy mi BM při odchodu sebral všechny peníze a zablokoval společný účet.Dětem v té době bylo 17 a 10 let a dala jsem mu je přímo,ne že jsem je nechala stát za dvěřma, převzal je,ale řval u toho ,že je nechce.To mi bylo v tu chvíli jedno a odjela jsem.Nevěřila jsem tomu,že je dá do azyláku...ale bohužel to byl schopen udělat.Byly tam asi jeden den a pak si pro ně zase jel,když si uvědomil co udělal.A pak si je vzal k sobě a tu starší dceru zmlátil když mu vyčetla jak se k nim chová.Tak když mi tohle dcera zavolala, okamžitě jsem pro ně jela,to bylo i na mě moc.Od té doby se to trochu uklidnilo,ale o děti nemá zájem dál.A jako takovou perličku..za těch pár  dnů, kdy byly děti u něho chtěl po mě výživné a sám dluží asi kolem 50 tis.Advokátka mi řekla,že takový ,,člověk,, je jeden z miliónu.

Není tady

#74 21. 4. 2006 9:04

pavli
♥♥♥♥♥--
Místo: Valmez

ale není, Annnytt, mám podobného :-) jenže já bych tohle dětem udělat nemohla, víš? můj _BM dokonce teď pronajímá dceři 18 let garsonku za inkaso + 3500, stejně vysoké je i výživné na ni, neboli neplatí jí ani korunu, nestydí se vydělávat na vlastní dceři

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

#75 21. 4. 2006 9:19

Lotos
Host

EFG napsal(a):

Pro zarmoucené samoživitelky a solidarizující feministky.
Už jsem to tady říkal a asi Vám to uniklo. Laskavě si ten zákon o náhradním výživném alespoň přečtěte a pokud Vám to vrozená inteligence umožní, tak si spočítejte, zda by na Vás "pasoval". I kdyby ano, tak NIKDY NEDOSTANETE to, co Vám má otec dítěte platit.

Proč je tolik neplatičů a proč se celkem nic neděje? Protože v tomto státě není zákon o výživném a výživné je určováno podle momentální nálady soudce a není stejné  pro všechny podboné případy v hrubém rozporu s Listinou základních práv a svobod. Protože nejsou dodržována práva dítěte mít oba rodiče a děti jsou až na ojedinělé případy svěřovány do péče matkám, které si pak (ne každá ale většina) přes výživné a styk dítěte s otcem léčí svojí planou ukřivděnost.

Ä to už jsem tady také říkal. Přestaňte bojovat proti otcům a společně bojujme za zákon o výživném. Pak nebudou soudy zatížené pravidelným opruzováním o výživné a budou mít čas řešit neplatiče.  Všem nám jde o blaho našich dětí.

EFG, Ty snad nemáš babu, že po nocích se montuješ do netu, který řeší ženský věci nad kterými " jsi nad věcí" Přijeď k nám na Jižňák(nedaleko metra Háje") a já budu nad Tebou ..a věř, že net Ti bude v tu ránu ukradený ...

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Senátoři řekli-můžem si sami zato, že jsme samoživitelky!!!!
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí