29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím všechny:sjuk:, docela by mi bodly zkušennosti čerstvě rozvedených samoživitelek (bez pomoci prarodičů) s dospívajícími dětmi. S manželem žijeme odděleně už 4 roky. Já s dětmi cca 20 km od něj. Platí nám nájem (cca 6,5 tisíc a telefon) na výživu nepřispívá nic - takže to hrazení nájmu a telefonu beru jako "alimenty". Na nárazových výdajích (ošacení, boty, peníze na školy v přírodě, rovnátka atd.) se podílí čím dál míň s tím, "že nemá". Dá se říct, že v poslední době vůbec. Kolik bere přesně nevím, jen, že kariéru dělá tak trochu směrem dolů, tudíž má menší plat. Na nic údajně nemá čas, s dětma se vídá minimálně, cca 1 či 2x měsíčně pár hodin. Taktéž tak nějak čím dál míň. Dcera už je plnoletá (19), dejme tomu, ale 14letý syn by asi častější kontakt s otcem uvítal. Otec si "hraje" (nebo fakt nezvládá) na to, že je děsně vytížen a že chodí do práce i o víkendu, prostě se nezajímá (nechce zajímat, neumí zajímat - nevím - o radosti i strasti svých dětí). Chtěla jsem to takto plácat až do synových 18tin, abych se vyhnula šaškáren kolem rozvodu s dětmi . Dohoda s ním moc možná není, věčně si mele svou a odbíhá od tématu...mlží...ale..
Prostě život mi ubíhá a proč žít s někým, s kým do budoucna neplánuju, s kým mě drží jen společně zplozené potomstvo....Ale nevím, jestli bych si vůbec pomohla, kdybych začala šťourat do vosího hnízda a začala podávat návrhy na rozvod, ani nevím, jestli by si vzal právníka - asi jo. Já bych na něj neměla...
Taky, i když na "řeči" moc nedám, ale proč by si o mě měli myslet, že jsem vdaná a tahám se s....protože ty čtyři roky v celibátu samozřejmě nežiju...A vdaná jsem jen formálně. Rozluka jako taková se už nenosí Já nevím, mám do toho martýria jít už teď x nemám? Pomůžu si až tolik?
Pokud by jste se rozvedli, máte každý jít kam bydlet?
Není tady
Lelylo,vždyť oni bydlí každý zvlášť, kvítečko psalo, že bydlí 20 km od sebe!
Kvítečko, asi bych se snažila se rozvést. Začínám mít ze svého manželství stejné pocity, ale já teprve začínám uvažovat, jestli má smysl odejít, nebo ne,kdežto ty už jseš daleko dál než já. U koho bydlíš, u příbuzných, nebo u přítele? No já bych ani neměla kam jít.
Není tady
Bydlím v obecním bytě v paneláku. On v garsonce v osobním vlastnictví (tudíž máme napůl). Chápu - vpodstatě luxus - kdo z rozhádaných manželů má možnost bydlet zvlášť. Po třech letech mu otrnulo,nějak začal mít problémy s nespavostí , byl u psycholožky a ta mu doporučila, že to vypadá na deprese "ať to dá s rodinou dohromady", že mu to prospěje. Nevyšlo to od něj - prostě jako rada....a on o tom začal uvažovat. Já myslela, že se zblázním. Kdybychom bydleli spolu - jsem už asi v Bohnicích (hádky byly na dením pořádku, averze, děti vycukaný), dá se říct, že naplňujeme právní hlášku kdy "nelze spravedlivě požadovat, aby manželé bydleli v jednom bytě"..
Kvítečko,já moc nechápu,nad čím vlastně přemýšlíš?A k čemu právníka?Vaše manželství neplní ani materiální ani výchovnou ani sexuální(snad)stránku déle než půl roku.
Není tady
No předpokládám, že si Kvítečko uvědomuje, že s rozvodem je spojeno i řešení problémů, majetkových věcí
apod. Před samotným rozvodem by proběhla úprava o svěření nezletilého dítěte do péče - zda matky spolu
se stanovením výživného. Pokud je starší potomek dospělý a již se nepřipravuje na budoucí povolání - výživné
se již neurčuje. Pokud studuje, jako zletilý podává návrh k soudu sám.
K rozvodu není nutná dohoda o rozdělení majetku, není třeba se obávát , že byste nebyli rozvedeni. Pokud chcete řešit majetek hned (jinak soudně lze žádat do tří let od rozvodu) a nejste schopni se domluvit, doporučuji
právního zástupce, tolik zase nestojí.
kvítečko, vypadá to, že u vás by rozvod byl jen formální změna, jinak by se reálný život po něm nelišil od současného, že? jde tedy jen o to, že vše, co dosud tvůj muž dělá dobrovolně, by bylo soudně potvrzeno a tedy vymahatelné. pokud pominu dělení majetku, po rozvodu mají tvé děti nárok na výživné od otce, pokud bych jeho výši odhadla dle svojí situace - je velmi podobná tvé, mám dvě děti 18 a 12 let, na ně otec platí výživné 3 500 a 2 500, určeno teď v únoru soudně z přiznaného příjmu 25 000 čistého, s dětmi se nevídá, nic víc neřispívá. z toho důvodu se mi zdá, že zatím jsi na tom lépe, než bys byla po rozvodu...
Není tady
Mamka od moji kamradky zila oddelene se svym byvalym manzelem, kazdy v jinem pokoji asi 10 let. Chlap platil vsechno najem,telefon ...a jeste prizpival svoji manzelce penize a ona to tahla tych 10 let s nejakym jinym chlapem. Kdyz jsem toho pana potkala, tak se mi vzdicky poztezoval. Podal zadost o rozvod a do par dnu byly rozvedeni.
Upravil(a) misa1234 (25. 4. 2006 12:24)
Není tady