Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 14. 4. 2006 10:57

Renča1
♥♥♥----
Místo: Středočeský kraj

Akné na bradě

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jestli má někdo stejný problém jako já a jak s ním bojuje. Před pár měsíci jsem tu už o tom psala,ale i tak bych chtěla vědět jestli se nenajde někdo další kdo by se chtěl podělit s tímto problémem. Je mi třicet a už zhruba půl roku se mi dělá akné na bradě, vždy se mi udělá bolák který se podebere a mám oteklou skoro celou bradu.Už jsem vyzkoušela všechno možné od antibiotik, po různé vodičky,mastičky, bylinky,specialní diety, po kterých jsem docílila jen toho,že jsem zhubla 6 kg což při mé výšce 176 a váze 55 kg není zrovna ideální.Dokonce jsem byla už i pětkrát na laseru (v pražském Asklepionu), který je dost finančně náročný, ale bohužel nic nepomáhá.Už z toho začínám mít i deprese,nemám přítele a mé sebevědomí je opravdu na nule.

Život je jako běh v rozvázanejch botách - dřív nebo později si stejně dáš na hubu.

Není tady

#2 14. 4. 2006 11:05

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Re: Akné na bradě

renčo, říká se, že akné je vnějším projevem vnitřních potíží... a tak by možná nebylo špatné se zamřit spíš na příčinu, než jen likvidování následků...co třeba rozbor krve, hormonální profil...aby se vědělo, zda není příčina v něčem docela jiném...a pak léčit tu

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#3 14. 4. 2006 11:25

Renča1
♥♥♥----

mala.popelka napsal(a):

renčo, říká se, že akné je vnějším projevem vnitřních potíží... a tak by možná nebylo špatné se zamřit spíš na příčinu, než jen likvidování následků...co třeba rozbor krve, hormonální profil...aby se vědělo, zda není příčina v něčem docela jiném...a pak léčit tu

Rozbor krve mi dělala obvoďačka, prý je vše vpořádku. Hormonální profil mi nikdo nedělal a ani nevím kde bych o něj měla zažádat. Jinak už asi 7 let beru antikocepci Diane-35 která byla na pleť vždy super,před časem mi ji lékař vyměnil za Minervu prý je to úplně to samé (dle krabičky které jsem porovnávala by to tak být mělo) jen o 200 kč levnější. Tak nevim jestli ta příčina nemůže být i tam, ale dle lékaře prý né.

Život je jako běh v rozvázanejch botách - dřív nebo později si stejně dáš na hubu.

Není tady

#4 14. 4. 2006 12:00

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Ono je třeba někdy i problém se stolicí,střeva se zanesou toxiny a vyhodí se ti to na obličeji.Já to řeším řasou chlorelou, ta je na pročištění organismu.Nebo žlučník, a co stres,nervy?Hlavně si do toho nesmíš šťárat.Nezávisle jsem si nechala udělat nehty a i má kosmetička mi řekla že se mi brada hodně zklidnila.

Není tady

#5 14. 4. 2006 12:17

suzy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: brno

Tak na to ti poradim uzasnou vodicku a divila bych se kdyby ti nezabrala.Je mi 28 ,v zivote jsem nemivala pupinky ale jak ja rikam na stary kolena se mi zacaly delat a presne to stejny-ne pupinky na vymaknuti ale bolak podebranej jako by vodou a boli z toho snad pulka obliceje big_smile Jdi k obvodni a at ti napise Aknemycin.Prisaham ze od te doby mam bud klid uplne a nebo kdyz citim pnuti ze tam neco zacina zacnu poctive casteji natirat a neudela se uz tak velkej a do 2-3dnu je pryc.Jinak sem ty bolaky mivala i tyden nebo i vic.Az tu vodicku budes mit tak hlevne zezacatku potirej casto zasazeny mista ,i kdyz ho zrovna mit nebudes tak potirej kde se dela.Lahvicka ma aplikator takze to muzes mit i v kabelce a vzdycky lehce pretres.byla jsem nestastna a opravdu je to pryc a kdyz to mam tak velmi malo a jak rikam behem par dnu je to pryc.

http://animace.org/panenky/G300111.gif

Není tady

#6 14. 4. 2006 12:30

Renča1
♥♥♥----

Romča napsal(a):

Ono je třeba někdy i problém se stolicí,střeva se zanesou toxiny a vyhodí se ti to na obličeji.Já to řeším řasou chlorelou, ta je na pročištění organismu.Nebo žlučník, a co stres,nervy?Hlavně si do toho nesmíš šťárat.Nezávisle jsem si nechala udělat nehty a i má kosmetička mi řekla že se mi brada hodně zklidnila.

Se stolicí problém nemám stravuju se dost zdravě a pro jistotu beru lactobacyly a piju syrovátku, jak mi tu už pár holek radilo.Tu chlorelu bych taky zkusila, kde se prodává v lékárně ?

Není tady

#7 14. 4. 2006 12:37

Renča1
♥♥♥----

suzy napsal(a):

Tak na to ti poradim uzasnou vodicku a divila bych se kdyby ti nezabrala.Je mi 28 ,v zivote jsem nemivala pupinky ale jak ja rikam na stary kolena se mi zacaly delat a presne to stejny-ne pupinky na vymaknuti ale bolak podebranej jako by vodou a boli z toho snad pulka obliceje big_smile Jdi k obvodni a at ti napise Aknemycin.Prisaham ze od te doby mam bud klid uplne a nebo kdyz citim pnuti ze tam neco zacina zacnu poctive casteji natirat a neudela se uz tak velkej a do 2-3dnu je pryc.Jinak sem ty bolaky mivala i tyden nebo i vic.Az tu vodicku budes mit tak hlevne zezacatku potirej casto zasazeny mista ,i kdyz ho zrovna mit nebudes tak potirej kde se dela.Lahvicka ma aplikator takze to muzes mit i v kabelce a vzdycky lehce pretres.byla jsem nestastna a opravdu je to pryc a kdyz to mam tak velmi malo a jak rikam behem par dnu je to pryc.

Suzy děkuju za radu,aknemycín znám jen jako krém.Už jsem toho vyzkoušela opravdu dost např.Dalacin T,Isotrexin, Ichtocilovou pastu, teď používám Akneroxyd. Příští týden jdu opět na laser tak se pozeptám i na ten aknemycín.

Jinak bych se chtěla zeptat jestli neznáte nějakou opravdu dobrou dermatoložku třeba z Prahy ?

Není tady

#8 14. 4. 2006 12:53

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Já si ji kupuji přes firmu FINCLUB, ale jiná je k dostání  i v lékarně.Syrovátku jsem pila taky, ale nic jsem nepororovala.

Renča1 napsal(a):

Romča napsal(a):

Se stolicí problém nemám stravuju se dost zdravě a pro jistotu beru lactobacyly a piju syrovátku, jak mi tu už pár holek radilo.Tu chlorelu bych taky zkusila, kde se prodává v lékárně ?

Není tady

#9 14. 4. 2006 13:00

Renča1
♥♥♥----

Romčo díky, vyzkouším.Syrovátku piju už docela dlouho a taky žádná změna, teď jsem dokončila i dvouměsíční pitnou kůru bylinkového čaje, který je speciálně na pročištění a akné. Myslím,že jsem se dost pročistila, ale na stav pleti vliv neměl.

Není tady

#10 14. 4. 2006 13:13

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Ja to jako krem neznam ale pred tim sem vyzkousela i ruzny specialni namichany vodicky s obsahem nejakych kyselin a tak a nic a pak najednou sem zkusila Aknemycin vodicku a je to.Mnel to i muj partner a kamaradka a oba dva maji po problemu.Kamaradka mnela akne hodne osklivy a i na tvarich a tohle ji pomohlo ,pomihlo ji i solarko,To jo doporucila jedna doktorka a fakt uz to na tvarich nema.Byt tebou tak tu vodicku zkusim,ale musis fakt poctive casto pretirat.

Není tady

#11 14. 4. 2006 13:40

Renča1
♥♥♥----

suzy napsal(a):

Ja to jako krem neznam ale pred tim sem vyzkousela i ruzny specialni namichany vodicky s obsahem nejakych kyselin a tak a nic a pak najednou sem zkusila Aknemycin vodicku a je to.Mnel to i muj partner a kamaradka a oba dva maji po problemu.Kamaradka mnela akne hodne osklivy a i na tvarich a tohle ji pomohlo ,pomihlo ji i solarko,To jo doporucila jedna doktorka a fakt uz to na tvarich nema.Byt tebou tak tu vodicku zkusim,ale musis fakt poctive casto pretirat.

Suzy jsi hodná, určitě si to nechám napsat. Na solárko a na sluníčko po laseru nemůžu. Doktorka mi vždy něco předepíše,ale moc šancí mi nedává,že prý je to hloubkové a pomůže jen laser který působí do hloubky.Ale zatím mě to stojí jen spoustu peněz a účinek nikde, tak nevím.

Není tady

#12 14. 4. 2006 13:45

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Renča1 napsal(a):

suzy napsal(a):

Suzy jsi hodná, určitě si to nechám napsat. Na solárko a na sluníčko po laseru nemůžu. Doktorka mi vždy něco předepíše,ale moc šancí mi nedává,že prý je to hloubkové a pomůže jen laser který působí do hloubky.Ale zatím mě to stojí jen spoustu peněz a účinek nikde, tak nevím.

Mozna az skoncis s tim laserem tak to solarko zkus.kamoska vazne mnel ahodne skaredy akne a vazne ji to pomohloí.ja ty bolaky mnela taky hnusny,kdyz se mi udelaly tak se mi udelal treba uplne jak druha brada a strasne to bolelo a ted fakt nic.Pred 3 dny se mi zacal na brade delat a ted jen kdyz si sahnu citim ze je tan hrbolek ktery se straci a absolutne bez bolesti.Ja kdykoliv jdu kolem koupelny tam si to maznu na ty mista kde se to objevuje a je to.vazne to zkus ,nic tim nemuzes zhorsit.

Není tady

#13 14. 4. 2006 14:01

Renča1
♥♥♥----

suzy napsal(a):

Renča1 napsal(a):

suzy napsal(a):

Mozna az skoncis s tim laserem tak to solarko zkus.kamoska vazne mnel ahodne skaredy akne a vazne ji to pomohloí.ja ty bolaky mnela taky hnusny,kdyz se mi udelaly tak se mi udelal treba uplne jak druha brada a strasne to bolelo a ted fakt nic.Pred 3 dny se mi zacal na brade delat a ted jen kdyz si sahnu citim ze je tan hrbolek ktery se straci a absolutne bez bolesti.Ja kdykoliv jdu kolem koupelny tam si to maznu na ty mista kde se to objevuje a je to.vazne to zkus ,nic tim nemuzes zhorsit.

Tak přesně to mám já je to jak druhá brada a bolí to jak čert, třeba i v noci když se toho místa dotknu polštářem, tak se probudim bolestí. Ven už nejdu bez makeupu (používám aknecolor), mám to celé červené a zapálené. Nikdy jsem si nemyslela, že by mě tohle mohlo potkat i ve třiceti.Určitě to zkusim smile

Není tady

#14 14. 4. 2006 14:03

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Ja si rikala to stejny ze na stary kolena mne tohle potka big_smile  Ja taky chodim na solarko,ale z duvodu ze chci byt hneda .A jeste nez sem dostala tem Aknemycin tak mi to pomahalo v tom ze to zarudnuti kolem(a jak rikas strasne bolestivy-bylo to fakt strasny) nebylo tak videt pres to opaleni a dalo se to lip sjednotit ta barva makeupem.

Není tady

#15 14. 4. 2006 16:25

deana
Host

Taky se mi to dělá, vymáčknu to  a pak čekám na zhojení, ale zůstává mi tam pořád hnědý flek. Tak jsem nešťasná, že ani bez make upu nemůžu vyjít ven. A dělá se mi to pořád  na jednom místě.

#16 14. 4. 2006 16:43

suzy
♥♥♥♥♥♥-

deana napsal(a):

Taky se mi to dělá, vymáčknu to  a pak čekám na zhojení, ale zůstává mi tam pořád hnědý flek. Tak jsem nešťasná, že ani bez make upu nemůžu vyjít ven. A dělá se mi to pořád  na jednom místě.

No ono to co se dela nam se vymacknout ani skoro neda,je to takovy hodne natekly a jako podlity tekutinou.neni to takej ten pupinek s hnisem co jde normalne vymacknout.Doktorka rikala ze se na to nema ani vubec sahat nebo si to zhorsi a roznese jeste na jiny mista.Ale nekdy mi to nedalo a snazila sem se mackat a akorat sem si poskodila kuzi okolo a boleleo to jeste vic.Vlastne ale kdyz se mito potom nepovedenym mackani trochu zhojilo tak tam byl taky hnedej flek tak to asi bude ono.Jak rikam na Aknemycin nedam dopustit ale chce to pravidelne natirat a chodim na solarko tak ty fleky jsou opticky schovany .Ale uz mam asi 3 mesice pokoj protoze mam tu vodicku.

Není tady

#17 14. 4. 2006 18:15

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Ale ten Aknemycin je antibiotikum a to by se nemělo ozařovat solárkem? Obzvlášť když se dělají hnědé fleky....

Strach je malá smrt...

Není tady

#18 14. 4. 2006 19:01

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Bety napsal(a):

Ale ten Aknemycin je antibiotikum a to by se nemělo ozařovat solárkem? Obzvlášť když se dělají hnědé fleky....

no je to mozny ale mne doktorka o tom nic nerikala a ja na to solarko chodim a nic se mi nedeje.Ty hnedy fleky se mi spis vytvorily potom co jsem do toho rypala a ty fleky byly jako by jizvy.Ale samozrejmne nekomu to asi vadit muze.Nevym ,myslim ale ze spis se na solarko nema chcodit kdyz jsou antibiotika jako tablety.

Není tady

#19 14. 4. 2006 20:39

Jitka
Host

Renčo, kdyby Ti nepomohlo co Ti tady holky radí, tak být Tebou se vrátím k Diane. Já ji beru kvůli pleti také. Předtím jsem bez úspěchu vyzkoušela taky kde  co. Laser tedy ne, protože jedna má známá na něj s bradou chodila taky a naprosto bez úspěchu. A ty peníze k tomu... Aknemycin znám taky jen jako krém, půjdu se na vodičku zeptat do lékárny, přece jen se mi občas taky něco "vyvrbí".

#20 14. 4. 2006 20:44

suzy
♥♥♥♥♥♥-

Jitka napsal(a):

Renčo, kdyby Ti nepomohlo co Ti tady holky radí, tak být Tebou se vrátím k Diane. Já ji beru kvůli pleti také. Předtím jsem bez úspěchu vyzkoušela taky kde  co. Laser tedy ne, protože jedna má známá na něj s bradou chodila taky a naprosto bez úspěchu. A ty peníze k tomu... Aknemycin znám taky jen jako krém, půjdu se na vodičku zeptat do lékárny, přece jen se mi občas taky něco "vyvrbí".

Mam pocit ze je to jen na recept ale nechci kecat. Znovu jen opakuji aby to mnelo spravnej uceinek tak nenatirat az to je ale preventivne a hlavne ze zacatku velmi casto ty mista kde se to dela.Takhle mi to presne rekla lekarka a ono to fakt tak funguje.

Není tady

#21 18. 4. 2006 10:41

Renča1
♥♥♥----

Jitka napsal(a):

Beru teď antikoncepci minerva je to prý naprosto to samé jako Diane, alespoň mi to tak říkal můj gynekolog (jen je asi o 200,- levnější).Porovnávala jsem i složení obou výrobků dle krabiček a mělo by to tak být. Když jsem brala diane tak se mi sem tam na bradě taky něco vyvrbilo,ale teď je to naprostá katastrofa.

Není tady

#22 18. 4. 2006 10:43

Renča1
♥♥♥----

Holky má některá z vás zkušenosti s přechodu z antikoncepce Diane-35 na Minervu ? Je to opravdu jedno a to samé ?

Není tady

#23 18. 4. 2006 12:25

Renča1
♥♥♥----

deana napsal(a):

Ahoj Deano, vidím že máme podobný problém. Také se mi to dělalo dřív jen na jedné straně brady, ale teď se to pomalu rozšiřuje dál a dál. Bez makeupu už ven vůbec nechodím a to jsem ho dřív nepoužívala. Tenhle problém docela člověka omezuje ve spoustě věcech a otravuje život. Přeju hodně štěstí snad se toho někdy zbavíme :-)

Není tady

#24 19. 4. 2006 8:09

lulu24
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já mám bohužel taky zkušenosti s akné, vyzkoušela jsem všechno možný, čaje, mastičky, bilinky...pomohl mi až doktor na kožním, který mi dal antibiotikum. Brala jsem ho asi 2 měsíce!Vím, že je to pro organismus strašný záhul ale pomohlo mi to. Od té doby mám klid. Skus taky kožní, já měla normálně zánět v kůže a na to ti mastičky nepomůžou.

Není tady

#25 19. 4. 2006 8:26

Renča1
♥♥♥----

lulu24 napsal(a):

Já mám bohužel taky zkušenosti s akné, vyzkoušela jsem všechno možný, čaje, mastičky, bilinky...pomohl mi až doktor na kožním, který mi dal antibiotikum. Brala jsem ho asi 2 měsíce!Vím, že je to pro organismus strašný záhul ale pomohlo mi to. Od té doby mám klid. Skus taky kožní, já měla normálně zánět v kůže a na to ti mastičky nepomůžou.

Ahoj Lulu, mně bohužel antibiotika nezabrala, teda vlastně zabrala,ale vždy jen tak na 14 dní a pak se to rozjelo ještě v mnohem horší formě. Nejhorší bylo mé zjištění,že paní doktorka léčí snad všechno jedním antibiotikem deoxymykoin, který předepisuje každému a na vše. Takže pro mě antibiotika nejsou to nejlepší řešení, ale věřím že někomu zabrat můžou.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí