Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 12. 4. 2006 12:41

Petuna
♥♥♥♥♥--

Karbenátky z luštěnin, vloček , kapusty?

Prosím nemáte někdo recepty na uvedené karbenátkynebo placičky?. Moje dcera 2 roky nechce v žádném přídadě mlíko ani jogurty a prý je v luštěninách vápník. Potřebuji ho do ní nějak dostat. Polívky nechce ale karbenátky jí chutnají.

Není tady

#2 12. 4. 2006 12:51

ivca
♥♥♥♥♥♥-

Re: Karbenátky z luštěnin, vloček , kapusty?

kapustu uvařím, pomelu nebo rozsekám, přidám předem namočený sojový granulát - buď obyčejný nebo s příchutí šunky, vajíčko a koření podle chuti
můžeme dělat buď karbanátky nebo sekanou

Není tady

#3 12. 4. 2006 13:10

Rybička
♥♥♥♥♥--

Pokud dcera jí maso (nebo aspoň ryby), četla jsem, že jedna konzerva sardinek obsahuje x - krát více vápníku než litr mléka. Vápník je také hodně v listové zelenině (špenát, salát,...). Velké množství je v sóje. My z ní děláme karbanátky tak, že sóju uvaříme (jen tak mimochodem, z toho vývaru je výborná polévka), potom rozmixujeme a postupujeme jako u klasických karbanátků z masa. Jsou výborné. smile

Není tady

#4 13. 4. 2006 7:29

jsem.sva
♥♥♥♥♥--
Místo: Plzeň

V tomhle receptu nejsou vločky ani kapusta, ale tvaroh, který má taky hodně vápníku.

Tvarohové karbanátky
½ kostky měkkého tvarohu, 30 g másla, 2 vejce, 30 dkg salámu (mletého masa), 60 dkg strouhanky, vegeta, pažitka,
Vše smíchat, obalit, osmažit.

Není tady

#5 28. 8. 2006 15:24

janica
♥♥♥♥♥♥-

Byla jsem překvapená, ale je to pravda - nejvíce vápníku je v máku!

Není tady

#6 28. 8. 2006 15:52

briza3
♥♥♥♥---

Uvařenou kapustu nákrájím, přidám trochu mletého masa a jako klasické karbanátky.

Není tady

#7 28. 8. 2006 21:01

dasad
♥♥♥----

Petuna napsal(a):

Prosím nemáte někdo recepty na uvedené karbenátkynebo placičky?. Moje dcera 2 roky nechce v žádném přídadě mlíko ani jogurty a prý je v luštěninách vápník. Potřebuji ho do ní nějak dostat. Polívky nechce ale karbenátky jí chutnají.

Koukni na www.nadoma.cz , je tam spousta receptu, takze si urcite vyberes, kdyz jsem dala do vyhledavace "karbenatek", naslo jich to 2 stranky http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … ews_only=0

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí