|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Prosím nemáte někdo recepty na uvedené karbenátkynebo placičky?. Moje dcera 2 roky nechce v žádném přídadě mlíko ani jogurty a prý je v luštěninách vápník. Potřebuji ho do ní nějak dostat. Polívky nechce ale karbenátky jí chutnají.
Není tady
kapustu uvařím, pomelu nebo rozsekám, přidám předem namočený sojový granulát - buď obyčejný nebo s příchutí šunky, vajíčko a koření podle chuti
můžeme dělat buď karbanátky nebo sekanou
Není tady
Pokud dcera jí maso (nebo aspoň ryby), četla jsem, že jedna konzerva sardinek obsahuje x - krát více vápníku než litr mléka. Vápník je také hodně v listové zelenině (špenát, salát,...). Velké množství je v sóje. My z ní děláme karbanátky tak, že sóju uvaříme (jen tak mimochodem, z toho vývaru je výborná polévka), potom rozmixujeme a postupujeme jako u klasických karbanátků z masa. Jsou výborné. 
Není tady
V tomhle receptu nejsou vločky ani kapusta, ale tvaroh, který má taky hodně vápníku.
Tvarohové karbanátky
½ kostky měkkého tvarohu, 30 g másla, 2 vejce, 30 dkg salámu (mletého masa), 60 dkg strouhanky, vegeta, pažitka,
Vše smíchat, obalit, osmažit.
Není tady
Byla jsem překvapená, ale je to pravda - nejvíce vápníku je v máku!
Není tady
Uvařenou kapustu nákrájím, přidám trochu mletého masa a jako klasické karbanátky.
Není tady
Petuna napsal(a):
Prosím nemáte někdo recepty na uvedené karbenátkynebo placičky?. Moje dcera 2 roky nechce v žádném přídadě mlíko ani jogurty a prý je v luštěninách vápník. Potřebuji ho do ní nějak dostat. Polívky nechce ale karbenátky jí chutnají.
Koukni na www.nadoma.cz , je tam spousta receptu, takze si urcite vyberes, kdyz jsem dala do vyhledavace "karbenatek", naslo jich to 2 stranky http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … ews_only=0
Není tady